Geçen Haftanın (21 – 27 Ağustos 2017) en çok izlenen dizileri!

TV Programları

cats 28 AĞUSTOS

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 21 – 27 Ağustos 2017 Tarihleri arasında en çok seyredilen altı Ulusal kanallarımızda ekranlarımıza gelen 12 dizi arasında, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

Geçen Hafta Gösterimdeki Diziler :

İki Yalancı, Deli Gönül, Dolunay, Rüya, Adı Efsane, Meryem, Bu Sayılmaz, Kanatsız Kuşlar, Ateşböceği, Şevkat Yerimdar, Kalp Atışı ve Çocuklar Duymasın dizilerinin yeni bölümleri yayınlandı.

Haftanın dizilerinde ;

Total’in ilk sırasında bu hafta Fox Tv’nin Şevket Yerimdar 7,94 reyting puanı ile bu hafta da birinci sırada yer aldı. Total’in 10.sırasında Kanal D’nin ‘İki Yalancı’ dizisi 7.bölümünde aldığı 3,43 puanla yer aldı.

AB’nin ilk sırasında, Show Tv’nin Kalp Atışı bu hafta da, aldığı 6,48 puanla birinci sırada yer almıştır. Show Tv’nin ‘Rüya’ AB’de de aldığı, 2,47 puanla 10.sırada yer aldı.

 

ADI EFSANE FİNAL YAPIYOR :

Kanal D’nin 28 haftadır yayınlanan dizisi, bu hafta 29 bölümde final yaparak ekranlara veda ediyor.

adi-efsane

Konusu: Kariyerinin zirvesindeyken ağır biz kaza geçirip sakatlanan efsane basketbolcu Tarık Aksoy, basketbolu bırakmak zorunda kalır. Ardından, sahip olduğu her şeyi birer birer yitiren Tarık, en son çocuklarının velayetini de kaybeder. Tam hayata karşı güvenini kaybetmişken, karşısına çıkan son şans, belki de kızlarını kazanmanın yolu olacaktır. Dizi 4 Temmuz 2017 Salı günü, kadrosunda değişikliklerle 21. bölümüyle birlikte 2.sezonuna başladı ama reytinglerde pek de başarılı olamadı ve final kaçınılmaz oldu. Eylül ayı yeni dizi ya da sezon dizilerine yer açıyor.

 

‘BU SAYILMAZ’IN DURUMU VAHİM :

bu-sayilmaz

Geçen hafta Fox Tv. yeni dizisi 3.bölümünde yayın saatini değiştirdi. 20.00’den 22.30 aldı. Oldukça düşü reyting alan dizinin çok yakında bileti kesilecek gibi gözüküyor. Zira dizi; 1.bölümde 1,92/7,39. 2.bçlümde 1,41/5,01 ve 3.bölümde 1,29/5,70 puan aldığını gördük. Bu nedenle reyting kurbanı olacak gibi gözüküyor. Komedi,Sitcom türündeki dizinin bu hafta 4.bölümü yayınlanmıyor. 6 Eylülde 4.bölüm ekranlara gelecek ve sonra durumu netleşecek.

Reyting Nedir?

Reyting, izleyici tercihlerine göre ortaya çıkan izlenme payının kanallara ve programlara paylaştırılması ile oluşan değerlendirmedir. Reyting değerlendirmesi kanallar ve reklam şirketleri adına TNS tarafından gerçekleştirilir. Ölçme işlemi 2012’den bu yana kentsel kesimlerden yaklaşık 3500 haneye yerleştirilen ve gizli tutulan reyting ölçme cihazları ile elde edilir. Reyting sonuçları, tüm gün boyunca izlenen programların listelenmesine imkan verir.

Ölçümler nasıl yapılıyor ?

Bağımsız kuruluş tarafından hesaplanan sonuçlar 3 kategoride hesaplanıyor AB, Total ve ABC1 kategorileri sonuçlarında share ve rating sıralı olarak 100 Tv programı günlük olarak paylaşılıyor reklam verenler ve yapımcılar için önemli yere sahip olan sonuçlar denek tv’lerde ki ölçüm cihazları vasıtasıyla istatistiki bilgileri alınıyor. AB grubu egitim düzeyi yüksek ailerin ölçüm sonucudur. Dolayısi ile gelir düzeyi yüksek aileler olması nedenniyle rekram verenler AB’nin sonuçlarına bakarlar. AB’de yüksek reyting alan yapımlar çok reklam alırlar ve uzun ömürlü olurlar.

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım.

Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

 

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10 :

1.Şevkat Yerimdar 14.Bölüm (Fox Tv)………………………….7,94 – 25,22

2.Kalp Atışı 9.Bölüm (Show Tv)………………………………….6,81 – 21,07

3.Dolunay 8.Bölüm (Star Tv)……………………………………..5,69 – 17,39

4. Meryem 4.Bölüm (Kanal D)……………………………………5,60 – 18,22

5.Ateşböceği 9.Bölüm (Star Tv)………………………………….5,03 – 15,96

6.Kanatsız Kuşlar 11.Bölüm (Atv)……………………………….4,90 – 21,07

7.Çocuklar Duymasın 6.Bölüm (Kanal D)……………………4,54 – 14,71

8.Rüya 6.Bölüm (Show Tv)………………………………………..3,76 – 11,52

9.Deli Gönül 8.Bölüm (Fox)………………………………………3,54 – 12,45

10.İki Yalancı 7.Bölüm (Kanal D)……………………………….3,49 – 11,57

 

AB’de ilk 10 :

1.Kalp Atışı 9.Bölüm (Show Tv)………………………………….6,04 – 21,45

2.Şevkat Yerimdar 14.Bölüm (Fox Tv)………………………..6,48 – 20,84

3.Meryem 4.Bölüm (Kanal D)……………………………………5,46 – 19,75

4.Dolunay 8.Bölüm (Star Tv)…………………………………….5,22 – 17,31

5.Ateşböceği 9.Bölüm (Star Tv)…………………………………4,52 – 14,94

6.Çocuklar Duymasın 6.Bölüm (Kanal D)…………………..4,51 – 15,50

7.Deli Gönül 8.Bölüm (Fox)……………………………………..3,75 – 14,21

8.Kanatsız Kuşlar 11.Bölüm (Atv)……………………………..3,30 – 11,07

9.İki Yalancı 7.Bölüm (Kanal D)……………………………….2,88 – 10,37

10.Rüya 6.Bölüm (Show Tv)…………………………………….2,47 – 8,14

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :

1.ŞEVKAT YERİMDAR : Fox Tv’nin Cuma akşamları ekranlara gelen komedi dizisinin 14.bölümünde Total’de aldığı rekor 7,94 reyting puanı ile haftanın dizileri arasında 1. sırada yer aldı.

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 90

Şevkat’in eski sevgilisi Seval mahalleye bomba gibi düşer. Şevkat’in Seval hakkında öğrendiği sır ona karşı elini kolunu bağlamıştır. Bu sır yüzünden Şevkat Seval’in her isteğini yerine getirmeye başlar. Bu durumu yanlış anlayan Esin ile Şevkat’in arası açılır. Şevkat Esin’in gönlünü almaya çalıştıkça işler daha da karışır. Bora intikam planları yapıyordur. Şevkat’e zarar verecek her yolu dener. Olsen devraldığı kahvenin aslında sinek avladığı gerçeği ile yüz yüze kalır. İsmail Tezene aşkının arasına Erkan girmiştir. Tezene sürekli Erkan’la vakit geçirmek istemektedir…

 

2.KALP ATIŞI : Show Tv’nin sevilen dizisi Kalp Atışı 9.bölümünde Total’de aldığı 6,81 puanla haftanın dizileri arasında bu hafta 2.sırada yer aldı.

aa13e869aa5b31ad900482c3a7cb59eb_840

“Kalp Atışı”nın 9. bölümünde; Ali Asaf’ın Eylül için hazırladığı sürpriz gece beklenmedik bir şekilde son bulur. Hastanenin bahçesinde bulunan küçük kızın şok edici sırrı, Süleyman ve Ziyanur’un dinmeyen öfkeleri, Oğuz’un Eylül için girdiği savaştan vazgeçmeyişi… Bütün bunlar olurken sıradan gibi gözüken bir hırsızlığın ardından ortaya çıkan akıl almaz tehlike, tüm hastanenin üzerini kara bir bulut gibi kaplar. Birbirini tetikleyen olaylar, bunun bedelini ödeyen masum insanlar ve her şeyin ortasında bir çıkış yolu arayan Eylül! Tüm bunlara sebep olduğundan habersiz Eylül olanları durdurmak isterken, Ali Asaf başta olmak üzere birçok kişinin hayatı bu sefer pamuk ipliğine bağlıdır. Bakalım gelecek bölümde bu durumdan kimler etkilenecek?
3.DOLUNAY : Star Tv’nin yeni yaz dizilerinden Dolunay, 8.bölümünde Total’de aldığı 5,69 reyting puanı ile bu hafta da 3.sırada yer almıştır.

75527 dolunay 8.

Ferit ve Nazlı birbirlerine olan duygularını kabul edecek mi?
Mahkemedeki fotoğrafların yankısı sürerken Ferit ve Nazlı bambaşka sorularla boğuşurlar. Bundan sonra ne yapacaklar? Birbirlerine olan duygularını kabul edip devam mı edecekler yoksa hiç olmamış gibi mi davranacaklar? Aralarında yaşananı anlamaya çalışırken beklenmedik bir gelişme bu bilinmezin ortasına bomba gibi düşer. Deniz için Nazlı hem çok yakındır hem de uzak. Bu mesafeyi kapatmak isteyen Deniz’in aklında başka planlar vardır. Bunu yaparken Ferit’le yolları sık sık kesişecektir. Hakan ve Demet Bulut’un yasal vasileri olarak şirkete girmeye hazırlanırlar. Asuman ise Demet’in arkasında gölge gibi dolaşmaktadır.

 

4.MERYEM : Kanal D’nin yeni yaz dizisi Meryem 4.bölümünde AB’de aldığı 5,46 reyting puanı ile 4.sıraya geriledi.

Meryem 4. Bölümde Savaş, Meryem’in peşini bırakmıyor; kazanın detayları ortaya çıkıyor!

mqdefault meryem 4.bol.

Savaş, kaza hakkındaki gerçekleri öğrenmek için Meryem’i kaçırır. Meryem, Savaş’ın çektiği acıları ilk kez bu kadar yakından tanık olur. Oktay ve Derin’in de oraya gelişi üstü örtülmüş gerçekleri su yüzüne çıkarır. Meryem, kendisini yangından kurtaranın Oktay olmadığını öğrenir. Oktay’ın kendisine yalan söylediğini anlayan Meryem, büyük bir yüzleşmeye hazırlanır. Oktay’ın kariyerinin zarar görmemesi için kendisinden vazgeçen Meryem’in öğrendiği bu gerçek bazı durumların değişmesine yol açar.

Savaş, kazadan sorumlu olanların peşini bırakmaz. Meryem’in tek olmadığını düşünen Savaş, sevgili olduklarını öğrendiği Oktay’ın da peşine düşer. Güçlü ile Burcu ise Meryem ile Oktay’ın yaşadıkları ilişkiyi öğrenmeye yaklaşırlar. Herkes gözünü Oktay’a ve yapacağı en ufak bir hataya çevirir.

5.ATEŞ BÖCEĞİ : Zengin avukat ve özel makam şoförü fakir kız arasında geçen duygusal aşkın anlatıldığı dizide Seçkin Özdemir ve Nilay Deniz başarılı performanslarına devam ediyorlar. Bu hafta Total’de aldığı 5,03 reyting puanı ile yine 5.sırada yer alıyor.

Barış, Aslı’dan uzak kalabilecek mi?

75601 ateşböceği 9.

Barış’ın, Aslı’yı kendinden korumak için verdiği karar hiç tahmin etmediği bir yıkıma neden olur. Okula olan inancını tamamen kaybeden Aslı’nın kararı, Barış’ı yeni bir sınavın içine sürükler. Barış, Aslı’nın bu kadar yanında olup ondan uzak durmayı başarmak zorundadır

Her iki kategorinin ilk on’da yer alan dizileri :

İki Yalancı, Deli Gönül, Dolunay, Rüya, Meryem, Kanatsız Kuşlar, Ateşböceği, Şevkat Yerimdar, Kalp Atışı ve Çocuklar Duymasın her iki grupta yer alan diziler Kanallara göre sıralamaya göz atarsak :olmuştur.

Total grubunda ilk onda: Kanal D 3 dizi. Fox, Show ve Star 2 dizi. ve Atv bir dizi ile yer alıyor.

AB’de ilk onda: Kanal D 3 dizi. Fox, Show ve Star Tv 2 dizi. Atv bir dizi ile yer almıştır.

Bu haftanın kanalı; Total’de 3 ve AB’de 3 dizi ile Kanal D. haftanın kanalı olmuşlardır.

 

YENİ DİZİLER :

KAYIT DIŞI (Fox Tv):

2017’nin son aylarında Fox izleyicisiyle buluşacak yeni dizilerden… Başrollerinde Erkan Petekkaya, Songül Öden ve Dolunay Soysert’in yer aldığı “Kayıtdışı” dizisinin merakla beklenen ilk tanıtımı önceki akşam yayınlandı.

kayitdisi dizi

Tanıtımı sosyal medyada büyük ses getiren dizinin yapımcılığını Red Arrow Entertainment bünyesindeki Karga Seven Pictures üstlenirken, senaryosunu Şahin Altuğ ve Caner Güler kaleme alıyor.
Yönetmenliğini Cevdet Mercan’ın üstlendiği projede, güçlü oyuncu kadrosu da dikkat çekiyor.
Dizide; Nur Sürer, Ali Düşenkalkar, Burak Yamantürk, İsmail Hacıoğlu, Tugay Mercan, Serdar Orçin, Kadim Yaşar ve Müge Boz gibi birçok başarılı oyuncu yer alıyor.
Konusu : Erkan Petekkaya’nın uluslararası bağlantıları olan bir suç organizasyonunu çökertmekle görevlendirilmiş bir istihbarat ajanını canlandıracağı, Fox’un izleyiciyi ekrana kilitleyecek yeni dizisinin hazırlıkları son hız devam ediyor.
Uzun bir bayram tatilinden sonra Ağustos ayı bitmiş, Eylül ayının ilk haftasına girmiş oluyor. Artık sezon dizileri birer birer ekranlarda yeni bölümleri ile yer alamaya başladı. Bu da demek ki, 2017 – 2018 dizi sezonu başladı ve reyting savaşları başlıyor.

Yeni sezonda kaliteli ve uzun soluklu yapımlar izlemek dileği ile...

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

*Şahsi Blog sayfamda ve Milliyet Blog’da yayınlanan blog yazıları büyük bir çalışmanın ürünü olup, izinsiz ya da kaynak göstermeden alıntı yapılamaz. Aksi halde kanuni işlem yapılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir