Fatih Harbiye / Macit’ten Neriman’a, doğum günü sürprizi!

TV Programları

Show Tv.in aşk ve drama dizisi “Fatih Harbiye” dün akşam yine izleyicisini ekran başına kilitledi. Neriman’a doğum günü sürprizi yapmak isteyen Şinasi’den önce, Macit yaptı. Teknede çok güzel bir masa hazırladı. Neriman doğum günü pastasını kesmese de, Macit’in hediyesini almasa da, pasta başında içinden geçenleri yürekten diledi.

Macit bir dilek tut, dedi. Neriman, gözlerini yumdu, kalp çarpıntılarını bastıramadı ama, içinden şu sözleri fısıldadı. “Hiç bitmesin bu aşk, ömrün onun adıyla geçsin, Allah’ım bu aşkı bana bağışla, beni ona kader yaz.”

Geçen bölümde, Şinasi’ in okuluna gelen Macit, merdivenlerde hararetli konuşan Neriman ile Şinasi’yi görünce geri döner.

Ekran Alıntısı.PNG 32.1

Pencereden Rüya’da onu görür. Peşinden aşağı iner. Kendisini tanıtır, ben Şinasi’nin iş ortağıyım, Neriman hakkında sizinle konuşmam lazım. Deniz kıyısında bir yerde oturup, konuşurlar. Macit, Şinasi’ye aşık mısın? Sorusuna, Şinasi’nin iş ortağıyım, o okula hayatımı bağladım. Neriman yüzünden kaybetmek istemiyorum. Neriman Şinasi’nin etrafında oldukça, okulda hiçbir şey yolunda gitmiyor.

Ekran Alıntısı.PNG 32.2

Şinasi’nin son bestesi eksik kalan CD.sini verir, dinlersen ne demek istediğimi anlarsın, kalkar gider. Şinasi, yolda arabada dinler.  Her şeyi çok iyi anlar ki, sonunda CD.i çıkartır, arka koltuğa fırlatır.

Nezahat’ı, Asım ile annesi istemeye geleceklerdir. Bir büyük olarak Zehra Hanım, Faiz Beyden bu görevi üstlenmesini ister. Aile içinde nişan yüzükleri de takılacaktır. Asım Beyin annesi sakattır, kulakları da sağırdır. Gece geç gelirler, herkes merak eder. Zehra Hanım, küçük kızı Aslı’nın da bu özel gecede olmasını ister. Emre ben çok yorgunum der, Aslı Kayın validesi Kader Hanım ile gelir.

Faiz Bey usulüne uygun ister, arkasından nişan yüzüklerini takar. Büyüklerin elleri öpülür. Kader Hanım laf çarptırmaya devam eder. Nezahat’tan çok, Asım Bey heyecanlıdır.

Ekran Alıntısı.PNG 32.3

Macit’in kıskançlık krizi tutmuştur. Neriman’ı mahalleden alır. Her zaman olduğu gibi baş başa deniz kıyısında konuşurlar.  Neriman, Şinasi benim arkadaşım dese de, Macit, sana aşık bir arkadaş sana şarkılar yazan bir arkadaş. Neriman; sen ne söylüyorsun, ne şarkısı. Macit; Şinasi’den uzak duracaksın, anladın mı? Neriman; sen kimsin ki bana hesap soruyorsun, ne söyleyeceksen nişanlına söyle, bir daha da benim karşıma çıkma, der döner gider. Macit; arkasından bağırır. Neriman, seni kıskanıyorum, hem de deli gibi kıskanıyorum.

Ekran Alıntısı.PNG 32.4

Duygu, Özgür’ü küstürdüğü için üzgündür. Şirkette, Şahika ile dertleşirler. Şahika, evini terk eden Duygu’yu kendi evlerine yemeğe davet eder. Duygu, Faiz Beyden çekinse de, Şahika ısrar eder eve getirir.

İnci Hanım ile Kerim Bey aralarında konuşurlar. İnci Hanım, Pelin ile evlenme konusunda ısrarlarında, Macit’e kötülük mü yapıyoruz. Kerim Bey, Pelin Macit için çok uygun, evlenmeliler. Bu sadece iş meselesi değil, Pelin Macit için çok uygun. Eğer Neriman ile evlenirse bütün hayatı mahvolur. Oğlumu varoş kızının yanında düşünemiyorum. Rezillik.

Şahika, Selim Beye telefon eder, Duygu benim evde misafir merak etmeyin. Selim Bey, haber verdiğin için teşekkürler.

Ekran Alıntısı.PNG 32.5

Duygu ile akşam yemeğini hep birlikte yerler. O Sırada Selim Bey kızını almaya gelir. Duygu, baba ısrar etme ben gelmek istemiyorum. Faiz Bey Duygu burada kalmak istiyorsa kalabilir, bizim emanetimiz, misafirimiz, der. Akşam da, Şahika ile evde kalırlar.

Şinasi ne zaman geliyorsunuz diye Neriman’a telefon eder. Tam o anda şarjı biter. Neriman şarjı takar. Macit de ev telefonundan Neriman’ı arar. Neriman, arayanı Şinasi zannederek, Şinasi şarjın bitti de kapandı, birazdan çıkacağız der. Macit, Macit ben deyince, Neriman neden farklı numaradan arıyorsun. Açmazsın diye aradım, yanlış zamanda aramışım. Neriman, beni aramanın doğru zamanı mı kaldı, der kapatır telefonu.

Ekran Alıntısı.PNG 32.7

Pelin Macit’e gelir. Sen işe gelmeyince, ben işi eve getirdim. Dosyaları Macit’in önüne koyar, çalışırlar. Pizza da getirmiştir, bir taraftan da yerler.

Ekran Alıntısı.PNG 32.6

O akşam Cihan alır pastasını Şahika’ya gelir. Sizinkiler Şinasi’lerde beraber yeriz. Şahika, ben de misafirime çayın yanında ne ikram edeceğim diye düşünüyordum. Evde Duygu’yu gören Cihan çok bozulur. Şahika, Cihan’a güle, güle, der, geri gönderilir.

Selim Bey, karısı Feyza’ya Duygu kiminle tartıştı, evi neden terk ettiğini sorar. Feyza, hiçbir fikrim yok. Aralarında tartışırlar. Senin akrabalarından bıktım, benim kızlarımdan uzak dursunlar.

Ekran Alıntısı.PNG 32.8

O gece Neriman ile Duygu karşılıklı aynı odada kalırlar. Hala kızı ile, dayı kızı baş başa konuşup dertleşirler. Duygu, biz Pelin ile tartıştık. Pelin, Macit konusunda çok büyük bir yanlış yapıyor. Pelin ile Macit arasında asla bir aşk yaşanamaz. Pelin bunu anlamamakta ısrar ediyor. Macit, seni seviyor Neriman. Macit, Pelin’i değil ailesini seçti. Sen çok zor durumdasın ama, emin ol Macit de zor durumda.

Şinasi, Cihan ile sabah kahvaltısı yaparken, akşama gel Neriman’ın doğum günü yapacağız. Cihan, Neriman’dan sana ne, deyince Şinasi çok bozulur.

Selim Bey sabah Pelin’e, Duygu ile niye tartışmalarını sorar. Duygu senin yüzünden dün gece Neriman’larda kaldı. Faiz’in evinde. Macit bu haberi duyunca hoşuna gider, gülümser.  Macit, Duygu ile aranızda bir sorun mu var?

Ekran Alıntısı.PNG 32.9

Şinasi pasta siparişi verir. Rüya, haydır pasta mı sipariş veriyorsun. Şinasi, Neriman’ın doğum günü, okulda küçük bir sürpriz yapalım dedik. Rüya, ne gerek vardı, evinde kutlardı. Belki başka bir planı vardır. Belki başka biriyle baş başa kutlamak isteyebilir. Şinasi, başka biri ile bir planı olduğunu zannetmiyorum.

Ekran Alıntısı.PNG 32.11

Gülter Hanım, Faiz Beye sabah kahvesi yapar. Faiz beyin eline sağlık kız kardeş demesi, Gülter Hanımın çok hoşuna gider. Duygu’nun çok farklı olduğundan, ablasına hiç benzemediğinden bahsederler. Faiz Bey, Neriman’a doğum günü hediyesi olarak, inci küpe almıştır.

Ekran Alıntısı.PNG 32.12

Neriman Fahriye’ye, akşama sakın sürpriz falan yapmayın. Fahriye; akşama sen de doğum gününü yalnız, yalnız, kutlarsın. Fahriye, Macit aramadı mı, diye sorar. Neriman, unutmuştur belki, ondan hiçbir şey beklemiyorum. Fahriye, akşama ek ders kondu unutma, der. Neriman, Şinasi söyledi geleceğim.

Ekran Alıntısı.PNG 32.13

Özgür, Fransa’dan döner. Macit, tam zamanında geldin. Sana anlatmam gereken şeyler var. Neriman, Şinasi’nin müzik okulunda çalışmaya başlamış. Bu durum beni deli ediyor. Aradım, keşke açmasaydı. Telefonu Şinasi diye açtı. Ne sıklıkta konuşuyorlarsa… Neriman her gün benden uzaklaşıyor. Özgür, baş başa birlikte kalabileceğiniz bir ortam ayarlayabilirsen iyi olur. Macit; bu gün Neriman’ın doğum günü. Ona bir sürpriz hazırladım. Özgür, Neriman kabul edecek mi?

Macit, Özgür’e Duygu ile aralarını sorar. Özgür, nerede olduğunu bile bilmiyorum deyince; Macit, ben biliyorum. Gerçekten konuşmak istiyorsan, kalk gidiyoruz.

Ekran Alıntısı.PNG 32.14

Boğazda deniz kıyısında buluşurlar. Duygu, Özgür sen haklıymışsın, gerçekten özür dilerim. Macit de benim bu akşam Neriman ile buluşmam lazım, yardımına ihtiyacım var. Duygu, başını sallar, tamam der.

Duygu, Neriman biraz dışarı çıkalım mı? Sana göstermek istediğim bir şey var. Neriman, akşam zaten ben de zaten okula gidecektim.

Ekran Alıntısı.PNG 32.15

Zehra Hanım, oğlu Şinasi’ye doğum günü kutlaması için biraz fazla değil mi bunlar. Sen bir de bu kız için partiler mi düzenliyorsun. Şinasi, alt tarafı bir pasta keseceğiz, biraz eğleneceğiz.

Okulda her şey hazırlanır. Pastalar, herkes oradadır. Faiz Bey, Şinasi, Rüya , Gülter Hanım ve Şahika. Faiz Bey Neriman geç kaldığı için tedirgin olur. O sırada Cihan gelir. Şahika, Cihan’ın yeni aldığı kıyafetleri beğenmez. Cihan çok bozulur, gider. Şahika ben de gidiyorum diyerek arkasından çıkar.

Ekran Alıntısı.PNG 32.16

Neriman, Duygu beni niye buraya getirdin. Bu tekne… Duygu, evet Macit’in teknesi…  O sırada Macit, Neriman diye seslenir. Neriman gitmek ister. Macit, teşekkür ederim Duygu. Neriman; Duygu neden bunu bana yaptın. Duygu; çünkü ben aşka inanırım. Macit ile birbirinizi dinlemeye anlamaya çok ihtiyacınız var. Lütfen kalbini dinle.

Ekran Alıntısı.PNG 32.17

Macit, Neriman için teknede çok güzel bir doğum günü masası hazırlamıştır.

Ekran Alıntısı.PNG 32.18

 

Macit, Neriman’a doğum günün için. Doğum günün kutlu olsun Neriman. Sarılır Neriman’a sıkıca… Öylece dakikalarca kalırlar. Hediyesini takmak ister. Neriman taktırmaz, takmasan da sende kalsın. Macit, ben bizim için çalışıyorum. Sana verdiğim sözleri tutacağım. Neriman, pastayı kesmez ama dilek tutar.

Ekran Alıntısı.PNG 32.21

Pelin Macit’i arıyordur. Sokakta Duygu’yu bulur. Macit’in nerede olduğunu biliyorsun, ama söylemeyeceksin. Hayır, söyleyeceğim. Macit ile Neriman birlikteler, sana rağmen. Şu anda teknede birlikteler. Neden biliyor musun?  Çünkü birbirlerine aşıklar. Bir inat uğruna bu kadar acı çekmeye değer mi? Pelin, inat değil der ve atlar arabasına uzaklaşır.

Şinasi, Neriman’ı arar, dersin vardı. Öğrenciler bekliyor. Neriman, benim gitmem gerekiyor, okulda dersim vardı. Macit, eğer izin verirsen seni ben bırakayım, kimseye görünmeden döneceğim.

Faiz bey, eve Neriman’ı bakmaya gider. Macit, köşede durur. O sırada Faiz Beyle karşı karşıya kalırlar. Macit ve Neriman arabadan inerler. Tam o sırada Şinasi de oraya gelir. Poker oyunundaki gibi kare tamamlanmıştır. Kim kime blöf yapacak, ya da rest diyecek, haftaya hep birlikte göreceğiz. Zira burada 32.bölüm sona erer.

Ekran Alıntısı.PNG 32.22

Koliba Filmin bu güzel dizisi şimdilik Show Tv.de güzel gidiyor. Bu hafta reytinglerde AB’de 4.sırada, Total’de 8.sırada yer almış.

Ben Kadir Doğulu (Macit) ile Neslihan Atagül (Neriman) birbirlerine çok yakıştırıyor ve çok da beğeniyorum. Her ikisi oyuncu olarak da çok başarılılar. Diğer rollerdeki bütün oyuncular da rollerinin hakkını veriyorlar.

İyi seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller internetten, dizifilm.com’dan ve tarafımdan diziden alınmıştır.

1 thought on “Fatih Harbiye / Macit’ten Neriman’a, doğum günü sürprizi!

  1. neriman ve macit size diyorum duyun sesimi lütfen barışın size öyle küslük yakışmıyor. ne olur…..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir