“Rice of Empires: Ottoman” Yeni Bir Yıldız Doğurdu!

TV Programları

Netflix’in 3.Dizisi “Rice of Empires: Ottoman” yeni bir yıldız doğurdu. II.Mehmet Fatih Sultan Mehmet karakterini oynayan Cem Yiğit Üzümoğlu… Genç Türk oyuncumuz yayınlandığı günden bu yana çok beğenildi ve övgüler aldı.

Bu haftaki “Geçen Haftanın (20 – 26 Ocak 2020) En Çok İzlenen Dizileri!” başlıklı yazımda kısaca bahsetmiştim.

Geçen hafta 24 Ocak 2020 Cuma günü, Tuba Büyüküstün ve Cem Yiğit Üzümoğlu’nun başrolü oynadıklaraı “Rica of Empires: Ottoman” Netflix dizisi yayına girdi. Türk oyuncular başlıca rollerde oynuyorlar.Ama, her nedense dizi ingilizce olarak çekilmiş. Neden Hakan Muhafız ve Atiye gibi Türkçe çekilmedi bir anlam vermedim. Dikkatimi çeken başka bir konu bu belgesel niteliğindeki diziye neden bir Türkçe isim verilmedi. Rica of Empires Ottoman; İmparatorlukların yükselişi: Osmanlı anlamına geliyor. Örneğin; Osmanlı komutan Fatihin İstanbul’u Fethi denilebilirdi. Bizim Türk yapımcılar Netflix karşısında bu kadar mı aciz kalıyorlar? Anlam vermiyorum! Burada bir saplama yapmak istiyorum. II.Mehmet (Fatih) karakterini can veren genç oyuncumuz Cem Yiğit Üzümoğlu’nu rolündeki başarısından dolayı kutlamak istiyorum. Oldukça yetenekli bir oyuncumuz olarak istikbal vaad ediyor. İlerleyen yıllarda onu başka rollerde de seyretmek isterim. Yolun açık olsun Cem.

Cem Yiğit Üzümoğlu Kimdir?

Cem Yiğit Üzümoğlu, Türk tiyatrocu ve oyuncu. Üzümoğlu, 1994 yılında İstanbul’da doğmuştur.
Eğitimini Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Oyunculuk Bölümü’nde tamamlamıştır.
Kanal D ekranlarında yayınlanan; başrolü Erdal Beşikçioğlu, Gökçe Bahadır ve Rojda Demirer’in paylaştığı “Adı Efsane” dizisinin kadrosunda yer almış ve Hakan karakterini canlandırmaktadır.

Netflix dizisindeki genç padişah Fatih Sultan Mehmet karakteri olarak başarısı onun önünü açacaktır.

Genç oyuncumuz Cem’e oyunculuk hayatında başarılar dilerim, yolu açık olsun.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter : abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Şahsi Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

 

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir