Ay Yapım “Beş Kardeş” dizisi ile ilgili basın açıklaması yaptı!

TV Programları

bes kardes-2

Bugün HaberTürk gazetesinde Mustafa Doğan’ın bir yazısı çıktı. “BEŞ KARDEŞ İSYANI…” başlıklı yazıda aynen şöyle yazıyordu.

KANAL D’nin Ay Yapım imzalı iddialı dizisi ‘Beş Kardeş’in setinde isyan çıktı.
Onur Ünlü’nün yönettiği; Serkan Keskin, Osman Sonat, Fatih Artman, Tansu Biçer, Nadir Sarıbacak, Serdar Orçin, Melisa Sözen ve Nihal Yalçın’ın başrolleri paylaştığı dizinin çekimleri uzun süredir devam ediyordu.
Yapımcı, çekimleri tamamlanan ilk 7 bölümü yayıncı kanala gönderdi.
Asıl sorun da işte o zaman patlak verdi.
Ortaya çıkan işi beğenmeyen kanal yönetimi, yapımcıdan ilk 6 bölümü 3’e indirmelerini, birinci bölümün de 150 dakikaya çıkarılmasını istedi.
Üstelik bazı sahnelerin de revize edilmesi talep edildi, bunun üzerine 70 sayfalık ek senaryo yazıldı.
Ne yapımcı ne de ‘Yerli Dizi Yersiz Uzun’ eylemlerine destek veren yönetmen Onur Ünlü talebi geri çevirebildi.
Çekim programları 6 günden 15 güne çıkan set çalışanları ise 7 bölümün üzerine 70 sayfalık ek sahne çekmelerine ve ekstra çalışmalarına rağmen 3 bölüm ücreti alacaklarını öğrenince duruma isyan etti.
Daha başlamadan böylesi bir sorun yaşanması ‘Beş Kardeş’ için talihsizlik ama ben konunun tatlıya bağlanacağına inanıyorum.

Ay Yapım‘ın Kanal D ekranlarında pek yakında başlayacak yeni dizisi “Beş Kardeş” üzerine yaptığı basın açıklamasını aşağıda aynen aktarıyorum.

Bugün Beş Kardeş dizisiyle ilgili çıkan haber gerçeği yansıtmamaktadır.

Çekimlerine bir süredir devam edilen Beş Kardeş dizisinin hali hazırda çekilmiş 3 bölümü bulunmaktadır. İlk bölümün birleştirilmesi; fikir birliğiyle alınmış, tamamen editoryal bir karardır. Dizi sektöründe olanların gayet iyi bilecekleri gibi ilk bölüm süresinin normalden daha uzun olması sık karşılaşılan ve rekabetle ilgili bir durumdur. Bu tüm editoryal kadronun ortak kararıdır. Daha da önemlisi, yazıda söylenilenin aksine bu karar sebebiyle, kamera önü ve kamera arkası tüm ekip 2 bölüm ücreti almıştır; çekilen 3 bölümün ücreti ise 4 bölüm olarak ödenmiştir. Hele ki yazıda geçen kanal tarafından beğenilmedi yorumu ise tamamen hayal ürünüdür. Buna da en güzel cevabı dizi yayınlandığında izleyici verecektir.

Bugüne kadar huzurlu çalışma ortamını ilk şart olarak benimsemiş bizler için, hakkımızda yazılabilecek herhangi bir yazıdan önce doğru bilgiyi alabilmek adına tarafımıza sorulmasını, dikkat çekici başlıklarla yapılan ve doğruyu yansıtmayan haberlerle kamuoyunun yanlış bilgilendirilmemesini önemle rica ederiz.“

Saygılarımızla,

Ay Yapım

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar
Mail : ab.balcilar@hotmail.com
Blog: milliyet.com.tr/cansever
Blog: balcilar-blog.com

Not: Haber ve görsel Ay Yapım, Persona Sanat Basın Bülteni. Habertürk Gazetesi, Mustafa Doğan’ın haberi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir