Yüksek Sosyete ilk bölümü ile iyi bir başlangıç yaptı!

TV Programları

ClE75yYWIAAQm67

Bi Yapım – Burak Sağyaşar’ın Star Tv’de ekranlara gelen “Yüksek Sosyete” iyi bir başlangıç yaptı. Baş rollerini Hazar Ergüçlü ve Engin Öztürk oynuyor. Diğer rollerde Ozan Dolunay, Meriç Aral, Zuhal Olcay, Hakkı Ergök, hülya Gülşen Irmak, Taner Barla, Ceyda Tepeliler, Gülşah Çomoğlu, Özgün Çoban, Aybike Turan, Yasin Çam, Mehmet Yücel Özkal ve Aliye Uzunatağan oynuyor.

Görünüşe göre, senaryo olarak Yazı Odası ismi geçti ama, Yüksek Sosyete bir Güney Kore dizisinden alıntı. Dizinin yönetmeni Metin Balekoğlu. Zengin kız, fakir oğlan uyarlaması.

Hazar Ergüçlü ve Meriç Aral’ı, Çağatay Ulusoy ile Serenay Sarıkaya’nın oynadığı Medcezir’den tanıyoruz. Hazar Ergüçlü’nün ilk baş rol dizisi.

Kerem (Engin Öztürk), emektar bir ailenin zor koşullar altında büyüttüğü tek oğludur. Kendinden son derece emin, iş bilir ve yakışıklı bir gençtir. Ailesinin de amacı onu bir ana okul öğretmeni olan Şirin ile evlendirmektir.

Cansu (Hazar Ergüçlü), zengin bir ailenin el bebe-gül bebe büyütülmüş bir kızıdır. Annesi Süreyya Hanım onu kendileri gibi zengin, Çalhan ailesinin tek oğlu Mert (Ozan Dolunay) ile evlendirmek ister.

Kerem ile Mert çok yakın iki arkadaş, kardeş gibi büyümüşlerdir. Mert Amerika’dan eğitimini yaparak döner. Babaannesi onu Oliva adlı zenginlerin alışveriş yaptığı marketin başına yönetim kurulunda başkanı olarak geçirir. Mert personel ile tanışmamıştır bile…

Cansu, şoförü le çıkar, yolda pür makyaj çiçekçi kız çiçek satmak ister. Bir gül verir. Allah seni sevdiğine kavuşturmasını diler. Cansu ani kararla oto parkta o kız gibi üslü püslü giyinir. Kendisini çeki düzen verir. O sırada arasını park eden Kerem onu görür, kızı beğenir, kıs kıs güler.

Bir Fal Cafeye otur. Falcı kadın zorla falına bakar. Zenginliğinden bahseder ve büyük bir aşktan söz eder. Güçlü, kuvvetli, dürüst yoksul bir adamdan söz eder. Onu çok seveceğini söyler. Aşk seni bulur. O adam senin kaderin. İşaretleri okumaya öğren, o yeri ve onu bulacaktın.

Ekran AlıntısıY.S.1.TF

Aldığı simidin sarılı olduğu kağıttaki iş ilanına gider. Gittiği yer ‘Oliva’ markettir. İşe alınır.

Ekran AlıntısıY.S.1.3

Kendi gibi çıtı-pıtı Ece ile tanışır. Ece marketin satıcı kızlarındandır.

Etiketler yüksek zenginlerin alışveriş yeridir. O sırada, Hatice Şendil Sağyaşar markete girer. Ece’ye çok iyi davranır. üçü birlikte selfie çekilirler.

ClF0OLlWQAAPpSr.jpg large

Hatice Şendil, Burak Sağyaşar’ın geçen yıl evlendiği eşidir. Kocasının dizisine destek için konuk oyuncu olarak katılmıştır.

Mert, işten uzakta basket oynarken arkadaşı Kerem gelir. Birlikte oynarlar. Mert Kere’den bir ricada bulunur. Mağazaya Sağlık Bakanlığından iki memur denetme gelir. Markete gelen Kerem kendisini müdür olarak tanıtır.

Ekran AlıntısıY.S.1.5

Bütün personeli organize ederek, ortalığı düzettirir ve denetimden başarı ile çıkar. Personel onu Mert olarak tanır. Kerem, durumu kurtarmış, personel gözünde süpermen gibi olur. Mert iş yerine geldiğinde çok şaşırır. Kerem’e herkes Mert olarak tanır. Gerçek Mert de, kendisini Mert’in (Kerem) asistanı olarak tanıtır.

Ekran AlıntısıY.S.1.7

Ece Kerem’i çok beğenir. Oysa Kerem Cansu’yu çok beğenmiştir.

Ekran AlıntısıY.S.1.6

Marketi kurtaran Kerem’e marketi 3 ay yönetmesini ister. Karşılığında büyük para teklif eder. Kerem’i zor da olsa ikna eder.

Ekran AlıntısıY.S.1.8

Cansu’nun annesi Süreyya Hanım kocası ile mutsuzdur. Üstüne bir de kuması vardır. Bir de çocuk doğurunca hayatı alt üst olur. Kocası Süreyya Hanıma değerli bir kolye alır. Canı çok sıkkın olan Süreyya Hanım, kızı Cansu’yu acilen eve çağırır. Mert ile tanışmadığını duyunca suratına bir tokat patlatır. Cansu çok bozulur. Annesine; “Attığın tokat ilk ve sondu, bi daha bana el kaldıramayacaksın” der ve evden ayrı bir ev tutmaya karar verir. Ece’ye ev bulması için telefon eder.

Kerem’in annesi oğlu Kerem’i beğendiği evlenmesi istediği Şirin ile akşam yemeğine gönderir. Babası da elin bir demek beyaz çiçeklerden buket verir. Kerem, Şirini sevmese de annesinin hatırı için o akşamki yemeğe çıkar. Yemekler söylenir.

Ekran AlıntısıY.S.1.9

Soğuk geçen yemekte aniden cereyanlar kesilir. Kerem mum almaya gider. Aklında ve hayalinde mağazada tanıştığı Cansu’nun mahsun yüzü vardır.

Ekran AlıntısıY.S.1.10

Kerem, elindeki bir muma bir da Şirin’e bakar. Gördüğü kız Cansu’dur. Hayal de olsa, bu üçüncü karşılaşmalarıdır. Ve burada ilk bölüm sona erer.

Ekran AlıntısıY.S.1.SON

Bana göre bu dizi tutar. Dün akşamki reytingleri de iyi sayılır. Total’de 4,02 reyting ile dizi grubunda ilk sırada. Aynı şekilde AB’de de 4,28 ile 3, dizilerin birincisi gözüküyor.

Yaz boyunca Perşembe akşamları ekranlara gelecek olan Yüksek Sosyete, benden tam puan aldı. İzleyici de sevdi.

Reytingi bol, yolu açık ve uzun soluklu olması dileğiyle…

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller tarafımdan diziden alınmıştır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir