Medcezir Final: Dizi mutlu sonla bitti, Herkes kendi sonunu hazırladı!

TV Programları

MD77.YAMAN-MİRA

Ay Yapım’ın iki sezondur devam eden fenomen dizisi Medcezir, 77.Bölümde mutlu sonla bitti. Herkes kendi sonunu hazırladı.

Dizinin baş Rol oyuncuları Yaman ile Mira geçen bölümde evlenmişlerdi. Bu bölüm sonunda Mira beklenen ameliyatı oldu ve başarılı bir operasyondan üç ay sonra kendine geldi. Yaman’ın da Orkun’dan aldığı bıçak darbeleri ile karnından yaralanmıştı, o da tamamen iyileşti.

Medcezir 77.Bölüm finalinde AB’de 5,07 reyting ile birinci oldu. Total’de de 4,70 ile 2.sırada yer almıştır.

Final bölümünde Medcezir Sosyal Medyayı salladı. Somera reytinglerinde zirvede yer aldı.

Son Final sahnesi süperdi. Sezen Aksu’nun söz, beste ve yorumuyla “Yeni ve Yeni Kalan” parçası eşliğinde, tüm ekip, kamera önü ve arkası çok güzel bir gösteri yaptılar. Bu bir kutlama, bu bir vedalaşma partisi oldu.

Ekran AlıntısıMD77.FİNAL

Medcezir’in senaryosuna can ve ruh veren dizinin senaristi Ece Yörenç’e tebrik ediyorum.

Ekran AlıntısıMD77.ECE

Bazı yazılarımda biraz eleştirilerimin dozunu kaçırdım, ama yiğidi öldür hakkını ver derler ya gerçekten çok emeği geçmiş ve yorulmuştur. Yaptığı açıklamada yazılarına bir müddet ara vereceğini belirtmiştir. Tekrar ekibine ve şahsına izleyiciler adına teşekkür ediyorum.

Ekran AlıntısıMD77.ALİB

Dizinin yönetmeni Ali Bilgin, baş rol oyuncusu, diziyi sırtlayan götüren adama, bakın nasıl candan sarılıyor. O da biliyor ki, önümüzdeki günlerde birlikte bir sinema filmi çekecekler. Çağatay Ulusoy’un kameralara ne kadar çok meraklı olduğunu biliyoruz. İleriki yıllarda bu görevi Ali Bilgin’in elinden alacak gibi gözüküyor. Ama izleyiciler Çağatay’ın daha yıllarca oyunculuğunu görmek istiyorlar. Onda bu yetenek çok daha ağır basıyor.

Ekran AlıntısıMD77.ÇAĞT

Asım Şekip Kaya şahsına yakışır bir cenaze töreni ile uğurlandı. Torunu Mert ve kızı Sedef duygu dolu konuşmalar yaptılar.

Ekran AlıntısıMD77.ASIM

Mira, tören esnasında gördüğü halüsilasyon nedeniyle, Asım Beyin tabut üstünde resimde ara ara kendini gördü ve Mert’i sanki Yaman olarak algıladı, Yaman’ın konuşmalarını dinler gibiydi. Yaman şöyle diyordu; “O beni baştan yarattı, onunla birlikte duvarlarım yıkıldı. Paçamdaki çamurdan kurtuldum, arındım. O kısacık bir ömre sonsuz bir aşk sığdırdı, benim sonsuzluğum oldu.

Ekran AlıntısıMD77.3

Yaman Mira’daki garipliği fark etti, yüzünü okşadı. Mira, Yaman’ın omzuna başını koydu.

Ekran AlıntısıMD77.2

Sude, kendisine söz verilmediği için Selim Beye sitem etti. Orkun cenaze törenine geç gelir, ellerinde çizikleri Eylül fark eder. Orkun, arkadaşımın çiftliğinde köpekle oynarken oldu. Yaman, biraz uzakta duran Kenan’ı fark eder., yanına giderek, senin buraya duruşmada şahitlik için geldiğini biliyor. Ne yazık ki Asım Beyi kaybettik. Senin anlaşman suya düştü. Kenan ben paramı peşin aldım, sıkıntı yok.

Ekran AlıntısıMD77.7

Sude cenazenin ardından sahte göz yaşları döker. Evdeki hizmetli Selim Beye, içki bardağında zehir olabilir ümidiyle bardağı verir. Selim Bey, tahlile gönderir.

MD77.4

Sude, tedbirini almış, limonataya ilaç koymuştur. Sonra da o bardağı yıkamıştır.

Ekran AlıntısıMD77.15A Ekran AlıntısıMD77.15B

Evde Selim Bey, Ada’nın annesi Reyhan Arsen ile konurken Sude yanlarına çıkar. Bir iş çevirdiklerini zannederek, ileri geri konuşur. Hızla merdivenden inerken yuvarlanır düşer. Acilen hastaneye kaldırılır. Kontroller sonunda bebeğine bir şey olmadığı tespit edilir, düşük olmaz. Başta Mira ve Beren olmak üzere herkes çok panikler.

Ekran AlıntısıM77.8

Orkun, Vakfın Konuk evinde alıkoyduğu Leyla ve Ayşe başına dert olur. Onları kontrole gider. Ayşe başına sopa vurur ve evden kaçar. Orkun peşine düşer, ormanda yakalar. Ayşe yere düşer başını taşa vurur ve ölür. Orkun inanılmaz panikler. Onu deniz kenarına uçurumdan atar.

Ekran AlıntısıMD77.10

Orkun Leyla’nın yanına döndüğünde Uzay’dan telefon alır. Onu polislerinin evde aradığını söyler. Leyla ne olur bırak beni diyerek yalvarsa da bırakmaz.

Mira’nın son olaylardaki stres ile hastalığı artar. Yanındaki Yaman’ı Orkun gibi görür, çok garip davranır. Evde hizmetçi kıza çıkışır. Sen annemin içkiye ilaç attığını gördün mü? Kızı işten kovar. Daha sonra, test sonuçları temiz çıkar.

Hastaneye önce Aras ve Ali gelir. Mira ile Yaman’ın düğün fotoğraf albümünü getirirler. Daha sonra geçmiş olsun demek için Orkun gelir. Mira Orkun’u görünce çok tedirgin olur. Yaman’ın kolun sarılır.

Ekran AlıntısıMD77.12

Orkun Yaman’a Leyla’yı sorar. Yaman bu kargaşada benim Leyla ile uğraşacak vaktim yok. Sen de fazla kurcalama, der. Giray, Orkun’dan yardım ister. Orkun onu da alır, Leyla’nın yanına konuk evine götürür.

Evde Yaman ile Mira aralarında ameliyatı konuşurlar. Mira Yaman’a veda konuşması gibi konuşmalar yapar. Mira, eğer bana bir şey olursa, bu eli bırakmak zorunda kalırsam, hayatını devam et olur mu? Yaman’ın göğsünü okşar, ben buraya girdim zaten. Yaman çok duygulanır, gözyaşlarını tutamaz.

Ekran AlıntısıMD77.14

Mira, beni de ellerinde sakla, sakın kalbinin kurumasına izin verme. Beni sevmekten sakın vaz geçme tamam mı? Yama, Allah aşıkına yapma, benim senden  başka yolum yok. Sen yoksan ben kaybolurum. Böyle vasiyet bırakır gibi konuşma, hasta etme adamı, ne olur. Benim köküm sensin, sensin aldığım nefes bana zift olur, ciğerime yapışır, ötesi yok. Eğer beni yaşatmak istiyorsan, yaşayacaksın. Benim için yaşayacaksın.

Ekran AlıntısıMD77.13

Sude Hanım hastaneden çıktıktan sonra bir basın toplantısı düzenlemesi ister. Sedef ve Selim Beye bunu kabul ettirir. Basına show yapar, Mert resim çekimlerine kalmaz.

Ekran AlıntısıMD77.16D

Okulun yıl sonu gösterileri festival vardır. Herkes oradadır, Orkun da gelir. Orkun her şeyi sattığını Amerika’ya annesinin evine gideceğini söyler. Yaman’a bakarak, beni buraya bağlayan bir şey kalmadı, yenilgiyi kabul ediyorum. Şarkı söylenecektir, Mert beklenir. Mert, Burak, Uzay ve Doruk sahne alırlar. Görmedim ben senden daha güzel, tanımadım ben senden daha güzel…

Ekran Alıntısımd77.17d

Daha sonra genel istek üzerine Yaman ile Mira Koper çifti sahne alırlar. Bu yılın hit şarkısı olan Yaman’ın bestesi, Dünyayı durduran şarkısını birlikte söylerler. Yaman ile Mira karı-koca bu güzel şarkıyı düet yaparak söylerler. Performansları oldukça güzeldir.

Ekran Alıntısımd77.19

Sude, konuşmak üzere Kenan’ı eve çağırır. Hemen lafa girer, bu çocuk senin, ama asla babası sen olmayacaksın. Asla sana benzemeyen bir erkek olacak. Hayatından çıkması için para verir. Görüntü belleğini verir. Belgeleri imzalatır. Paraları almadan gider.

Ekran Alıntısımd77.17

Mert, Eylül, Mira ile Yaman evde ayaküstü karınlarını doyururlar. Mira yorgundur, sendeler. Yatmaya gider. Selim Bey, bana kırgın mısın diye sorar. Mira, ben babalara kızmam. Selim, tanışmanızı ben vesile oldum, sonsuz kredim var. Mira odaya geçer. Yaman, ben büyüyünce Selim Serez olmak istiyorum, iyi ki benden vazgeçmedin abi. Eylül, ben de bu eve gelin gelmek istiyorum.

Ekran Alıntısımd77.20

O gece Leyla Yaman’ı arar. Yaman yardım et, ne olur al bizi buradan, Giray yerimizi öğrenmiş. Vakfın misafirhanesinde olduklarını söyler. Yaman’a bu tuzağı Orkun kurmuştur. Zorla Leyla’ya aratır. Leyla, Yaman’ı öldürecek misin? Orkun kumpası kurmuştur. Yaman derhal misafirhaneye gider.

Mira Yaman’ın yanında yatakta olmadığını fark eder. Dışarı çıkar, Yaman diye haykırarak havuza koşar. Yaman’ı havuzda yüzüstü suda görür gibi olur.

Ekran Alıntısımd77.21

Mira’nın çığlıklarını duyan Selim Bey ile Mert balkona çıkarlar. Mira’nın çimlere düştüğünü görünce yanına koşarlar. Mira’nın burnundan kan gelir, derhal hastaneye kaldırırlar.

Yaman misafirhanenin kapsına gider. Yukarıdan Giray cam kapıyı yüklenir, kırar ve yere düşer. Yaman onu görünce şaşırır. Giray Ayşe diye sayıklar, Orkun da kenardan ateş eder. Gelen kurşunlardan biri Yaman’ın bacağına saplanır. Orkun ormana kaçar, Yaman peşinden gider. Yaman buradan çıkış yok diyerek kışkırtır. Havaya ateş açar, uçurumun kenarına gelirler.

Orkun tabancasını Yaman’a nişan alır. Sen Altınkoy’a geldin, her şeyi maf ettin. Bitti der ve tetiği çeker. Kurşunu bitmiştir, tabanca ateş almaz.

Ekran Alıntısımd77.22

Yaman Orkun’un üstüne çullanır, aralarında yumruklaşma başlar. Yaman nasıl kıydın o insanlara diyerek, basar yumruğu. Orkun uçurumun kenarına düşer. Bu defa Orkun yalvarır, beni bırakma diye yalvarır. O sırada Selim Bey de gelir, beraber yukarı çekerler.

CHYfYz6UMAEQ7Mn

Selim Bey Yaman’a Mira’nın hastanede kaldırıldığını söyler. Yaman derhal hastaneye gelir.

Mira hastanede doktoru bekler. Doktor yurt dışındadır. Mira, Yaman’ı sayıklar. İlk tanışmalarından bu yana birlikte oldukları hep güzel günler, gözlerinde canlanır. Mira ameliyathaneye alınmak istenir, Mira Yaman gelmeden olmaz diye ısrar eder. Doktor uyuşturucu iğne yapar. Mira kendinden geçmek üzereyken Yaman çıkar gelir.

md77.23

Mira neredeydin, Yaman ameliyattan sonra konuşacağız. Doktor hadi diye çağırır.

Ekran AlıntısıMD77.FR1

Mira ameliyathaneye alınır, Yaman kapıda kalır. Mert hadi kardeşim sapasağlam çıkacak. Mert Yaman’nın karnındaki kanları görür. Son anda Orkun yapacağını yapmış, cebinden çıkardığı çakıyı, Yaman’ın karnına saplamıştır. Yaman düşer bayılır, o da derhal ameliyata alınır.

Ekran AlıntısıMD77.YMN2

Mira ve Yaman’ın iyileşmesi 3 ay sürmüştür.

Selim Bey dediğini yapmış Asım Şekip Kaya Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olmuştur. Öğrencilere hukuk dersi verir.

Ekran AlıntısıMD77.SELİM

Sedef Hanım, Selim Beyi dinlemiş yurt dışına gitmemiştir. Ona evde kendi elleri ile yufka açar ve mantı yapar. Birliktelikleri devam eder.

Ekran AlıntısıMD77.SEDEF D

Sude hanım bebeğini doğurmuş, oğlunu kucağına almıştır. Eski kocası Faruk ile birliktedirler. Koca Asım Şekip Kaya Holdingin işlerini Sude Kaya yürütür.

Ekran AlıntısıMD77.SUDE

Süreyya Hanım dikiş atölyesinin başındadır. İşleri gayet iyidir, 6 ay sonrasına siparişleri kabul ederler. Televizyondan yeğeni Aras’ın yeni takımı ile sözleşme imzalamasını seyreder. Çok keyiflidir.

Ekran AlıntısıMD77.SÜREYYA

Nevin Hanım ile Hasan Büfe işletmelerinde beraberdirler. Giray ve Leyla da onlarla çalışıyordur. Mehmet hapishanedeki Kenan’dan selam getirir. Nevin oğluna kırgın olduğu için selamı bile almaz.

Ekran AlıntısıMD77.NEVİN

Kenan tekrar birtakım kirli işlere girmiş. Yeni arabaları parçalayıp satar. Bir polis baskınında yakalanır, hapse girer. Kadere bak, 2 yıl önce de araba çalmaktan içeri girmişti.

Ekran AlıntısıMD77.KENAN

Orkun da cezasını akıl hastanesinde çekmektedir. Gözlerini havaya ağaçlara diker, deli gibi bakar. Yüzü buz gibi, gözleri donuktur.

Ekran AlıntısıMD77.ORKUN

Uzay yayın evinde Mert ile ortak basılmış olan çizgi roman kitaplarını imzalar. Alıcılar sıradadır. Mert’i fotoğraf çektirmek için soranlar olur. Şehir dışında olduğunu söylerler.

MD77.UZAY1

Mert ile Eylül Ağva’ya geçen kış gittikleri otel odasında Yaman ile Mira’nın kaldıkları otelde bıraktıkları notu tavan aralarında ararlar. Mert notu bulur. Hemen Eylül alır ve okur. Mira ile Yaman 14-16 şubat 2015 tarihleri arasında bu odada kaldılar. Birbirlerini çok sevdiler. Hep seveceklerini yemin ettiler, bu notla aşklarını mühürlediler.

Ekran AlıntısıMD77.MERT-EYLÜL

Kapıya çıkarlar. Mert bu notu bulan da, der ve lafın sonunu Mira getirir. En az bizim kadar mutlu olsun. Son nefesime kadar Mira’yı hep sevicem, imza Yaman.

Ekran AlıntısıMD77.MİRA1

Mira, önce çocuklarımız bulur diyorduk ama, size kısmetmiş. O sırada arabayı park eden Yaman da gelir.

Ekran AlıntısıMD77.YAMAN2

Yaman bir türlü park yeri bulamadım der ve gelir. Önce Mira’yı öper.

Ekran AlıntısıMD77.Y-MİRA

Aşk olsun ya. Ben yokken mi açtınız zaman makinasını. Mira, kızma sevgilim. Mert ve Eylül bulsun, onlar da en az bizim kadar mutlu olsunlar. Mert, bizim mutlu olmaya hakkımız yok mu kardeşim. Yaman, hep senin ısrarın yüzden, hastaneden çıkar çıkmaz, haftasına buraya geldik. Mira, en çok ben istedim.

Ekran AlıntısıMD77.YAMİRA

Mert ile Eylül onları kapıda yalnız bırakırlar. Yaman doktora sordun mu denize girebilir miyim diye? Mira, başka bir şey sordum. Artık bebek yapmamız için hiç bir engel yokmuş. Yaman, ‘ohoy’ diye çığlık atar, Mira’yı kucaklar, ekseni etrafında döndürür.

Ekran AlıntısıMD77.Y-MİRA 2

Ekran AlıntısıMD77.SON

Ve dizimiz Medcezir burada sona erer. Sahilde tüm ekip birlikte final kutlaması yaparlar. Önce Yaman ile Mira sahile koşar, sonra bütün ekip ve set çalışanları, Sezen Aksu’nun çalan parçası eşliğinde güzel bir gösteri yaparlar. Bu gerçekten güzel bir veda olur. Hem izleyenlere, hem de birbirlerine…

CHUE8CAWcAAJOA5

CHXphW4UYAEwqcE

Başta baş rol oyuncuları Çağatay Ulusoy, Serenay Sarıkaya, Barış Falay, Taner ölmez, Hazar Ergüçlü, Şebnem Dönmez, Murat Aygen, Defne Kayalar ve Can Gürzap’a bundan sonraki işlerinde başarılar ve bol kazançlar dilerim.

Ay Yapım’dan bundan sonraki çalışmalarında en az Medcezir kadar iyi diziler bekliyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilarblog.com

Not: Görseller Medcezir Twitter sayfasından ve tarafımdan diziden kopyalanarak alınmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir