Didim’de Kırgız 2 İkiz Kardeş Türk Turizmine Hizmet Ediyor!

Gezi - Tatil

Geçtiğimiz hafta Didim’de bir hafta tatildeydim. 3 günü  İzmir Üniversite yıllarından yakın arkadaşım Eczacı Mustafa Kocabaşoğlu’nun yazlık evinde birlikte kaldık. Didim’in Altın Kum sahiline gelinir de hemen dönmek olmazdı. Denizin ve tatilin tadını çıkartmak lazımdı. Öyle de yaptım. Altın Kum sahilinin hemen kıyısında Delta Otelinde 5 gece kadım.

Delta Otel 3 Yıldızlı küçük bir işletme, karı – Koca ve kızları birlikte çalışıyorlar. 32 oda,78 yataklı, denize 100-150 mt. düz ayak mesafede. Sabah kahvaltısı açık büfe, akşam yemeği standart. Ahmet Ustanın yemekleri oldukça lezzetli. Otel şu günlerde %60 dolulukta. Bayramda %100, sezon sonuna doğru, Türklerin yanında, İngiliz, İrlandalı ve Alman Turistlerin gelmesi ile %100 doluluk bekleniyor.

Ben sizlere otelin her işine koşan Kırgızistan’lı temiz yüzlü ikiz 2 kardeşten bahsetmek istiyorum. Bu pırlanta gibi, tek yumurta ikizi gençleri hep karıştırdım. Biri Hasan, diğeri Hüseyin Mirhacıginoğlu. 18 yaşını bitirir bitirmez bir Orta Asya ülkesi olan Kırgızistan’dan Aydın’ın tatil cennetlerinden biri olan Didim’e atmışlar kendilerini… Enteresandır denizle hiç alakası olmayan 7 milyon nüfuslu Kırgızistan’dan mavinin denizle gök yüzünün birleştiği tatil cenneti Didim’de genç yaşta Türk Turizmine hizmet ediyorlar. Hüseyin 3 senedir ülkemizde, Hasan da 1,5 senedir burada Delta Otelinde çalışıyorlarmış. 1999 Doğumlu olan kardeşler tek yumurta ikizi, askerlik Kırgızistan’da mecburi olmadığı için Pasaportlarını alıp Türkiye’ya gelmişler, önce Halaoğlu Ankara’da olduğu için Ankara’ya sonra Didim’e çalışmaya gelmişler. Hüseyin Lise mezunu, Turizmciliği yaşayarak öğrenmişler.

Kardeşlerin illa da bir Kırgız kızı ile evlenmek gibi bir saplantıları yok. Kalbi temiz, iyi bir aile kızı ile evlenmek amaçları. Kardeşler ileri doğru bir hedefleri yok. Allah sağlık verdiği müddetçe ülkemizde kalıp çalışma arzusundalar.

KISACA KIRGIZİSTAN

Kırgızistan Cumhuriyeti, günümüzdeki yedi bağımsız Türk devletlerinden biridir. 7 milyon nüfuslu. Dağlık bölgeleri ve gölleri sayesinde turistlere doğa sporları imkanı sunar. Tanrı Dağları ülkenin %65’ini kaplamaktadır.

Modern bir yapıya sahip olan Bişkek, ülkenin en büyük şehri ve aynı zamanda başkentidir.

Kırgızca ve Rusça olmak üzere iki adet resmi dil vardır. Para birimi olarak Som kullanılmaktadır. Yerel saat Türkiye saatine göre 4 saat daha ileridir.

KIRGİZİSTAN’IN KONUMU

Orta Asya’da yer alır. Batısında Özbekistan, kuzeyinde Kazakistan, güneyinde Tacikistan, doğusunda ise Çin ile komşudur. Büyük şehirleri Bişkek, Karakol, Balasagun ve Balıkçı.

Kırgızistan’a yapılacak olan seyahatlerde vize gerekmemektedir. Kayıtlar yaptırıldıktan sonra ‘vizesiz’ ve ‘süresiz’ olarak Kırgızistan’da kalınabilmektedir. Kırgızistan’n en önemli içkisi Kımız’dır.

Otel sahiplerinden Müdür Halil Bey, böyle gönlü, yüzü güzel temiz ve çalışkan Kırgız gençleri bulduğu için çok şanslı.

İkiz gençler Hüseyin ve Hasan’a sağlıklı çalışmalar ve bol kazançlar diliyorum.

Abdurrahman Balcılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir