Vahide Perçin yeni bir dizi ile setlere dönüyor!

TV Programları

vahide-gordum-adini-feriha-koydum

Vahide Perçin‘i (Vahide Gördüm) olarak ” 5 yıl önce “Adını Feriha Koydum” dizisinde Feriha’nın (Hazal Kaya) annesi rolünde ‘Zehra Yılmaz’ karakteri olarak seyrettim. O zaman oyunculuğuna hayran kalmıştım. Gerçekten usta oyuncudur kendileri…

Adını Feriha Koydum dizisinde Hazal Kaya ve Çağatay Ulusoy ile birlikte oynamış, Feriha’nın annesi Zehra Yılmaz karakteri olarak çok başarılı olmuştur. Vahide Gördüm İzmir’in Karşıyaka ilçesinde, Yunanistan göçmeni bir ailenin kızıdır. 9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar fakültesi Tiyatro bölümünü birincilikle bitirmiştir. 1991 yılında AST oyuncusu Altan Gördüm ile evlenmiş, 2013 yılında ayrılmış, Alize isimli bir kızları vardır.

Vaide Gördüm kocası Altan Gördüm ile birlikte açtığı “Akademi 35Buçuk Sanat Evi” tiyatro ve dizi sektörüne bir çok oyuncular kazandırmıştır. Okulun öğrenciler arasında; Çağatay Ulusoy, Hande Doğandemir, Özge Gürel, Cansu Tosun, Ekin Koç, Berk Cankat ve Tolga Ortancıl gibi bir çok ünlü sanatçı yetiştirmiştir. Çağatay Ulusoy bir röportajında; Vahide Abla: “Onunla bir dakika geçirmek bile bir şey öğretiyor. Fikirlerine, düşüncelerine güvendiğim insanlardan. Vahide Abla da onlardan biri. En başta gelenlerden. Çok yardımcı oldu.”

Dizinin 2.sezonunda talihsiz bir şekilde göğüs kanserine yakalanmış, diziden ayrılmak zorunda kalmıştı. Hastalığını uzun bir tedavi sonunda atlatmıştır.

“Merhaba Hayat” adlı  dizide Doktor Deniz Korel rolünde oynadı.

vahide-yeni_640

Daha sonra Muhteşem Yüzyıl’da Meryem Uzerli’nin diziden ayrılması nedeniyle son bölümlerde Hürrem Sultan karakterini canlandırdı.

7960_4 muhteşem  yüzyıl

Vahide Perçin uzun bir aradan sonra yeni bir dizide oynamayı kabul etmiş. Dizilerdeki yoğun çalışma temposundan şikayetçi olan sanatçı, bu nedenle dizlerde oynamayı sıcak bakmıyordu.

Dizide kendi koyduğu çalışma şartlarıyla yer alacağını belirten ünlü oyuncu, kontratına olmazsa olmaz kurallar koydu. Perçin’in şartları ise şöyle: Saç makyaj dahil sette toplam 10 saat kalacak. Haftada 2 gün izin yapacak. Set yemeklerinde kendisine özel bir beslenme programı olacak.

Perçin, şartlarının kabul etmesinden sonra, “Göç Zamanı” adlı dizde oynamayı kabul etmiştir. Ünlü oyuncu, kendi ailesinin yaşamından izler de taşıyan projede Talat Bulut‘la başrolü paylaşacak. Bölüm başına da 60 bin lira alacakmış. Ayrıca usta oyuncu sinema filmlerinden de 150 bin lira istediği söyleniyor.

cats vahide

Talat Bulut ile Vahide Gördüm, 2007 – 2008 yıllarında Annem dizisinde birlikte oynamıştı. İki usta oyuncu 7 yıl sonra yine Veli Çelik’in yöneteceği dizide buluşuyor.

Adını Feriha Koydum, Merhaba Hayat ve Muhteşem Yüzyıl dizilerinde performansını beğenerek izlediğim Vahide Perçin’in yeni dizisini merakla bekliyorum.

Önümüzdeki günlerde çekimlerine başlanacak olan dizide, kuma yüzünden Mardin’den İstanbul’a göç eden bir kadının hikayesi anlatılıyor. Dizinin henüz kadrosu tam olarak şekillenmemiştir.

Vahide Perçin’e yeni dizisinde başarılar dilerim.

 

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilarblog.com

 

Kaynak: MeydanGazetesi.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir