Geçen Haftanın (11 – 17 Mart 2019) En Çok İzlenen Dizileri!

TV Programları

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 11 – 17 Mart 2019 Tarihleri arasında en çok seyredilen altı Ulusal kanallarımızda ekranlarımıza gelen 32 dizi arasında, Total’de ve AB’de ilk ona giren, Öne çıkan dizilerin, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

GEÇEN HAFTA GÖSTERİMDEKİ DİZİLER :

Çukur (Show), Söz (Star), Yasak Elma (Fox), Vuslat (TRT1), Kadın (Fox), Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz(Atv), Halka (TRT1), Yüzleşme (Kanal D), Diriliş Ertuğrul (TRT1), Sen Anlat Karadeniz (Atv), Çocuklar Duymasın (Kanal D), Vurgun (Fox Tv), Kuzgun (Star Tv), Jet Sosyete (Tv8), Bizim Hikaye (Fox), Avlu (Star), Bir Zamanlar Çukurova (Atv), Tek Yürek (TRT1),  Arka Sokaklar (Kanal D), Gülperi (Show Tv), Kızım (Tv8), İstanbullu Gelin (Star), Payitaht Abdülhamid (TRT1), Hercai (Atv), Erkenci Kuş (Star Tv), Kalk Gidelim (TRT1), Bir Aile Hikayesi (Fox), İkizler Memo (Kanal D)Elimi Bırakma (TRT), Savaşçı (Fox Tv), Kardeş Çocukları (Star Tv) ve Nöbet (Show Tv) dizilerinin yeni bölümleri yayınlandı.

 

Total’in ilk sırasında bu hafta ; TRT1’in rekortmen dizisi Diriliş Ertuğrul geçen hafta olduğu gibi bu hafta da Total’de aldığı 15,18 puan ile birinci sırada yer alıyor. Total’in 10.sırasında Fox Tv’nin “Yasak Elma” dizisi 5,83 puan ile yer alıyor.

AB’nin ilk sırasında;  Total’de TRT1’in Diriliş Ertuğrul dizisi, AB’nin ilk sırasında 15,23 puanla yer alıyor. AB’nin 10.sırasında Star Tv’nin “Söz AB’de aldığı 5,16 puan ile yer alıyor.

BU HAFTA EN ÇOK İZLENEN İLK ONA GİREN DİZİLERE GÖZ ATALIM! Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir. Artık, Haftanın dizileri sıralamasında bir yenilik yaparak, Hem Total’de hem de AB grubunda 5 puanın üstünde reyting alanları sıralamada yer veriyorum.

 

GEÇEN HAFTA EN ÇOK İZLENEN DİZİLERİNDE: Total ilk 10 Girenler ve 5 puanın üzerinde reyting alanlar :

1.Diriliş Ertuğrul 139.Bölüm (TRT1)…………………………15,18

2.Bir Zamanlar Çukurova 24.Bölüm (Atv)…………………14,89

3.Kadın 53.Bölüm (Fox Tv)………………………………………11,70

4.Arka Sokaklar 509.Bölüm (Kanal D)……………………….9,48

5.Söz 73.Bölüm (Star Tv)……………………………………….…9,22

6.Sen Anlat Karadeniz 44.Bölüm (Atv)………………………9,11

7.Çukur 56.Bölüm (Show Tv)……………………………………8,98

8.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 128.Bölüm (Atv)..8,75

9.Savaşçı 67.Bölüm (Fox Tv)…………………………………….6,61

10.Yasak Elma 36.Bölüm (Fox Tv)……………………………..5,72 __________________________________________

11.Hercai 2.Bölüm (Atv)…………………………………………….5,85

12.Kardeş Çocukları 8.Bölüm (TRT1)………………………….5,64

13.Avlu 34.Bölüm (Star Tv)………………………………………..5,53

14.Bizim Hikaye 61.Bölüm (Fox Tv)…………………………….5,46

15-Payitaht Abdülhamid 78.Bölüm (TRT1)…………………..5,27  

 

AB’de ilk 10 ve 5 Puanın üzerinde reyting alanlar:

1.Diriliş Ertuğrul 139.Bölüm (TRT1)………………………..15,23

2.Bir Zamanlar Çukurova 24.Bölüm (Atv)………………..13,16

3.Kadın 53.Bölüm (Fox Tv)…………………………………….11,32

4.Çukur 56.Bölüm (Show Tv)…………………………………..9,44

5.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 128.Bölüm (Atv)..8,18

6.İstanbullu Gelin 76.Bölüm (Star Tv)……………………….7,11

7-Payitaht Abdülhamid 78.Bölüm (TRT1)………………….6,96

8.Yasak Elma 36.Bölüm (Fox Tv)……………………………..6,20

9.Arka Sokaklar 509.Bölüm (Kanal D)………………………6,13

10.Söz 73.Bölüm (Star Tv)………………………………………..5,13 ___________________________________________

11.Kardeş Çocukları 8.Bölüm (TRT1)…………………………5,01  

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması : Bu hafta ilk 5’in üçü AB grubundan, 2 dizi de Total grubunun dizilerinden.

1.DİRİLİŞ ERTUĞRUL (TRT1) :

TRT 1’in uzun süredir devam eden dizisi “Diriliş Ertuğrul” un Çarşamba akşamı 139.bölümü ekranlara geldi. AB grubundan 15,23 puanla 1.sırasında yer aldı.

Diriliş Ertuğrul dizisinin 2019 haziran ayında final yapacağı kesinleşti. Diriliş Ertuğrul dizisinin başrol oyuncusu Engin Altan Düzyatan Diriliş Ertuğrul’da rolü bitiyor. Yeni sezonda Burak Özçivit Orhan Gazi olarak rolü devralıyor. Finalde Ertuğrul’u nasıl bir ölüm bekliyor?
 

2. BİR ZAMANLAR ÇUKUROVA :

Atv’nin Yeşilçam sinema tadındaki dizisi “Bir Zamanlar Çukurova” Haftanın dizilerinde geçen haftaki yerini koruyor, 2.sırada yer alıyor. Total reyting puanı 14,89 ile iddiasını devam ettiriyor.

 
Demir, Yılmaz’a ateş etmiş, önüne siper olan Gülten yaralanır. Demir bu olaydan ders almamış olmalı ki cezasını buldu karısı Züleyha Doktor Müjgan’ın arabasına bindi ve birlikte kaza geçirdiler.
 

3.KADIN (FOX Tv) : Fox Tv’nin  sevlilen dizisi “Kadın” geçen hafta olduğu gibi yine 3.sırada yer aldı. Total’de 11,70 puan almış. 

Ev için alışverişe giden Sarp, bir anlık dikkatsizlik nedeniyle büyük bir kaza yaptı. Ters çevrilen arabanın içinde kalan Sarp’ı evde Bahar ve çocukları bekliyordu. Ancak Nezir evi bulmuş ve bir anda adamları ile birlikte içeri girerek Sarp Çeşmeli’yi aramaya başlamıştı. Olanlardan habersiz Sarp, takla atan aracın içinden çıkmaya çalışırken, evdekiler de korku içinde Sarp’ı bekliyordu.

 

4.ARKA SOKAKLAR (KANAL D) :  Arka Sokaklar 13.sezonundur devam ediyor.  Geçen hafta 509.bölümü ekranlara geldi. Önceki hafta olduğu gibi yine 4.sırada 9,48 reyting puanı almıştır.

 

15 Mart 2019 Cuma günü yayınlanan Arka Sokaklar’ın 509. yeni bölümünde Mesut, intihar etmesine ramak kala Rıza Baba ve Hüsnü tarafından kurtarılıyor! Mesut, yılların verdiği acı ve son olarak da Umut Bebeğin ölümü üzerine bunalıma girer. Selin, Rıza Baba, Hüsnü ve ekip arkadaşlarının da desteğini kaybedince tekrar içemeye başlar. Sevdiklerinden uzaklaşan ve yalnız kalan Mesut kötü bir karar alır. Bunalımın ve alkolün verdiği etkiyle birlikte intihar ederek yaşadığı olumsuzlukları yok olacağını düşünür. Sevdiklerine son bir mektup yazarak silahını başına dayar. Rıza Baba ve Hüsnü’nün tam zamanında yetişmesi sonucu kurtulur. Mesut, alkolizmden kurtulması için tedavi merkezine yatırılır. Rıza Baba, Hüsnü ve Engin Müdür dışındakiler Mesut’un hastaneye yattığından habersizdiler.

 

5.ÇUKUR (Show Tv) : Bu hafta Çukur yine 5.sırada yer alıyor. Totalde aldığı 9,44 reyting puanı ile 5.sırada yer alıyor. Çukur’da Koçovalılar’da Karakuzulular’ı oyuna getirdi.  Çukur mücadelesi devam ediyor. Çeto Cumali’nin düğünü diye sahte düğüne bastı. Misafirler yerine robotlara ateş etti.

 

KANALLARA GÖRE SIRALAMA:

Total Grubunda: Atv ve Fox Tv  3 dizi. TRT1, Kanal D, Star Tv ve Show Tv  birer dizi ile yer alıyor.

AB’de ; TRT1, ATV, Fox Tv  ve Star Tv ikişer dizi. Kanal D ve  Show Tv birer dizi yer alıyor.

Bu hafta Atv  ve Fox Tv Total’de 3’er dizi ve AB’de ikişer dizi ile berabere kaldılar ve Her ikisi de haftanın kanalı ünvanını paylaştılar.

 

EKRANLARA VEDA EDENLER (VURGUN)

Bu hafta  haftalık dizilerde bir dizi daha erken final yaptı. Fox Tv’nin Vurgun dizisi erken final yaparak ekranlara veda etti. Erkan Petekkaya ve Deniz Çakır birlikte başrolü paylaşmışlardı. Vurgun dizisinin çok kaliteli bir iş olduğunu söyleyen Deniz Çakır, “Dizimiz final yaptı. Çok kaliteli ve güzel bir işti. Başından beri çok inandım ve oynadığım karakteri çok sevdim. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Biz çok şahane bir şey yaptık, iyi ki de yapmışız” demiş.

Keyifli seyirler.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter : abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

*Şahsi Blog sayfamda ve Milliyet Blog’da yayınlanan blog yazıları büyük bir çalışmanın ürünü olup, izinsiz ya da kaynak göstermeden alıntı yapılamaz. Aksi halde kanuni işlem yapılır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir