Kanal D. / “Çalıkuşu” bitmesin!

TV Programları

20 Nisan ’14

Kategori
TV Programları
Kanal D. / “Çalıkuşu” bitmesin!

 Reşat Nuri Güntekin’in ölümsüz eserinden alınan, başrollerini Burak Özçivit ve Fahriye Evcen’in oynadığı “Çalıkuşu” sezon başında iddialı olarak başladı. İlk bölümü 24 Eylül’de Kanal D.de yayına giren diziyi, çok istememe rağmen izleyememiştim. Çünkü, Salı geceleri “Bir Aşk Hikayesi” dizisini izliyordum. Prensip olarak, ilk bölümden izlemeye başlamadığım dizileri seyretmem. Çalıkuşu dizisinin beğeni ile izlendiğini biliyorum.

Benim genelde televizyon dizileri üzerine yazdığımı bilen okuyucularım, bana defalarca neden “Çalıkuşu” hakkında yazmadığımı, hatta lütfen yazar mısınız diyerek rica dolu mailler attıklarını okuyordum. Seyretmediğim dizi hakkında yazamayacağını kibarca cevap vermişimdir.

Çalıkuşu’nun kesin olarak final yapacağını, İlkay Doğan’ın attığı twitten öğrendim. Evet, 30.bölümde final yapacağız diyordu.

Bana da bazı okuyucularım, Çalıkuşu bitmesin diyerek mailler attılar, destek istediler.

Bu konuda biz yazarların desek sözümüz geçersiz olsa da, ancak sizlerin sesini duyurabiliriz. Bu konuda sağ olsun bazı yazar arkadaşlarımız yazdılar.

Önce neden final aşamasına geldi, kısaca özetleyelim.

24 Eylül 2013 Salı akşamı saat:20.00 yayın hayatına başlayan “Çalıkuşu” izleyenleri tarafından çok sevildi, reytinglerde de üst sıralarda yer aldı. Ne olduysa “Küçük ağa” dizisinin 28 Ocakta başlamasıyla oldu. “Çalıkuşu”  saat:22.00 kaydırıldı.  Nisan başında da, Perşembe akşamı saat.20.00 alındı. Daha sonra da, aynı gece 23.de yayınlanacağı söylendi. Dizinin reytinglerinde düşme başladı. Geç saatlerde başlayan, hafta ortasındaki bir diziyi seyretmek uykusuz kalmaktı. 17 Nisan Perşembe akşamı reytinglerinde AB’de 10.sırada, Total’de 27.sırada yer almış. İşte bu reyting canavarı dizileri dişleri arasında çiğniyor, sonra mideye indirip öğütüyor.

Reytingi düşen bir diziyi de kanal, final yapması için baskıya başlıyor, önce yayın saati, sonra da yayın günleriyle oynuyor, finale zorluyor.

Kanal D. “Çalıkuşu” dizisini Cumartesi akşamları saat 23.00 almış. Sebebi de Perşembe akşamları yeni dizisi “Paşa Gönlüm” dizisini koymuş. İş biti, bileti kesildi. Hal bu ki yapımcı kuruluş, Tims Prodüksiyon diziyi ayakta tutmak için, kadrosuna daha önce final yapan, “Benim Hala Umudum Var” dizisinin beğenilen oyuncusu Şükrü Özyıldız’ almıştı. Çok da güzel gidecekti.

Ben bütün “Çalıkuşu” izleyenleri ve de sevenleri adına önce Yayıncı kuruluş Kanal D.de ve Yapımcısı Timur Savcı’dan, dizinin 30.bölümde final yapmayıp, devamı için çaba göstermelerini, seyirciyi küstürmemelerini, izleyenleri adına rica ediyorum.

Seyircinin küstürülmemesi gerektiğini en iyi bilen yayıncı kuruluşlardır.

Unutmayın milyonlarca izleyici sayesinde ayaktasınız!

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller internetten alınmıştır.

2 thoughts on “Kanal D. / “Çalıkuşu” bitmesin!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir