Ünlü Dizi Medcezir ve Oyuncu Okulu Gibi!

TV Programları

Medcezir 13 Eylül 2013 tarihinde başlamış, 12 Haziran 2015 tarihinde 77.bölüm finali ile sona ermiştir. Star Tv. ekranlarında yayınlanmış bir dizidir. Oynadığı yıllarda çok izlenmiş çok sevilmiş, reytinglerin tepesinde yer almıştır.

Medcezir’i benim yakından takip etiğim bir dizi.  Bu dizinin oynadığı yıllarda, dizi ve oyuncuları hakkında 200 blog yazısı yazmışım. Her bölüm ve oyuncuları hakkında yorum ve eleştiri yazıları bunlar. Bu yazılarım Milliyet Blog ve kendi blog sayfam Balcılar-Blog’da yayınlanmıştır.  Bu yazılarımın Milliyet Blog sayfalarında yayınlanmış olan yazılar 1 milyon 104 bin kişi tarafından okunmuştur. Bu da gösteriyor ki Medcezir dizisine ilgi çok büyük olmuştur.

Çağatay Ulusoy ile Serenay Sarıkaya’nin aşkları ve performansları diziye ayrı bir anlam katmıştır.

Medcezir Seoul drama ödüllerinde “En iyi drama dizisi” ikincilik (Silver Bird) ödülü almıştır. Çağatay Ulusoy Ece Yörenç ile birlikte bu ödülü almıştır. Çağatay Ulusoy En İyi Aktör dalında aday gösterilmiş, favoriler arsında olmasına rağmen ödül kazanamamıştır.

Ayrıca Medcezir Altın Kelebek iyi dizi dalında aday olmuş, 2013 yılında Serenay Sarıkaya En İyi Kadın Oyuncu, Çağatay Ulusoy 2015 yılında En İyi Erkek Oyuncu ödülünü almıştır.  Yönetmeni Ali Bilgin En İyi Yönetmen, Dizi Müziği dalında Toygar Işıklı “En İyi Dizi Müziği” dalında ödül almıştır.

Medcezir şimdi de 2 haftadır ilk bölümünden başlayarak tekrar bölümleri ile Cuma akşamları Star Tv. ekranlara yayınlanıyor. Medcezir o yıllardan bu yana neredeyse 7 yıl geçti. Benim dikkatimi çeken Medcezir kadrosunda yer olan genç oyuncuların o günden bu yana geçen sürede birer star olanları olmuşlardır.

Medcezir’in başrollerinde Çağatay Ulusoy (Yaman), Serenay Sarıkaya (Mira), Barış Falay (Selim Serez), Mine Tuğay (Ender Serez), Taner Ölmez (Mert Serez), Hazar Ergüçlü (Eylül), Şebnem Dönmez (Sude Beylice), Murat Aygen (Faruk Beylice), Defne Kayalar, Metin Akdülger (Orkun) ve Can Gürzap (AsımŞekip Kaya) oynamıştır.

Ben size Medcezir’de oynayıp da star olanlardan bahsetmek istiyorum;

TANER ÖLMEZ

Medcezir’in sevimli oyuncusu (Mert Asım Serez) Taner Ölmez büyük bir sıçrama yaptı şimdi (2019-2020) Mucize Doktor dizisinde başrol oyuncusu Dr.Ali Vefa karakteri.  Hakan Muhafız (2019) Burak karakteri. Müslüm sinema filmi Ahmet akbaş karakteri (2018). Muhteşem Yüzyıl Kösem; II.Selim karakterini oynamıştır.

HAZAR ERGÜLÜ

Medcezir‘in Eylül’ü Hazar Ergüçlü son olarak Hakan Muhafız Netflix İnternet dizisinde (2018-2020) 4 sezon Zeynep karakteri olarak yer alıyor. Ayrıca Yüksek Sosyete Tv dizisinde, Ahlat Ağacı, Her Şey seninle Güzel ve Kar sinema filmlerinde başrol oynadı.

METİN AKDÜLGER

Medcezir’in Orkun karakteri son olarak Beren Saat ile Atiye İnternet dizisinde rol aldı. Muhteşem Yüzyıl Kösem IV.Murat (2016-2017) canlandırdı. 2016-2020 Sinema filmlerinde rol aldı.

MİRAY DANER

Medcezir’in bilmiş Miray Daner’i 2016-2018 Vatanım Sensin Tv. dizisinde Hilal karakteri, Netflix internet dizisi Hakan Muhafız’da kahin karakterini oynadı.

BERK CANKAT

Medcezir 2 bölümde Cem karakteri olarak yer aldı. 2014-2015 Güzel Köylü tv.dizisinde Cemal karakterini Canlandırdı. Muhteşem Yüzyıl Kösem Tv. dizisinde Alex/İskender karakterini canlandırdı. Yıldızlar Şahidim, Gülizar ve Yıldızlar Şahidim (2017 – 2018) Tv. dizilerinde rol aldı.

ÇAĞLAR ERTUĞRUL

Medcezir’de İnanç ‘Pars’ karakteri olarak ünlü bir sanatçı karakterini canlandırdı. Mira’nın peşinden koştu, Yaman’ı çıldırttı. 2019-2020 Afili Aşk dizisindeki Kerem Yiğiter karakterindeki performansı ile göz doldurdu.

Ay Yapım’ın yapımcısı olduğu Medcezir’in oyuncu kadrosunda daha bir çok oyuncu yer aldı. Medcezir sanki oyuncu okulu gibi

Bu unutulmaz ünlü dizi şu günlerde Cuma akşamları Star Tv ekranlarında tekrar yer alıyor. Seyredilmeye değer.

Abdurrahman Balcılar

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir