Fatih Harbiye / Macit, Neriman’ı babasından istiyor!

TV Programları

 

5068_7616_18092014_1

Show Tv.in aşk ve drama dizisi “Fatih Harbiye” 41.bölümü ile yeni sezona merhaba dedi. Reytinglerde Total’de 4.sırada, AB’de 9.sırada kendisine yer buldu.

Geçen sezon finali bölümde, Pelin’in tuttuğu tetikçi silahını ateşlemiş, Neriman’ı kurtarmak isteyen Şinasi ona siper olmuş ama her ikisi de yaralanmıştı. Ambulansla giderken Neriman ağır şok geçirir, doktor kalbini tekrar çalıştırmak için büyük çaba harcar.

Nezahat da arabadan kendini atmış, karşıdan gelen araba vurmuştu. Asım ve Cihan onu da hastaneye yetiştirirler. Hastanede panik yaşanır. Herkes şaşkındır. Macit de oradadır, oldukça da perişandır. Cihan, ne işin var burada deyip hadi bas git der ve göndermek ister. Şinasi’nin annesi de söylenir, def ol git diyerek Macit’i itekler. Faiz Bey, sen gitsen buradan iyi olacak oğlum, der.

Ekran AlıntısıFH41.1

Pelin, Tetikçisinden bilgi alır. O sırada odaya girerek Şahika’dan bir şeyler öğrenmeye çalışır. O sırada Pelin’in annesi Feyza Hanım gelir. Şahika’yı odadan çıkartır. Şahika seyyar telefonu açık bırakarak, masasına geçer, paralel telefondan konuşmaları dinler. Feyza Hanım; Babanız beni aldatıyor, boşanma davası açacağım, der.

Daha sonra Macit Pelin’in odasına girer, kapıyı arkadan kilitler. Sen mi yaptın, sen Neriman’ı öldürtmek mi istedin, öldürürüm seni diyerek boğazını yapışır.
Ekran AlıntısıFH41.2

Selim Bey kapıyı zorlayarak açar, Pelin’i Macit’in elinden zor alır. Kapıda biriken personeli işlerinin başına gönderir. Selim Bey, Macit’i çık git buradan diyerek kovalar.

Nezahat bu kazadan hafif sırık ve morluklarla atlatır. Şinasi’nin durumu daha ağırdır. Macit, Fahriye’ye telefon ederek durumu hakkında bilgi alır.

Özgür ile Ağcaoğu şirketinin hisselerini almak isteyen Bora buluşur. İflasta olan şirketin hisselerini ne pahasına olursa alacaklardır.
Macit’e müjdeyi Fahriye verir, Neriman kurtuldu. Macit, Neriman’ın Macit’le birlikte yattıkları odaya gizlice gelir. Neriman’ın yüzünü okşar, elini öper.

Ekran AlıntısıFH41.3

Macit, Neriman’ın yatağının kenarına oturur. Beni bırakıp gidecek miydin sevgilim, aç gözlerini, ayağa kalk, birlikte hayatımızı kuralım. Geçmişteki teknede kendisinden korkmasını anlatır. Neriman duymuyordur ama o sırada kapıya gelen Faiz Bey Macit’in söylediklerini duyar. Faiz ne arıyorsunuz burada. Macit, Faiz Bey anlamıyor musunuz, ben kızınızı seviyorum. Faiz Bey, bizim dünyamızda bunlara yer yok, eğer kızımı çok seviyorsanız çık artık buradan. O sırada Neriman uyanır, Macit diye sayıklar. Macit; buradayım, der. Şinasi de uyanmış onları dinliyordur.

Ekran AlıntısıFH41.4

Duygu ablası pelin hakkında kuşkuludur. Macit’in söyledikleri doğru değil mi? Diyerek ablasını sorgular. Pelin, gerçekten benim birini öldürebileceğimi düşünüyorsun diye kardeşine cevap verir.

Neriman hastaneden çıkmış, iki hafta geçmiştir. Fahriye, Neriman’a gelir. Şinasi de okulu taşımıştır. Rüya işten ayrılmış, Şinasi’ye mektup bırakmıştır. Cihan, mektubu merak eder, ne yazmış diye sorar. Şinasi, bir daha dönmemek üzere gitmiş. Cihan kıza hiç yüz vermedin, daha ne yapsın ki. Şinasi arabasını da satmıştır.

Neriman’ın telefon yasağı olduğu için, Fahriye’nin telefonu ile Macit ile konuşurlar. Macit aşağıda sokağın köşesindedir. Neriman seni görmem lazım, bu uzaklığa dayanamayacağım, bu gün buna son vereceğim. Neriman ne yapacaksın. Macit bekle de gör. Neriman, sakın bir delilik yapma.

Ekran AlıntısıFH41.6   Ekran AlıntısıFH41.5

Selim Bey ile Kerim Bey şirketin durumunu konuşurlar. Bankalar kredileri tamamen kesmiştir. Şirket zor durumdadır.

Ekran AlıntısıFH41.7

Fahriye’ye sokakta motosikletli biri çarpar. Fahriye bir şey olmaz. Ama genç motordan düşer. Fahriye, kaskını çıkartan genci görünce yumuşar, çok beğenmiştir. Sonra da o genç şirkete gelir, müzik hocasıdır, Şinasi onu işe alır.

Şinasi, Neriman’a gelir. Neriman Şinasi’ye yaptığı resmi hediye eder. O sırada Fahriye gelir, Macit’in istemeye geleceği haberini verir.
Kerim Beye ve karısı İnci Hanıma aynı anda birer zarf gelir. Zarftan bir resim çıkar, bir baba, kızı ve oğlu. Herhalde maziden tanıdıkları biri olsa gerek. Kerim Bey resimdekilerin peşine düşer.

Ekran AlıntısıFH41.8

Pelin, Neriman’ı öldürmek için tuttuğu tetikçi ve onunla tanıştıran tefeci ile buluşur. Aralarında sıkı bir pazarlık sürer. Pelin tetikçinin işini devam etmesini ister. Duygu da gizlice onları gözetler, cep telefonu ile resimlerini çeker.

Macit, babasını eve çağırır, annesi ve babasını karşısına alır. Hazırlanın bu akşam Neriman’ı istemeye gidiyoruz, der. Annesi de babası da gelemeyiz derler. Macit beni tek başıma mı bırakıyorsunuz. Siz gelmeseniz de ben bu akşam Neriman’ı istemeye gideceğim.

Ekran AlıntısıFH41.12

Macit, Fahriye’ye telefon eder. Bu akşam Neriman’a istemeye geliyorum, haber verir misin? Fahriye, koşarak Neriman’ın evine gelir haber verir.

Ekran AlıntısıFH41.13

Asım, Nezahat’a hesap sorar. Benimle evlenmek istemiyor musun? Nezahat, ağabeyi Şinasi’nin yaralanma işini bahane eder. Daha erken sonra yaparız.

Emre, Aslı’nın peşini bırakmaz. Aslı, Emre’den boşanmaya kararlıdır. Aslı, bırak peşimi benden uzak dur diyerek Emre’yi kendisinden uzaklaştırır. Emre, duygu sömürüsü yapar, ya sanada çocuğumuza da bir şey olsaydı. Aslı ben çalışırım, çocuğuma da bakarım.

Ekran AlıntısıFH41.11

Pelin, Bora Beyi babası Selim Bey ile tanıştırır. Selim Bey, yeni ortak ismini duyunca şaşırır. Dışarı çıkıp, Selim kızına hesap sorar. Nasıl bize sormadan tanımadığımız birini şirkete ortak edersin.

Ekran AlıntısıFH41.15

Macit elinde çiçekleri ve nişan çikolatası ile kapıya dayanır. Faiz Bey kapıda Macit’i görünce çok şaşır, içeri almakta tereddüt eder.

Ekran AlıntısıFH41.14

Kızlar üst kattan iner, kapıda Macit’i görünce onlar da şaşkındır. Faiz Bey zoraki olarak Macit’i içeri alır. Gülfer Hanım, Macit’in elindeki çikolata ile çiçekleri almak istemez, Faiz Beyin ısrarıyla alır.

Macit zor da olsa sebebi ziyaretini söyler. Kızınız Neriman’ı kendime istiyorum. Faiz Bey; Sana daha önce de söyledim, bu iş olmaz dedim. Niye olmaz biliyor musun, çünkü ailenle bile giremeyecek, kız istemeye önceden haber verip, müsaade istemiyeyecek kadar, o adetlerin dışında bile dünyaya aitsin oğlum. Macit, iki insan bir birini sevdikten sonra bu adetlerin ne önemi var. Faiz Bey, ben sana bu iş olmaz diyorum, kızımın senin yüzünü bile görmesini istemiyorum. Unut bu işi.

Ekran AlıntısıFH41.16

Sonra da, şimdi efendi gibi evimden gitmeni istiyorum, der ve kibarca gönderir. Macit neye uğradığını şaşır. Niyetimin ne kadar ciddi olduğunu düşünmenizi isterim. Faiz Bey; düşünecek bir şey yok.

Macit arabasına biner, hüsran içinde mahalleden ayrılır. Faiz Bey kızının yanına çıkar. Kızım, bir babanın yüreği en çok ne zaman acır biliyor musun? Kızının göz yaşlarına sırtını dönemeye mecbur kalınca… O daha çok ağlar. Gönlünde Macit varsa söküp at onu kızım. Çünkü hayatını mahvetmene razı olamam. Neriman, baba biz Macit’le… Sözü yarım kalır. Babası ben son sözümü söyledim kızım iyi geceler der ve çıkar.

Bora, babasına hesap verir. Arca, işi tamam. Şirketin büyük hisselerini ele geçirdik. Babası peki Macit diye sorar. Bora adamlarımız onu takip ediyor.

O gece Neriman uykudayken bir adam odasına kadar girer. Neriman’ın ağzını eliyle kapatarak bağırmasını engeller. Neriman gözlerini açar ve 41.bölüm burada sona erer.

Ekran AlıntısıFH41SON

Neriman’ın bu tepkisinden bir şey anlayamadık. Macit olabilir mi? Ya da Bora’nın babasının adamları mı? Yoksa Pelin’in tuttuğu tetikçi mi? Haftaya bekleyip hep birlikte göreceğiz.

Koliba Film’in bu güzel aşk ve drama dizisinde yine başrollerde Kadir Doğulu (Macit) ve Neslihan Atagül (Neriman) gösterdikleri üstün performansları ile izleyenlerini ekran başına çekiyor.

Keyifli seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar
Mail : ab.balcilar@hotmail.com
Blog: milliyet.com.tr/cansever
Blog: balcilar-blog.com
Not: Görseller internetten, dizifilm.com’dan ve tarafımdan diziden alınmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir