Fatih Harbiye / Aşk, sen nelere kadirsin!

TV Programları

Show Tv.in aşk ve macera dizisi “Fatih Harbiye” de Macit ailesine karşı geldi, “Neriman benim gelecekteki eşim, bunu şimdiden alışsanız iyi olur.” Dedi. Resmen “Aşk sen nelere kadirsin” dedirtti.

Macit, eve girer. Anne, baba size nişanlı mı getirdim. Kerim Bey oğluna, sen bizimle dalga mı geçiyorsun, derhal bu kızı evimden götürüyorsun. Macit, aldığımız karara saygı duymanız lazım. İnci Hanım, baban haklı Macit, Neriman’ı buradan götür. Macit, söyleyeceklerim bitsin, gidicez, merak etmeyin. Macit; Neriman benim gelecekteki eşim. Bunu şimdiden alışsanız iyi olur. Kerim Bey, bu saçmalıkları daha fazla dinlemek istemiyorum. Asla bu ailenin gelini olamazsın.

Fahriye, Neriman’ı arar cevap alamaz. Şahika, merak etme anne, bu kızın yeri yurdu belli. Macit’in yanında. Fahriye, deli gibi kıskanıyorsun değil mi Neriman’ı. Onun yerinde olmak için ölüyorsun Şahika.

Neriman gıkını çıkarmaz, sadece dinler. İnci Hanım, Macit Neriman’la yalnız konuşmak istiyorum. Macit, Hayır der. Neriman; Macit lütfen anneni dinlemek istiyorum deyince, tamam der, dışarıda seni bekleyeceğim.

Fahriye Şahika’ya bir güzel paylar. Sırf senin yüzün gülmedi diye, herkes acı çekmek zorunda mı? Ben hayatımda senin kadar çıkarcı hesapçı birini görmedim. Çıkarcılıkta on numara, beş yıldız Şahika. Kötünün dibisin. Senin kalbin kötü kızın, senin dünyan kötü. Bütün bunları Şahika’nın annesi Gülter Hanım da dinler. Şahika; Abin öyle düşünmüyor kızım, gelirim o evin baş köşesine yerleşirim. O iş zor der Fahriye… Şahika, abin de bu aşk oldukça bana her iş kolay.

Cihan Şinasi’ye, kalbim Şahika ile çiziklerle dolu kardeşim. Aklına her estikçe bir çizik atıp gidiyor. Şinasi, Cihan sizin mesel zor. Olmaz o iş. Cihan, sen benle uğraşacağına kendine bak. Cihan, Şahika beni öptü kardeşim.

Ekran Alıntısı.PNGfh.38.1

Neriman İnci Hanıma, Sizin için bir önemi var mı bilmem ama, ben oğlunuzu seviyorum. Macit’i seven her kızı kabul etseydik bu durumun içinden çıkamazdık. Neriman, ama Macit de beni seviyor. Halan bugün buraya geldi, Neriman bu eve asla giremez dedi. İnci hanım, Neriman’ın yüzüğüne bakar, aferin oğluma, seçtiği yüzük de senin gibi basit. Ben seni oğlumdan ayrı tutmak için elimden geleni yapacağım.

Ekran Alıntısı.PNGfh38.2

Neriman hızla çıkar, Macit’in boynuna sarılır, lütfen gidelim buradan. Macit Neriman’ı mahalleye evine bırakır. Macit, bugün bizim için önemli. Birbirimize ait olduğumuzun sözünü verdik.

Macit, annesi ile Neriman konusunda şiddetli bir şekilde tartışır. O sırada babası gelir, dün akşamki saçmalık bittiyse seninle biraz iş konuşmak istiyorum. Macit, bitti. Konu kapandı. Neriman ile evlilik konusunda kesinlikle kararlıyım. İkinizin de Neriman’ı benim yanında alışması lazım. Benim için tek gerçek var. Parmağını gösterir, o da bu yüzük.

Ekran Alıntısı.PNGfh38.3

Pelin, deniz kıyısında boş parmaklarına bakar. Pelin önce Neriman’a telefon etmeye cesaret edemez ama, sonra arar, seninle konuşmamız lazım, der. Sonra Fahriye gelir, yüzüğü gösterir, Macit ile nişanlandıklarını söyleyeceksin. Fahriye, o yüzüğü takıp da gideceksin Pelin ile görüşmeye.

Macit, Şirkette Özgür ile konuşurlar. Macit, uzun lafın kısası Neriman ile nişanlandık, ömrümde yaşadığım en mutlu gündü, sanırım. Şiddetle tavsiye ediyorum Özgür, bunu yaşamalısın. İnsanın yeryüzünde kime ait olduğunu gerçekten ihtiyacı var. Özgür tebrik eder. Yalnız o parmağındaki yüzüğü şirket içinde takmasan iyi olur.

Ekran Alıntısı.PNGfh38.4

Neriman, kıyıda bekleyen Pelin’in yanına gelir. Pelin, seninle Macit ile geleceğimiz ile ilgili konuşmak istiyorum. Neriman, senin Macit ile bir geleceğin olamaz. Pelin, çok hayalcisiniz. Etrafına bak senin gibi başka düşünen var mı? Neriman, Macit, der. Pelin, eğer sürdürmeye devam edersen hayal kırıklığın çok büyük olacak. Pelin, Neriman’ın parmağındaki yüzüğü fark eder. Yüzük mü taktın deyince, Neriman biz dün akşam Macit ile nişanlandık, bu yüzüğün aynısı da onda var. Pelin, Macit bana borçlu, o yüzüğü fazla alışma, çıkarırken insanın canı çok acıyor.

Fotoğraf: Özgür Sevenleri görelim

Özgür ile Macit işleri gözden geçirirler. O sırada içeri Duygu girer, iki iş kolik bir araya gelince hanımlar ihmal ediliyor. Macit, Duygu’ya bu hafta sonu beraber, çiftliğe gidelim mi? Özgür, kabul eder. Duygu Macit’in yüzüğünü görür. Duygu, Pelin görünce çılgına dönecek.

Macit, Neriman’ı arar. Pelin ile görüştüğünü söyler, Macit bekle ben geliyorum. O sırada Pelin’i görür. Odasına çeker, ne yapmak istiyorsun Pelin. Neriman’dan uzak duracaksın. Macit, ben sana hiçbir zaman ümit vermedim.

Ekran Alıntısı.PNGfh38.5

O an Pelin kendini tutamaz, Macit’in suratına sağlı sollu iki tokat patlatır. Macit neye uğradığı şaşırır. O an kapıdan giren Şahika da bu şaklayan tokatları görür.

Şinasi, bir daire almak istemektedir. Paraları yetmez. Çok beste yapması lazımdır. Rüya, Neriman’ın istediği hayat için ne kadar para lazım söyle de ben de ona gör çalışayım. Şinasi, çıkışta Asım Bey ona geliyordur. Nezahat, benim ile konuşmuyor. Her şey yanlış anlaşılma. Lütfen konuşmasını söyler misin? Şinasi, tamam, ablamla konuşcam. Asım hay yaşa be…

Macit, atlar arabasını Neriman’a gider. Onu yoldan alır, Neriman hep senin bildiğin yerlere gidiyoruz. Bu defa benim götüreceğim yere gideceğiz. Arabasını bıraktırır, otobüse binerler.

Zehra Hanım’a Kader Hanım mahkemeye vermiştir. Mahkeme ihbar kağıdı gelir. Zehra hanım, yıkılır, kahrolur. Aslı, Faiz Beye gider, annesini ikna etmesini Kader Hanımdan özür dilemesini ister. Faiz Bey, Kader Hanımın kocası İsmail Bey ile konuşur.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Neriman Macit’i izbe bir yere götür. Oraların da yaşayanları, insanları vardır. Neriman, ekmek arası balık yaptırır, içecek olarak da turşu suyu alır. Macit’e bu farklı yaşam, farklı gelir. Macit hayatında ilk defa otobüse binmiştir. İstanbul’un diğer yakasını da görmüştür.

Ekran Alıntısı.PNGfh38.7

Macit ile Neriman bir banka otururlar. Neriman içinden geçenleri, mütevazi hayatı anlatır. Hatta keşke şirketinde güvenlik görevlisi, ya da bir şoför olsaydın.

Macit akşam yemeğinde anne-babasının sofrasına oturur. Babası Kerim Bey, o yüzükle bu sofraya oturamazsın, der. Macit, gayet soğuk kanlılıkla, demek ki akşam yemeklerini dışarıda yiyeceğim. Macit, on milyon dolarlık senetleri sorar?

Faiz Beyin arabuluculuğu ile, Zehra Hanım Kader Hanımdan özür diledi. Kızımı anlayan bir anne olsaydım, Kader Hanımın saçları elime dolanmazdı. Hatasını kabul etti, ağlayarak özür diledi. Tüm izleyenlere de bir ders vermiş oldu. Mahalle kültürü işte böyle bir şey olsa gerek.

Şinasi eve gelir, annesini sorar. Kader Hanıma özür dilemeye Faiz Beylerle gitti. Aslı, o eve dönmeni istemiyorum. Yeğenimi burada doğuracaksın. Aslı, ben Emre’den boşanacağım.

Şahika, Neriman’ın odasına girer. Sen Macit ile Pelin’imi düşünüyorsun.

Kader Hanım, kocası İsmail Beyin zoruyla şikayetini geri almayı kabul eder.

Emre, Aslı’ya telefon eder, dışarı çık konuşacağız. Aslı, çıkamam diye cevap verir. Ablası, Nezahat’a artık Emre’den korkmadığını söyler. Nezahat, Asım ile buluşmaya gider. Annesi bir kızmayla yüzük atılmaz, oturun konuşun.

Sabah kahvaltıya Fahriye de gelir. Neriman’a piknik için ararlar. Neriman ben gelmiyorum, der. Macit, bu günü seninle geçirmek istiyorum diye ısrar eder. Faiz Bey, Fahriye’ye gidin kızım diyerek izin verir. Neriman sonra geliyoruz. Diye telefon eder. Macit, sahilden alacağım sizi.

Asım Nezahat ile buluşur, bir daha seni hiç üzmeyeceğim diyerek yüzüğü tekrar Nezahat’ın parmağına takar. Benimki parmağımda, buluşmayı kabul edince taktım. Ayrılırlar. Nezahat, Neriman ile Fahriye’nin Macit’in arabasına bindiklerini görür.

Ekran Alıntısı.PNGfh38.8

Pelin, Kerim Bey ve İnci Hanım ile konuşmaya gelir. Senet dosyasını Kerim beye gösterir. Erdinç diye adamdan aldığım bu senetleri nasıl ödemeyi düşünüyorsunuz? Macit, döndüğünde bir ödeme planı yaparsınız. Az para değil, 10 milyon dolar. Çıkışta, bu arada unutmadan, Neriman’la Macit’in nişanı hayırlı olsun. Kerim Bey, o nişan bizim gözümüzde geçerli değil.

Macit, Fahriye ile Neriman’ı çiftliğe götürür. Konuştuklar gibi, Duygu ile Özgür de gelmiştir. Macit ile Özgür atı bakmaya giderler. Neriman, Duygu bana niye kızgınsın diye sorar. Duygu, sen ailemize iyi gelmiyorsun. Neriman ben sadece Macit’i sevdim. Duygu biliyorum, Pelin’in payına da acı düştü.

Ekran Alıntısı.PNGfh38.9

Şinasi ile Rüya konuşurken Nezahat gelir. Şinasi abla, hayrola canın sıkkın. Nezahat, Neriman’ı ördüm az önce. Şinasi, kötü bir şey mi söyledi. Aslında onun adına kötü olan hiçbir şey yok Şinasi. Neriman sevdiği adamın arabasına bindi ve gitti. Bilmeni istedim.

Ekran Alıntısı.PNGfh38.11

Macit, ata biner. Özgür, Duygu, Neriman ve fahriye kenardan onu seyrederler.

Ekran Alıntısı.PNGfh38.10

Neriman daha önce gelmiş miydiniz diye sorar. Fahriye, Pelin mutlaka gelmiştir. Macit, konu nedir diye sorar. Doğru bütün kapılar, sadece Neriman’a açıktır.

Ekran Alıntısı.PNGfh38.12

Pelin, Şahika’dan Neriman’ın çiftlik evine gittiğini öğrenir. Daha önce Pelin Macit’e sabah kahvaltısı hazırlamak için gitmişti, yatak odasına girerek Macit’i uyandırmıştı. Bu gerçek Neriman’ın keyfini hayli kaçırır. Neriman, daha önce buraya başka birini getirdin mi? diye sorar. Macit, hayır, sadece sen…

Ekran Alıntısı.PNGfh38.13

Izgaralar yakılır, köfteler yapılır, maslar kurulur. Fahriye, Özgür ile Duygu’nun arasını yapar. Özgür ilk defa, “Duygu seni seviyorum” der. Bunu sözcüğü duymak, Duygu’nun çok hoşuna gider. Özgür’e sıkıca sarılır. Kahvaltıyı getiren Kahya pot kırar. Daha önce de Pelin Hanım da, kahvaltılıkları oradan almıştı. Macit, ağzında peçete donar kalır. Neriman, sofradan fırlar, kalkar. Macit yalan söylüyorsun. Macit, Pelin ile aramda hiçbir şey olmadı, olamaz.

Ekran Alıntısı.PNGfh38.14

Tam iş tatlıya bağlanmışken, Pelin çıkar gelir. Macit, senin ne işin var burada diye sorar. Ben hemen gideceğim, burada bana ait bir şey kalsın istemiyorum. O gece yatak odanda unuttuğum eşyalarımı toplamaya geldim, diyerek ortamı gerer. Ve 38.bölüm burada biter.

Ekran Alıntısı.PNGfh38.15

Peyami Safa’nın aynı adlı romanında aktarılan, Koliba Film’in bu güzel eseri kendisini seyrettiriyor. Yaşanan mahalle olayları çok gerçekçi, hiç abartı yok diyebilirim. Macit ile Pelin yüzükleri taktı, artık bu aşkı dolu dolu yaşamaya sıra geldi. İnsanın içindeki,  “Aşk sen nelere kadirsin” dedirtecek sahneler yaşamaya başladık, bundan sonra da yaşamaya devam edeceğiz. Macit de, ilkleri yaşamaya başladı, ilk defa otobüse bindi, ilk deva balık ekmekle turşu suyu içti. Haydi hayırlısı diyelim.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Kadir Doğulu, gerçekten sevilen bir oyuncu… “Macit” karakteri olarak, gerçekten çok başarılı…  Daha önce Kanal D.de sunduğu canlı yarışma programı X Factor’ü ve “Blendax Türkiye Güzellik Yarışması” nı, Yasemin Allen ile canlı olarak sunması gerçekten övgüye değer, başarı hanesine artı olarak yazdırıyor. Ayrıca “Fahriye” karakterini canlandıran Seda Türkmen çok da güzel rol yapıyor. İzmir’li kızımızın gönlü de yüzü de çok güzel ve sempatik. Ayrıca kutlamak istedim.

 

İyi seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller; İnternetten, fatih harbiye twitter, facebook sayfasından ve tarafımdan diziden alınmıştır.

 

Not: Burada yazılan tüm yazıların elektronik imza ve zaman damgası güvencesi altında yasal hakları korunmaktadır. Hiçbir şekilde basılı ya da elektronik bir ortamda (CD, internet vs.) kaynak gösterilmeksizin izin alınmadan kullanılmaz.

 

 

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir