Anadolu Kartalları Filminin Bana anımsattıkları;

Sinema

26 Mart ’13

Kategori
Sinema
Anadolu Kartalları Filminin Bana anımsattıkları;

Anadolu Kartalları 2011 yılında, Hava Kuvvetlerimizin kuruluşunun 100. yılı şerefine çekilmiş ve gösterime girmiş bir sinema filmi. 29 Ekim 2011 yılında vizyona girdi. O zaman sinemada seyretmiştim. Geçtiğimiz aylarda 2 defa TV kanallarında gösterildi. Vaktim olmadığı için tekrar seyredememiştim. Dün internetten tekrar izledim. İnanın çok duygulandım. Hava Kuvvetlerimizle, Pilotlarımızla gurur duydum.

Bir Fida Film ve Bluelf Movie ortak yapımı. Yönetmen Ömer Vargı. Filmde Hava Harp okulundan mezun olan bir grup Harbiyelinin Pilot olma mücadelesi. Başrollerde Engin Altan Düzyatan, Çağatay Ulusoy, Özge Özpirinççi, Şevket Çoruh ve Hande Subaşı oynamışlar. Ben kendimce filmi çok başarılı buldum. Oyuncuların performansı da çok iyiydi. Engin Altan Düzyatan bilhassa ikinci yarıda çok başarılı. Çağatay Ulusoy’un ilk sinema filmi. Oyunculugu baştan sona süper. Harbiye’de mezuniyet andını okuması, beni çok duygulandırdı. Hele  Üsteğmen Ahmet Onur olarak, arızalanan  solo Türk’ den atlamaması, “Bir bekleyenim var komutanım” sözü çok anlamlıydı. Uluslararası Anadolu Kartalı tatbikatındaki savaş oyunu uçuşları görülmeye değer. Türk Yıldızlarının gösterileri de  harika.

Filmin müziklerini 50 kişilik orkestra eşliğinde Ozan doğulu yapmış. Kenan Doğulu’ un Güle Güle isimli parçası ilk defa bu filmde çalındı. Duygu seline kapılmadım dersem yalan olur.

Film vizyona çıktıktan sonra 2011 yılı içine 1 milyon 200 bin kişi tarafından izlenmiş, 10.200.000 TL. hasılat sağlamıştır.

Ben hala daha izlemeyenlere, seyretmesini tavsiye ediyorum. Hava Kuvvetlerimizle  gurur duyacaklarından eminim. İçinde uçma arzusu olan Türk gençleri de, seyrettikten sonra, eminin pilot olmak isteyeceklerdir.

Anadolu Kartalları filminin bana anımsattıkları, anısını kısaca aktarayım. Yıl 1968. Liseden yeni mezun olmuştum. İdealim pilot olmaktı. 1968 yazında İstanbul Yeşilyurt’ta, Hava Harp okulu giriş sınavlarına katıldım. Yazılı imtihanı kazandım. Beden eğitimi sınavında boydan kaybettim. İşte bu film o günlerimi hatırlattı.

Her şeyiniz gönlünüzce olsun.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir