‘Dip’ Psikolojik İçerikli Dizide, Sigara Baş Rolde!

TV Programları

Bir arkadaş Puhu Tv‘de yayınlanan “Dip” dizisini tavsiye etti. Merak ettim, yayınlanan üç bölümü de seyrettim. Açıkça söylemem gerekirse böyle bunalım takılan filmleri pek sevmem. O nedenle olacak ki ilgimi çekmedi. İntihar girişiminde bulunan kişileri vazgeçirmek görevi olan Sahir, bana göre kendisi de bunalım takılıyor.

Başrollerini İlker Kaleli, Neslihan Atagül, Berrak Tüzünataç, Olgun Toker ve Defne Kayalar oynuyor. TMC  Film’in yapımcısı olduğu dizinin senaryosunu Başar Başaran ve Emre Özdür yazmışlar. Yönetmenliğini Uygar Kutlu  yapıyor.

Filmin genel konusu :

İstanbul Emniyet’e bağlı olarak intihar girişiminde bulunan kişileri vazgeçirmekle görevli olan Sahir (İlker Kaleli), bir gün telefonuna gelen bir ihbarla, Bilge’yi (Neslihan Atagül) bulur.

Hayatı sırlarla dolu, gizemli bir bilim kadını olan Bilge’yle tanıştığı andan itibaren Sahir’in önünde yeni ve tehlikeli bir dünyanın kapıları aralanacaktır.

İkilinin eşiğinde olduğu bu kapının ardında her sır, yeni bir sırrı doğurmaktadır. Sahir ve Bilge içine atıldıkları bu büyük savaşta hem birbirlerine destek olacak hem de geçmişten, bugünden ve yarından gelen ve gelecek olan yaralarını birlikte saracaklar.

Bu tür psikolojik konulara sevenler için önerilir. Yukarıda da söylediğim gibi benim tarzıma uymadı. Benim burada vurgulamak istediğim asıl konu sigara… Dizide resmen sigara serbest.

İlker Kaleli fasıl fasıl sigara içiyor. Puhu Tv televizyonlarda gösterilmeyen Internet kanalı olması nedeniyle Rtük denetiminden geçmiyor tahminim. Sadece İlker Kaleli değil, kadın oyuncular da içiyor.

Sigaranın kanunen kapalı yerlerde içilmesi yasal olan ülkemizde, ulusal televizyonlarda ve sinema filmlerinde bu yasak uygulamada. Eski filmlerde sigara görüntüsü sansür geçiyor, karartılıyor. Bir çok ülkede bırakın kapalı yerlere, sokaklarda bile içilmesi yasak. Ben bir Yeşilaycı olarak bırakın yanımda içilmesini, içen birisini görünce bile tuhaf oluyorum.

Netice olarak, sigara sağlığa ve kesenize zararlı. Bütün Tv. kanal ve İnternette bu yasağın uygulanmasını savunuyorum. Seyreden gençlerimiz de özenmesin, kötü örnek olmasın.

Dip dizisi benim için bitti. 3 bölümde erken final yaptı diyebilirim. Psikolojik içerikli bir dizi olan Dip’de bana göre sigara baş rolde…

Dumansız, sağlıklı günlere…

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: @abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Şahsi Blog: balcilar-blog.com

*Şahsi Blog sayfamda ve Milliyet Blog’da yayınlanan blog yazıları büyük bir çalışmanın ürünü olup, izinsiz ya da kaynak göstermeden alıntı yapılamaz. Aksi halde kanuni işlem yapılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir