Geçen Hafta (02 – 08 Kasım 2015) en çok izlenen diziler!

TV Programları

cats 9 kasım

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 02 – 08 Kasım 2015 Tarihleri arasında ekranlarımıza gelen, Total’de ve AB’de ilk 10’a giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

Havalar yavaş yavaş soğudukça evlerde televizyon başında geçen zamanlar da çoğaldı. Dizlerin insanların en büyük eğlencesi oluyor. Bu nedenle reytinglerde yükseldiğini görüyoruz. Maç yayınları bilhassa erkeklerin ilgisini  çektiğinden oldukça yüksek reyting alıyor. Bu haftada  Galatasaray’ın Benfica UEFA Şampiyonlar ligi maçı en yüksek reyting aldı. Biz dizilerin reytinglerini bakıyoruz. Bu nedenle bu hafta yüksek reytingi AB’de 11,12 ile Diriliş Ertuğrul’un aldığını görüyoruz.

Yeni dizilerden ilk on reyting listesine girenler oldu. Star Tv’nin Kara Sevda 4.haftasında da hem Total’de, hem de AB’de listelere girdiğini görüyoruz. Analar ve Anneler de 3.bölümünde ilk ona giremedi. Yeni ile eski diziler arasında kıyasıya bir rekabet var. Yaz dizilerinden Kiralık Aşk hala iddialı olarak bu hafta Total’de birinci sıralarda yerini aldı. Yaz dizilerinden Kırgın Çiçekler bu hafta Total’de 2. sırada yer aldı. Yeni dizilerden Eşkıya Dünyada Hükümdar olmaz da başladığı ilk haftadan bu yana listelerde üst sıralarda yer alıyor. Bu hafta da her iki kategoride 3.sırada yer aldı.

Geçen sezondan gelen dizilerden Paramparça, Kaderimin Yazıldığı Gün, Aşk Yeniden, Diriliş Ertuğrul, Poyraz Karayel, Kurtlar Vadisi Pusu, Filinta, Kocamın Ailesi, Kiraz Mevsimi, Karagül, Kara ekmek, Kertenkele, Güllerin Savaşı, Küçük Gelin ve O hayat Benim gibi diziler her hafta bu yarışın içindeler.

Kanallar yeni silahları olan yapımları ile yarışa başlıyor. İşte onlardan bir kaçı: ATV; Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz (Başladı), Evli ve Öfkeli (Başladı), Leyla ile Alper ve Beyaz Gece. FOX TV; Ya Her Şeyim Ya Hiçim ve  Şehrin Melekleri. KANAL D; Düş Tarlası, Umut Rüzgarları ve Bir Deniz Hikayesi (Başladı). SAMANYOLU TV; Çınarın Gölgesinde, Habil Kabil  ve Ekip 1. SHOW: Mayıs Kraliçesi. STAR TV; Hatırla Gönül (Başladı), Kara Sevda (Başladı), Kösem Sultan (12 Kasım’da), Cesaret ve Göç Zamanı. TRT 1; Aynadaki Gökyüzü, Son Çıkış ve Baba Candır (Başladı), Görüldüğü bir hayli dizi ile yarışa girdiler.

Reyting Nedir? 
Reyting, izleyici tercihlerine göre ortaya çıkan izlenme payının kanallara ve programlara paylaştırılması ile oluşan değerlendirmedir. Reyting değerlendirmesi kanallar ve reklam şirketleri adına TNS tarafından gerçekleştirilir. Ölçme işlemi yaklaşık 2200 haneye yerleştirilen ve gizli tutulan reyting ölçme cihazları ile elde edilir. Reyting sonuçları, tüm gün boyunca izlenen programların listelenmesine imkan verir.

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım. Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10:

 

1.Kiralık Aşk 20. Bölüm (Star Tv)……………………………9,32 – 23,19

2.Kırgın Çiçekler 19.Bölüm (Atv)…………………………….9,17 – 21,70

3.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 9.Bölüm (Atv)…8,69 – 20,85

4.Karagül 94.Bölüm (Fox Tv)…………………………………8,22 – 20,72

5.Kurtlar Vadisi Pusu 270.Bölüm (Kanal D)…………….7,01 – 17,13

6.Paramparça 39.Bölüm (Star Tv)…………………………..6,78 – 16,54

7.Diriliş Ertuğrul 32.Bölüm (TRT1)…………………………6,74 – 16,33

8.Kara Sevda 4.Bölüm (Star Tv)……………………………..6,59 – 16,56

9.Poyraz Karayel 30.Bölüm (Kanal D)……………………..5,30 – 13,59

10.İlişki Durumu Karışık 18.Bölüm (Show Tv)…………..5,26 – 13,60

 

AB’de ilk 10:

1.Diriliş Ertuğrul 32.Bölüm (TRT1)…………………………11,12 – 26,19

2.Kiralık Aşk 20. Bölüm (Star Tv)…………………………..10,64 – 26,53

3.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 9.Bölüm (Atv)….9,23 – 22,30

4.Paramparça 39.Bölüm (Star Tv)…………………………..6,88 – 17,17

5.Kara Sevda 4.Bölüm (Star Tv)……………………………….6,45 – 15,66

6.Poyraz Karayel 30.Bölüm (Kanal D)………………………6,44 – 15,86

7.Kırgın Çiçekler 19.Bölüm (Atv)……………………………..6,25 – 15,23

8.Aşk Yeniden 27.Bölüm (Fox Tv)……………………………6,21 – 14,92

9.Kurtlar Vadisi Pusu 270.Bölüm (Kanal D)……………..4,84 – 12,41

10.Güllerin Savaşı 56.Bölüm (Kanal D)…………………….4,78 – 13,34

 

 TOTAL VE AB Grubunda reytingleri en yüksek olan ilk 6 sıralaması:

1-Diriliş Ertuğrul: TRT1’in 13.Yüzyılda geçen görkemli dizisi bu hafta 32.bölümü ile AB’de aldığı 11,12 reyting ile 1.sırada yer aldı. Diriliş Ertuğrul son bölümde neler oldu? Diriliş Ertuğrul’da nefesler tutuldu! Ertuğrul bundan sonra ne yapacak? Ertuğrul’un Noyan’a Karşı Hamleleri Obayı Nasıl Etkileyecek? Ertuğrul’un vazifelerinin elinden alınması ve Alplıktan çıkarılması, Kayı Alpları’nı büyük bir şaşkınlık içinde bırakır. Büyük bir öfke dalgası obada kabarmaktadır. Ertuğrul anası Hayme ve ağabeyi Gündoğdu ile de Aytolun’un, Kocabaş’ın ve Tuğtekin’in fitneleri yüzünden karşı karşıya gelmiştir.

diriliş 32.bolum

 

2-Kiralık Aşk : Star Tv’nin oldukça sevilen dizisi bu hafta Total’de 9,32 reytingle  2.sırada yer aldı. Defne ile Ömer arasındaki tutkulu aşk devam ediyor. Ömer ile Sinan’ın ortaklıktan ayrılması, İtalyan müşterilerini de üzdü, tercih yapmakta zorlandı. Kiralık Aşk’un 20.bölümünde bombalr art arda patladı. Şirkette Ömer ile Sinan’ın ortaklıktan ayrılmaları konusunda Defne Ömer’e destek verirken, bu ayrılığın olmasından rahatsız olan da oldu. Kafası karışan Ömer, Defne’ye sığınacak bir liman gibi gördü. Herkes taraf seçmek zorunda kaldı. İtalyan müşterileri de çok üzüdü, taraf seçmekte çok zorlandı. Sude ve Defne, Ömer yeniden ayağa kaldırmaya çalıştı fakat Deniz buna engel olmak istedi.

kiralık aşk 20.bölüm.

 

3-Eşkıya Dünyaya Hükümdar olmaz: Oktay Kaynarca‘nın baş rolü oynadığı, Salı akşamlarına damga vuran dizi ilgi çekmeye devam ediyor. AB’de aldığı 9,23 reyting puanı ile 3.sıra yer alıyor. Bu bölümde Ünal Kaplan’ın masasındaki kan davasının bitmesi için Alpaslan Çakırbeyli masaya oturtulur, fakat bu hamle yeni bir kanın dökülmesine sebep olur. Bir Çakırbeyli erkeği daha dünyaya getirecek olan Nazlı ise her geçen gün aileye yaklaştı. Meryem ise aksine gitgide uzaklaşmaktaydı. Hayriye Ana ile sorunlar yaşayan Meryem üstüne gelen sorunlarla yılmadan savaşmaya devam eder.

cakir-20151030091604

 

 

4- Kırgın Çiçekler: Total’de aldığı 9,17 reyting ile bu hafta 4.sırada yer alıyor. Sevilen dizi, kimsesizler yurdunda kalan 5 genç kızın ilginç serüvenlerini anlatılıyor ve duygusal yönü ağır basıyor. Serkan, Kemal’in oyununa gelerek haksız yere hapse girer. Eylül’den durumu öğrenen Nazan çılgına dönerek olaydan Eylül’ü sorumlu tutar. Mesude, Eylül’ü Serkan’dan uzaklaştırmak için yetimhaneden alarak tekrar eve götürür. Eylül için dehşet dolu günler yeniden başlar. Kızlar ortadan kaybolan Meral’i bulmak için Feride ile seferber olurlar. Gerçekten annesine kavuşmuş olabileceği hepsinin aklında soru işaretidir. Neriman’ın evinde zor günler geçiren Banu, dayanamayarak ucuz bir otele yerleşir. Annesinin nerede olduğunu merak eden Kader, kimseyi dinlemeyerek tekrar aramaya başlar. Eylül ve Serkan içine düştükleri açmazdan kurtulup her şeyi geride bırakmak için bir plan yapar.

kırgın çiçekler 19.b

 

5- Karagül : Bu hafta Karagül, aldığı 8,22 puanla 5’liği  Paramparça dizisinin elinden aldı. Narin, Ebru’yla kaza yapar. Kazada Narin kurtulur ve hurdaya dönen aracın içinde bulunan Ebru’nun ölümü için kibriti çakmaktadır.  Bunalıma giren rüzgar, herkesi şoke eden bir gelişmeye imza atar. Kadriye Ana, Melek için Kendal Ağa’nın karşısına çıkar ve Melek’in zorla evlendirilmesine karşı çıkar.

56182c951b898_thumb

 

6-Kurtlar Vadisi Pusu : Kanalların gedikli dizisi Kurtlar Vadisi Pusu, bu hafta Total’de aldığı 7,01 reyting puanı ile gene geçen hafta olduğu gibi 6.sırada yer aldı. Geçtiğimiz hafta Gölge’nin pususundan usta bir manevrayla kurtulan Polat Alemdar bu sefer de Altay’ı kaçıran John Smith’in peşine düşüyor. Yaptığı bilimsel çalışmalar sonucunda karanlık güçlerin hedefi haline gelen ve kimliğini gizleyerek yaşamak zorunda kalan Profesör Anadolu bu hafta Polat Alemdar’la tanışıyor. Ortadoğu’da kurmak istediği korsan devlet için Türkiye’den ortaklar arayan Gölge ise boş durmuyor. Polat Alemdar’ın her yaptığı hamleye başka bir oyunla karşılık veren Gölge’nin yeni planı ne olacak?

kurtlar vadisi 270

 

Her iki kategorinin ilk onunda yer alan diziler: Paramparça, Kırgın Çiçekler, Eşkıya Dünyaya Hükümdar, Diriliş Ertuğrul, Kara Sevda, Poyraz Karayel, Kurtlar Vadisi Pusu ve  Kiralık Aşk her iki grupta yer alan diziler.

Kanallara göre sıralamaya göz atarsak:

Total’de ilk onda: Star Tv 3 Dizi, Kanal D ve Atv 2 dizi, Fox, TRT1 ve Show Tv birer dizi ile yer almıştır.

AB grubunda: Star Tv ve Kanal D 3 dizi. Atv 2 dizi. Fox ve Show birer dizisi ile yer almıştır.

Ekim ayında ortasında yayına giren Star Tv’de 4 bölüm oynayan, Burak Özçivir ile Neslihan Atagül’ün dizisi Kara Sevda izleyiciden oldukça beğeni topladı. Aldığı yüksek reytinglele her iki kategoride yer aldı. Yeni dizler den Kösem sultan merakla bekleniyor.  Kösem Sultan dizisi bu hafta 12 Kasım Perşembe akşamı Star Tv ekranlarında olacak. Alacağı reyting puanı da merakla bekleniyor.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilarblog.com

Not: Görseller tarafımdan İnternetten, dizi reytingleri (reytingkurdu) ölçümlerinden alınmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir