Çağatay Ulusoy’un yeni Sinema Filminin Adı?

Sinema

Çağatay Ulusoy, yeni atılımlar peşinde… Senaryosunu kendisinin yazdığı ve yönetmenliğini yapacağı sinema filmi çekecek. 3 yıl önce Los Angeles Santa Monica’da yaşadığı evde kendi yazıp çektiği kısa film yapmıştı. Evsizlerle ilgili “Ev” adlı kısa metrajlı bir filmdi bu… Bu merak onu yeni bir uzun metrajlı sinema filmi yapmaya özendirdi. Bu filmde özgün hikâyesi kendisine ait olan filmin senaryosunu Tolga Aydın ile beraber kaleme alıyor.

Son bir aydır yapacağı sinema filmi Kırklareli’nde saha çalışmaları yapıyordu. Bu iş için ekibi ile Kırklareli valisi Osman Bilgini makamında ziyaret etmiş film projesinden bahsetmiş ve destek istemişti.

Ulusoy; Kırklareli çevresinde konu ile araştırmalar yapmış, saha çalışmalarını devam etmiştir.

Bugün atılan bir tweet de TV100 (Birsen Altıntaş) filmin adını yazdı. “Azatlık Saka” yada “Özgürluk Kuşu” olacak. Filmde içi içine sığmayan, bulunduğu ortamdan kurtulmak isteyen bir adam.. tıpkı kafesteki saka kuşunun özgürlük istemesi gibi bir şey olsa gerek!

İstanbul’da halk arasında bir dileğin yerine gelmesi ya da ruhsal bir arınma ihtiyacı olarak kuş azat etme adeti vardır. Eminönü ve Mısır Çarşısı çevresinde satılan bu azatlık kuşların hemen hepsi, ötüşü erkeklere göre daha yetersiz bulunan dişi sakalardan oluşur. Kuş satın alınır kafesinden kendi elleri ile uçurulur azat edilirdi. Özgürlüğüne düşkün bu sevimli kuşun yakalanması birçok bölgede yasaktır.

Çağatay Ulusoy; Filmde oynaması için “İçerde” dizisinde birlikte oynadığı ve Çukur’da berber muhittin’i canlandıran Nebil Sayın’a rol bile teklif etmiştir.

Cast çalışmaları devam ediyor. Senaryo ve yönetmenliğini yapacağı bu filmde Çağatay’ın kendisi de mutlaka oycu olarak yer almalı diyorum. Milyonlarca izleyici onu beyaz perdede görmek istiyor.

Onda kameraların sevdiği bir ekran yüzü ve de oyunculuk var, bu nedenle mutlaka kendisi de oynamalı…

Çağatay Ulusoy’u aradım, bu film hakkında geniş bilgi almak istedim ama ulaşamadım. Önümüzdeki günlerde “Azatlık Saka Kuşu” filmi hakkında geniş bilgi alacağız, o zaman sizlerle paylaşacağım.

Çağatay’dan beklentim mutlaka kaliteli gizem dolu bir yapım olacaktır. Kendisine başarılar diliyorum.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter : abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Şahsi Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir