Delibal; Kanada’da Türk Filmleri Festivali’nde gösterildi!

Sinema

 

DELİBAL (3)

Çağatay Ulusoy’un 2.sinema filmi “Delibal” film festivallerinde boy göstermeye başladı. Geçtiğimiz Mart ayı başında Almanya’da 21.Türkiye Almanya Film Festivali’ne de katılmış, iki gösterim yapılmıştı.

Ay Yapım’ın yapımcılığını üstlendiği, Çağatay Ulusoy ve Leyla Lydia Tuğutlu’nun başrollerini paylaştığı Delibal filmi geçtiğimiz gün Kanada’nın Vancouver şehrinde düzenlenen Türk Filmleri Festivali’nde gösterildi. Filmin yönetmeni Ali Bilgin’in de katıldığı gösterimde film, Türk ve Kanadalı sinemaseverlerin yoğun ilgisiyle karşılandı.

 

FESTİVALDEN-3

Aralık ayı sonunda Türkiye’de vizyona giren ve sinemaseverler tarafından büyük ilgi gören Delibal, Vancouver Türk Filmleri Festivali kapsamında geçtiğimiz gün Kanadalı izleyicilerle buluştu. 2011 yılından bu yana Canadian Turkish Society tarafından düzenlenen ve her yıl çağdaş Türk sinemasının en iyi örneklerini Kanadalı sinemaseverlerle buluşturmayı hedefleyen Vancouver Türk Filmleri Festivali kapsamında gerçekleşen gösterime Türkler kadar Kanada’da yaşayan farklı milletten izleyiciler de ilgi gösterdi. Türk sanatı ve kültürünü tanıtma amacında olan festival kapsamında filmi izlemeye gelen izleyiciler, gösterim için Kanada’ya giden yönetmen Ali Bilgin’i tebrik yağmuruna tuttu. Film gösterimi sonrasında izleyicilerle sohbet eden Ali Bilgin, böyle bir organizasyona katılmanın kendisi için gurur verici olduğunu belirtti.

ALİ BİLGİN KANADA-2

Ay Yapım’ın yapımcılığında gerçekleşen, başrollerini Çağatay Ulusoy ve Leyla Lydia Tuğutlu’nun paylaştığı Delibal, 25 Aralık’ta vizyona girmiş ve 1,5 milyonu aşkın kişi tarafından izlenmişti. Tutkulu bir aşk hikayesini konu alan Delibal’ın DVD’si ise çok yakında sinemaseverlerle buluşacak.

Bu başarıda Ay Yapım’ın yakışıklı ve başarılı oyuncusu Çağatay Ulusoy’un payı çok büyük. Filmi izleyenler onu takdirle karşıladı ve “Çağatay oyunculukta kendini aşmış” dedirtti.

Bundan sonra Delibal’ı yarışma gösterimlerinde görmek ve ödüller alması dileklerimle.

 

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilarblog.com

Not: Haber ve görseller Ay Yapım – Perona Sanat Basın Bülteni.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir