Medcezir / Yaman Mira’yı babasından istetdi ve yüzükler takıldı!

TV Programları

Ekran AlıntısıMD69.23A

Star Tv‘nin fenomen dizisi Medcezir, önceki akşam 69.bölümü ile ekranlardaydı. Yaman Mira aşkı, yüzükler takılarak resmiyete döküldü. Selim Bey oğlum dediği Yaman’a, Allahın emri Peygamberin kavliyle sevgili kızımız Mira’yı, canımız oğlumuz Yaman’a istiyoruz, diyerek resmen istedi. Faruk Bey de, gençler birbirini tanımış, aralarında anlaşmış karar vermişler, bize de onların bu kararını saygı göstermek düşer der ve Mira’yı Yaman’a verir.

Medcezir’in son aylardaki reytinglerine bakılarak sosyal medyada Haziran’da final yapacağı, 3.sezonda devam etmeyeceği gibi bir takım dedikodular çıkartılıyor. Ay Yapım’dan resmi bir açıklama olmadığı müddetçe, çok güzel giden bu dizi 3.sezonda da devam edecektir. 69.bölüm reytingleri kötü denemez. Sadece dizlere bakarsak, Total’de 4,29 ile 4.sıra, AB’de 4,70 ile 2.sırada yer almıştır.

Çağatay Ulusoy ile Serenay Sarıkaya‘nın özel hayatları ile dizideki rollerindeki sevgili olmalarını karıştırmamak lazım. Özel hayatları bizi ilgilendirmez, izleyici dizideki performanslarına bakar. Bana göre dizideki uyumları çok güzel, söylenecek bir şey yok. Son bölümlerde de gayet iyi, resmen nişanlandılar. Orkun bile onları ayıramaz, bu bölümde  Yaman onu vinçle sallandırdı, sırf nişan gecesinin içine tüy dikmesin diye…

Çağatay Ulusoy, Yaman olarak bu bölümde bir ilk gerçekleşti. Dizi içinde kaldığı yerden Koraycan Demir (Kargo Koray) ile canlı yayına katıldı. Ama dizinin Yaman’ı olarak. Twitterdan binlerce kişi Yaman’a sorular yöneltti, Yaman olarak cevap verdi. Bir ara Çağatay doğum gününü 20 Mayıs dedi. Bu izleyiciyi şaşırttı. Gerçekten dizideki Yaman’nın doğum günü 20 Mayıs, Gerçek Çağatay’ın doğum günü 23 Eylül 1990’dır.  Bir ilk daha gerçekleşti, canlı canlı Axe Black deodorant reklamı yapıldı. önümüzdeki günlerde Çağatay Ulusoy Axe deodorantın reklam  yüzü olursa şaşmayın.

Biz gelelim gene her zaman olduğu gibi 69.bölümde olanlara:

Son bölümde Yaman Almanya’dan dönmüş, Mirya sürpriz yapmıştı. Miran’ın telefonuna gelen mesajlar, Yaman’ın Almanya sex tuzağı görüntüleri çıkmadı. Meğer Hale’nin organizasyonu ile onlara hoş geldin ve nişan partisi habercisiymiş. Lütfen bu geceyi kaçırma diyerek, Yaman ile Mira’yı davet ederler.

Ekran AlıntısıMD69.1A

Yaman’a da canlı mesaj gelir, hadi diyerek Burak’lara çağırırlar. Mira ile Yaman yürüyerek, hasretliklerini sindire, sindire öpüşerek gelirler. Yaman çok mutluyum diye haykırır, Mira da ya ben… Mira Orkun’u ne yaptın diye sorar, Yaman cep telefonundan Aras’ın çektiği hastanedeki hemşire ile Orkun’un paparazi resimlerini gösterir. Mira, sen de o gece hastanede bir işler karıştırıldığını düşünüyorsun? Yaman, Kenan bebeğin kendisinden olmadığını ikna oldu. Ama gerçek er yada geç ortaya çıkacak. Ne olursa olsun gerçeğin bizi etkilemesine izin vermeyeceğim.

Ekran AlıntısıMD69.1

Sude ile Faruk Mira’nın evdedirler. Sude, benim kullandığım ilacın aynısından kullanıyormuş, tert yaptırdıysa kesin saklamıştır. Ortalığı karıştırır. Faruk, nasıl bu kadar ileriye gidebilirler. Sude, tarih tekerrürden ibarettir. Faruk, Mira için çok tehlikeli. Sude, işte o güvendiğin, sevdiğin Yaman. Sorumsuz, bir tek kendini düşünür o. Faruk da taşı gediğine koyar sen bu konuda fazla yorum yapma istersen. Hemen gelir gelmez konuşcam.

Kızlar pür telaş hazırlıktadırlar. Mert nerede diye sorulur, En önemli görev onundur. Yüzük takma görevi ona verilmiştir. Eylül’ün Mert ile arası bozuktur. Gelen Uzay’a Mert sorulur? Uzay, Mert kurtulamadı diyerek geçiştirir. Beren, Aras ve kardeşi Ali ile gelir. Doruk, geliyorlar diye haber verir, ışıklar kapatılır. Yaman ile Mira gelirken Mert de motoru ile gelir. Yaman’ı gören Mert; Yaman döndün ha… Sarılır, kardeşim benim. En ihtiyacım olduğu anda, yemin ederim. Yaman bir şey mi oldu deyince Mert, yok sonra konuşuruz.

İçeri girince herkes bir ağızdan süpriz diyerek bağırır. Sarmaş dolaş olurlar. Orkun Hale’yi arar, Hale sen de gel. Elif de Yaman’a yeni okula gideceğini söyler. Nişan takı getirilir. Mira çok duygulanır. Eylül yaptığı konuşmada; Tanıştığınız günden beri aşkınızla bize umut oldunuz. Sizinle birlikte biz de aşkın her şeye rağmen galip geleceğine inanmıştık. İnandık yani… O yüzdn size böyle güzel bir hediye vererek teşekkür etmek istedik. O söylemeden ben söyleyeyim, fikir Hale’den çıktı. Konuşmayı Mert devam eder. Yaman, aile büyüğü sen misin diye takılır. Mert, hazırlıksız olduğunu, Ya tam açacaksın yüreğini, ya da hiç yeltenmiyeceksin. Aşkta gri yoktur, ya sihahtır, ya da beyazdır. Siz beyazı seçtiniz. Mert, siz gökyüzündeki yıldızlardan daha parlaksınız, güneş gibi.. Biriniz Kahraman, öteki prenses, gerçekten bizi masallara inandırdınız. O kadar inandırdın ki. biz de yaşadığımız şeyi öyle sandık. Bu lafları Eylül’e bakarak söyler. O kadar kolay sevdiniz ki birbirinizi, biz de kolay sandık. Siz bir binizi buldunuz, umarım birbirinizi hiç bırakmazsınız. Ve yüzükleri takar.

Ekran AlıntısıMD69.2

Yaman çok mutlu olur, Mira’yı öper. Mert onlar derdi muradına, biz çıkalım kerevetine diyerek kurdelayı keser.

Ekran AlıntısıMD69.3

Orkun sevgilisi Ceren biz çıkalım artık der. Orkun hayır daha yeni eğlenmeye başladık. O sırada ekranda Yaman’ın Almanya’daki sex görüntüleri gözükür. Mira dikkatle bakar, Hale yemin ederim ben yapmadım. Mira, bunlar ne Yaman, açıkla. Yaman hık mık eder, Mira kim bu kız. Yaman kim?

Ekran AlıntısıMD68.27A

Yaman Arya, der. Mira, haa… şu üst kat komşunuz Arya… Güzelmiş der gülerek. Yaman’a sarılır, seni oyunu mı getirdiler. Buna kim tenezül etiyse, o kızcağız kadar zavallı birisi bence… Hale, o kız numara mı yapmış. Yaman, duyduk duymadık demeyin, artık tuzaklara düşmeyeceğiz, oyunlara da gelmeyeceğiz. Orkun’a işaret ederek, Sen de bizi ayıramayacaksın? Duydun mu? Orkun, ne diyorsun sen? Aras, lafa karışır, yavaş ol lan. Orkun kendi kurduğun saraya alkış mı bekliyorsun? Ne yapmaya çalışıyorsun. Mira, Orkun bu akşam sana cevabımızı vermiş olduk. Yaman böyle bir oyun için beni önceden uyarmıştı. O yüzden bu akşam senin yemeğine gelmedim. Orkun ben bir şey yapmadım, kendi kendine gelin güvey olamak buna denir, ben de anlamış oldum. Siz de bundan sonra böyle çakma nişanlarla yetinirsiniz der ve çıkar gider.

Orkun Sude Hanımı arar, şimdi kızınızın nişanından çıktım. Arkadaşları mutlu çiftimize küçük bir nişan gecesi düzenlemişler. O kadar eminler ki  bir daha hiç ayrılmayacaklarına, sizin de hiç umurunuzda değil. Bu konuda hiç bir girişiminizi görmedim. Nasıl olsa hemşire de ortaya çıktı. Artık ben bu işten elimi çekeyim, her şeyi sizn yaptığınızı itiraf edeyim diyorum. Sude, ne diyorsun sen? Orkun, yakında Asım Şekip Kaya gerçeği öğrenir diyorum.  Orkun sevgilisi Selim ile arabaya biner, Orkun sinirden gaza basar da basar. Selin yavaş der ve arabadan iner. Orkun çılgın bir şekilde bağırır, direksiyonu yumruklayarak hızla gider.

Ekran AlıntısıMD69.4

Sedef Selim Bey ile birlikte babasının Ortadoğu ile ilgili anlaşmanın yemeğinden çıkarlar. Basın mensuplarına kısa bilgi verir. Bu kadar, gerisini siz araştırın diyerek Selim Bey ile binerler arabaya ayrılırlar. Selim ne gerek vardı. Sedef boş kaleye gol atmanın zevki başkaymış. Orkun da bir an önce öğrensin.

Gençler aralarında eğlenir, dans ederler.Mira ile yaman da dans ederek geceye devam ederler. Sonra birlikte çıkarlar. Mira, yaptıkları emrivakiyi bozuldun mu? Yaman, niye bozulayım. Sadece, seninkiler der, annen. baban. Mira, annemin ne düşündüğü umurumda değil, anlayış göstereceklerdir. Asıl senin annen, beni senin yanında olduğum için suçlu sayıyor seni. Şimdi de parmağına yüzük takmak çok resmi değil mi? Yaman, sen niye benim yanımda bu kadar olmak istiyorsun diyerek sarılır öper. Mira, ben bir hayal kurdum, gerçek olması için çok dua etmiştim, ama olamadım. Olmadığını da bugün öğrendim. Seni bebek müjdesi ile karşılayacaktım. Esas süprizi ben yapacaktım. Yaman, bulutlar ağlaması için, yıldızlar güler demişti Selim abey. Ben oh çektiğimde bıktım artık yeter dediğimde sabret demişti. Sabret, bizim biraz daha sabretmemiz gerekiyor. İstediğimiz hayalini kurduğumuz her şeyi kavuşacağız. Bunu çok iyi biliyorum.

Ekran AlıntısıMD69.5

Ali Beren’e erkek arkadaşın bozuldu mu acaba, gerçi pek umursamıyordu. Bere, Uzay benim erkek arkadaşım değil ki? Ajanlık yapmana gerek yoktu, sorsan ben söylerdim. Sana ne ilgilendiriyor ki? Beren Ali ile arayı sıcaklaştırırlar ve selfi resim çekilirler.

Ekran AlıntısıMD69.6

Herkes dans edip eğlenirken Mert bir köşede bir şeyler çizer, kadehleri tek tek boşaltır. O sırada Olcay Hanım ile aralarındaki tek olan şey öpüşme sahnesini düşünür. Bu öpüşme sahnesini de Uzay görmüştür. Olcay Hanım da o sırda her şey yolunda mı? diye mesaj atar.

Ekran AlıntısıMD69.7

Eylül de yanına gelerek, yayın evindeki yeni tanıştığın kızlarla mı mesajlaşıyorsun? Mert, evet, der. Eylül, ben haklıyım. sen beni oradan uzak tutmaya çalıştın. Çizdiği resmin de Olcay’ın olduğunu görür. Mert, Eylül ben bu gece Olcay’ı öptüm deyince Eylül suratına bir tokat atar. Sırf sana öfkelendiğim için yaptım. Eylül, koşar gider Uzay’ı dudaklarından öper, böyle mi? Der. Mert evi terk eder. Yaman peşinden koşar, Mert böyle gitme derse de motora biner gider. Yaman peşinden koşar. O sırada Sedef ile Selim Bey de eve gelmişlerdir. Yaman’ın geldiği gören selim sarılır öper. Sedef de hoş geldin tatlım benim diyerek Yaman’a sarılır. Mert’i sorar, Selim Bey ne oldu Mert’e? Eylül ile kavga ettiler, ben bulurum. Selim Bey arabasını almasını ister.

Burak’ların evinde son pastalar da yenir. Eylül ben eve gitmek istiyorum. O sırada Uzay, Mert seni deli gibi seviyor. Mert sana yanlış bir şey yapmaz. Mira ile Eylül evine giderler.

Mert Olcay Hanımın çalışma ofisine gider. Aras da Ali ile Beren’i eve götürür. Yolda Aras’ın sevgilisi Demet telefon açar, Altınkoy’un kızlarından kendini ne zaman kurtaracaksın diyerek sitem eder. Aras ben seni evden ararım. Kah kahalarla sokağa gelirler, Faruk Bey ve Süreyya Hanım pencereden onları karşılar. Beren içeri girince baba olaylar olaylar. Yaman’ın geldiğini söyler. Neler oldu bir bilsen tam nişanlandılar diyecekken, ben anlatmayayım ablam anlatsın.

Eylül, kendi evinde yatar yatağına ağlar, sinir krizi geçirir. Odasını dağıtır, Mert ile olan resim çerçevelerini kırar,  o sırada Yaman Mira’yı arar. Eylül, söylesin ona ben onun yüzünü bile görmek istemiyorum. Eylül’ün Barış Bey çok sinirlenir, olaysız geçmiyor bu ev.

Ekran AlıntısıMD69.8

Eylül Mert’in motorunu tekmeler, senden nefret ediyorum. Boğazındaki kolyeyi çıkartarak yere atar, bitti, bitti diye haykırır. Biner arabasına gider.

Mert, olanları babası ile Yaman’a anlatır. Olcay Hanım ile aralarında hiç bir şey olmadığını söyler. Sonra da, nasihat girişine açık değilim der. Bir halt ettim, dönemem, sadece bu…

Eylül evde Mert ile ilgili her şeyi toparlar, çöp torbasına koyar, atılmasını ister. Sedef Hanım, Eylül abartma alt tarafı bir öpücük deyince, öyle bir öpücük Mira’nın ailesini dağıttı. Ona ne diyorsun, demek ki o kadar da hafif değilmiş. Sedef, o konuyu bir daha açmayalım, kimsenin kalbi kırılmasın. Eylül, benim kalbim kırıldı. Mert bana aşkını ilan ettiğinde, ona bütün kalbimle inanmıştım. Ama şimdi o kalp kırılınca içindeki bütün kelebekler uçtu gitti.

Mira’yı babası arar, ne zaman Yaman’la vedalaşıp eve dönmeye düşünüyorsun? Hemen eve dön, seninle konuşmak istiyorum. Mira, nişan olayı mı? Faruk Bey, ne nişanı? Tamam, geliyorum, konuşuruz. Eylül ben de seninle geliyorum, Süreyya Hanımla konuşmam lazım.

Yaman’ın annesi Nevin Hanım Leyla’ya bu iş de fiyasko. Leyla, ayrılmadıkları gibi, bir de üstüne yüzük taktılar. Bu işi elimize yüzümüze bulaştırdık. Nevin, çoluk çocuğun taktığı yüzükten ne olacak, girdiği gibi çıkar parmaktan. O sırada Orkun arar. Nevin sen bununla konuşuyor musun? Kenan’ın da onunla bir işi kalmadı ya dua ediyorum.

Mert ile Yaman salona babasının yanına gelirler. Selim Bey gazetesini okuyordur. Mert, yayın evine dönmeme lazım. Selim Bey, sakin sakin işini yap da, kimsenin de ayağına dolanma. Yaman, sen en güzel aranıza 9 metre 15 cm mesafe koy. Mert, siz onu bunu bırakın da, Yaman Koper dün gece sizden gizli nişanlandı, ona ne bişe demiyorsunuz. Sedef, bu da ayrı mesele. Mert, ben çıkıyorum. Yaman ben de odamdayım deyince Seli, bir dakika, seninle şu meseleyi de etraflı konuşalım. Yaman, yok abi öyle bir şey değildi. Selim, evlendiğinizi de mi sonradan mı öğreneceğiz. Ciddi bir şey değildi, öyle arkadaşlar arasında bir şey. Sedef yüzüğü bakar, bu bana öyle şaka gelmedi. O sırada yapım şirketinden ararlar. Selim, kaytardım sanma? Selim Beyin okuduğu gazetede hastanedeki hemşirenin trafik kazasında öldüğü yazısı gözükür. Yapımcı, Yaman ile Koraycan Demir (Kargo Koray) tanışmak istediğini söyler.  Tünelde bir mekanda buluşmak isterler. Yaman, bu gün her şey bir fırsat olabilir, dua et, güzel kapılar açılsın önümüzde.

Ekran AlıntısıMD69.9

Mira eve gelir, Eylül mile Beren yukarı Süreyya Hanıma çıkarlar. Faruk kızı ile yalnız konuşmak ister. Mira nişan deyince, konu o değil, konu senin hayatınla kumar oynaman. Sen böyle bir kararı tek başına veremezsin Mira. Bani çok hayal kırıklığına uğrattın. İkinizi de o kadar kızgınım ki? Asılda ben Yaman’la konuşuyor olmalıydım. Ben sana güvendim, aşk birbirini sevmektir, hayatını tehlikeye atmak değil. Çok şükür ki, planladığın şey olmamış.

Ekran AlıntısıMD69.10A Ekran AlıntısıMD69.10B

Doktor her şeyi sana anlatmışken, hamileliğin senin için büyük bir risk olduğunu söylemişken, sen nasıl böyle bir şey yaparsın. Ya bir şey olsaydı, hadi kendini düşünmüyorsun? Yaman ne hale gelirdi. Evleneceğim dediğin adamdan böyle bir şeyi nasıl saklarsın. Bu hastalık beni ordan oraya sürüklüyordu, ben sadece kök salmak istedim. Bu dünyaya bir şekilde tutunmak istedim. Beki o zaman kopmam sizden diye düşündüm. Yaman’a söylemedim, bana engel olmaya çalışırdı.

Ekran AlıntısıMD69.11

Faruk Bey, göz yaşı döken kızının ellerini okşar. Canımın içi, tabii insan ailesiyle tutunur. çocuklarıyla tutunur hayata. Ben de sizinle tutunuyorum, güç alıyorum. Senin sağlığın için her şeyin karşısında dururum. Ameliyatını ol, sağlığına kavuş, bu acelenin sebebi ne bi tanem. Mira, ölmek istemiyorum baba. Bu ameliyattan sağ çıkamama ihtimalim olduğunu çok iyi biliyorum. Faruk, yok öyle bir şey. Mira, ben kafamda bir saatli bomba ile yaşadığımı biliyorum. Ben gittiğimde arkamda bir iz bırakmak istedim babacığım. Hayalini kurduğumuz ailenin bir parçası olsun istedim. Sevdiklerimi unutacak benden bir parça kalsın istedim. Faruk, kızını göğsüne bastırır. Hiç bir yere gitmiyorsun, ben seni bırakır mıyım hiç. Bırakmam. Sen bu ameliyatını iyileşmek için olacaksın. Sevdiklerinle beraber yeni bir hayata başlayacaksın. Aklından çıkarma, bize sen lazımsın. Ben kızımı istiyorum. Benim gözümün önünde büyüteceksin çocuklarını.

Süreyya Hanım Eylül’ün kahve falı için kahve yaparken Beren bence kahvesini biraz fazla koyun olaylar çok çünkü. Süreyya Hanım, sizin hayatınız birbirine bağlı. Eylül, mümkün değil. Burda öyle görünüyor diyen Süreyya Hanıma, boynuzları da görünüyor mu orada… Yaman Beren’i arar, Mira’yı ulaşamadığını söyler. Beren babam ile ciddi bir konuşma yapıyorlar, onlar aşağıda. Yaman Mert eve kapandı diye yalan söyler. Beren de Eylül’e karşı beter olsun der.

Ekran AlıntısıMD69.12

Mert çalışma ofisine gelir. Uzay ile orada tartışırlar. Uzay, hırsının bedelini Eylül’ü kaybederek ödedin. Mert, Eylül’ün adını ağzına alma. Uzay, öfkelendirmeseydin kızı. Ona böyle davranmaya hakkın yok. Mert, babamdan almadım nasihatı, senden mi alacağım. Def ol git buradan. Ben tek başıma çalışırım.

Ekran AlıntısıMD69.13

Sesleri duyan Süreyya Hanım, hiç kimse bir yere gitmiyor, ben bu sözleşmeyi ikinizle birlikte imzaladım. Lütfen biraz profesyonelce davranır mısınız. Bana kağıt üzerinde sözleri uymaya biraz çaba gösterir misiniz. Ortalığı sakinleştir. Aralarını bulur.

Ekran AlıntısıMD69.14

Yaman yapacağı buluşma için Mira ile konuşur. Mira, çok güzel olacağını söyler. Baban nişan işine bozuldu mu? Mira, konuştuk, hallettik. Her şeyi söyledim seni çok seviyorum. Yaman ben de seni çok seviyorum.

Yaman gideceği buluşma için hazırlanır. Duş alır, Axe deodorantı vücuduna sıkar. Giyinir, çıkar.

Ekran AlıntısıMD69.15

Beyoğlu Tünel’deki Sessiz Vitrin adlı mekana gider. Kapıda yapımcı ile Koraycan Demir gelir. Tanışırlar, Koraycan, demek kulübümüze mektubu yazan sensin.  El sıkışırlar.

Ekran AlıntısıMD69.AKS3

İçeri geçerler, ilk parçayı Koraycan söyler. Gerçeklerden korkma, gitarı ile çalar söyler.

Ekran AlıntısıMD69.16

O sırada dışarıdan da bir çok izleyici onları seyreder ve resimlerini çekerler.

Ekran AlıntısıMD69.16A

Tam bu sırada reklam arası girer. Yayın canlı olarak takriben bir saat sürür. Yaman karakterini hayat veren Çağatay Ulusoy hayranları ve sevenleri You Tube’den bu canlı yayını izleyip, twitter dan da Yaman’a ve Korayca’a soru yağmuruna tutarlar. Twitter de de kısa sürede TT (Trend Topic) olunur. Çağatay Ulusoy, rahat, sempatik tavırları ile göz doldurdu. Yayın boyunca da da yüzündeki o sempatik, tatlı gülüşünü hiç eksik etmedi.

Ekran AlıntısıMD69.AKS2

Mira evde cep telefonundan internete girer, hastanede annesi ve Orkun’un işbirliği yaptığı hemşirenin trafik kazasında öldüğü haberini okur. O sırada Beren gelir, yukarıda olay var, Aras ile sevgilisi birbirlerine girdiler. Mira Beren’e dün gece Aras o kızın videosunu çektikten sonra gittiğini gördün mü? Beren ben bir şey anlamadığını, Mira Aras’a sormak için yukarı çıkar, Kapıdan inen Aras ve Ceren tartışarak aşağı inerler.

Ekran AlıntısıMD69.17

Orkun yüzme havuzunda, Sedef’in basına verdiği beyanatları görür. Orkun yüzerken Sude Hanım gelir. Bütün gün aradığını söyler.

Ekran AlıntısıMD69.18

Orkun bu güne yaptığımız işbirliğinen ben ne kadar zarar ettim. Şöyle küçük bir hesap yaptım. Orta doğu anlaşması bozuldu. Maddi kayıp, düzenbazlıkla suçlanıyorum, manevi zarar. Bütün Altınkoy’un önünde rezil oldum. Ben acaba yanlış mı yaptım diye düşünüyorum. Zaten Yaman ile Mira her şeyin farkındalar. İşlerine gelmediği için konuşmuyorlar. O dengeler de her an değişebilir. Aca ben herkesden önce davranıp, o bebek Kenan diye bas bas bağırsamıydım. Sude, Hemşire öldü… Dün Altınkoy’da karşıdan karşıya geçerken araba çarpmış. Orkun, bzulur, bu iş böyle sessiz sedasız hal olmayacak der ve elinde yumak yaptığı havluyu yere çarpar.

Ekran AlıntısıMD69.19

Süreyya Hanım trafikte tanıdığı birine arayarak hemşirenin ölümüyle ilgili bilgi almak ister. Beren size ne kazaymış işte.

Uzay evin önünde otururken Eylül gelir. Mert’i sormak için geldiysen ben bu işin içinde yokum. Eylül, hayır ben onun için gelmedim. Ben senden özür dilemek için geldim. Sen benim peşimden geldin. Gider Uzay’ın yanına oturur. Ben sana haksızlık ettim, bana olan ilginin farkındaydım, ama ciddiye almadım. Üzdüm seni, senden özür dilerim. Benim acımı dindirmek için benim aşkımı merhem olarak kullanma. Ben seni seviyorum, aşığım ya…

Ekran AlıntısıMD69.20

Uzay, of söyledim onunda. Ben sana aşığım. Buraya geldiğim ilk günlerde sadece seni düşünüyordum. Seni tanıyalı bir sen oldu. Hayatıma kalıcı kimseye sokmadım. Çünkü çıtam çok yüksek. Sana bunu söylememk için kendimi zor tuttum ama artık dayanamıyorum. Nefesim kesiliyor, aklım duruyor, ben sen seviyorum der ve çeker Eylül’ü dudaklarından öper.

Ekran AlıntısıMD69.21

Tam o anda Burak gelir ve onları görür. Eylül Burak’ı görünce koşarak uzaklaşır. Burak, ulan bir iddia için bu kadar ileri gidebiliyorsun? Cebinden arabasının anahtarını çıkartır atar. 6 ay önce Eylül’ü Mert’in elinden alacağını söylemiş ve arabasına iddiaya girmişlerdi. Burak, istediğin araba olsun. Uzay BuraK’ın gözüne bir yumruk atar, yere düşürür.

Ekran AlıntısıMD69.22

Mira Orkun’un arabasının önüne çarpık var mı diye bakarken Orkun gelir. Hayır, kadını ben öldürmedim. Arabayla ben mi çarptım kadına diye bakmıyor musun? Mira’ya aklından geçen her şeyi okuyabiliyorum. O an Yaman gelir, Hop, hop eline koluna hakim ol. Orkun, siz bunu bayağı hobi edindiniz kendinize. Nerde vukuat var, hop Orkun’a binelim. Mira, işin içinde sen olunca. Yaman, o gece kız arabadan kendini zor atmış, deli gibi basıyormuşsun, alkollüydün de.

Ekran AlıntısıMD69.23

Bir halt yemiş olabilirsin. Orkun katili arıyorsanız beni bulaştırmayın. Ben sen o gün bunu anlatmak için çağrdım, zahmet edip gelseydin, annenin bir işler çevirebiliyor olduğunu, benim asla bir ilgim olmayacağımı. Yaman, ulan bas git diye Orkun’un üstüne yürür. Bir de oyun diyorsun, delirtme adamı. Orkun gider. Mira, Yaman durduk yere ortalığı biz mi karıştırıyoruz. Yaman, akıcak kan damarda durmaz, hiç bir şey gizli kalmaz. Kim ne yaptıysa çıkacak ortaya.

Bahçede çalışan Mert’in yanına Tuğçe gelir, onu kantine götürmek ister. Böyle saklanma, kimseye açıklama yapmak zorunda değilsin. O sırada Mira ile Yaman ile karşılaşır. Mira, Eylül konusunda uzatma der. Mert Yaman’a nasıl geçti gecen , olaylı diye sorar. Yaman, güzel geçti, bir sürü insanla tanıştım. Mert, senden şarkı istemişler, yaza kadar stüdyoya giriyormuşsun? Yaman, inşallah. Mert, düğün parası birikiyor dedene.

Orkun lavaboda Mert ile karşılaşır.Eylül Burak’a dün gece bir çözülmeydi. Gözlüğünü çıkartır, yoksa bu şekilde olmadım. Eylül, kavga mı ettiniz. Herife bir laf ettim, aldım ağzımın payını. Eylül, benim yüzünden. O adam sana aşık. Burak, çok tehlikeli sularda yüzüyorsun Eylül.

Ekran AlıntısıMD69.24

Orkun Burak’ı görünce gözünden gözlüğü alır, lavaboya Mert’in yanına lavaboya kaçar. Burak’a ne oldu diye sorar. Uzay’ın Eylül ile öpüşürken gördüm diye söyler. Mert’ın duyurmak istediğini duyurur.

Ekran AlıntısıMD69.25

Tuvaletten çıkan Mert çok sinirlenir. Burak, ben içeride olduğunu bilmiyordum diyerek özür diler. Mert de Eylül’e, Uzay elinizisin altındaymış değil mi? hayırlı olsun.

Ekran AlıntısıMD69.25A

Mert Asım Serez mikrobundan kurtuldun. Eylül hiç bir şey diyemez, bakar kalır. Yaman gördüklerinden sonra Orkun’un üstüne yürür. Yine mi senin başının altından çıkıyor. Orkun, hele bir dokun… Haksız yere bir dokun ben de senin bursunu yakayım. Mira Yaman’a bulaşma, şunun eline koz verme diyerek uzaklaştır. Yaman, bak iki günde iki etti bu.

Ekran AlıntısıMD69.26

Serez’lerin bahçesinde stres atmak isteyen şöminelik odun kırıyor. Mert de öyle yapar. Sedef de fotoğrafını çeker, görüntü körü olsa da şöminelik odun çıktı diyerek dalga geçer.

Ekran AlıntısıMD69.27

Yaman Leyla ile buluşur. Sen yapmadıysan Orkun bu işe nasıl bulaştı. Leyla, ben de anlamdım ki, bir şekilde kıza ulaştı herhalde. Yaman, arabaya biner, arabayı hızla Leyla’nın üstüne sürer. Leyla, korkudan bülbül gibi öter. Annen istedi deyiverir. Ananen bir şekilde bunları ayır diye ısrar etti. Yaman, duyduklarından burkulur, bir tuhaf olur.

Ekran AlıntısıMD69.28

Evde bunları Selim Bey ve Sedef’e anlatır. Sedef, demek annenin bir mantığı var. Yaman, beni evden kovarken de vardı bir mantığı. Buraya gelip, sizin yanınıza bırakıp giderken de. Aklınca yara bandını bir kerede çekip çıkaracak. Ama o bant kabuğu da alıp götürüyor, yarayı daha da acıtıyor. Ben elimi, tutsun, gözümün yaşını silsin istiyorum. Yazık hiç tanımamış beni diyerek üzüntüsünü ailesi ile paylaşır.

Ekran AlıntısıMD69.29

Selim Bey, Yaman’ın annesi Nevin Hanım ile kafede buluşur. Yetmedi mi Nevin Hanım, Sen Kenan’ı af edemediğin için acısını Mira’dan çıkarıyorsun. Bir oğlunun acısını diğerinden çıkartıyorsun. Bir kez olsun Yaman’ın gözlerine bak, onların ışığında Mira’nın yansımasını görünce anlayacaksın. böyle seven sadık bir oğul yetiştirdiğin için, kendinle gurur duy, ona sahip çık.  Yanında ol. Sen oğlunun pusulası ol, yönünü göster. Bravo Selim Baba çok güzel sözler. Selim bey Yaman’a söz kesmeye gitmek için gelmesini ister, ama Nevin Hanım inat eder, ikna olmaz. Selim Bey son sözün bumu der ve gider.

Ekran AlıntısıMD69.30

Giray kiralayacağı dükkanın görüntüler,ni Almanya’daki Kenan’a seyrettirir, kira için ikna etmeye çalışır. O sırada gelen adam gelir. Gece gece bir telefonunla açtım garajı. Bu araba parçalayıp satan bir kaportacı. Orkun kıza vurduğu arabasını parçalattı, sırf yakalanmamak için. Zora gelen Giray cebindeki parayı verir. Karısı ne parası bu, bu kadar parayı nereden buldun?  Ayşle gene kirli işler çeviriyorsan, seni hapse attırır, sonrada boşarım.

Ekran AlıntısıMD69.30A Ekran AlıntısıMD69.31

Mira yurt dışından iş bağlantısı için olumlu konuşmalar yapar. Faruk Bey istediği kalitede mal üretirsek, siparişin tamamını alabileceğiz. O sırada Seli Bey Faruk Beyi arar. Hafta sonu müsaitseniz hayırlı bir iş için gelmek istediklerini söyler. Bu işi evlilik oyunundan çıkartsak da resmiyete döksek, çocukların da gönlü olsa dedik. Mira’yı istiyeceğiz.

Evde hazırlıklar başlar, Süreyya Hanım da pasta, çörek yapımında yardımcı olur. Sandalyeler yerleştirilir. Sude Hanım ve Eylül de gelir.

Mert, kravat takmasam olmaz mı diye sorar, Selim de kravatını takarken, yuvadan uçma zamanı, yavrularımız büyüdü, artık onları özğürlüklerine doğru uğurlama zamanı… Bir taraftan da istem provası yapar. Sedef Yaman’ı sorar. Selim, berbere gideceği söyler. mert, o direkt Mira’lara gidecekmiş. Bir işi varmış.

Yaman’ın işi Orkun ayakbağı olmasın diye şimdilik etkisiz hale getirmek. Leyla’dan yardım istemiş, Leyla da Orkun’u hurda araba mezarlığına getirmiştir.

Ekran AlıntısıMD69.32

Orkun karşısında Yaman’ı görünce gözleri büyür. Yaman, korkma, korkma diyerek, hakkından geleceğim gün bu gün değil. Sana zarar vermeyeceğim. Sadece bu gün ayak altında dolaşma diye.,, Elindeki kalın naylon ipi gösterir.

Ekran AlıntısıMD69.32B

Burak da iş başındadır. Havadan kamera ile onların görüntülerini kayda alır. Bu naklen görüntüleri de Mert evden seyreder. Yumruklarını vurarak oh olsun yapar.

Ekran AlıntısıMD69.33

Mira’larda tatlı telaş vardır. Selim Bey, Sedef ve mert gelir. Çiçekler, çikolatalar.

Ekran AlıntısıMD69.34

Mert Eylül’ü görünce gözleri parlar, Eylül onu görmemezlikten gelir. Arka tarafa kaçar.

Ekran AlıntısıMD69.35A

Sude Hanım da yüzünü uzatarak, pardon biri kızımızı isteyecekmiş galiba diyerek gelir. Mira annesine soğuk kalır.

Ekran AlıntısıMD69.36

Herkes oradadır, gelen Selim Bey ve Sedef Hanıma hoş geldin derler. Süreyya Hanım, Aras ve Ali tanıştırılır.

Ekran AlıntısıMD69.36A

Yaman taksi ile gelir, onu kapıyı Mira açar. Nerede kaldığını sorar, ufak bir işim vardı, onu hallettim.

Ekran AlıntısıMD69.37

İşi de Orkun’u ayak altından almakmış. Onu Bir vinçin uçuna belinden bağlar asar. Orkun çığlık, çığlığa imdak diye bağırır. İmdat, kimse yok mu? Yardım edin?

Ekran AlıntısıMD69.38

Selim Bey, Mira ile Yaman bir ömür boyu birlikte olmayı yürekten istediklerini bize defalarca kanıtladılar. O yüzden lafı uzatmayacağım, bunun gerçekleşmesi için ilk adımı atmak istiyorum, adet yerini bulsun. Allah’ın emri, Peygamberin kavli ile sevgili kızımız Mira’yı, canımız oğlumuz Yaman’ı istiyoruz.

Ekran AlıntısıMD69.39B

Faruk Bey de, gençler bir birini tanımış, aralarında anlaşmış karar vermişler, bilere de onların bu kararına saygı göstermek düşer.

Ekran AlıntısıMD69.39

Mert, oy be diye bağırır, Eylül ters, ters bakar. hayırlı olsunlar denir ve el öpme merasimine geçilir.

Ekran AlıntısıMD69.40

Sokakta bekleyen iki kişi vardır. Hasan zorla da olsa Yaman’ın annesi Nevin Hanımı getirmiştir. Ama yukarı çıkartmaya ikna edemez. Mira’ya söylediği laflar yenilir yutulur cinsten değildi. Yaman’a da Almanya’da kurulan ses tuzağının mimarı olması nedeniyle oğlunun yüzüne bakacak tarafı yok.

Ekran AlıntısıMD69.41

Selim Bey gençlerin yüzüklerini takar. Sonra da makasla kurdelalarını hayırlı uğurlu olsun diyerek keser.

Ekran AlıntısıMD69.42

Yaman da nişanlı bir çift olarak Mira’sını dudaklarından öper. Artık resmen nişanlı bir çift olmuşlardır.

Ekran AlıntısıMD69.43

Ve 69.Bölüm böylece mutlu ve hayırlı bir işle biter. Biz de adettendir, hayırlı olsun Allah tamamını erdirsin diyelim.

Ay Yapım‘ın bu süper dizisi tekrar söylüyorum, Eylül ayında 3.sezonda da devam etmeli, onların mutlu günlerini görmek, yaşamak milyonlarca izleyicinin arzusu ve isteğidir.

 

 

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilarblog.com

 

Not: Görseller, diziden tarafımdan kopyalanarak alınmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir