Geçen Haftanın (18 – 24 Kasım 2019) En Çok İzlenen dizileri!

TV Programları

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 18 – 24 Kasım 2019 Tarihleri arasında en çok seyredilen altı Ulusal kanallarımızda ekranlarımıza gelen 29 dizi arasında, Total’de ve AB’de ilk ona giren, Öne çıkan dizilerin, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

GEÇEN HAFTA GÖSTERİMDEKİ DİZİLER : 

PAZARTESİ (4 Dizi): Çukur (Show Tv), Vuslat (TRT1),  Yasak Elma (Fox Tv), Zalim İstanbul (Kanal D)

SALI (5 Dizi) : Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz (Atv), Kadın (Fox), Çocuk (Star Tv), Elimi bırakma, Azize (Kanal D)

ÇARŞAMBA (4 Dizi): Kuruluş Osman (Atv), Afili Aşk (Kanal D), Kurşun (Star Tv), Benim Adım Melek (TRT1)

PERŞEMBE (2 Dizi): Mucize Doktor (Fox), Bir Zamanlar Çukurova (Atv),

CUMA (5 Dizi) : Hercai (Atv), Arka Sokaklar (Kanal D), Payitaht Abdülhamid (TRT 1), Sevgili Geçmiş (Star), Ferhat ile Şirin (Fox)

CUMARTESİ (4 Dizi): Kuzey Yıldızı (Show Tv), Kalk Gidelim (TRT1),  Her Yerde Sen (Fox), Benim Tatlı Yalanım (Star Tv)

PAZAR (5 Dizi): Savaşçı (Fox), Şampiyon (TRT1), Aşk Ağlatır (Show Tv), Kimse Bilmez (Atv), Güvercin (Star Tv)  

 

TOTAL’İN İLK SIRASINDA BU HAFTA; Total’in ilk sırasında Taner Ölmez’in rakipsiz dizisi Mucize Doktor 10.bölümünde Total grubunda 17,40 puan ile ilk sırada yer alıyor. Total’in 10.sırasında Kanan D’nin “Arka Sokaklar” dizisi 7,42 puanla yer alıyor.

AB’NİN İLK SIRASINDA; Total’de olduğu gibi AB’nin ilk sırasında da 18,49 puanla “Mucize Doktor” yer alıyor.  10.sırada ise bu hafta Atv’in “Hercai” 4,86 puanla yer alıyor.  

BU HAFTA EN ÇOK İZLENEN İLK ONA GİREN DİZİLERE GÖZ ATALIM!

Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir. Geçen hafta yeni sezon dizileri ekranlarda birer birer yer almaya başladılar. Eski dizlerin seyredilen dizilerin yanına yeni diziler de girdiler.  Bu yeni 2019 – 2020 sezonunda da kıyasıya bir rekabet olacak gibi duruyor.

GEÇEN HAFTA EN ÇOK İZLENEN DİZİLERİNDE

Total ilk 10 Girenler :

1.Mucize Doktor 11.Bölüm (Fox)………………………………..17,40

2.Kuruluş Osman 1.Bölüm (Atv)………………………………..15,73

3.Bir Zamanlar Çukurova 45.Bölüm (Atv)…………………..10,57

4.Çukur 3.Sezon 8.Bölüm (Show)……………………………….9,51

5.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 148.Bölüm (Atv)…..8,72

6.Kuzey Yıldızı 11.Bölüm (Show Tv)……………………………..8,72

7.Hercai 22.Bölüm (Atv)……………………………………………..8,66

8.Kadın 72.Bölüm (Fox)………………………………………………7,50

9.Yasak Elma 56.Bölüm (Fox Tv)………………………………….7,48

10.Arka Sokaklar 532.Bölüm (Kanal D)…………………………7,42  

 

AB’de ilk 10 Girenler :

1.Mucize Doktor 11.Bölüm (Fox)…………………………………18,49

2.Kuruluş Osman 1.Bölüm (Atv)…………………………………13,48

3.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 148.Bölüm (Atv)……7,89

4.Çukur 3.Sezon 9.Bölüm (Show)…………………………………7,63

5.Bir Zamanlar Çukurova 44.Bölüm (Atv)……………………..7,19

6.Yasak Elma 57.Bölüm (Fox Tv)………………………………….7,09

7.Kadın 72.Bölüm (Fox)……………………………………………….6,22

8.Ferhat ile Şirin 1.Bölüm Fox Tv………………………………….5,59

9.Zalim İstanbul 20.Bölüm (Kanal D)……………………………5,06

10.Hercai 22.Bölüm (Atv)…………………………………………….4,86  

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :

1.MUCİZE DOKTOR (FOX Tv) : Dizinin 11.bölümünde AB’de aldığı 18,49 reyting puanı ile haftanın dizileri arasında ilk sırada yer almaya devam ediyor.    

Ali, zor da olsa patolojiye alışmaya çalışmaktadır. İşin kötüsü; artık Nazlı da onun cerrahiye geri dönmesine yardım etmeyecektir. Aynı sırada bütün cerrahi ekibi, olağanüstü boyutlarda bir tümörü olan bir hasta için seferber olur. Ama adamı öldürmeden tümörü çıkarmak imkansız gibidir. Öte yanda Beliz yeni doğum yapan arkadaşıyla ilgili korkunç bir şüpheye düşer. İki vakanın da tam kıyısında duran Ali, eğer cerrahiye dönecekse, bunu kendi başına başarmak ve hiç yapmadığı bir şey yapmak zorundadır.

 
2.KURULUŞ OSMAN (ATV): Diriliş Ertuğrul’un devamı niteliğinde Burak Özçivit, Kuruluş Osman dizisine çok iyi başladı. Atv’de süper bir dizi daha el attı. Total grubunda aldığı 15,43 puanla haftanın dizileri arasına ikinci sıradan girdi.
 
Diriliş Osman, Osmanlının kuruluşu anlatılıyor. Başta Osman Beyin hayatı işleniyor. Dizisinin seti İstanbul ilinin Beykoz ilçesine bağlı Riva’da kurulan platoda çekiliyor. Dizinin çekim yerinde devasa kaleler, hanlar, hamamlar, camiler, kiliseler, en ince ayrıntısına kadar titizlikle inşa edildi. Şu anda Avrupa’nın en büyüğü olan platoda 60 ayrı marangoz ekibi çalışıyor. Dizide 800 metrelik yapay göl ise koca bir nehir olarak aktarılacak. Şuanda Diriliş Osman dizi setinde 1500 kişi yeni sezon içim hummalı bir şekilde çalışıp bu süper diziyi izleyiciye aktaracaklar.

3.BİR ZAMANLAR ÇUKUROVA (ATV) : Haftanın dizileri arasında yer alan Bir Zamanlar Çukurova bu hafta da bir basmak gerileyerek 3.sırada yer alıyor. Total grubunda 10.57 puan aldığını görüyoruz.

Barışmak için yan yana gelinen buluşmadan yeni bir savaş çıkıyor! Demir annesinin, Yılmaz Müjgan ve Fekeli’nin zoruyla yan yana gelir. Ama buluşmanın “barışma” kısmı, ilk dakikada alevli tartışmalara ev sahipliği yapacaktır! Ardından da iki aile uzun süre bir araya gelemeyecek bir hale geliyor. Evdeki buluşmanın ardından Yılmaz, bir barışma adımı daha atacaktır. Ancak bu adımın sonunda da Demir ve Yılmaz bu kez çarşının ortasında yine restleşirler.

Yılmaz ile baba Fekeli arasında soğuk rüzgarlar eser.  

 

4.ÇUKUR (SHOW TV) : Bu hafta Çukur 3.sezon 9.bölümü ile haftanın dizileri arasında 4.sıraya geriledi. Total grubunda 9,51 puan aldığını görüyoruz.  

Çukur 3. Sezonun 9. Bölümünde (76. Bölüm); Annesini almak için Koçovalılara misafir olan Azer, ilk kez Koçovalı ailesini tanıyacak. Yamaç’ın Fadik’i kurtarması Azer-Yamaç karşılaşmasını engellemeyecek. Fadik’in ve Efsun’un itirazlarına aldırmayan Azer ve Yamaç’ın kavgası nefesleri kesecek.

Geri dönüşü olmayan bir yola giren Akın eski müttefiklerinden yardım isterken annesiyle yaşayacağı yüzleşme yeni soru işaretleri doğuracak. Bir sonraki adımı merakla beklenen Cumali’yle ilgili duyduklarından sonra harekete geçen Damla çok büyük bir sürprizle karşılaşacak. Vartolu, Ziya’ya bir adım daha yaklaşmak için Celasun ve Meke’nin yardımını alacak. Vartolu ve Ziya’nın karşılaşması heyecanla beklenecek.  

 

5.EŞKIYA DÜNYAYA HÜKÜMDAR OLMAZ (ATV) :  Oktay Kaynarca’nın “Eşkıya Dünyaya Hükümdar olmaz” Total’de 8,72 puanla bu hafta 5.sırada yer aldı.  

Tufan’ı oğlunun canıyla tehdit ederek silahları ele geçirmeyi başaran Altan, planlarını yaparken Çakırbeylileri nasıl hafife aldığını çok geçmeden anlayacaktır. Alparslan, yine öngörülü davranarak herkesten gizli bir tedbir almış, mermileri kimsenin bilmediği ayrı bir depoya saklamıştır. Çok önemli bir buluş olan silahın asıl değeri mermilerinde olduğundan Altan’ın tüm çabası boşa gitmiş olacaktır. Bu başarısızlık yüzünden en çok canı yanacak kişi olan Tufan ise oğlunu Sınırsızların elinden kurtarabilmek için işbirliği yapmaya devam edecektir.

 

KANALLARA GÖRE SIRALAMA:

Total Grubunda ; Atv 4 Dizi. Fox Tv 3 dizi. Show Tv  2 dizi ve Kanal D bir  dizi ile sıralanıyor.

AB’de ; Atv 4 dizi . Fox Tv 4 dizi. Show Tv ve Kanal D 1’er dizi.

Fox Tv : Total 4 ve AB’de 4 dizi ile bu hafta da haftanın kanalı  olmuştur.

 

Geçen hafta 4 yeni dizi başladı.

19 Kasım Salı Azize. Kanal D – Totalde; 3,85  AB’de; 3,29 puan aldı.

20 Kasım Çarşamba Kuruluş Osman. ATV . Totel’de 15,73 – AB’de 13,48

22 Kasım Cuma Ferhat ile Şirin  Fox Tv.Total’de; 4,54. AB’de; 6,22

24 Kasım Pazar Güvercin Total’de; 3,72 – AB2de; 3,79

Her Yerde Sen dizisi de 23.bölümünde Final yaparak ekranlara veda etti.

Saygılar ve Sevgiler. 

Abdurrahman Balcılar

Twitter : abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir