Güllerin Savaşı / İzleyenlerini duygu selinde boğdu!

TV Programları

Ekran AlıntısıGS 1A

Kanal D.in aşk ve drama dizisi “Güllerin Savaşı” da Gülfem Hanım yapacağını yaptı. Gülru ile kedinin fareyle oynadığı gibi oynadı. Gülru’nun yaşadıkları, izleyenlerini resmen duygu selinde boğdu. Gülru’nun yaşadıklarını onun kadar hisseden biri vardı. O da Doktor Ömer Beydi.

Dizinin 11.bölümünde reytingler de, Kiraz Mevsimi’nin ardından AB’de 2.sırada, Total’de 3.sırada yer almış.

Gülfem Hanım, doğum gününde Gülru’nun yaptığı sürprize misilleme olarak Mert’i podyuma çıkartı. Gülru’yu yerde karınca gibi ezdi, geçti.

Gülru, her şeye rağmen dimdik ayakta kaldı. Mert ile arası bozulmaya kadar vardı.

Yonca, hamileliği pozitif çıktı diye çok sevindi. Hemşirenin dış gebelik olabilir lafını da çok bozuldu.

Mert’in manken olarak gazetelerde çıkması onu havalandırdı. Mert Gülfem Hanıma ne zaman isterseniz yapabilirim deyince, Gülfem Hanım git Hale Hanımla konuş, benimle değil, dedi.

Mesude Hanım Mert ile konuşurken Ömer Bey gelir. Mert, Ömer Beye laf atar, gene buralarda ne aradığını söyler.

Gülru’nun ablası Mesude ile Ömer Bey hakkında konuşmalarını kapıda Halide Hanım duyar. Hatta duyduklarının etkisiyle elindeki vazoyu düşürür kırar. Gülru Halide’ye bir koz vermiştir. Duyduklarını hemen Gülfem Hanıma yetiştirecektir.

Cihan önceki gün Gülru’nun odasında yakalanması onu çok utandırmıştır. Bu nedenle Gülru’dan utanır, adeta kaçar. Gülru odasına gelir. Cihan ağlar, söyleyemem kızarsın.  Gülru, ben sana kızamam diyerek onu sakinleştirir.

Gülfem Hanım, Ömer Beyin kendisine karşı tavır aldığının bilincindedir. Ömer’in annesi Cahide Hanım Gülfem’i kahve içmek için arar, kabul etmez. Gülfem Hanımın canı çok sıkkındır, tedirgindir. İşini de bir türlü konsantre olamaz.

Taner’in annesi Mebrure’nin tek eğlencesi market alışverişidir. Mesude’nin kocası taksici onu alışverişe getir-götürür. Kocası Şevket ile kayınvalidesi Cahide Hanımdan görmediği ilgiyi taksiciden görür. Taksici kötü niyetlidir, amacı ondan para sızdırmaktır.

Yonca doktora gider, dış gebelik nedeniyle hemen ameliyat olman lazım deyince ne yapacağını bilemez.

Gülru’nun babası Salih ile Mert’in babası bahçede tartışırlar. Mert’in babası benim oğlan kıymete bindi, gazetelere çıkınca senin kız yüzüğü taktı deyince Salih Bey kalp krizi geçirir, yere düşer. Gülru ve Çiçek yardıma gelirler. Hemen ambulans çağırırlar.

Salih Bey, Yonca’nın çalıştığı hastaneye getirilir. Ömer Bey özel olarak ilgilenir. Gülru’nun ellerini tutarak onu teselli eder.

Mert, Gülfem Hanımı hastaneye getirir. Bahçede Mert ile Ömer Bey karşılaşırlar. Mert, Ömer Beyle tartışır. Ömer Bey dayanamaz. Mert’in çenesine bir yumruk indirir. Mert yere düşer, o sırada olayı gören Gülru gelir. Ömer Beye, Ömer Bey ne yaptınız diye sorar. Gülfem Hanım da olayı uzaktan seyreder.

Gülfem Hanım baş ağrısından evde yatarken, Halide bitki çayı getirir. Gülfem Halide’ye çık dışarı dese de Ömer Bey ve Gülru hakkında duyduğunu söylemek ister. Halide’nin söylediklerini Gülfem Hanım çok güler. Gülfem Hanım, daha da çok sinirlenir, hizmetçimin rüyasını duymak zorunda mıyım, der.

Ekran AlıntısıGS11.2

Ömer Bey ile kardeşi Şevket birlikte oturup bir şeyler içer ve dertleşirler. Gülfem ile aranızda bir şey mi oldu diye sorar. Ömer Bey, şu halime sebep olan şey Gülfem değil. Adını koyamadığım içimdekiler ağır geldi. Ömer Bey, o hala çok toy, beni adımla bile hitap edemiyor, ben onun için Gülfem Hanımın sevgilisi Ömer Beyim. O başkasını severken, nasıl olur bilemiyorum. Nasıl oluyor aşık oluyorum.  Şevket, Gülfem ne olacak diye sorar.

Ekran AlıntısıGS11.1

Mert eve gelir, babasını bir daha o adamın karşısına çıkarsan babam demem, der. Önündeki rakı şişesini alır, duvara çarpar. Mert Gülru’yu arar, konuşmak ister, kapıya gelir. Mert, bütün samimiyeti ile sana yaşattıklarım için özür dilerim. Mert, Gülru’ya beni bırakma diye tekrar özür diler. O sırada Ömer ile kardeşi gelir. Ömer Bey, Mert ile Gülru’yu sarmaş dolaş görür.

Ekran AlıntısıGS11.3

Yonca, Gülru’yu içinde bulunduğu durumu anlatır. Gülru’dan yardım ister. Ömer Beyle bu konuda konuşması için yalvarır.

Ömer Bey, Gülfem’i arar, konuşmamız lazım. Gülfem on dakika sonra bekliyorum. Gülfem Halide Hanımı arar, Gülru ve Mert’i çağır, salonda bekliyorum. Gülfem yeni bir oyun içindedir.

Mert, Gülru’yu sana geçmiş olsun diyecek, bana da yol verecek diye söylenir.  Gülfem onları salonda karşılar, oturmalarını ister.

Cahide Hanım oğlu Ömer ile konuşmak ister. Ömer, anne bu gün değil der.

Ekran AlıntısıGS11.4

Gülfem, Mert ile Gülru’yu karşısına alır. Babam gençleri kavuşturmak lazım derdi. Ben defile gecesi yüzüklerinizi birbirlerinizi gösterirken ben de babamın bu alışkanlığını hatırladım. Sizi ben evlendireceğim. Düğün, gelinlik, smokin, balayı hepsi benden size düğün hediyesi. Bir yıllık ev kirası da benden size bonus.

Ekran AlıntısıGS11.6

O sırada Ömer Bey salona girer. Mert, Gülru’yu kucaklar, aşkım hayatta böyle güzel şeylerde olabiliyormuş deyip, havada turlatır. Ömer Bey gördüklerini şaşkınlıkla bakar. Söyleyecek bir lafı yoktur. Her şey ortadadır. Gene Gülfem Hanımın oyununa gelmiştir. Gülru, Ömer Beyi görünce bir tuhaf olur, o da bir şey söyleyemez. Öylece bakar kalır ve 11.bölüm burada biter.

Ekran AlıntısıGS1.SON

Gülfem Hanımın fendi, Ömer’i de yendi. Aynen öyle oldu. Ömer Bey, bu durumda ne yapacak, tam Gülru’yu duyduğu içindeki aşkı Gülfem ile konuşmaya gelmişti. Şimdi neler olacak, hep birlikte bekleyip haftaya göreceğiz.

Güllerin savaşında hangi gül kazanacak! Gülfem mi? Gülru mu?

2209

Dizide oynayan başrol oyuncusu Gülru’yu canlandıran Damla Sönmez Adana Altın Koza Film Festivali’nde “Deniz Seviyesi” filmindeki rolü ile ‘En İyi Kadın Oyuncu’ seçildi. Kendisini kutlar, başarılarının devamını dilerim.

İyi seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Not: Görseller internetten dizifilm.com ve tarafımdan diziden kopyalanarak alınmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir