Çağatay Ulusoy’un Oyunculukta 10.Yılı.

TV Programları

Çağatay Ulusoy oyunculukta 10.yılını geçtiğimiz Ocak ayında doldurdu. 16 Ocak 2016 yılında; “Çağatay Ulusoy’un Oyunculukta 5.Yılı ve Geleceği” başlıklı bir blog yazısı yazmıştım. (http://balcilar-blog.com/?p=7800) ( http://blog.milliyet.com.tr/cagatay-ulusoy-un-oyunculukta-5yili-ve-gelecegi-/Blog/?BlogNo=519881 )  Bu yazımda ilk 5 yıldaki yapımlarını anlatmıştım. Tekrar okudum ve o günden bu yana yıllar geçti. Şimdi 14 Ocak 2011’den bu yana 10 yıl oldu ve sanat hayatında 10.yılını doldurdu.

Şimdi Ocak 2016’dan bu günlere doğru Çağatay Ulusoy’u takip edelim.

Çağatay Ulusoy, “Delibal” sinema filmi galalarını 2016 Ocak ayı içerisinde bitirmiş Amerika’ya uçmuştu. Kısa süreli eğitimlere katıldıktan sonra Ülkemize reklam film çekimleri için  döndü. Sıra reklam filmine gelmişti. 5 yıldır sevenleri ondan bir reklam filmi bekliyordu. Hani bir laf vardır ya… Çağatay UlusoyDurdu-durdu Turnayı gözünden vurdu. Ve beklenen oldu. Reklam filmi için Colin’s firmasının reklam yüzü oldu ve anlaşma yapıldı.

Mart ayı sonunda Los Angeles’ten sessizce döndü. Ayağının tozu ile Bodrum’a gitti ve Colin’s‘in reklam filmi ve fotoğraf çekimleri başladı. Reklam çekimlerini Amerika’lı manken Taylor Marie Hill ile gerçekleştirdiler. Çekimleri ünlü fotoğrafçı Serkan Şedele tarafından yapıldı.

İlk çekimlerden fotolar 30 Mart’ta twitter’dan paylaşıldı. Sonra arkası geldi.  Colin’s tarafından yayınlandı. Daha sonra da reklam panolarında yerini aldı.

Sıra Eylül 2016’da başlayacağı yeni dizisine gelmişti.

Ulusoy’a kendi yapımlarında oynaması için teklifler geliyordu. Adı açıklanmayan bir yapım şirketi bölüm başına 110 bin lira olmak üzere, 40 bölüm bedeli peşin ödemek kaydı ile dizi teklif etmiş. Bu da demek ki aylık 490 bin lira. Ulusoy, o zamanlarda Ay Yapım ile anlaşması mevcut. Bu yüksek ücreti teklif eden Yapım şirketi daha ileri giderek Ay Yapım’dan doğacak cezai tazminatı da ödemeyi de kabul etmiş. Tabii ki, tanıdığımız Çağatay bu teklifi geri çevirmiş. Hep söylediğim gibi, onun için para ikinci planda. Kalite ön planda olup, içine sinen bir proje olması gerekli.

Çağatay Ulusoy, son dizisi “Medcezir“in finalinden sonra yeni bir dizide yer almamış ve dizi çalışmalarını uzunca bir süre ara vermişti. Medcezir dizisinin bitiminden sonra yaz aylarında 2.sinema filmi Delibal‘ın çekimlerini yapmıştır. Filmin bitiminden sonra dinlenmek için Los Angeles’e gitmiş, Santa Monica‘da hem kafasını dinlemiş, yeni dizisi için eğitim almış, biraz da İngilizceyi geliştirmek için çaba göstermiştir.

Filmden sonra Amerika’ya gitmeden önce yeni dizi için Ay yapım’la bir anlaşma imzalamıştır. Bir taraftan bu dizi ile ilgili çalışmalara başlamıştır.

Çağatay Ulusoy, 2016 Eylül yeni bir diziye başlayacağını, bunun için ta geçen Ağustosta çalışmaya başladığını, kendi tabiriyle daha “crime” bir iş olacağını, bu nedenle ABD’de silah eğitimi aldığını söylemiş.

Çağatay Ulusoy Amerika da kaldığı sürede yeni dizisi için silah eğitimi de almıştır. Evet.. bu dizi ‘İçerde oldu. Umut ile Sarp birbirini tanımayıp, arayan iki kardeşi Aras Bulut İynemli ile oynadılar. İçerde dizisinde birçok deneyimli usta oyuncular ile bu yapımda oynadılar. Çetin Tekindor, Mustafa Uğurlu, Rıza Kocaoğlu, Yıldıray Şahin, Nihal Koldaş ve Damla Colbay başlıca göze batan oyuncularıydı. Ulusoy’a bayan partner bulmak epeyce zor oldu. Sonunda Bensu Soral‘da karar kılındı. Ulusoy, yeni dizi için imajını da değiştirdi. Delibal sinema filmi için bıraktığı sakalarını ve saçlarını 3 numara kestirdi. 39 bölüm süren Polisiye macera dizisi İçerde‘yi heyecanla Show Tv‘de izledik. İzleyiciden 10 numara aldı. Oynadığı gecelerde reytinglerde de her üç kategoride hep zirvede kaldı. Çağatay Ulusoy’un oyunculuğu tek kelime ile şahaneydi. Aras Bulut İynemli (Mert) ile Çağatay Ulusoy’un (Sarp) uyumu ve dövüş sahneleri inanılmaz güzeldi. Sonunda iki kardeş oldukları ortaya çıktı, duygusal sahneler yaşandı. Başlangıçta 39 bölüm planlandığı için dizi tek sezon oynadı. Tadı damaklarında kalan izleyici 2.sezonu çok istediler ama olmadı. Çağatay Ulusoy’un Netflix ile planlanan dizi anlaşması nedeniyle dizi tamamen sona ermişti.

Çağatay Ulusoy‘a İçerde dizisinin bitiminden sonra Netflix’den ilk Türk dizisi Hakan: Muhafız fantastik bilim kurgu dizisi için teklif gelmişti.  Çağatay Ulusoy diğer adıyla The Protector teklifi değerlendirmiş, Ağustos 2017 tarihinde kabul etmişti.

Mart 2018 başında çekimler balladı  ve 1.sezon (10 bölüm) Nisan – mayıs aylarında çekildi. 5 Aralık 2018 tarihinde güzel bir gala gecesi ile tanıtım yapıldı ve 14 Aralıktan itibaren Netflix‘de yayına girdi. Tüm dünya ülkelerinde 190 bine yakın Netflix üyesi tarafından seyredildi ve çok beğenildi. Netfix’ten 4 sezon çekimi için onay aldı.

Hakan: Muhafızın 26 Nisan 2019’da 8 bölümden oluşan ikinci sezon, 6 Mart 2020’de 7 bölümden oluşan üçüncü sezon ve 9 Temmuz 2020’de dördüncü ve final sezon olmak üzer 32 bölüm olmak üzere Netflix’de yayımlandı. Nilüfer İpek Gökdel’in Karakalem ve Bir Delikanlının Tuhaf Hikayesi adlı romanından uyarlanan dizinin yönetici yapımcılığı Onur Güvenatam, Jason George, Özge Bağdatlıoğlu ve Binnur Karaevli tarafından gerçekleştirilmiştir.

Oyuncumuz Çağatay Ulusoy, Kağıttan Hayatlar filmiyle setlere geri döndü. Başrolünde Çağatay Ulusoy’un yer aldığı Kağıttan Hayatlar’ın çekimleri başladı.

Kağıttan Hayatlar filminde ise başarılı oyuncuyu, hayatını çöp toplayarak sürdürmeye  çalışan Mehmet ve bu noktada çeşitli zorluklarla mücadele etmeye çalışan bir baba rolünde… Oğlu ile ağır hayat şartlarında çalışan drama dizinde izleyeceğiz.

OGM Pictures tarafından çekilen filmin, 4 Ağustos’ta başlayan filmin çekimleri 6 Eylül’de sona erdi. Çağatay Ulusoy Ay Yapım‘ın “Menajerimi Ara” dizisine konuk oyuncu olarak katıldı. Ve Kağıttan Hayatlar filminin senaryosunu tekrar incelemek için aldı. Netflix bu filmin 12 Mart 2021 Cuma günü yayınlanacağını duyurdu.

Çağatay Ulusoy boş durmadı, 20 bölümlük Şubat ayı başında Yeşilçam dizi çekimleri başladı. Şimdi de ilk bölümden tanıtım fragmanı yayınlandı. BluTvde Nisan ayı içinde yayınlanacak.

Yeşilçam dizisinde Çağatay Ulusoy‘u bugüne kadar oynadığı dizi ve filmlerdeki karakterlerden bambaşka biri olarak gördük.  1960 yıllarda yapımcı Semih Ateş karakterini canlandırıyor. Ayhan Işık’ın bıyıklarına benzer pos bıyıkları ile onu görüyoruz.

Çağatay Ulusoy, oyunculuk hayatının 10.yılında; Adını Feriha Koydum-AFK (Emir Sarrafoğlu), Emir’in Yolu (Emir), Medcezir (Yaman Koper), İçerde (Sarp Yılmaz), Hakan: Muhafız (Hakan), Menajerimi Ara (Kendisi) ve Yeşilçam (Semih Ateş) olamak üzere 7 dizde oynamıştır. Ayrıca; Anadolu Kartalları (Ahmet Onur), Delibal (Barış Ayaz) ve Kağıttan Hayatlar (Mehmet) olmak üzere 3 sinema filmi olmak üzere 10 yapımda oynamıştır.

On yıllık sanat hayatında 10’da 10 yapan oyuncumuz birçok ödüle layık görülmüş ve birincilik ödülleri almıştır. Daha nice ödüllere…

Bugünden sonra onu daha nice dizi ve filmlerde görmek üzer yolu açık olsun. Başarılar Çağatay Ulusoy nice on yıllara…

 

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter : abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Şahsi Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir