Delibal’a Niyet, Münir Özkul’un Bizim Aileye kısmet!

Sinema

Dün akşam Star Tv. ekranlarında Delibal yayınlanacaktı. Münir Özkul’un ani ölümü ile programda değişiklik yapıldı. (Usta Oyuncu Münir Özkul’a Allahtan rahmet diliyorum.) Hababam Sınıfı’nın Mahmut Hocası anısına onun sinema filmi “Bizim Aile” ekranlara geldi. .

1975 yılında çevrilen Bizim Aile’de Münir Özkul, Adile Naşit, Tarık Akan, Itır Esen, Şener Şen ve Hailt Akçetepe  rolleri paylaşmışlardı.

Sadık Şendil’in senaryosunu yazdığı filmin yapımcısı Ertem Eğilmez.

 

Ay Yapım’ın yapımcısı olduğu, Delibal’ın yayını da başka bir güne kaldı.

Dün akşam aklıma girdi ya, bu gün internetten bir kere daha seyrettim. Çağatay Ulusoy’un performansı övgüye değer.

Çağatay Ulusoy ve Leyla Lydia Tuğutlu’nun başrolü oynadığı aşk ve drama filmi Delibal. 2015 yılı yazında çekilen bu filmi 21 Aralık 2015 yılında İstanbul’da yapılan gala gecesi zorlu PSM’de, ünlü sanatçılarla birlikte, Ay Yapım’ın davetlisi olarak ilk defa seyretmiş çok da etkilenmiştim. Dönüşümde yazdığım blog yazısında izlenimlerimi anlatmıştım.  Daha sonra Ocak ayı içinde yeğenlerim ile Aydın Form’da sinemada tekrar seyretmiştim.

Konusu: Mimarlık öğrencisi olan ve hobi olarak müzik yapan Barış hayatın tadını çıkarmaktan keyif alan birisidir. Füsun’u ilk gördüğü anda hayatında hiç bilmediği bir duyguya kapılmıştır. Hep teğet geçen aşk bu defa Barış’ı yakalamıştır. Aşkı ona tattıran bu kız kimdir? İsmini bile bilmediği ama aşık olduğu bu kıza bir şekilde ulaşmak ister ve ulaşır da… Füsun’u bulmak, ulaşmak tamamdır da; aklında üniversiteyi derece ile bitirip Amerika’da master yapmaktan başka şey olmayan Füsun’u bir de aşka ikna etmek lazımdır. Yakışıklı, akıllı ve içten olan Barış, sonunda bunu da başarır. Füsun’u kendine aşık eder, evlenirler. Her şey masallardaki gibidir. Ta ki masal bir gün bozulana kadar.

Bipolar hastası olan Barış aşırı uçlarda yaşar, zaman zaman çökkünlük ve taşkınlık yaşar. Sonunda çok sevdiği karısı Füsun’a zarar vermemek için denize atlar ve intihar eder. Acı bir sonla biter.

25 Aralık 2015’de vizyona giren Delibal, vizyonda kaldığı 3 ay içinde 1,5 milyona yakın kişi seyretmiştir.

Filmde söylediği bir Sezen Aksu bestesi olan “Mutlu Sonsuz” 2016 yılı içinde en çok dinlenenler arasında liste başı olmuştur. (2)

Bu film seyredilmeye değer.

Keyifli Seyirler

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

 

*Şahsi Blog sayfamda ve Milliyet Blog’da yayınlanan blog yazıları büyük bir çalışmanın ürünü olup, izinsiz ya da kaynak göstermeden alıntı yapılamaz. Aksi halde kanuni işlem yapılır.

( 1)http: Çağatay Ulusoy’dan sıra dışı bir aşk hikayesi filmi Delibal  http://balcilar-blog.com/?p=12094

(2 ) Mutlu sonsuz https://www.youtube.com/watch?v=bKooFn5in30&t=143s

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir