Geçen Haftanın (08 – 14 Şubat 2016) en çok izlenen dizileri!

TV Programları

cats 15 şubat

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 08 – 14 Şubat 2016 Tarihleri arasında ekranlarımıza gelen, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

Bu hafta Total’de ilk onun ilk sırasında 9,31 reyting puanı ile Paramparça yer aldı. 10.sırada ise Atv’nin Yeter dizisi 6,21 puanla yer aldığını gördük. AB’de 13,76 reyting puanı ile Diriliş Ertuğrul ilk sırada yer alıyor. AB’nin 10.sırasında ise Fox Tv’nin Karagül dizisi bulunmaktadır.  

Bu hafta yeni başlayan Star Tv’de yer alan Vahide Perçin’in yeni dizisi “Göç Zamanı” bu hafta ekranla gelen 3.bölümü Total’de 5,07 gibi yüksek puan almasına rağmen dereceye girmediğini gördük. Bu hafta Salı gecesi ekranlara gelen Kanal D’nin Hayat Şarkısı ilk bölümünde beğeni kazandı. Total’de 7.sırada yer aldı. Meryem Uzerli’nin dizisi Gecenin Kraliçesi’nin işi daha da zorlaştı. Geçenin Kraliçesi Total’de 15.sırada, AB’de 16.sırada yer aldı.

Cumartesi gecesi Güllerin Savaşı yerini Güneşin Kızları’na devraldı. Ancak reytinglerde pek başarılı olmadığını gördük. Total’de 10.sırada, AB’de 12.sırada olduğunu gördük.

Bir iddialı dizi de Show Tv’den geliyor. “Kış Güneşi” adlı Şükrü Özyıldız ile Aslı Enver’in yeni dizisinin tanıtım fragmanı dönmeye başladı. Fakir bir balıkçının karşısına çıkan zengin güzel bir kızın hayatını birleştirmesi, sonra da boşanması ile bunalıma düşen gencin  gizemli, sırlarla dolu hayatında Şükrü Özyıldız’ı bambaşka bir karakterde izleyeceğiz. Dizinin çekimleri Rumelikavağı, Zekeriyeköy ve Beykoz civarında başlamış.

Reyting Nedir? 
Reyting, izleyici tercihlerine göre ortaya çıkan izlenme payının kanallara ve programlara paylaştırılması ile oluşan değerlendirmedir. Reyting değerlendirmesi kanallar ve reklam şirketleri adına TNS tarafından gerçekleştirilir. Ölçme işlemi yaklaşık 2200 haneye yerleştirilen ve gizli tutulan reyting ölçme cihazları ile elde edilir. Reyting sonuçları, tüm gün boyunca izlenen programların listelenmesine imkan verir.

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım. Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:                           

Total ilk 10:                                                                                      

1.Paramparça 52.Bölüm (Star Tv)…………………………….9,31 – 22,05

2.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 22.Bölüm (Atv)…9,29 – 21,96

3.Diriliş Ertuğrul 45.Bölüm (TRT1)………………………….9,24 – 20,54

4.Kırgın Çiçekler 32.Bölüm (Atv)……………………………..8,91 – 20,19

5.Karagül 108.Bölüm (Fox Tv)…………………………………8,74 – 19,82

6.Kara Sevda 17.Bölüm (Star Tv)……………………………..8,39 – 19,47

7.Kiralık Aşk 33.Bölüm (Star)………………………………….7,35 – 16,79

8.Kurtlar Vadisi Pusu 282.Bölüm (Kanal D)……………..7,13 – 16,97

9.Asla Vazgeçmem 37.Bölüm (Show Tv)…………………..6,43 – 16,26

10.Yeter 7.Bölüm (Atv)…………………………………………..6,21 – 12,26

 

AB’de ilk 10:

1.Diriliş Ertuğrul 45.Bölüm (TRT1)………………………….13,76 – 31,91

2.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 22.Bölüm (Atv)….8,54 – 20,87

3.Kiralık Aşk 33.Bölüm (Star)…………………………………..8,40 – 20,67

4.Paramparça 52.Bölüm (Star Tv)…………………………….7,63 – 19,46

5.Poyraz Karayel 44.Bölüm (Kanal D)………………………6,53 – 15,79

6.Kara Sevda 17.Bölüm (Star Tv)…………………………….6,16 – 14,99

7.Kırgın Çiçekler 33.Bölüm (Atv)…………………………….5,58 – 13,65

8.Filinta 46.Bölüm (TRT1)……………………………………..5,19 – 12,55

9-Baba Candır 26.Bölüm TRT1……………………………….4,88 – 12,11

10.Karagül 108.Bölüm (Fox Tv)……………………………….4,82 – 11,79

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan ilk 5 sıralaması:

1- Diriliş Ertuğrul : Bu hafta TRT1’in tarihi dizisi Diriliş Ertuğrul AB’de aldığı 13,76 puan ile ilk sırada yer aldı. Tarihi gerçekleri anlatan dizide Ertuğrul karakterini Engin Altan Düzyatan oynuyor, çok da başarılı… Sungur Tekin yıllar sonra obaya geri dönmüştür. Onun gelişi Hayme Ana’nın otağını bir bayram yerine çevirmiştir. Sungur Tekin’in Ertuğrul tarafından getirilmesi Dodurga beylerinin kafasında soru işaretleri bırakmıştır. Noyan bütün olanlara rağmen mücadele etmekten vazgeçmemiştir. Efrasiyab aracılığıyla Selcan’ı obadan kaçırmıştır. Selcan’ın Noyan tarafından kaçılması obada nasıl bir etki yaratacaktır?

 dirilis-ertugrul-45-bolum

 

2.Paramparça: Star Tv’nin sevilen dizisinde bu hafta ayrılık yaşandı. Gülseren karakterini oynayan Nurgül Yeşilçay diziden vurularak ayrıldı. Bu ayrılık reytinglerde sıçrama yaptırdı. Total’de Pazartesi gecesinin birincisi oldu. Ve aldığı 9,31 puan ile 2.sırada yer aldı. Bir yanda Harun’un tuttuğu kiralık katil, öte yanda Zeynep’in eski kocası Bülent, Gülseren ve Cihan’ın düğününü kana bulamak için törenin yapıldığı yerdedir. Silahlardan biri Cihan’a diğeri Ozan’a çevrilmiştir. Cihan ve Gülseren bu en mutlu günlerinde tebrikleri kabul ederken bir anda silah patlar. O karmaşa içinde vurulan, herkesi şoke edecek bir isimdir. Cihan ve Ozan için artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Gürpınar ailesi matemdedir. Tıpkı Gülseren’in de söylediği gibi, yaşanan her şeyin bir rüya olmasını çok isterler fakat maalesef gerçekti

188051 paramparça

 

3.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz: Oktay Kaynarca’nın yeni dizisi Salı gecelerinin birinciliği kimselere bırakmıyor. Bu hafta Total’de aldığı 9,29 ile 3.sırada yer alıyor. Çakırbeyli Ailesi, üç ferdinin de masaya oturmasıyla düşmanları tarafından büyük bir hedef haline gelir. Ünal Kaplan’ın intikamını alması için veliaht ilan ettiği Alparslan amacına ulaşır; fakat bu ortak intikam arzusu yolunda Alparslan’ın oynadığı büyük oyunlar başına türlü belalar açacaktır. Hızır’ın ise ailesinden birini daha toprağa vermeye gücü yoktur. Çakırbeyli evinde sular durulmaz. Meryem boşanma fikrinde ne kadar kararlı olduğunu avukata giderek gösterir. Hızır için ise boşanmak, ihtimali olmayan bir durumdur. Bu durum Nazlı’nın kendini sevilen sayılan bir “yenge” olarak göstermesi için bir fırsata dönüşür…

eskiya-dunyaya-hukumdar-olmaz-22-bo

 

4.Kırgın Çiçekler: Pazartesi gecelerinin reyting birincisi Kırgın Çiçekler, bu hafta birinciliği Paramparça’ya kaptırdı. Total’de aldığı 8,91 puan ile bu hafta 4.sırada yer aldı. Songül’ün birden ortadan kaybolmasıyla telaşlanan kızlar, Abbas’ın tehdit telefonuyla şoka girer. Abbas, Seher geri gelmezse Songül’ü öldürecektir. Seher ise Meral ile Sapanca’da yeni bir yaşam kurmaya hazırlanmaktadır. Haberi alan Güney, çılgına döner. Abbas’ın kapısına dayanır. Kızlar, Toprak ve Feride, Songül’ü Abbas’ın elinden kurtarmak için bir plan yapmak zorundadır…

Güney-Kırgın-Çiçekler

 

5.Karagül: Cuma gecelerinin sevilen Sevilen dizi Karagül  Total’de aldığı 8,74 reyting puanı ile 5.sırada yer almıştır. Sabri’nin intikamını Merdan’ı öldürerek alan Melek artık kendisi için biçtiği kadere adım adım yürümektedir. Ancak Rüstem ve Gülizar bu hesabı bu kadar kolay kapatmaya niyetli değillerdir. Kendi canı yanan Rüstem aynı acıyı Şamverdi ailesine yaşatmak için harekete geçer ve Baran’ı o sırada yanında olan Ebru ile birlikte kaçırır. Rüstem’in artık hiç şakası yoktur. Baran ölümle burun buruna gelmiştir. Ebru ve Baran girdikleri bu ölüm kapanından kurtulabilecekler mi? Ölüm yürüyüşüne devam eden Melek, Şamverdi ailesinin kaderini kökünden değiştirmek üzere olduğunun farkında değildir.

karagul_108_bolum

Her iki kategorinin ilk on’da yer alan diziler:

Kırgın Çiçekler, Paramparça, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Diriliş Ertuğrul, Kara Sevda, Karagül ve Kiralık Aşk her iki grupta yer alan diziler.

Kanallara göre sıralamaya göz atarsak:

Total’de ilk onda: Star Tv ve Atv 3 dizi. TRT1, Fox, Kanal D ve Show birer dizi ile yer alıyor.

AB grubunda: Star Tv 3 ve TRT1 3 dizi. Atv 2 dizi. Fox ve Kanal D birer dizi ile yer almıştır.

Görüldüğü gibi bu hafta Star Tv gene haftanın birincisi. Hem Total’de 3 dizi,  AB’e 3 dizisini soktu. TRT1 bu hafta da AB’de 3 dizisi, Total’de bir dizisi yer aldı.

Bu hafta, Star Tv’nin yeni dizisi Muhteşem Yüzyıl Kösem Sultan AB’de 4,78 reyting puan aldı ama, ilk 10’da yer alamadı. Total’de aldığı puana göre de 26.sırada yer aldı. Bir dizi kanalın reklam alabilmesi için Total puanın iyi olması gerekir.

Show Tv’de bu Pazar akşamı yayınlanan takip ettiğim dizilerden: Seçkin Özdemir, Sezgi Sana Akay ve Selin Şekercinin oynadığı Acı Aşk 9.bölümü yayınlandı. Totalde 8.sırada, AB’de 30.sırada yer aldı.

Keyifli Seyirler.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilarblog.com

Not: Görseller tarafımdan İnternetten, dizi reytingleri (reytingkurdu) ölçümlerinden alınmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir