Çağatay Ulusoy & Serenay Sarıkaya nereye koşuyor?

Magazin

Son aylarda Sosyal Medyada en çok konuşulan Çağatay Ulusoy ve Serenay Sarıkaya çifti oldu.

Star Tv.de oynayan “Medcezir” dizisinin başrol oyuncuları olan çift gündeme oturdu. Dizinin sezon finalinden sonra Amerika’ya Los Angeles’e oyunculuk eğitimi ve arkasından 12 gün Meksika sahillerinde tatil yapacak olmaları magazin basınında boy boy yer aldı.

Geçtiğimiz yıl Mart ayında Ece Yörenç ile toplantı yapıp el sıkışan çift, Ay Yapım’ın yeni sezonda ekrana gelecek olan The O.C. isimli Amerikan dizisinin Türkiye uyarlamasında başrol oynamak için anlaştılar. “Medcezir”in  Ağustos 2013 tarihinde tanıtım çekimleri yapıldı. Eylül ayının ilk haftalarında Star Tv.de yayına girdi. İlk bölümden bu tarafa 32 bölümde de Cuma gecelerinin en çok izlenen dizilerinden biri oldu. Çağatay ile Serenay dizinin ilk bölümünden itibaren çok iyi bir uyum yakaladılar. Ten uyuşmaları çok iyi oldu. Dizide Yaman-Mira aşkı doğdu. İlk bölümlerde filizlenen bu aşk, her bölümde daha da ilerledi. Birbirlerine çok sevmeye, aşklarını dolu doluya yaşamaya başladılar.

Bu dizi aşkı, Kasım sonlarından bu tarafa gerçek hayatta da sevgili olmalarını körükledi. Başlangıçta bu aşkı kaçamak olarak yaşadılar. Nisan ayında bu tarafa da medyadan saklamadılar. Sözlerle ifade etmeseler de, birlikte dolaşırken magazin basınına el sallayarak, gülerek  sevgili olduklarını kabul ettiler.

 Medcezir’de Çağatay Ulusoy, oyunculuğunu iyiden iyiye gösterdi. İnanılmaz başarılı oldu. Çok usta ve deneyimli oyuncular olması nedeniyle Medcezir çok tuttu. Çağatay Ulusoy’un ilk dizisi olan “Adını Feriha Koydum” Hazal Kaya ile yaşadıkları Feriha-Emir aşkı onları Fenomen yaptı. Unutulmaz dizi aşkları hala gündemde konuşuluyor. Çağatay Ulusoy rol olarak o sıralarda acemi olsa da usta oyuncularla oynaması, onun için güzel bir deneyim oldu. O dizinin 15.Bölümünden itibaren kendini geliştirdi. Çok yakışıklı olması ve karizmatik bir rol olan Emir Sarrafoğlu görüntüsü ile genç kızlarımızın gölünü çaldı. Adeta bir ikon oldu. Binlerce fanı ve sevenleri oluştu. Sadece kızlarımız değil, 45 yaş üstü anneler-babalar onu oğlu gibi sevdi. Geçler ona kendilerine rol-modem yaptılar. Yaşlı erkekler ona, Medcezir’deki Selim Serez’in (Barış Falay) dediği gibi onda, kendi gençliklerini gördüler ve bu yüzden çok sevdiler.

Serenay Sarıkaya daha önce, Lale Devri gibi bazı dizilerde oynasa da, “Medcezir” ile kendini gösterdi. Çağatay Ulusoy da onun  ekmeğine yağ sürdü. Blendax şampuan ve Mavi Kot reklamı ile hem yüzünü milyonlara gösterdi, hem de cüzdanını doldurdu.

Medcezir dizinde o kadar samimi ve içten rol yaptı ki, bazen kendi bile farkına varmadı. Salya sümük ağlarken burnundan sümük bile gözüktü. Hatta o kadar candan oynuyordu ki, ben bile şaşıyordum. Dikkatimi çeken 29.Bölümde Yaman İzmir’den annesini ziyaretten dönmüştü. Mira’ya İzmir’den bir torba boyoz da getirmişti. Mira, Yaman’ın üzerine koşar, boğazına öyle bir sarılır ki, Yaman düşecek gibi sendeler. Bu kadar sıcak sarılmayı, Yaman rolde olmamasına rağmen gülümser. Rolden daha öte olan bu ilgiyi yadırgamıştır. Bu gerçek bir aşkın da, göstergesidir bence.

İşte Serenay Sarıkaya rolünü bu derece istekli yapıyor. Yapımcı Kerem Çatay ikisi ile yaptığı bir toplantıda ifade etmişti. Her sahne tek seferde, tekrarsız çekilebiliyormuş. Bunun için kendilerini teşekkür etmişti.

Çağatay Ulusoy bu gerçek ilişkiden çok memnun gözükse de, sevenleri aynı hoşgörüyü göstermediklerini, sosyal medyada, twitter da ve tarafıma atılan maillerde okuyorum. Çağatay’ı bir başkası ile paylaşmak istemiyorlar. Feriha dizisinde bırakın gerçek bir kızı, rolde ilişkisi olan bir Ece, bir Rüya, Hande gibi karakterlere yan bakmasını bile kıskanmışlardı. O karakterleri oynayan sanatçılara hakarete varan sözler söylemişlerdi.

Şimdi de, Serenay Sarıkaya ile bu sevgilerini paylaşmak istemiyorlar. Bu da Çağatay’ın puan kaybetmesine neden oluyor. Türk sinemasında 70.li yılların jönleri sevenlerinin tepkisini almamak için, gerçek hayatta sevgili olmak şöyle dursun, evlenmelerini bile ertelemişler. Örnek verirsek Ediz Hun bu nedenlerden dolayı, 30 yaşından sonra evlendiğini bir söyleşisinde duymuştum.

Çağatay Ulusoy, GQ Türkiye dergisine verdiği röportajında, “Oyuncuların topluma örnek olmalı gibi bir misyon yüklemek, biraz haksızlık gibi geliyor bana. Bir oyuncuyu beğeniyorsanız, onun yer aldığı işleri takip eder, o işler üzerinden eleştirilerinizi yaparsınız. Benim hayattaki duruşum, yaşamım, özel hayatım yalnızca bana aittir. Ben kendimden sorumluyum.”  Demiştir. Çok haklınız Çağatay Ulusoy. Unutmayın siz daha yolun başındasınız. Hep söylemişimdir aşk ile işi karıştırmamak lazım. Sanatım dediğiniz oyunculukta ilerlemek için önünüzde çok uzun yol var. Zaten bu iş için, sanatınızı geliştirmek için Amerika’ya Los Angelese gidiyorsunuz.

Çağatay Ulusoy ile Serenay Sarıkaya dizideki sevgili olan (Yaman-Mira) aşkını, gerçek hayatlarında Çağatay-Serenay aşkına doğru koşuyorlar.

Dileriz bu koşu her ikisi için hayırlı olur. Yeter ki nereye koştuklarını bilsinler. Basında çıkan haberlere göre Çağatay Ulusoy ile Serenay Sarıkaya Los Angeles’de eğitimden sonra, Meksika’da 12 gün baş başa (ön balayı) tatil yapacaklar. Allah içlerine sindirsin.

Çağatay Ulusoy’un milyonlarca seveni bu yaz ondan bir sinema filmi bekliyor. Dilerim, bu yaz sezonu içine bu filmi de sıkıştırır.

Çağatay Ulusoy ile Serenay Sarıkaya nereye koştuklarını bilsinler, sonu bir uçurum olmasın. Yoksa kendileri kadar, sevenleri de üzülecektir.

Bu sezonda, Bilkent, İstanbul Teknik, Karadeniz Teknik, Çanakkale 18 Mart ve Galatasaray Üniversiteleri tarafından düzenlenen anketlerde, Medcezir Yılın Dizisi, Çağatay Ulusoy yılın en başarılı erkek oyuncusu, Serenay Sarıkaya da, en başarılı kadın oyuncusu seçilmiştir. Ayrıca, Ayaklıgazete.com’un düzenlediği anketlerde, “Medcezir” yılın en iyi drama dizisi, Çağatay Ulusoy en iyi drama dizi erkek oyuncusu, Serenay Sarıkaya da en iyi drama kadın oyuncusu seçilmiştir. Yardımcı oyuncularda Barış Falay ve Mine Tugay ve en iyi dizi müziği dallarında olmak üzere “Medcezir” ve ekibi ödül toplamaya devam ediyor.

Medcezir uzun soluklu bir dizi olacak. Her ikisine de, sevenleri adına oyuculukta başarılar dilerim.

 

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Face : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller internetten ve tarafımdan dizilerden kopyalanmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir