“İçerde” ilk bölümünde sınıfı geçti, süperdi!

TV Programları

proxy

Başta Çağatay Ulusoy olmak üzere ünlü ve deneyimli isimlerin yer aldığı Ay Yapım‘ın yeni dizisi “İçerde” ilk bölümü ile sınıfı geçti. Pazartesi sendromunu atlattı. Show Tv yeni sezona iddialı bir dizi daha sokmuş oldu.

Reyting bütün dizilerin korkulu rüyası. Bilhassa yeni diziler tutuluncaya kadar bu sıkıntıyı yaşıyorlar. İçerde; Kırgın Çiçekler ve Paramparça gibi dizilerin arasında, her iki kategoride 2.sırada yer aldı.
TOTAL

SıRA   PROGRAM        KANAL    BAŞLANGıÇ    BITIŞ    RATING      SHARE
1 KIRGIN CICEKLER  ATV          20:00                22:47    7.04             20.30
2 ICERDE                      SHOW      19:58                 22:23    4.09             11.82
3 PARAMPARCA         STAR        19:59                 23:15      3.54            10.20
AB

SıRA PROGRAM          KANAL BAŞLANGıÇ      BITIŞ      RATING     SHARE
1 KIRGIN CICEKLER  ATV       20:00                   22:47      5.10           15.23
2 ICERDE                     SHOW    19:58                    22:23      5.03          15.02
3 ICERDE (TKR)        SHOW     22:23                  00; 25      3.41          14.33
4 PARAMPARCA       STAR        19:59                   23:15        3.11           9.27
Ay Yapım’ın aylardır Sosyal Medya’da konuşulan diziside; Çağatay Ulusoy, Aras Bulut İynemli ve Bensu Soral’ın yanında; Çetin Tekindor, Mustafa Uğurlu ve Rıza Kocaoğlu gibi ağır toplar vardı. Diğer rollerde; Nihal Koldaş, Damla Colbay, Yıldıray şahinler, Gözde Kansu, Fatih Sevdi, Nebil Sayın, Mustafa Yıldıran, Seyithan Özdemir, Çağan Efe Ak, Berk Pamir, Melin Deniz, Emir Dinçer ve konul oyuncu Selim Doğan yer aldı.

Leonrdo DiCaprio’nun 2006 yılında oynadığı (The Departed) Köstebek filminden bizin Polis Teşkilatına uyarlanmış bir dizi. Uyarlama ilk bölümü tanıtım olmasına rağmen başarılı olmuş. Bundan sonraki bölümlerde gelişmelerle daha da çok tutulacak bir yapım.

Çağatay Ulusoy’un bu 3.dizisi oluyor. Adını Feriha Koydum dizisinde zengin, gururlu son derece efendi bir üniversite öğrencisi olarak Emir-Feriha aşkını izledik. İkinci dizisi Medcezir’de fakir, çalışkan olan Yaman karakteri ile zengin aile tarafından sahiplenilmiş örnek bir gençti. Mira – Yaman aşkını çok güzel yaşamışlardı. Yaman karakteri olarak çok sevilmişti.

Gelelim, İçerde dizisinde canlandırdığı Sarp karakterine. Onu ilk defa izleyici alışılmışın dışında bir bir karakterde izliyor. Başarılı mı? Oldukça başarılı… Ben Çağatay’ı rolde biraz gergin gördüm. Üzerinde bir tedirginlik vardı. Eee kolay değil, polis olamamış, atılmış ve amirine silah çekmekten bir yıl hapis cezası almış bir genç. Şimdi de babasını kullanan , hapse girmesini sebep olan bir mafya babası olan köfteci Celal’in yanında… Son derece acımaz ve gaddar bir adam ile birlikte olmak, rolün onda yarattığı bir durum olduğunu hissettim. Çağatay Ulusoy’un gerçekten kendini aşmış bir genç yeteneklerimizden biri… İlerleyen bölümlerde onu, Sarp’ı tanıdıkça kabulleneceğiz. Burada bir noktayı söylemeden geçemeyeceğim.

csygbxswgaiyzed

Sarp’ın hapishanede gardiyanlarla yaptığı kavga sahneleri diziye damgasını vurdu. Çağatay’ın Los Angeles’te aldığı yakın dövüş dersleri yararlı olmuş. Son sahne, Sarp’ın aciz kaldığı an:

csu8zxbxeaabsg8

Gelelim Sarp’ın kardeşi, Mert’e… Aras Bulut İynem’li polis olmanın verdiği rahatlıkla olsa gerek, son derece esprili ve güler yüzlü.

ekran-alintisi-icerde-mert-1

Teşkilatta, içerde olamanın rahatlığını yaşıyor. Gazeteci kız Eylem ile iyi bir ikili olmuşlar. İynemli’yi tahminimden çok daha başarılı buldum.

CrcdgFbXgAAlshh

Bensu Soral; Köfteci Celal’in manevi kızı ve mafyanın avukatı. Daha ilk başta Sarp’a hayran kaldı ve gıcık oldu. İlerleyen bölümlerinde aralarında aşk fırtınaları esecek! Beklediğimden daha iyi…

ekran-alintisiicerde-celal

Çetin Tekindor ve Mustafa Uğurlu ne de olsa usta oyuncular. Rollerinin hakkını fazlası ile vermişler. Organize Suçlar Şube Müdürü Yusuf olarak olarak, Sarp’ı teşkilatın dışına atsa da, Polis olarak Sarp’ı takdir ediyor.

Sarp ve Mert’in annesi Füsun Hanım (Nihal Koldaş) bir ana olarak rolün hakkını verenlerden biri olarak gözüküyor.

csu7tiywgaasysc

Lafın kısası; Ben kendi adıma bu diziyi tuttum. Ve izleyici de tutacak, Pazartesi gecesinin reyting kralı olacak gibi gözüküyor. Köstebek’i seyrettim, bizim uyarlama versiyon çok daha güzel diyebilirim.

ekran-alintisiicerde-sarp

Burada başta yapımcı Ay Yapım’a ve Çağatay Ulusoy ve de tüm oyuncu kadrosuna içten kutlar, sonraki bölümlerde başarılarının devamını dilerim.

SOSYAL MEDYA “İÇERDE”YİZ DEDİ!

İlk bölümüyle dün akşam Show TV ekranlarından izleyiciyle buluşan İçerde sosyal medyayı salladı. #Bu akşam İçerdeyiz etiketiyle yayın öncesi TT listesine giren dizi yayın sırasında #İçerde, #Çağatay, #Aras Bulut İynemli etiketleriyle sosyal medya mecrası Twitter’da Türkiye gündeminde 11 saat 50 dakika, Dünya gündeminde ise 7 saat 35 dakika kalarak günün en çok konuşulan konusu oldu. Ekran başındakilerin övgü dolu yorumlarda bulunduğu diziye yaklaşık 100 bin tweet atılarak ulaşılması güç bir rekora imza atıldı.

TUNCEL KURTİZ’E SELAM YOLLADI!

Aksiyon ve heyecan yüklü sahneleriyle izleyicilerin beğenisin kazanan İçerde, bir sürpriz daha yaparak Türk televizyon tarihinin efsane yapımları arasına giren Ezel dizisinin Ramiz Dayı’sı Tuncel Kurtiz’i ilk bölümde andı. Usta oyuncu Çetin Tekindor’un Ramiz Dayı’nın unutulmaz repliği “yeğen” sözünü kullanarak Tuncel Kurtiz’e selam yollaması izleyicilerin dikkatinden kaçmadı. Dizinin final jeneriğinde de geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden Tarık Akan da saygıyla anıldı.

İLK BÖLÜMDE NELER OLDU?

Dizi; Sarp’ın (Çağatay Ulusoy) Polis Akademisi’nin mezuniyet törenini bastığı sahneyle açıldı. Akademiden birincilikle mezun olmak üzereyken babasının mafyanın önde gelen ismi Celal’in (Çetin Tekindor) tetikçisi olması nedeniyle polislikten atılan Sarp, kendisini suçlayan Organize Şube Müdürü Yusuf ile sert bir kavgadan sonra emniyetle yollarını ayırdı. Akademiden dönem arkadaşı Mert ise (Aras Bulut İynemli) Organize Şube’de komiser olarak göreve başladı. Yusuf’a düşmanlığıyla Celal’in adamı olmaya karar veren Sarp’ın ve Mert’in gerçek amaçları final sahnesinde ortaya çıktı. Sarp’ın aslında Yusuf’un, Mert’in ise mafya babası Celal’in muhbiri olması ekran başındakileri ters köşeye yatırdı.

thumbnail_icerde-1-bolum-524

İki tarafın da kendi aralarında birbirlerine “İçerde misin” sorusunu yönelttiği sürpriz final sosyal medyada büyük alkış topladı. Son sahnenin ardından 15 dakika içinde 13 bini aşkın tweet atıldı ve dizi etiketi Twitter Dünya gündeminde birinci sıraya kadar çıktı.

Uluç Bayraktar’ın yönetmenliğini, Ertan Kurtalan ve Toprak Karaoğlu’nun senaristliğini üstlendiği İçerde yeni bölümüyle 26 Eylül Pazartesi günü Show TV’de ekrana gelecek.

İkinci bölüm fragman: https://www.youtube.com/watch?v=56pEF8msycg

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir