Geçen Haftanın (19 – 25 Haziran 2017) en çok izlenen dizileri!

TV Programları

cats 26 HAZ.

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 19 – 25 Haziran 2017 Tarihleri arasında en çok seyredilen altı Ulusal kanallarımızda ekranlarımıza gelen 13 dizi arasında, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum. 24 Haziran arife günü ve 25 Haziran Pazar bayramın ilk günü hiç bir dizi ekranlarda yoktu.

Geçen Hafta Gösterimdeki Diziler :

İçerde (Final), Söz, İsimsizler, Anne (Finbal), Muhteşem Yüzyıl IV.Murad, Kara Sevda (Final), No:309, Cesur ve Güzel (Final), Çoban Yıldızı (Final), Kanatsız Kuşlar, Arka Sokaklar, Payitaht Abdülhamid, Şevkat Yerimdar dizilerinin yeni bölümleri yayınlandı.

Haftanın dizilerinde ;

Total’in ilk sırasında bu hafta Show Tv’nin fenomen dizisi Final bölümünde, 8,76 reyting puanı ile ilk sırada yer aldı. Total’in 10.sırasında Star Tv’nin Final yapan Cesur ve Güzel 3,22 reyting puanı ile yer aldı.

AB’nin ilk sırasında, Show Tv’nin unutulmaz dizisi İçerde Final bölümünde aldığı 11,87 puanla birinci sırada yer almıştır. TRT1’in Payitaht Abdülhamit dizisi AB’de de aldığı, 3,65 puanla 10.sırada yer almıştır.

Final ve sezon finali yapan dizilerden sonra eski dizlerden Fox Tv’nin No:309, önümüzdeki Temmuz ayı boyunca yayında kalıyor. Daha sonra durumu belli olacak. Muhteşem Yüzyıl 4.Murad da Salı günü ekranlara gelecek 30.bölümü ile final yaparak ekranlara veda ediyor.

Final yapan diziler arasında en görkemli finali Show Tv’nin İçerde dizisi yaptı. Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayında, takriben 2000 seyirci canlı yayında 39.Final bölümü izledi. Mika-Der Minik Kalpler İçerde projesi kapsamında düzenlenen geceye, tüm İçerde ekibi oyuncuları katıldı. Büyük izdiham yaşanan gecede Çağatay Ulusoy, diziye erken veda eden Bensu Soral ile yan yana oturdular. Bensu Soral şıklığı ile dikkatleri çekti.

DCwATI7XkAAPVPO

 

Reyting Nedir?

Reyting, izleyici tercihlerine göre ortaya çıkan izlenme payının kanallara ve programlara paylaştırılması ile oluşan değerlendirmedir. Reyting değerlendirmesi kanallar ve reklam şirketleri adına TNS tarafından gerçekleştirilir. Ölçme işlemi 2012’den bu yana kentsel kesimlerden yaklaşık 3500 haneye yerleştirilen ve gizli tutulan reyting ölçme cihazları ile elde edilir. Reyting sonuçları, tüm gün boyunca izlenen programların listelenmesine imkan verir.

Ölçümler nasıl yapılıyor ?

Bağımsız kuruluş tarafından hesaplanan sonuçlar 3 kategoride hesaplanıyor AB, Total ve ABC1 kategorileri sonuçlarında share ve rating sıralı olarak 100 Tv programı günlük olarak paylaşılıyor reklam verenler ve yapımcılar için önemli yere sahip olan sonuçlar denek tv’lerde ki ölçüm cihazları vasıtasıyla istatistiki bilgileri alınıyor. AB grubu egitim düzeyi yüksek ailerin ölçüm sonucudur. Dolayısi ile gelir düzeyi yüksek aileler olması nedenniyle rekram verenler AB’nin sonuçlarına bakarlar. AB’de yüksek reyting alan yapımlar çok reklam alırlar ve uzun ömürlü olurlar.

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım.

Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

 

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10 :

1.İçerde 39.Bölüm (Show Tv)……………………………………8,76 – 22,26

2.Söz 12.Bölüm (Star Tv)………………………………………….8,34 – 21,07

3.Anne 33.Bölüm (Star Tv)………………………………………7,02 – 19,92

4.Arka Sokaklar 447.Bölüm (Kanal D)………………………6,97 – 22,14

5.Şevkat Yerimdar 5.Bölüm (Fox Tv)………………………..5,90 – 18,70

6.Kara Sevda Final (Star Tv)……………………………………4,63 – 14,14

7.Kanatsız Kuşlar 2.Bölüm (Atv)………………………………4,32 – 13.00

8.No:309 54.Bölüm (Fox Tv)……………………………………3,66 – 11,16

9.İsimsizler 13.Bölüm (Kanal D)………………………………3,33 – 8,45

10.Cesur ve Güzel Final (Star Tv)……………………………..3,22 – 9,83

 

AB’de ilk 10 :

1.İçerde 39.Bölüm (Show Tv)………………………………….11,87 – 30,08

2.Anne 33.Bölüm (Star Tv)……………………………………..6,56 – 19,69

3.Söz 12.Bölüm (Star Tv)………………………………………..6,23 – 15,73

4.Arka Sokaklar 447.Bölüm (Kanal D)……………………..5,55 – 19,47

5.Şevkat Yerimdar 5.Bölüm (Fox Tv)………………………..4,46 – 15,59

6.Kara Sevda Final (Star Tv)……………………………………4,06 – 12,85

7.Kanatsız Kuşlar 2.Bölüm (Atv)………………………………3,98 – 12,64

8.Cesur ve Güzel 32.Final (Star Tv)………………………….3,81 – 12,17

9.İsimsizler 13.Bölüm (Kanal D)………………………………3,73 – 9,62

10.Payitaht Abdülhamit 17.Bölüm (TRT1)………………..3,65 – 12,90

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :
1.İÇERDE : Show Tv’nin unutulmaz dizisi İÇERDE, muhteşem bir gala gecesi yapak ekranlara veda etti. finali 39.bölümde AB Grubunda aldığı aldığı 11,87 puanla haftanın dizileri arasında bu hafta 1.sırada yer aldı. Sarp (Çağatay Ulusoy), ve dört yaşında kaçırılan öldü denilen kardeşi Umut’u (Aras Bulut İynemli) iki kardeşin birbirini bulma hikayesi anlatılıyordu. Kaderin cilvesi her ikisi de polis kolejinde kardeş olduklarını bilmeden birlikte okuyor, polis oluyorlar. Mert, İçerde polis ama mafya babası Celal’e çalışıyor. Ağabey Sarp dışarıda, köfteci Celal’in sağ kolu gözükse de gizli polis, müdürü Yusuf’a çalışıyor. Mert, Organizede Celal’in adamı olarak çalıştığı deşifre olunca, atıldı o da Celal’in yanına girdi. Sonunda oyun bitti, Coşkun konuştu ve Sarp, kardeşi Umut’u buldu. Önce iki kardeş arasındaki hasret bitti. Kardeşler birbirlerine ve anneleri Füsun’a kavuştular. Ve Sarp Yılmaz finalde ödüllendirilir.

Ekran AlıntısıİÇERDE.39.FİNAL

İçerde’nin 19 Haziran’da yayınlanan 39. Bölümünde; Sarp, Celal’i tutuklamış olsa da onu hapse koymak o kadar kolay olmayacaktır. Tüm yaşananlara tanık olan Davut, son şansını kullanarak büyük planı harekete geçirir. Her şeyden habersiz olan Yılmaz Ailesi sonunda bir aradadır. Füsun, oğulları Sarp ve Umut’a kavuşmanın sevincini yaşarken Umut ise vakit kaybetmeden Eylem’e evlilik teklifi yapmak için hazırlıklara başlar. Ancak bu mutlu anı, intikam için geri dönen Celal böler. Celal, hikâyenin başladığı noktaya geri dönerek sona hazırlanır. Yılmaz Kardeşlerden biri yine elindedir. Umut’u kurtarmak üzere harekete geçen Sarp için amansız bir zamanla yarış başlar. Celal ile Yılmaz Kardeşler arasında son hesaplaşma yaşanır. Kötüler kendi cezalarını kendileri verir. Davut tabancasını kendi başına sıkar , Celal Babada kendini asarak intihar eder.

 

2.SÖZ : Star Tv’nin yani savaş ve macera dizisi Söz, bu hafta Total’de aldığı 8,76 puanla haftanın dizileri arasında 2.sırada yer aldı.

söz 12.bölüm

Yavuz, hayatının en kritik kararını vermek üzere :

Çolak tam yakayı Yavuz’a kaptırmışken, Sebo’nun yardımıyla kaçmayı başarır ama Yavuz yine peşindedir. Bu sefer iyice köşeye sıkışan Çolak yabancı bir ülkenin üssüne sığınır. Burda da rahat durmaz ve Kıyamet Planı’nı devreye sokar. Türkiye eşi görülmemiş bir tehdit altındadır. Çolak’ı durdurmak için savaş çıkarmak pahasına yabancı ülke üssüne zorla girmek zorundadır. Yavuz hayatının en kritik kararını vermek üzeredir. Ya Çolak’ı büyük bedeller ödeyerek durduracak ya da ülkece büyük bir kaos yaşanacaktır.

3.ANNE : Star Tv’nin uyarlama drama dizisinin 33.bölümünde bu hafta Total’de aldığı 7,02 reyting puanı ile 3.sırada yer aldı. Ve Final yaparak ekranlara veda etti.

75005 anne

Başrollerini Cansu Dere, Vahide Perçin, Beren Gökyıldız ve Gonca Vuslateri ve Berkay Ateş’in paylaştığı proje fenomenleşen karakterleri ve duygu yüklü hikayesi ile yayınlandığı süre boyunca pek çok izleyicinin gönlüne taht kurdu. Tempolu sahnelerdeki güçlü oyunculukları ile sosyal medyada da adından sıklıkla söz ettiren Anne’nin final bölümü tanıtımı izleyicisinden tam not aldı.

4.ARKA SOKAKLAR : Kanal D’nin uzun soluklu dizisi geçen hafta sezon finali bölümünde, Total’de aldığı 6,97 reyting puanı ile 4.sırada yer almıştır.

5948f0c240201126c05238be

447. yeni bölümünde Suat, geçirdiği kaza sonucunda ağır yaralanıyor!

Metin ve Asiye’nin en mutlu günüdür. Evlenen çiftin tüm sevdikleri düğün salonundadır. Hüsnü ve Suat, biricik oğulları Metin’in evlenmesi yüzünden çok mutlulardır. Takı merasimi sırasında Suat, altınları evde unuttuğunu hatırlar; Nazike ile birlikte, eve altınları almaya gider. Bu sırada kuyumcu soyguncusu Durul, çaldığı altınlarla beraber kaçar. Polis de peşindedir. Suat, evden altınları alıp telaşla düğün salonunun yolunu tutar. Durul, Suat’ların mahalleye arabası ile hızlıca girer ve Suat’a çarpar. Suat, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılır. Durumu kritiktir. Hüsnü, çocukları ile birlikte doktordan gelecek umutlu haberi baklemektedirler.

5.ŞEVKAT YERİMDAR : Fox Tv’nin yeni komedi dizisi Şevkat Yerimdar Total’de aldığı 5,90 reyting puanı işle 5.sırada yer aldı.

Sevkat-Yerimdar-4037-galeri-

Şevkat Yerimdar son bölümde tanımadığı bir kişinin kendisini sinirlendirmesi üzerine dayanamayan Şevkat bir kez daha kavga ederken yumruk attığı adam yaralandı. Diskoya damsız kişilerin alınmadığını dile getiren Bora, Şevkat’ten “Dam dediğin iskambilde kağıttır, bizde kadına kadın derler” yanıtını alacak. Şevkat Yerimdar’ın yeni bölüm fragmanına göre Şevkat’in diskoda kavga çıkarması ise Esin’le arasının açılmasına neden olacak.

 

Her iki kategorinin ilk on’da yer alan dizileri :

İçerde, Söz, İsimsizler, Anne, Kara Sevda, Kanatsız Kuşlar, Cesur ve Güzel, Arka Sokaklar, Şevkat Yerimdar ve Payitaht Abdülhamit her iki grupta yer alan diziler olmuştur.

 

Kanallara göre sıralamaya göz atarsak :

Total grubunda ilk onda: Star Tv 4 dizi. kanal D ve Fox Tv 2 dizi, Star, Show ve Atv birer dizi ile yer alıyor.

AB’de ilk onda: Star Tv 4 dizi, Kanal D 2 dizi. TRT1, Show ve Fox Tv birer dizi ile yer almıştır.

Bu haftanın kanalı; Star Tv. Total’de 4 ve AB’de 4 dizi ile tartışmasız haftanın kanalı olmuştur.

YENİ DİZİLER :

Ateş Böceği (Star Tv) :

75101 ateş böceği

Başarılı ve yalnız bir avukat olan Barış Buka (Seçkin Özdemir), hayatının en çetin davasıyla karşı karşıya kalınca yolu ele avuca sığmaz bir taksi şoförü olan Aslı Eğilmez’le( Nilay Deniz) kesişir. Hayatta keşfedilecek hiçbir şey kalmadığına inanan Barış’ın, ateşböceği misali parıldayan Aslı’yla başlayan macerası ona bilmediği bir dünyanın kapılarını aralar.

İkisi için de yeni başlayan bu hikayenin başrolünde artık aşk vardır.
Başrollerini Seçkin Özdemir ve Nilay Deniz paylaştığı dizinin oyuncuları arasında Seda Güven, Durul Bazan, Belma Canciğer, Şebnem Dilligil, Gözde Çığacı, Çağrı Çıtanak, Berkay Tulumbacı, Alicia Kapudağ, Umur Yiğit Vanlı, Lal Tayra Bahar, Çiğdem Aygün, Aslı Samat Ve Derya Alabora yer alıyor.

Senaryosunu Ebru Hacıoğlu’nun yazdığı, Mia Yapım imzalı projenin yönetmen koltuğunda ise Kiralık Aşk dizisinden tanıdığımız Barış Yöş oturuyor.

Yayın Günü: 29 Haziran Perşembe, Saat: 20:00
Kalp Atışı (Show Tv) :

Kalp-Atışı-dizisi

MF Yapım’ın yapımcılığını üstlendiği, yönetmenliğini Yusuf Pirhasan’ın yaptığı ve senaryosunu Makbule Kosif, Eda Tezcan, Gülsev Karagöz, Zafer Özer Çetinel, Melis Veziroğlu Yılmaz yazıyor.

Dünya ne kadar berbat bir yer olsa da, iyilerin mutlaka kazanacağını kanıtlayan birileri her zaman vardır. Belki de O size hiç adil davranmayan kaderin sunduğu ilk ve tek şanstır. Henüz on sekiz yaşındaki lise öğrencisi Eylül (Öykü Karayel)’ün de kaderini değiştirecek o şansın adı Ali Asaf Denizoğlu (Gökhan Alkan)’dur. Hikayenin başladığı yer Ege’de bir kasabanın lisesi… İkilinin yollarının ayrılıp yıllar sonra tekrar kesiştikleri yer ise İstanbul’un en iyi hastanesinin çatısıdır!

Kalp Atışı dizisinde; Öykü Karayel ve Gökhan Alkan’a; Ege Kökenli, Ali Burak Ceylan, Hakan Gerçek, Fatih Dönmez, Barış Aytaç, Metin Coşkun, Vedat Erincin, Hasan Şahintürk, Selahattin Paşalı, Barış Aytaç, Başar Doğusoy, Burcu Türünz, Ceylan Ceylan, Erdem Kaynarca ve Rüçhan Çalışkur eşlik ediyor. Kore dizisi “Doctors” tan uyarlanmıştır.

Kalp Atışı’nın ilk bölümü, Cuma akşamı saat:20:00’de Show tv ekranlarında…

 

Artık Haziran ayı bitti. Ramazan Bayramı da geldi-geçti. Temmuz ayı başlarında, bu dizilerin yerine yeni yaz dizileri ekranlara gelecek. Kanallar boşluk doldurmak için eski sevilen dizilerin tekrar bölümlerini yayına koyacaklardır.

Keyifli seyirler.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

Not: Görseller ve dizi özetleri ilgili kanalların dizi ana sayfalarından alınmıştır. Sıralamalar dizi reytinglerine göre yapılmıştır.)

*Şahsi Blog sayfamda ve Milliyet Blog’da yayınlanan blog yazıları büyük bir çalışmanın ürünü olup, izinsiz ya da kaynak göstermeden alıntı yapılamaz. Aksi halde kanuni işlem yapılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir