Geçen Haftanın (29 Ocak – 4 Şubat 2018) En Çok İzlenen Dizileri!

TV Programları

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 29 Ocak – 4 Şubat 2018 Tarihleri arasında en çok seyredilen altı Ulusal kanallarımızda ekranlarımıza gelen 35 dizi arasında, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

Geçen Hafta Gösterimdeki Diziler :

Söz, Çukur, Kırgın Çiçekler, Siyah Beyaz, Yalaza, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Ufak Tefek Cinayetler, Kadın, Kızlarım İçin, Alija, Diriliş Ertuğrul, Meryem, Babamın Günahları, Sen Anlat Karadeniz, Bizim Hikaye, Kanatsız Kuşlar, Vatanım Sensin, Siyah İnci, Mehmetcik Küt’ül Amare, Yuvamdaki Düşman, Arka Sokaklar, Aşk ve Mavi, İstanbullu Gelin, Şevkat Yerimdar, Payitaht Abdülhamid, Yeni Gelin, Kalbimdeki Deniz, Fazilet Hanım ve Kızları, Bahtiyar Ölmez, Kalk Gidelim, Gülizar, Savaşçı, Çocuklar Duymasın, Cennetin göz Yaşları ve Aslan Ailem dizilerinin yeni bölümleri yayınlandı.

 

HAFTANIN DİZİLERİNDE ;

Total’in ilk sırasında bu hafta Sen Anlat Karadeniz 2.bölümünde aldığı 16,75 reyting puanı ile ilk sırada yer aldı. Total’in 10.sırasında Atv’nin aile dizisi ‘Aşk ve Mavi’ aldığı 8,06 puanla yer aldı.

AB’nin ilk sırasında,  bu hafta Diriliş Ertuğrul 104. bölümünde aldığı 18,28 puanla AB’nin birinci sırada yer aldı.. TRT1’in “Payitaht Abdülhamit” dizisi AB’de aldığı 7,38 puanla 10.sırada yer aldı.

 

Bu hafta Star Tv’de yeni başlayan “Babamın Günahları” dizisi 4.bölümünde erken final yaparak ekranlara veda etti.

 

YALAZA DA FİNAL YAPIYOR (TRT1) :

19 bölümdür devam eden TRT1’in Yalaza dizisinde bu akşam final yaparak ekranlara veda ediyor.

Başrollerini; Sinan Taymin Albayrak (Alev Yanardağ), Didem Balçın (Nalan İnce), İpek Tuzcuoğlu (Settar Gönlübol), Hasan Kaçan, Santral (Kadir Çöpdemir), Faik Akartürk (Erol Aksoy) başlıca rolleri canlandırıyordu.

Konusu : 49 yaşında, Taraklı doğumlu marangoz İbrahim Akartürk. Dört yetişkin kızını, afacan küçük oğlunu, bunamaya başlamış bir türlü ölmeyen babasını ve evin etrafında kasap kedileri gibi dolanan damat adaylarını saymazsak, pek bir sıkıntısı yok. Ta ki, hayatının o “en önemli gün”ü gelene kadar. Karısını kaybedeli 10 sene olan İbrahim, babasının ve ahalinin zoru ile, sevmediği bir kadına, Nalan’a talip olur. Ancak, hayatı yemek tenceresinden gören Nalan’ın ikram ettiği bir mantar, İbrahim’teki bir alerjik reaksiyonu tetikler, geçici bir felç durumu yaşar. Üstelik tam da o anda, Taraklı’ya henüz gelen Alev, arabasıyla İbrahim’e çarpar. Öldü sanılan İbrahim, tezcanlı hemşehrilerinin gazıyla musalla taşına konur. Bu, İbrahim’in öldüğü gündür! Ama aynı zamanda dirildiği gündür bu: çünkü Alev’i yıllar sonra ilk defa o gün görür. Hayatının aşkı, yaşamadığı her şeyi simgeleyen, yeni bir soluk, yeni duygular ve yaşamak için yeni bir sebep. İbrahim’in hayatı, bir daha asla eskisi gibi olmayacaktır. Basit bir marangozdur, ama şimdi organik tarım yapan, laptopundan tarım borsasını izleyen bu şehirli kadına aşıktır. Dört yetişkin kızı, üç uçuk damat adayı, ikide bir karakollardan topladığı bunak babası, ele avuca sığmaz küçük oğlu ve peşini bir türlü bırakmayan Nalan. Taraklı’lı bu “Çağdaş Nasrettin Hoca”nın etrafında da çılgın bir topluluk var: Alman kahveci Helmut, Deli Kezban, Milliyetçi Fatih Weissmüller… Mafyacılık oynayan Oral Abi, yardımcısı İsmail… Postacı Asil… Kazıkçı arsa spekülatörü Yaşar… Falcı Nazmiye ve diğerleri… İbrahim’in başına gelen, “pişmiş tavuğun başına” gelmeyecek bir hikaye anlatılıyordu.

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım.

Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

 

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10 :

1.Sen Anlat Karadeniz (Atv) 2.Bölüm……………………….16,75 – 33,91

2.Diriliş Ertuğrul  104.Bölüm (TRT1)……………………….14,94 – 29,66

3.Söz 31.Bölüm (Star Tv)………………………………………..13,08 – 26,32

4.Çukur 14.Bölüm (Show Tv)…………………………………..10,73 – 21,59

5.Kadın 14.Bölüm (Fox Tv)……………………………………….9,45 – 19,64

6.Bizim Hikaye 20.Bölüm (Fox Tv)……………………………9,06 – 19,19

7.Eşkıya Dünyaya hükümdar Olmaz (Atv) 89.Bölüm…..8,88 – 18,08

8.Arka Sokaklar 467.Bölüm (Kanal D)……………………….8,78 – 18,07

9.Savaşçı 30.Bölüm (Fox Tv)…………………………………….8,15 – 17,54

10.Aşk ve Mavi 51.Bölüm (Atv)………………………………….8,06 – 16,74

 

AB’de ilk 10 :

1-Diriliş Ertuğrul 104.Bölüm (TRT1)…………………………18,28 – 37,33

2.Ufak Tefek Cinayetler 14.Bölüm (Star Tv)……………….12,57 – 28,60

3.Çukur 14.Bölüm (Show Tv)…………………………………….11,60 – 25,37

4.Söz 31.Bölüm (Star Tv)………………………………………….10,49 – 22,98

5.İstanbullu Gelin 35.Bölüm (Star Tv)……………………….10,04 – 22,33

6.Sen Anlat Karadeniz (Atv) 2.Bölüm………………………….9,76 – 21,51

7.Vatanım Sensin 43.Bölüm (Kanal D)………………………..8,51 – 19,02

8.Kadın 14.Bölüm (Fox Tv)………………………………………..7,95 – 18,08

9.Mehmetcik Küt’ül-Amare 3.Bölüm (TRT1)……………….7,39 – 16,40

10.Payitaht Abdülhamit 36.Bölüm (TRT1)…………………..7,38 – 16,41

 

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :

1.DİRİLİŞ ERTUĞRUL : TRT1’in iddialı sevilen dizisi her hafta olduğu gibi haftanın dizileri arasında AB’de aldığı 18,28 reyting puanı ile 1. sırada yer alıyor.

Ertuğrul, Bahadır ve ailesini bertaraf ettikten sonra Karacahisar Kalesi’ni fethetmek için yola koyulmuş, gizli geçitten girip nihayet kaleyi fethetmişti. Ares ise kendini ölüler arasına saklayarak kaçmayı başarmıştı. Ertuğrul’un bundan sonraki idare siyaseti ne olacak? Kaleyi fethetmesi Ertuğrul’a ne gibi mesuliyetler yükleyecek? Ares’i yakalamak için ne yapacak? İmparatordan gelecek tehditler ve saldırılara karşı ne gibi tedbirler alacak? Kaleyi kaybeden ve ölülerin arasına gizlenip kaçan Ares nereye gidecek? Bilecik Tekfuru’na ulaşabilecek mi? Ertuğrul’dan kaleyi geri almak için nasıl bir yol izleyecek? Yakalanacak mı yoksa ordu toplayıp geri mi dönecek? Yaralanan Titan’ın akıbeti ne olacak? Ares’in peşine düşen Atsız onu yakalayabilecek mi? Ertuğrul’un fetih haberi geldikten sonra Sultan nasıl bir karşılık verecek? Emir Saadeddin’in bu duruma tepkisi ve planı ne olacak?

2.SEN ANLAT KARADENİZ : Atv’nin yeni dizisi daha 2.haftasında haftanın dizileri arasına Total’de aldığı 16,75 puanla 2.sıradan girdi. Bu bir rekor diyebiliriz, hem de geçilemeyen Diriliş Ertuğrul dizisini, geçerek bunu yaptı.

Nefes Vedat’a teslim olmak yerine, Deli Tahir’in elini tutup Karadeniz’in sarp kayalarından hırçın dalgalarına atlamayı göze alır. Ancak bu atlayış, Nefes’in boğulmasına ve kalbinin durmasına neden olur.

Tahir, Nefes ve Yiğit’le hayat mücadelesi verirken, ailesi de Vedat ve adamlarıyla büyük bir kavgaya tutuşur. Sonunda, Yangazlar’ın yaptığı akıllıca bir oyunla, Tahir, Nefes ve Yiğit kurtulurlar. Ancak, onların geçici kurtuluşu, Vedat’ın psikopatça öfkesini köy halkına çevirmesine neden olur. Karısını ve oğlunu saklayan Karadenizlilere yapmadığını bırakmaz. Köyün imamı Osman Hoca’ya işkence etmek, Vedat’ın canavarlığının son noktası olacaktır.

Tahir ise, kaçtıkları yayla evinde, Vedat’ın sekiz yıldır Nefes’e neler çektirdiğini öğrenir. Nefes’in yaşadıklarını öğrenmek, o sert Karadeniz delikanlısının hüngür hüngür ağlamasına neden olur. O gece, iki genç acılarını ve öfkelerini Karadeniz’in dağlarına, dalgalarına, bulutlarına akıtırlar.

Onlar saklandıkları yerde acılarıyla boğuşurlarken, Vedat ve Eyşan herkes için yeni acılar yaratmanın peşindedirler. Mustafa, ailesinin geçim kaynağı Kaleli Kum’un batması tehlikesiyle karşı karşıya kalır.

3.SÖZ : Star Tv’nin ilgi ile izlenen dizisi Söz 31.bölümünde Total’de aldığı 13,08 reyting puanı ile haftanın dizileri arasında bu hafta bir basamak gerileyerek 3.sırada yer aldı.

Yavuz, Agah’la buluştuğu an, büyük bir tehlikenin içinde kalırlar
Yavuz öğrendiği gerçekle yüzleşirken, babası Hamit Karasu (Agah) onun göreve geri dönmesi için engelleri ortadan kaldırmıştır. Yavuz tekrar kutsal üniformasına kavuşurken Hafız, Şükran tarafından hain bir tuzağın içine çekilmek üzeredir.

Tim, Hafız’ın zor durumda olduğu haberini alır almaz harekete geçer. Ama teröristler çoktan hamlesini yapmış ve Hafız’ın etrafını çevirmiştir.

Çolak’ın röportaj hamlesi tüm dünya kamuoyunda büyük bir infiale neden olmuştur. Arkasına rüzgârı aldığını sanan Çolak hain planını devreye sokar.

Çaylak ve Su’nun nişan töreninde aniden gelen bir haber üzerine Tim, Çolak’ın planını bertaraf etmek için harekete geçer. Yavuz ise Agah’la buluştuğu an, Baba-Oğul büyük bir tehlikenin içinde kalırlar.

 

4.UFAK TEFEK CİNAYETLER : Star Tv’nin beğeni ile izlenen dizisi Ufak Tefek Cinayetler bu hafta AB’de aldığı 12,57 reyting puanı ile haftanın dizileri arasında bu hafta tekrar girerek 4.sırada yer aldı.

Oya ve Edip, 96’yı anlatıyor, ortalık fena karışıyor. Şer birliği için bedel ödeme vakti geldi. Oya’nın patlattığı bombalar deprem etkisi yaratıyor. Peki Merve şimdi ne yapacak? İşler kontrolünden öyle bir çıktı ki hemen bir hamlede bulunmazsa her şey elinden yitip gidecek. Merve’yi ancak zehir gibi zekası kurtarabilir. Pelin’inse gözü yaşlı…

Taylan hayatının bir yalan üzerine kurulu olduğunu anlayınca fırtına gibi esiyor. Pelin ne yapacağını bilemez halde, Merve’den medet umuyor. Arzu da geçmişin bedelini ağır ödüyor; Nilay evi terk ediyor. Arzu kızını geri kazanabilecek mi? Oya ve Serhan bir dönüm noktasında artık. Ya aşkı seçecekler ya da mutsuz ama alışkın oldukları hayatı…

 

5.ÇUKUR : Show Tv’nin iddialı dizisi bu hafta sonra tekrar ilk beşte yer aldı ve haftanın dizileri arasında 5.sırada  AB’de aldığı 11,60 reyting puanı ile 5.sıradan tekrar girdi.

Çukur’un 14. Bölümünde; Hiçbir sır sonsuza kadar saklı kalamaz! Çukur’da büyük yüzleşmelerin yaşanacağı heyecan dolu bir dönem başlıyor. Çukur’da hayat artık kimse için eskisi gibi olmayacaktır. Yamaç, Vartolu’nun ağabeyi olduğu gerçeğini öğrenir. Hayatını tepetaklak edecek bu büyük gelişme karşısında Yamaç’ın ne yapacağı merakla beklenirken; geçmişin günahları Çukur’da taş üstünde taş bırakmayacaktır.

 

HER İKİ KATEGORİDE İLK ON’DA YER ALAN DİZİLER :

Söz (Star), Çukur (Show),  Kadın (fox), Diriliş Ertuğrul (TRT1) ve Sen Anlat Karadeniz (Atv) her iki grupta yer alan diziler olmuştur.

 

KANALLARA GÖRE SIRALAMAYA GÖZ ATARSAK:

Total grubunda ilk onda: Fox Tv ve Atv  3 dizi ile yer aldı. TRT1, Star Tv, Show Tv  ve Kanal D birer dizi ile yer almıştır.

AB’de ilk onda: Star Tv ve TRT1 3 dizi,  TRT1 3 dizi. Fox Tv. Show Tv, Atv ve Kanal D birer  dizi ile yer almıştır

Bu haftanın kanalı; Atv ve Fox Tv Total’de 3 dizi ve AB’de 1 dizi  ile haftanın kanalı olmuşlardır. TRT1 AB’de 3 ve Total’de 1 dizi ile ortak olmuştur.

 

YENİ DİZİ – ADI ZEHRA (FOX TV) :

Yapımcılığını NTC Medya (Mehmet Yiğit Alp)’ın üstlendiği, Yönetmenliğini Taner Akvardar’ın yaptığı, senaryosunu; Bekir Baran Sıtkı, Murat Emir Eren ve Rana Mamatlıoğlu’nun yazdığı bir drama dizisi Fox Tv’den geliyor.

Oyuncular : Zeynep Çamcı, Hatice Aslan, Alican Yücesoy ve İnanç Konukçu.

Konusu: Berlin’de; tutucu bir Türk ailesinin kızı olarak dünyaya gelen 23 yaşındaki Zehra Şimşek’in yaşadıkları ne planlanabilir ne de yeryüzündeki herhangi biri, onun yaşadıklarını hayal edebilirdir! Dizi, Göçmen Türk kızı Zehra’nın Berlin’deki yoksul ve bağnaz ailesinin evinde başlayıp, İstanbullu zengin bir ailenin sırlarla ve korkunç bir suçla gölgelenmiş konağında devam eden inanılmaz öyküsünü anlatır.

Ailesinin namusunu kirlettiği gerekçesiyle bir otobanda ölüme terk edilen ve bir kimliği bile olmayan genç Zehra, ardı ardına gelen olaylar sonucunda yedi yıldır kayıp olan Hande adlı bir kızın yerine geçer. Üstelik kayıp kızın annesi de Almanya’ya, Türk konsolosluğuna davet edilmiş ve Zehra’yı kızı olarak teşhis etmiştir! Kızını bulduğu için sevinç içinde olan anne, Zehra’yı alıp, İstanbul’a götürür.

Zehra, başına daha büyük dertler açılacağını bilmeden İstanbul’a gider. Ama aklında binlerce soru vardır. Bir anne öz kızını nasıl olup da tanıyamamıştır? Sahiden Zehra’yı kızına mı benzetmiştir? Her şeyden önemlisi, gerçek Hande’ye ne olmuştur? Bu aile neyi gizlemektedir?

Bir yandan peşindeki babası ve ağabeyinden kaçan, bir yandan da öz annesini merak eden Zehra, yeni ailesi hakkındaki sırları öğrendikçe, hem kendi hayatı giderek daha da tehlikeye girecek, hem de aşkı yeniden keşfedecektir.

Adı: Zehra, ilk tanıtım fragmanı yayınlandı (1)…  Yakında FOX Tv. ekranlarında…

 

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

(1) Adı Zehra :https://www.youtube.com/watch?v=W4relXyGjIM

Not: Dizi reytingleri TNS ölçümlerinden, görseller ve diziler hakkında bilgi dizi tanıtım sayfalarından alınmıştır.

*Şahsi Blog sayfamda ve Milliyet Blog’da yayınlanan blog yazıları büyük bir çalışmanın ürünü olup, izinsiz ya da kaynak göstermeden alıntı yapılamaz. Aksi halde kanuni işlem yapılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir