Geçen Haftanın (12 – 18 Eylül 2016) en çok izlenen dizileri!

TV Programları

cats-19-eylul

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 12 – 18 Eylül 2016 Tarihleri arasında ekranlarımıza gelen, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

Geçen hafta Bayram haftasıydı. Gene 9 günlük bir tatil yaptık. Diziler için de resmen tatil oldu. Pazartesi bayramın birinci günü ve 4 gün süren bayram. Herkes tatilde… Tatil olunca da evde televizyon başında oturup da kim dizi seyreder. Bu nedenle 4 gün boyunca, dizilerin ya özel bölümleri oynadı ya da tekrar bölümleri. Bu nedenle 2’nin üzerinde reyting puanı alan bir dizi maalesef olmadı. Sadece Cumartesi ve Pazar günleri oynayan diziler arasında yarışma olmuş oldu. Ben de 2 gün ekranlara gelen dizileri değerlendirmeye aldım.

Haftanın dizilerinde Total’de ilk beşin 1. sırasında, Atv’nin yaz dizisi Seviyor Sevmiyor 4,46 puan ile ilk sırada yer aldı.

AB’nin ilk sırasında da, gene Atv’nin yaz dizisi Seviyor Sevmiyor 5,80 gibi yüksek bir reyting puanı ile yer aldı.

Bu hafta Pazartesi akşamları ekranlara gelen Hayat Sevince Güzel, Salı Gülümse Yeter ve Çarşamba No:309’un özel bölümleri yer aldı. Perşembe günü ekranlara gelen sevilen dizi Bodrum Masalı ve Yüksek Sosyete’nin tekrar bölümleri yer aldı.

Yeni sezon dizileri ve eski sezondan gelen dizileri dün akşam başladı. Paramparça ve Kırgın Çiçekler yeni sezon bölümleri yayınlandı. Yeni dizi olarak Show Tv’nin İçerde müthiş bir başlangıç yaptı. Ayrıca Kanal D’nin Babam ve Ailesi’nin de ilk bölümü yayınlandı. Önümüzdeki günlerde; Kara Sevda, Kiralık aşk, Yeter, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Kertenkele, Arka Sokaklar, Poyraz Karayel, O Hayat Benim, Hayat Şarkısı, Kördüğüm, Asla Vazgeçmem, Kösem Sultan ve Diriliş Ertuğrul gibi tanıdık diziler yayına girecek. O zaman siz seyredin kıyasıya mücadeleye…

Reyting Nedir?

Reyting, izleyici tercihlerine göre ortaya çıkan izlenme payının kanallara ve programlara paylaştırılması ile oluşan değerlendirmedir. Reyting değerlendirmesi kanallar ve reklam şirketleri adına TNS tarafından gerçekleştirilir. Ölçme işlemi yaklaşık 2200 haneye yerleştirilen ve gizli tutulan reyting ölçme cihazları ile elde edilir. Reyting sonuçları, tüm gün boyunca izlenen programların listelenmesine imkan verir.

Ölçümler nasıl yapılıyor ?

Bağımsız kuruluş tarafından hesaplanan sonuçlar 3 kategoride hesaplanıyor AB, Total ve ABC1 kategorileri sonuçlarında share ve rating sıralı olarak 100 Tv programı günlük olarak paylaşılıyor reklam verenler ve yapımcılar için önemli yere sahip olan sonuçlar denek tv’lerde ki ölçüm cihazları vasıtasıyla istatistiki bilgileri alınıyor.

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım. Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 5 :

1.Seviyor Sevmiyor 10.Bölüm (Atv)…………………4,46 – 13,87

2.O Hayat Benim 101.Bölüm (Fox Tv)……………..4,32 – 13,42

3.Tatlı İntikam 22.Bölüm (Kanal D)…………………3,38 – 11,52

4.No:309 Özel Özel Bölüm (Fox Tv)…………………2,69 – 11,36

5.Arkadaşlar İyidir 4.Bölüm (Show Tv)…………….2,64 – 8,17

 

AB’de ilk 4 :

1.Seviyor Sevmiyor 10.Bölüm (Atv)………………….5,80 – 18,73

2.Tatlı İntikam 22.Bölüm (Kanal D)………………..3,45 – 12,78

3.Arkadaşlar İyidir 4.Bölüm (Show Tv)…………….3,02 – 9,62

4.O Hayat Benim 101.Bölüm (Fox Tv)………………2,35 – 7,81

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 3 sıralaması :
1.Seviyor Sevmiyor : Atv’nin sevilen dizisi Seviyor Sevmiyor’un 10.Bölümünde, AB grubunda aldığı 5,80 reyting puanı ile 1.sırada yer almıştır.

22c30af2ad1813354b365bc642a5e976

Deniz (Zeynep Çamcı) küçükken son derece varlıklı bir ailenin kızıydı. Güzelliği ve popülerliğiyle okulun göz bebeğiydi. Yiğit (Gökhan Alkan) de okuldaki herkesin alay ettiği gözlüklü, kısa boylu ve şişman çocuktu. Bu ikilinin yolları ortaokuldayken kesişir. Yiğit (Gökhan Alkan), herkes tarafından dışlanmasına rağmen Deniz (Zeynep Çamcı) ona kol kanat gerer. Aralarında unutulmaz bir bağ oluşur. Deniz (Zeynep Çamcı), Yiğit (Gökhan Alkan)’in ilk arkadaşı ve ilk aşkı oluverir. Ancak Yiğit (Gökhan Alkan) 15 yaşındayken babasıyla birlikte Amerika’ya taşınmak zorunda kalınca ayrı düşerler. Sonrasında Deniz (Zeynep Çamcı)’in hayatında başka değişimler de olur. Ailesinin matbaa şirketi iflas eder önce. Ardından o zamana kadar annesinden aldığı güzel genler gider, yerine babasının pek de güzel olmayan genleri gelir. Deniz (Zeynep Çamcı) o muhteşem güzelliğini de kaybeder. Şansı bir türlü yaver gitmeyen Deniz (Zeynep Çamcı), üniversiteden sonra iş de bulamaz. 29 yaşına geldiğinde, kendi deyimiyle hayatı ıskalamış olur. Yiğit (Gökhan Alkan) ise bu zaman zarfında zayıflar, son derece yakışıklı birisi olur. Bu da yetmezmiş gibi kariyerinde yükseldikçe yükselir.

2.O Hayat Benim : Fox Tv’nin geçen sezon gelen dizisi O Hayat Benim’in 101.bölümünde Total’de aldığı 4,32 reyting puanı ile 2.sırada yer almıştır.

o-hayat-benim-101

Ekranların fenomen dizisi O Hayat Benim yeniden ekranlara döndü. 26 Haziran’da sezon finali yapan sevilen dizi bu akşam yeni sezona merhaba dedi. Dizi 101. bölümüyle ekranlara geldi. 101. bölümde neler oldu? Zaman herkesi değiştirmiş, kırıp parçalara ayırmıştır. Efsun artık istediği her şeye sahiptir. Harcayamayacağı kadar çok parası, gitgide büyümüş başarılı bir tekstil markası, yakışıklı bir kocası… Hepsinden önemlisi de dünyalar güzeli bir kızı vardır. Küçük Nuran onun yaşama sebebidir. Ama gün gelir, Sinop Cezaevi’nin demir kapıları ağır ağır açılır. Bahar’ın özgürlüğüne kavuşması, Efsun için en korkunç kabusların başlangıcı olur. Onun korkularından çıkar sağlamaya çalışanların gölgesi de her an üstlerindedir. Bahar geçen yıllar boyunca Efsun’un tersine her şeyini kaybetmiştir. Ona umut veren, güç veren tek şey yeğeni bildiği Nuran’ı görebilmek, ona yakın olabilmektir. Çünkü ne bir ailesi ne biricik yavrusu ne de Ateş vardır artık yanında. Ateş karanlık bir kuyunun dibindedir sanki. Kenan’a ulaşmak için çok tehlikeli bir oyun oynamaya başlamıştır. Kimseyle paylaşamadığı ve Bahar’ı ilelebet kaybetmesine sebep olabilecek bir oyun… Ama tüm oyunlar tek bir yere çıkar. İki kadın, iki anne… Bahar ve Efsun… Ve aralarında, hiçbir şeyden haberi olmayan küçük, masum bir kız çocuğu… Bütün sırlar, bütün yalanlar, bütün savaşlar en çok onların hayatlarını sarsmaktadır. Tek bir soru vardır artık?

 

3.Tatlı İntikam : Kanal D’nin yaz boyunca devam eden dizi bu hafta, 22.bölümünde AB’de aldığı 3,45 puanla 3.sırada yer almıştır.

57d07dac67b0a93ed0ee93c5

Tatlı İntikam bomba gibi bir bölümle daha ekranlara gelmeye hazırlanıyor. Kanal Dekranlarında fırtınalar estiren Tatlı İntikam’ın 22. bölümünde Sinan ile Rüzgar arasında yaşananlar geceye damgasını vuracak. Sinan, Rüzgar hakkındaki tüm gerçekleri öğrenmeye başlamıştır. İşte, Tatlı İntikam 22. bölüm fragmanlarıyla sizlerle birlikte.

Pelin’le büyük bir kavga eden Rüzgar ortadan kaybolur. Pelin, kendisini kaçıranın Rüzgar olduğundan emindir. Sinan ise, sonuna kadar Rüzgar’ın suçsuzluğuna inanmaktadır. İkili bu konuda gerilirken Başak da düğün planları yapmaktadır. Başak’ın düğünü, Pelin ve Sinan’ı yan yana getirmeye yetecek midir? Gerçekte Pelin’i kaçıran Rüzgar mıdır? Soruların cevapları bir bir ortaya çıkarken ikili yeni bir haberle sarsılır.

Her iki kategorinin ilk on’da yer alan dizileri :

Seviyor Sevmiyor, Tatlı İntikam, O hayat Benim ve Arkadaşlar İyidir her iki grupta yer alan diziler olmuştur.

Kanallara göre sıralamaya göz atarsak :

Total grubunda: Fox Tv 2 dizi. Show Tv, Atv ve Kanal D birer dizi ile yer aldılar.

AB’de ilk onda: Fox Tv, Show Tv, Kanal D ve Atv birer dizi ile yer almıştır.

Bu haftanın kanalı; Total’de 2 dizi ile Fox Tv olmuştur.

 

icerde-1-3

Show Tv yeni sezona çok iddialı girdi. Ay Yapım’ın yapımcısı olduğu Çağatay Ulusoy’un polisiye dizisi “İçerde”nin dün akşam ilk bölümü yayınlandı. Geçen reytinglerde 2.sırada yer alarak iyi bir başlangıç yaptı.

 

muhtesem-yuzyil-kosem-dizisijpg

Geçen Sezon Star ekranlarında izlediğimiz, Muhteşem Yüzyıl Kösem bu sezon yeni kadrosu ile Fox Tv ekranlarında olacak. Adı değişiyor, Muhteşem Yüzyıl 4.Murat oluyor. Yeni Kösem rolünde Nurgül Yeşilçay’ı izleyeceğiz. Ancak kötü bir haber, Nurgül Yeşilçayın saçları dökülüyormuş. Akşam’da yer alan habere göre dizi ve film setlerinde saçları yoğun işleme maruz kaldığı için yıprandığı gözlenen oyuncunun saçlarının ön kısmı seyrekleşti. Bir alışveriş sonrası objektiflere yansıyan yetenekli oyuncunun, bu hali saç dökülmesini gözler önüne serdi. Numaralı gözlükte takan Yeşilçay, “Gözlerim görmüyor. Hele ki uzağı hiç göremiyorum” diyerek kendine takılmadan edemedi.

metin-akdulgeriv-murat-muhtesem-yuzyil-kosem-4-mur

Oğlu Şehzade 4.Murad karakterini Metin Akdülger can verecek. Ayrıca Gevheran Sultan olarak Aslı Tandoğan, Evliya Çelebi olarak; Necip Memili, Hazerfen Ahmet Çelebi rolünü Mehmet Günsur oynayacak. Ayrıca, Zeynep Farah Abdullah, Naz Elmas, Burak Yamantürk ve Canan Ergüder diziye katılan yeni isimlerden. Kösem keyifle izlenecek dizilerden biri…
fragman322296

Star Tv’nin Paramparça dizisine Mine Tugay’dan sonra, Nebahat Çehre’nin katılımı ile güç kazanmıştır.

 

indir-seckin-ozdemir

Seçkin Özdemir de, Kiralık Aşk’a Pamir Maden karakteri olarak katılıyor. Elçin Sangu ve Barış Arduç’un başrolü oynadıkları Kiralık Aşk, gene Cuma gecelerinin iddialı dizilerinden biri olarak gözüküyor.

 

cesur-ve-guzel

Kıvanç Tatlıtuğ ve Tuba Büyüküstün’ün yeni dizisi “Cesur ve Güzel”de yılın çifti olarak gösteriliyor. Ekim ayı içinde yayına girecek dizinin senaryosunu Ece Yörenç yazıyor.

 

acfe12b3232bebbdf345a5f5d9b480ab

Ayrıca Vahide Perçin ile Cansu Dere’nin yeni dizisi “Anne” Ekim ayında yayına girecek iddialı dizilerden biri olarak gösteriliyor.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

 

Not: Görseller tarafımdan İnternetten, sıralamalar dizi reytinglerine göre yapılmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir