Geçen Haftanın (04 – 10 Nisan 2016) en çok izlenen dizileri!

TV Programları

 

cats 11 nisan

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 04 – 10 Nisan 2016 Tarihleri arasında ekranlarımıza gelen, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

Bu hafta da TRT1’in Diriliş Ertuğrul bu hafta her iki kategoride ilk sırada yer aldı. AB’de aldığı 15.00 tam puan ile yer aldı. AB’nin 10.sırasında ise, 4,52 reyting puanı ile TRT1’in dizisi Seksenler yer aldı. Total’in ilk sırasında 10,41 ile gene Diriliş Ertuğrul yer almıştır. Total’de 1o. sırasında ise, 5,63 ile Kanal D’nin Tatlı İntikam dizisi yer almıştır.

Star Tv’nin dizisi “Göç Zamanı” bu hafta ekranla gelen bölümünde Total’de 2,88 puanla ve kendi gününde 7.sırada yer aldı. AB’de 14.sırada yer almıştır. Maalesef diziye ilgi azalmıştır.

Bu hafta Salı geceleri ekranlara gelen Kanal D’nin Hayat Şarkısı 9.bölümü ile ilgiyi devam ettiriyor. Ve haftanın dizileri arasında 7.sırada yer aldı. Salı kendi gününde Total’de 5,61 ile 3.sırada, AB’de 6,51 3.sırada yer almıştır.

Meryem Uzerli’nin dizisi Gecenin Kraliçesi ilgi tamamen bitti. Total’de 26.sırada, AB’de 33.sırada yer almıştır. Bu hafta bir değişiklik olmaz ise, 14.Bölüm Salı geçesi final yapacak.

Show Tv’nin iddialı dizisi Kış Güneşi 7. bölümü ekranlarda geldi. Reytingleri yine oldukça düşük gidiyor. Total ve AB’de 21.sırada yer almıştır.

Cumartesi gecesi “Tatlı İntikam” iyi gidiyor. Bunun da tesadüf olamadığını gösterdi. Survıvor’un ardından 3.Bölümü ile bu hafta da her iki grupta dizilerde ilk sırada yer aldı. Leyla Lydia Tuğutlu ile Furkan Andıç romantik komedi türündeki dizleri tutuldu.

Reyting Nedir?
Reyting, izleyici tercihlerine göre ortaya çıkan izlenme payının kanallara ve programlara paylaştırılması ile oluşan değerlendirmedir. Reyting değerlendirmesi kanallar ve reklam şirketleri adına TNS tarafından gerçekleştirilir. Ölçme işlemi yaklaşık 2200 haneye yerleştirilen ve gizli tutulan reyting ölçme cihazları ile elde edilir. Reyting sonuçları, tüm gün boyunca izlenen programların listelenmesine imkan verir.

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım. Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

 

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10:

1.Diriliş Ertuğrul 53.Bölüm (TRT1)………………………..10,41 – 25,99

2.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 30.Bölüm (Atv).8,55 – 20,47

3.Kırgın Çiçekler 40.Bölüm (Atv)……………………………7,65 – 18,89

4.Kara Sevda 25.Bölüm (Star Tv)……………………………6,67 – 17,13

5.Paramparça 60.Bölüm (Star Tv)…………………………..6,15 – 15,74

6.Kurtlar Vadisi Pusu 289.Bölüm (Kanal D)…………….6,04 – 15,95

7.Kiralık Aşk 41.Bölüm (Star)………………………………….5,86 – 14,72

8.O Hayat Benim 90.Bölüm (Fox Tv)………………………5,73 – 15,10

9.Karagül 116.Bölüm (Fox Tv)………………………………..5,70 – 14,57

10.Tatlı İntikam 3.Bölüm (Kanal D)………………………..5,63 – 15,11

 

AB’de ilk 10:

1.Diriliş Ertuğrul 53.Bölüm (TRT1)………………………….15.00 – 36,44

2.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 30.Bölüm (Atv)…7,57 – 16,60

3.Hayat Şarkısı 9.Bölüm (Kanal D)…………………………..6,51 – 16,60

4.Poyraz Karayel 52.Bölüm (Kanal D)……………………….5,95 – 14,96

5.Kiralık Aşk 41.Bölüm (Star)…………………………………..5,94 – 16,07

6.Kara Sevda 25.Bölüm (Star Tv)………………………………5,43 – 13,69

7.Paramparça 60.Bölüm (Star Tv)…………………………….5,34 – 14,00

8.Tatlı İntikam 3.Bölüm (Kanal D)…………………………..5,22 – 15,41

9.Kırgın Çiçekler 40.Bölüm (Atv)……………………………..5,06 – 13,03

10.Seksenler 188.Bölüm (TRT1)……………………………….4,52 – 12,87

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan ilk 5 sıralaması:

1- Diriliş Ertuğrul : Bu hafta da TRT1’in tarihi dizisi Diriliş Ertuğrul 53.Bölümünde de AB’de aldığı 15.00 tam puan ile ilk sırada yer aldı. Diriliş “Ertuğrul”un 52.Bölümünde Aytolun, Goncagül’ün kendisine anlattıklarından sonra telaşlanmıştır. Banu Çiçek’te bulunan delili almak için Selcan’ı takip eder. Ertuğrul’un yaptığı plan gereği Selcan ve Banu Çiçek, Aytolun’u konuştururlar. Aytolun, Duru Hanım’ın ölümü ve Korkut Bey’in zehirlenmesi başta olmak üzere yaptığı her şeyi itiraf etmiştir. Ertuğrul ile birlikte gizli bir yerde bulunan Tuğtekin, Aytolun’un bütün itiraflarını duymuştur. Tuğtekin, duyduklarından sonra yıkılır. Ertuğrul, Tuğtekin’in Aytolun’u öldürmesine karşı çıkarak sabretmesini ister. Zira Ertuğrul, Aytolun’un bütün bunları abisi Gümüştekin ile yaptığını bilmektedir. Diğer yandan Gümüştekin, emellerine ulaşmış uç beyi olmuştur.

dirilis-ertgrul-53bolum-fragmani

 

2.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz : Oktay Kaynarca’nın sevilen dizisi Salı gecelerinin birinciliği kimselere kaptırmıyor. Bu hafta Total’de aldığı 8,55 ile 2.sırada yer alıyor. Selim son nefesini verirken eski dostuna bir can bağışlar. Gözü hırsından kör olan Mahmut ise Hızır Çakırbeyli’ye yeni bir acı yaşatmak için pusudadır. Selim’in cenazesinde uzlaşmak adına bir araya gelen eski dost yeni düşmanlar ortalığı savaş alanına çevirirler. Ünal ise kendisini hiçe sayarak Hızır’ın bu kargaşayı planladığını düşünür. Bu varsayımıyla yüzünü Viktor’a çevirmekten çekinmeyeceğini açıklayarak tepkisini gösterir. Masadakileri de arkasında durmaları için ikna etmeye çalışır. Peki Hızır gerçekten cenazede yaşananları planlamış mıdır? Öyle ise dostları kendilerini ihanete uğramış sayacaklardır. Hayriye Ana olayların sonrasında Nazlı’yı yalnız bırakmaz. Ev ahalisi kendisine tepki gösterse de Çakırbeyli ailesinin tekrardan bir araya gelebilesi için birilerinin bir şeyler yapması gerekmektedir. Kendinden vazgeçildiğini öğrenen Meryem ise yıkılır; ama tepkisi bununla sınırlı kalmayacaktır.

eskiya-dunyaya-hukum-6ce8b748874c7a99c00a

 

3.Kırgın Çiçekler : Pazartesi geceleri seyircini gözyaşı döktüren, bol acılı Kırgın Çiçekler bu hafta Total’de aldığı 7,65 reyting puanı ile bu hafta 3.sırada yer aldı. Eylül, Nazan’la yüzleşen Mesude’nin artık gerçekleri öğrendiğini düşünmektedir. Kemal ve Eylül tarafından sıkıştırılan Mesude, herkesi şaşırtan bir karar alır. Ekrem’in karısı tarafından edilmesi Banu’yu ümitlendirir. Anne ve babasının boşanma kararı Güney ve Kader’i karşı karşıya getirir. Songül, sevgilisi ve arkadaşı arasında kalır. Ekrem ise kendini affettirmek için karısının peşindedir. Banu’nun yaptıklarından çok utanan Kader, ona engel olmak istemektedir. Şartlı tahliyesini isteyen Nazan, mahkemeye çıkar. Herkes heyecan içinde davanın sonucunu beklemektedir.

kirgin-cicekler-40-bolu

 

4.Kara Sevda : Bu hafta 4.sırayı tekrar Kara Sevda’ya geçti. Totalde aldığı 6,67 puanla 4.sıraya geldi. Emir, Nihan’ı köşeye sıkıştırıyor. Fakat Nihan intiharı bile göze alıyor. Nihan ve Kemal’in arasındaki büyük aşkı gururuna yediremeyen Emir, Nihan’ı tehdit ediyor. Fakat Nihan bu sefer Kemal’e gitmeye kararlıdır. Zor bir durumda kalan Nihan, ölümü göze alacak mı? Emir ile tartışan Nihan her şeyi göze alır balkondan kendisini yere atar. Aşağıda bekleyen Kemal’in gözü önünde yere çakılır. Emir de onu yukarıdan balkondan seyreder. Nihan öldü mü? Bu hafta 26.bölümde göreceğiz.

kara-sevda-25-bolum-frag

 

5.Hayat Şarkısı : Bir hafta aradan sonra tekrar ilk beşe girdi. AB’de aldığı 6,51 puanla 5.sırada yer aldı. Zeynep’in intihar teşebbüsü yüzünden Bayram ve Müfit karşı karşıya gelir. Hüseyin, evine ve ailesine dönmezse Müfit’in aileye karşı kullanacağı kozları vardır. Hüseyin bir seçim yapmak zorunda kalacaktır. Hülya ile Kerim gün geçtikçe yakınlaşmakta, birlikte daha fazla zaman geçirmektedir. Mehmet’i geri almayı takıntı haline getiren Filiz her şeyi göze almıştır. Yıllar sonra karşılaştığı Cem’in, Hülya’nın hayatından kolayca çıkmaya hiç niyeti yoktur; Hülya ile görüşmeye kararlıdır.

hayat-sarkisi-9-bolumde-hulya

 

Her iki kategorinin ilk on’da yer alan diziler:

Kırgın Çiçekler, Paramparça, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Diriliş Ertuğrul, Kara Sevda, Kiralık Aşk ve Tatlı İntikam her iki grupta yer alan diziler olmuştur.

 

Kanallara göre sıralamaya göz atarsak:

Total grubunda: Star Tv 3 dizi. Atv, Kanal D ve Fox 2 dizi. TRT1 bir dizi ile yer almıştır.

AB’de ilk onda: Star Tv ve Kanal D 3 dizi. Atv ve TRT1 2 dizi ile yer almıştır.

Bu haftanın kanalı, Total’de ve AB’de 4 dizisi yer alan Kanal D olmuştur. Star Tv. ise Total ve AB’de 3’er dizi ile 2.sıradadır.

Bu hafta, Star Tv’nin Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisi AB’de kendi gününde 3,83 ile gecenin 3.sırasında yer alırken, Total’de 17.sırada yer aldı. Bu tarihi güzel dizi maalesef 12 Mayıs 26.Bölüm Star Tv’de final yapacağı söylemişti. Tims Productions-Timur Savcı dizinin yeni sezonda Star Tv ile anlaşma yoluna gitmiş dizide kan değişikliği yapmıştır. Sultan Ahmed’i oynayan Engin Koç ölerek sezon finalinde diziden ayrılıyor. Yeni sezonda, Ahmed’in yerine geçecek kardeşi Mustafa karakterini Engin Akyürek canlandıracak. Böylece diziye yeni can suyu verilmiş oluyor. Beren Saat ile Engin Akyürek Fatma Gül’ün Suçu Ne? Dizisinden sonra bir kere daha karşı karşıya gelip, birlikte oynamış olacaklar.

Sizler hangi dizilerin reytinglerde kaç puan aldığını bakmayın.  Sevdiğiniz ve keyif aldığınız o diziyi seyredin.

Keyifli Seyirler.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilarblog.com

Not: Görseller tarafımdan İnternetten, sıralamalar dizi reytinglerinden alınmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir