Medcezir dizisi, bir Dallas olur mu?

TV Programları

230px-Dallas_1978

Medcezir uzun süreli bir dizi olmaya aday. Bence bu dizinin kadrosu, yapımcısı ve de yayın kanalı olarak çok uygun. Geçen hafta 45. bölümde zaman tünelinde yıllar sonraya gitti, izleyenlerini hayal de olsa geleceği yaşattı.

Ülkemizde nedense son yıllarda uzun süreli diziler yapılamıyor. Reyting kaygısı nedeniyle yayıncı kanal ile yapımcı sorun yaşıyorlar. Şu an uzun  zamandır yayınlanan on yılı aşan tek bir yapım var, Kurtlar Vadisi dizisi. Geçmişte oynayan dizileri şöyle bir göz atarsak,  ilk kez 1989 yılında yayına giren Erdal Özyağcılar’ın “Bizimkiler” dizisini görüyoruz. Bizimkiler dizisi 1994 yılına kadar 6 sezon devam etmiştir. Daha sonra Show Tv.de devam eden dizi, kadrosunda birtakım değişiklikler olmuştur. Erdal Özyağcılar’ın yerine Savaş Dinçel yer almış, dizi 2002 yılına kadar devam etmiştir. Orta yaş izleyenlerin hala aklındadır.

Ülkemizin en uzun ömürlü dizileri arasında, Şevket Altuğ’un Süper Baba gelir. 90’ların dizilerinden Mahallenin Muhtarları aşağı yukarı 10 yıl içinde 337 bölüm oynamıştır. Perran Kutman’ın  1986-1988 yılları arasında yayınlanan Perihan Abla’yı da sayabiliriz. Hayat Bilgisi, Ferhunde Hanımlar, Bizim Mahalle, Bizim Evin Halleri ve  Ayrılsak da Beraberiz gibi dizileri sayabiliriz. Yakın tarihlerde, Çocuklar Duymasın, Avrupa Yakası, Yaprak Dökümü, Kavak Yelleri, Aşk-ı Memnu, Arka Sokaklar ve Kurtlar Vadisi’i sayabiliriz.

Ben eski dizilerden gençliğimde çok tuttuğum, Dallas dizisi 1978 de başlamış, 1991’e kadar sürmüştür.  Şimdiler de bu dizinin yeni versiyonu çekiliyormuş. Gene ülkemizde uzun süreli oynayan yabancı kökenli, Bonanza, Şahin Tepesi, Yalan Rüzgarları ve Cesur ve Güzel’i sayabiliriz.

Konu, Medcezir bir Dallas olur mu? dan çıktı. Bence olur. Medcezir’in orjinali olan The O.C. takriben 6 yıl sürmüştür. Bizdeki konu daha zengin. Yaman, Mira, Mert ve Eylül üniversite yılları 4 yıl sürecek. Bir sezonu geçti. Mezuniyetten sonra, evlilikleri,  iş hayatlarını seyretmek çok da keyifli olacak. 45.bölümde gösterdiği Yaman ile Mira’nın bir oğlu ve bir kızı olması, Mert’ın kendisi gibi kıvırcık saçlı oğlu pek tatlıydı.

Ekran AlıntısıMD45.10

Ay Yapım ülkemizdeki en güçlü yapım şirketlerinden. Kamere arkası da gördüğüm kadarıyla çok becerikli ve de deneyimli. Senaristi Ece Yörenç de en verimli çağını yaşıyor. Yanına alacağı yeni nesil senarist yardımcıları ile bu işi uzun yıllar sürdürebilir. Medcezir’in ana kadrosu olsun, yardımcı alt kadrosu olsun buna çok müsait.

Çağatay Ulusoy gittikçe deneyim kazanan, şimdiden zirveye çıkan çok kabiliyetli bir oyuncu. Mira karakterini canlandıran Serenay Sarıkaya da bence çok başarılı. Bir Barış Falay gibi süper deneyimli oyuncuları var. Mert karakterini canlandıran Taner Ölmez çok iyi bir gelecek vadediyor. Eylül karakterini canlandıran Hazar Ergüç’lü fıkır fıkır bir kız, kendisini seyrettiriyor. Sude Hanım’a (Şebnem Dönmez) lafım yok, harika…

B1CeTJICQAE72fx

Neden olmasın bir Dallas, entrikacı bir Orkun karakteri, bir Turunç Nadir karakteri Dallas’daki Ceyar’ı aratmıyor.

medcezir

İzleyici Medcezir’i bırakmaz, yeter ki Medcezir yıllarca devam etsin. Bence uzun soluklu bir dizi olmaya doğru gidiyor.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Konu ile ilgili bilgiler, görseller İnternetten ve tarafımdan diziden kopyalanmıştır

 

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir