Özcan Deniz’den yeni sinema filmi, “Sevimli Tehlikeli”.

Sinema

Ekran AlıntısıST.KP

Senaristi ve Yönetmeni Özcan Deniz’e ait olan sinema filmi “Sevimli Tehlikeli” 6 Şubat’a vizyona giriyor. Romantik komedi türündeki bu filmin başrollerini Şükrü Özyıldız ve Ayça Ayşin Turan oynuyor.

Geçtiğimiz Mayıs 2014 bu sinema filmi için Özcan Deniz bu başrolü Çağatay Ulusoy’a teklif etmişti. O sıralarda yazdığım Blog yazımda: (Çağatay Ulusoy’un kabul etmediği rol, Şükrü Özyıldız’a! /http://balcilar-blog.com/?p=2061) anlatmıştım. Çağatay Ulusoy, tatile çıkacağı ve zamanı uygun olmadığı için bu teklifi kibarca geri çevirmişti. Ve daha sonra rol Şükrü Özyıldız’a verilmişti.

Afşar Film  ve DNZ filmin yapımcılığını üstlendiği filmin, diğer rollerde Türkan Kılıç, Taner Turan, Cem Avnayim, Ahmet Özaslan, Burçin Birben, Evrim Doğan, Zeynep Anıl Tatdıran, Efe Deprem ve Ergun Kuyucu oynuyor.

Şu sıralarda internette “Sevimli Tehlikeli” filminin tanıtım fragmanları dönmeye başladı.

Ekran AlıntısıST.3

‘Kim olduğunu ve nerden geldiğini bilmeyen kayıp bir prens, Prensini arayan, bildiği her şeyi bildiğini zanneden hayalperest bir prenses…’ Konunun kısaca özeti bu. Özcan Deniz filmle ilgili şu açıklamaları yapıyor. “Çok geniş bir aileye sahibim. Bu ailenin de yarısından fazlasının  nüfusu genç nüfus. Üst üste çektiğim bu dram filmden dolayı biraz şikayetçi oldular. Bu genç nüfusun benden böyle bir talebi oldu. Ama ben sadece gençlere ve çocuklara yönelik bir film yapmaktan da biraz kaçındım. O yüzden bu dengeyi de koruyabilmek için, Sevimli Tehlikeli konseptinde bir film çıktı. Bu sinemanın gerçeklerini daha çok baz aldım. Amacım, gerçekçilikten daha çok inandırıcılığı yakalamaktı. Biraz o yönde film dizayn ettik. Biraz da korkak davrandık açıkçası. Asıl hikayenin devamı var. Bu hikayenin devamında biraz da cesur davranabilirdik. Hem yapımcıların hem de, filmin içinde benim olmayışım, ilk başta herkesi biraz ürküttü. O yüzden çok cesur davranamadım. Daha abartılı, aksiyonu ağırlık veren bir film planlıyordum. Belki ikincisinde o hayallerimiz gerçekleşecek. Zeliş’ten biraz bahsedeyim. Zeliş, gerçek hayatında yaşadığı her şeyi kabullenmiş, sorgulamaktan çekinen genç bir kız. Yaşı büyüdükçe, sorgulamaya başlayan, kafasındaki soru işaretlerini cevap arayan, aramak isteyen bir kıza dönüşüyor.

Ekran AlıntısıST.6

Tam bu esnada hayatına Zarok diye bir karakter giriyor. Babası tarafından kapalı devre yaşatıldığı hayatta, tarif bile edemeyeceğim maceralara sürükleniyor.

Ekran AlıntısıST.7

Zarok tam olarak neren geldiğini bilmeyen bir çocuk. Bir çetenin elinde büyümüş, kendi hikayesini sorabileceği, nerden geldiğini öğrenebileceği herkesi kaybetmiş, cevaplarını bilmiyor. Kendi yaşadığı hayatı da içselleştirmiş, komik, eğlenceli bir adam. Bu iki karakterin bileşimi. Oradan çıkan bir hikaye. Bekrauntlarında şu an söylemediğim, filmde saklı olan çok ciddi bir hikaye var. 6 hafta çalıştıklarını, yorulduklarını, Türkiye’nin en iyi ekibi bir araya geldiğini, ama şahane bir film olduğunu söylemiştir.

Ekran AlıntısıST.4

Zarok çok uzun yıllar önce Edirne’de henüz beşikteki bir kız çocuğunu kaçırıp, bir ailenin ömür boyu büyük acılar yaşanmasına neden olur. Aradan uzun yıllar geçer ve Zarok eline geçen bir fırsatı değerlendirir. Vicdan azabını hafifletmek için bu sefer, daha önce kaçırdığı kızı tekrar kaçırarak gerçek ailesine götürecektir! Fakat bu süreçte her iki karakteri de, aşk dolu bir macera beklemektedir…

Ekran AlıntısıST.2

Yönetmen ve senaristliğini üstlendiği üç filmin ardından bir kez daha kamera arkasına geçen Özcan Deniz, bu filminde de romantizmi, aşkı ve dramı harmanlıyor. Rapunzel’den Sindrella’ya Beyaz Atlı Prens’ten Robin Hood’a kadar tanıdık olduğumuz pek masalı birleştiren film. Önceki üç filmden farklı olarak Özcan Deniz bu sefer oyuncu kadrosunda yer almıyor. Senarist ve yönetmenliğinin yanında müziklerini Yıldırım Gürgen ile birlikte yapmışlar.

Özcan Deniz’in “Sevimli Tehlikeli” 6 Şubat’ta sinemalarda vizyonda olacak. Şükrü Özyıldız’ı daha önce Uçurum, Benim Hala Umudum var ve son olarak şu sıralarda Şeref meselesi dizisinde seyrediyoruz. Dizilerin başarılı oyuncusu, ilk başrol sinema filminde beklenen ilgiyi görecek mi? Hep birlikte göreceğiz.

Gişe hasılatının bol olması temennisiyle….

İyi seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller tarafımdan film tanıtım fragmanından kopyalanarak alınmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir