Kanal D’nin iddialı dizisi “Güllerin Savaşı” kaldığı yerden devam ediyor!

TV Programları

020920151525159323396

Kanal D’nin aşk ve drama dizisi “Güllerin Savaşı” 5 Eylül Cumartesi akşamı kaldığı yerden devam ediyor.

Benim favori dizilerimden birisi olan Güllerin Savaşı’nda yeni sezon fragmanına bakılırsa hiçbir şey eski gibi olmayacak.  Geçen 48.bölüm sezon finalinde  Cihan (Sercan Badur) şakağına sıktığı tek kurşunla intihar etmiş, diziden de ayrılmıştı. Gülru sevdiği adam Ömer ile birlikte olmuş, Ömer de onu terk ederek Amerika’ya doğru yola çıkmıştır.

Artık Sipahi köşkünde hiç bir şey eskisi gibi olmayacaktır.  Fragmana bakılırsa köşk satılığa çıkartılmış, satılık levhası konmuştur. Gülfem her ne kadar Gülru’ya Cihan’dan boşanma taahütnamesi imzalatsa da, Cihan’dan boşanmadan Cihan intihar etmiş ve ölmüştür. Gülru Cihan’ın tek mirasçısıdır. Ama sürpriz bir olay vardır. Gülru hamiledir, üstelik çocuk Ömer’dendir. Gülfem bu çocuğun kardeşi Cihan’dan olduğu zanneder.

Ekran AlıntısıGS49.1 Ekran AlıntısıGS49.2

Cihan intihar etmiştir, benim için savaşmadılar, beni el ele uğurluyorlar. Gülru Gülfem’e Cihan’ın kanı her ikimizin ellerindeydi diye suçlar. Cihan intihar etti ama, ölüp ölmediğin i bilemiyoruz. Bir sürpriz olup Sercan Badur tekrar diziye dönebilir. Bence güçlü oyunculuğu ile dizinin önemli isimlerindendi.

Ekran AlıntısıGS48.10

Ömer çocuğu olacağını öğrenince Gülru’ya dönecek mi? Gülfem Gülru ile amansız mücadelesini devam edecek mi?

mqdefault

Güllerin Savaşı’nın genel konusunu şöyle bir hatırlayalım:

Güllerin Savaşı, masum bir çocukluk hayalinin gerçek bir kabusa; önce bir genç kızın, sonra ailesinin ve tüm sevdiklerinin felaketine dönüşmesinin hikayesidir. Gülfem gibi olmak isterken, Gülfem olmanın, yitirilen masumiyetin ve insanın kendi benliğinden bir başkasına dönüşmesiyle yaşanan, manevi çöküşün hikayesidir.

İstanbul’un kenar mahallelerinden birinde doğup, mahallenin ‘öteki’ ucunda, babasının bahçıvanlık yaptığı köşkte büyüyen Gülru’nun, 6 yaşından beri tek bir dileği vardır; büyüyünce köşkün güzeller güzeli kızı Gülfem gibi olmak.

Gülru, doğduğu hayat ile içinde olduğu hayat arasında dağlar kadar fark olsa da, iki hayatı da acısıyla tatlısıyla sahiplenmiştir. Onu çok seven ama maddi manevi kompleksleri yüzünden köşk ve okul dünyasını düşman bilen Mert’le ite kaka sürdürdükleri bir çocukluk aşkları vardır.

Gülfem’in yıllar sonra evine dönmesiyle, Gülru’nun çocuksu hayranlığı alevlenir. Gülfem’in ilk kalp kırıklığı olan unutulmaz aşkı Ömer’in, Gülru ile sıradışı bir şekilde tanışmaları ise bundan sonra ne köşkte ne de mahallede hiçbir şeyin aynı olmayacağının habercisidir. Ömer, Gülru’nun önce aklını, sonra kalbini karıştırıp, onu gerçek aşkla tanıştırırken, hayaller ve gerçeklerin altüst olması kaçınılmazdır.

Ömer Hekimoğlu, hem Gülfem Sipahi’nin gençlik aşkı, hem de Gülru’nun sevdiği adamdır.

CNWrYMZUwAAzi2y

Hayatının zirvesinde olan Gülfem ile hayallerine giden yolun henüz başında olan Gülru’nun aşkla ve savaşla imtihanları, etraflarındaki herkesin kaderini yeniden yazarken, ikisi için de aşkta ve savaşta her şey mübahtır.

Şimdi de dizinin 3.sezon oyuncu kadrosu ve karakterlerini hatırlayalım:

Damla Sönmez (Gülru), Canan Ergüder (Gülfem), Barış Kılıç (Ömer),  Yiğit Kirazcı (Mert), Arif Pişkin (Şevket), Meltem Pamirtan (Mesude), Münire Apaydın (Mebrure), Zeynep Köse (Yonca), Aslı İçözü (Halide), Berk Yaygın (Yener), Feyza Civelek (çiçek), Uğur Kurul (Taner), İsmail Oral (İsmail), Ayşe Akın (Duygu), Arma Tezic (Brooke), Soydan Soydaş (Psikolog Onur ), Suna Selen (Münevver), Nilüfer Kılıçaslan (Pakize) ve  Ayten Gürzap (Cahide)

Dizinin müziklerini: Mehmet Can Tuncer – Nail Yurtsever – Ercüment Orkut.

Senaryo: Sırma Yanık, Uygulamacı Yapımcı: Direnç Aksoy, Yönetmen: Emre Karakuşak. Yapımcı: Fatih Aksoy.

Ekran AlıntısıGS49.3

Güllerin Savaşı’nın 3.sezonu oldukça ilginç olaylara gebe… Bu heyecan fırtınası 5 Eylül Cumartesi akşamı 49.bölümle kaldığı yerden devam edecek.

Ben heyecanla bekliyorum, keyifli seyirler…

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilarblog.com

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir