Geçen Haftanın (15 – 21 Mayıs 2017) en çok izlenen dizileri!

TV Programları

cats 22 MAYIS

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 15 – 21 Mayıs 2017 Tarihleri arasında en çok seyredilen altı Ulusal kanallarımızda ekranlarımıza gelen 30 dizi arasında, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

Geçen Hafta Gösterimdeki Diziler :

İçerde, Kırgın Çiçekler, Hangimiz Sevmedik, İsimsizler, Söz, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Anne, Muhteşem Yüzyıl IV.Murad, Hayat Şarkısı, Bir Deli Sevda (Final), Diriliş Ertuğrul, Kara Sevda, No:309, Vatanım Sensin, Cesur ve Güzel, Çoban Yıldızı, Baba Candır (Final), Aşk ve Mavi, Arka Sokaklar, Payitaht Abdülhamid, İstanbullu Gelin, Kalbimdeki Deniz, Seksenler, Adı Efsane, Yeni Gelin, Fazilet Hanım ve Kızları, Savaşçı, Bodrum Masalı, Lise Devriyesi ve Seni Kimler Aldı dizilerinin yeni bölümleri yayınlandı.

Haftanın dizilerinde ;

Total’in ilk sırasında bu hafta haftanın birincisi Diriliş Ertuğrul, 88.bölümünde aldığı, 12,13 reyting puanı ile ilk sırada yer aldı. Total’in 10.sırasında Show Tv’nin sevilen dizisi Yeni Gelin aldığı 6,08 reyting puanı ile yer almıştır.

AB’nin ilk sırasında, TRT1’in Diriliş Ertuğrul dizisi 88.bölümünde aldığı 13,78 puanla birinci sırada yer almıştır. Kanal D’nin yeni dizisi İsimsizler 8.bölümde aldığı, 4,98 puanla 10.sırada yer almıştır.

FİNAL YAPAN VE YAPACAK DİZİLER

BİR DELİ SEVDA (SHOW) :

bir-deli-sevda-oyunculari-konusu-oyuncu-kadrosu

Pastel Filmin, başrollerini Erkan Kolçak Köstendil ve Cansu Tosun’un oynadığı Bir Deli Seva, nedense olmadı, tutulmadı. 4.bölümünde final yaptı ve ekranlara veda etti.

 

BABA CANDIR (TRT1) 

baba-candir-16918-300x134

TRT1’in uzun soluklu dizisi 66.bölümünde final yaptı ve bitti. 18 Mayıs Perşembe akşamı 66.bölüm final bölümü ekranlara geldi.

 

HANGİMİZ SEVMEDİK (TRT1) :

hangimiz-sevmedik

Pazartesi akşamlara ekranlara gelen dizi bu akşam 40.bölümü ile ekranlara veda ediyor. Aile Romantik, komedi dizisi olan dizi Adile Naşit ve Münir Özkul’un 36 yıl önceki bir yeşilçam aşkını konu almıştır.

 

SEKSENLER (TRT1) :

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), default quality

TRT1’in uzun soluklu dizilerinden biri daha ekranlara veda ediyor. 27 Mayıs Cumartesi akşamı 228.bölümü ile son defa ekranlara gelecek. Seksenler dizisi Türkiye’nin 1980’lerin başından günümüze değin geçen 32 yıllık geçmişini ve değişimin hikayesidir. Klasik bir Türk ailesi üzerindeki etkilerini hedefleyen eğlenceli bir dönem anlatılıyor. Dizi sosyal hayattaki değişimin, hayatımıza giren yeniliklerin bizleri nasıl etkilediğini gözler önüne sermektedir.

 

Reyting Nedir?

Reyting, izleyici tercihlerine göre ortaya çıkan izlenme payının kanallara ve programlara paylaştırılması ile oluşan değerlendirmedir. Reyting değerlendirmesi kanallar ve reklam şirketleri adına TNS tarafından gerçekleştirilir. Ölçme işlemi yaklaşık 2200 haneye yerleştirilen ve gizli tutulan reyting ölçme cihazları ile elde edilir. Reyting sonuçları, tüm gün boyunca izlenen programların listelenmesine imkan verir.

Ölçümler nasıl yapılıyor ?

Bağımsız kuruluş tarafından hesaplanan sonuçlar 3 kategoride hesaplanıyor AB, Total ve ABC1 kategorileri sonuçlarında share ve rating sıralı olarak 100 Tv programı günlük olarak paylaşılıyor reklam verenler ve yapımcılar için önemli yere sahip olan sonuçlar denek tv’lerde ki ölçüm cihazları vasıtasıyla istatistiki bilgileri alınıyor.

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım. Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

 

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10 :

1.Diriliş Ertuğrul 88.Bölüm (TRT1)…………………………..12,13 – 26,63

2.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 69.Bölüm (Atv)….9,14 – 22,34

3.Söz 7.Bölüm (Star Tv)……………………………………………8,05 – 18,60

4.Aşk ve Mavi 28.Bölüm (Atv)…………………………………..7,79 – 18,13

5.Savaşçı 6.Bölüm (Fox Tv)………………………………………7,18 – 17,04

6.İçerde 34.Bölüm (Show Tv)……………………………………7,00 – 16,38

7.Arka Sokaklar 442.Bölüm (Kanal D)………………………6,54 – 14,94

8.Kırgın Çiçekler 84.Bölüm (Atv)……………………………..6,48 – 15,34

9.Anne 28.Bölüm (Star Tv)………………………………………6,39 – 15,44

10.Yeni Gelin 11.Bölüm (Show Tv)……………………………6,08 – 15,60

 

AB’de ilk 10 :

1.Diriliş Ertuğrul 88.Bölüm (TRT1)…………………………13,78 – 31,01

2.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 69.Bölüm (Atv)..9,39 – 23,58

3.İçerde 34.Bölüm (Show Tv)………………………………….8,41 – 20,74

4.Vatanım Sensin 28.Bölüm ( Kanal D)……………………8,09 – 20,64

5.İstanbullu Gelin 12.Bölüm (Star Tv)……………………..6,22 – 16,26

6.Anne 28.Bölüm (Star Tv)…………………………………….5,68 – 14,15

7.Söz 7.Bölüm (Star Tv)………………………………………….5,47 – 13,47

8.Payitaht Abdülhamit 12.Bölüm (TRT1)…………………5,29 – 13,59

9.Savaşçı 6.Bölüm (Fox Tv)…………………………………….5,01 – 12,50

10.İsimsizler 8.Bölüm (Kanal D)……………………………..4,98 – 12,28

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :

1.DİRİLİŞ ERTUĞRUL : TRT1’in haftanın reyting karalı olan Diriliş Ertuğrul bu hafta da AB’de aldığı 13,09 reyting puanı ile haftanın birincisi olmuştur.

dirirliş 88.bölüm

Bir süredir sessizliğini koruyan Vasilius Nikea’dan gelen büyük orduyla birlikte güç toplamış ve Sultan’ın casusunu yakalayarak Ertuğrul’ları büyük bir tuzağa düşürmüştür. Ertuğrul’lar büyük zayiat vermiş, Aliyar ciddi bir ok darbesi almıştır. Peki Ertuğrul’lar Vasilius’un bu büyük saldırısından kurtulabilecek midir? Aliyar yaşayacak mıdır? Diğer yandan Halime doğum sancıları içinde kıvranmaktadır. Çocuk ters gelmekte ve ebeler bir türlü doğumu gerçekleştirememektedir. Halime son olarak kendinden geçmiş ve herkes çaresiz kalmıştır. Ebeler var güçleriyle çaba harcamaktadırlar. Peki ebelerin bu çabası netice verecek midir? Halime Sultan kurtulacak mıdır? Bebek yaşayacak mıdır? Diğer yandan Sultan Aleaddin Ebu Mansur adıyla Kayı Obasına gelmiş, incelemelerde bulunmuştur. Peki Sultan Aleaddin’i Konyadan kayı obasına tebdil-i kıyafet getiren sebep nedir? Sultan’ın burada olması ne gibi neticeler doğuracaktır?

 

2.EŞKIYA DÜNYAYA HÜKÜMDAR OLMAZ : Oktay Kaynarca’nın başrolü oynadığı ATV’nin macera dizisinin 69.bölümünde bu hafta 3 basamak yükselerek AB’de aldığı 9,39 reyting puanı ile 2.sırada yer aldı.

Suzi, Esra’yı öldürecek mi?

3_d eşkıya 69.bl.

Serkan’a esir düşen İlyas, Tipi ve Şahin Ağa tanık olmaya ikna olmadıkları için çeşitli işkencelere maruz kalırlar. En acımasızı ise sevdikleri üzerinden yapılan psikolojik işkencedir. Herkes en zayıf noktasından vurulur ama yine de kimse konuşmaz. Olacaklardan habersiz ortalığı karıştıran Serkan’ın keyfi şimdilik yerindedir.

İçeride tutulanlar sevdiklerine düşman edilmeye çalışırken, dışarıda büyük bir çaba vardır. Elindekilerle yetinmeyen Serkan, operasyon hazırlığı içinde olan Hızır ve çevresindekilere de zarar vermeye çalışır. İşkenceler esnasında çekilip gönderilen bir görüntü bardağı taşıran son damla olacaktır. Hem devleti hem sevdikleri için her türlü çabayı sarf eden Davut ise Rüstem’in hala asıl hedefidir.

Yaşanan tüm felaketlerin sebebi Rüstem, gizli tanıklığı kabul etmeyen Esra’nın evine Suzi’yi yollayarak onu ölümle yüzleştirir. İlyas’ın yaşaması için her şeye razı gelebilecek olan Suzi’nin bir seçim yapması gerekecektir.

 

3.İÇERDE : Show Tv’nin fenomen dizisi olan İÇERDE, bu hafta 34.bölümde AB Grubunda aldığı aldığı 8,41 puanla haftanın dizileri arasında bu hafta 3.sıraya düştü. Sarp (Çağatay Ulusoy), dört yaşında kaçırılan öldü denilen kardeşi Umut’u (Aras Bulut İynemli) arama hikayesi ele alınıyor. Kaderin cilvesi her ikisi de polis kolejinde kardeş olduklarını bilmeden birlikte okuyor, polis oluyorlar. Mert İçerde polis ama mafya babası Celal’e çalışıyor. Ağabey Sarp dışarıda, köfteci Celal’in sağ kolu gözükse de gizli polis, müdürü Yusuf’a çalışıyor. Mert, Organizede Celal’in adamı olarak çalıştığı deşifre olunca, atıldı o da Celal’in yanına girdi.

İçerde 34.Bölüm (4)

“İçerde”nin 34. bölümünde; Sarp ve Mert’in kıran kırana geçen düellosu, ikisinin de kurtulmasıyla sonuçlanır. Ancak iki cephe arasındaki savaş, Celal’in Füsun’u kaçırtmasıyla kızışacaktır. Birincil hedefi Kudret olan Celal’in gözünü, Sarp’ı ve tüm sevdiklerini yok etme hırsı bürüyecektir. Annesi Füsun’un kaçırıldığını öğrenen Sarp, harekete geçtiğinde tek başına olmayacaktır. Vicdanı ile mantığı arasında sıkışıp kalan Mert ile Sarp, bir kez daha yan yana mücadele edeceklerdir. Bu esnada Kudret, kaçmayı başarırken iki cephe arasındaki savaş ise kardeşleri yeniden karşı karşıya getirecek ve savaşın seyri, Yusuf Müdürün hayatını kaybetmesiyle bambaşka bir boyut kazanacaktır.

 

4.VATANIM SENSİN : Kanal D’nin macera ve drama dizisi bu hafta 27.bölümde AB’de aldığı 8,72 puanla, haftanın dizileri arasında 4.sıraya yer almıştır. İşgal altında Türkler ve düşmanlar arsında aşk öne çıktı.

vatanım sensin 28.bölüm

Yörüklere yapılan katliam, herkesi derinden etkiler. Cevdet bunu yapanlardan intikam almak için doğru zamanı beklemeye başlar. Azize’nin, gerçek vazifesini öğrenmesi her ikisini de mutlu etse de tedirginlik yaşamaya devam ederler. Artık vatan uğruna birlikte hareket edecekler ve Azize’nin de içinde olacağı yeni bir plan yapılacaktır. Azize, Yüzbaşı Yakup’tan aldığı talimatla harekete geçmeye hazırlanır.

Kuvvacılar tarafına geçti gibi görünse de Leon, Yunan Ordusu’na hizmet etmeye devam eder. Babası Vasili’ye kuvvacılardan haber götüren Leon, Yörüklere yapılan katliamın öncüsünü merak eder. Tevfik ve yandaşları, bunun sorumlusu olarak kuvvayı hedef gösterse de Ali Kemal ve kuvvacılar bunun gerçek olmadığını her fırsatta dile getirirler. Ve Tevfik yaptıklarının hesabını verecektir.

5.SÖZ : Star Tv’nin yani savaş ve macera dizisi Söz oldukça sevildi. Bu hafta 2 basamak gerileyerek, Total’de aldığı 8,05 puanla haftanın dizileri arasında 5.sırada yer aldı.

74326 söz 7.

Çolak kaçmak için aradığı fırsatı bulurken, Yavuz son sürat olay yerine doğru yola çıkar. Üstelik büyük bir tuzağa doğru gittiğinden habersizdir. Bu arada Kıdemli Üsteğmen Yavuz ve ekibinin Çolak’ın evindeki profesörü ele geçirmesi Çolak’ın planlarını bozar ama Çolak’ın geri adım atmaya niyeti yoktur. Biyolojik silahlar için ihtiyacı olan Profesörü İstanbul’da bulmuştur. Bu durum Yavuz ve ekibini İstanbul’a gelmeye zorlar. Çolak bu davette Yavuz’a büyük bir sürpriz hazırlar aynı davete Bahar’ın da gelmesi işleri iyice karıştırır. Yavuz Bahar’la yakınlaşırken, zor ve riskli bir kararı da vermek zorundadır.
Her iki kategorinin ilk on’da yer alan dizileri :

İçerde, Söz, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Anne, Diriliş Ertuğrul ve Savaşçı her iki grupta yer alan diziler olmuştur.

Kanallara göre sıralamaya göz atarsak :

Total grubunda ilk onda: Atv Tv. 3 Dizi. Show Tv ve Star Tv 2 dizi. TRT1, Kanal D ve Fox Tv birer dizi ile yer aldılar.

AB’de ilk onda: Star Tv 3 dizi. TRT1. ve Kanal D 2 dizi. Atv, Fox, Kanal D ve Show Tv birer dizi ile yer almıştır.

Bu haftanın kanalı; Star Tv. Total’de 2 ve AB’de 3 dizi ile tartışmasız haftanın kanalı olmuştur.

 

YENİ DİZİLER :

Şevkat Yerimdar (Fox Tv) :

18089038678806396254

Başrollerinde Özgürcan Çevik, Başak Parlak, Salih Kalyon, Murat Akkoyunlu, Suzan Aksoy ve Pascal Nouma’nın yer aldığı Şevkat Yerimdar çok yakında FOX izleyicisiyle buluşuyor. Limon Film’in yapımcılığını üstlendiği, senaryosunu Erol Hizarcı’nın kaleme aldığı ve yönetmen koltuğunda Bülent İşbilen’in oturduğu merakla beklenen Şevkat Yerimdar projesi, izleyiciyi güldürmeye hazırlanıyor.

Başrol oyuncularının yanı sıra Ayşe Kökçü, Mazlum Çimen, Burak Demir, Barış Murat Yağcı, Eser Eyüboğlu, Pelin Orhuner ve Canan Maktal’dan oluşan deneyimli oyuncu kadrosunun izleyicisiyle buluşmasına sadece sayılı günler kaldı.

Dizinin konusu:
Asi ruhlu mahalle delikanlısı Şevkat, İstanbul’da eski bir mahallede yaşamaktadır. Çarşıda esnaftır ve yumurtacı dükkanı vardır. Mahallede renkli kişiler yaşamaktadır. Acı ve tatlı yanlarıyla hayatı birlikte yaşar, eski mahalle kültürünü yaşatırlar. Mahalledeki evlerin ve çarşıdaki dükkanların çoğu Cevdet Bey’e aittir.

Cevdet, zengin bir antikacıdır. Bir zamanlar o mahallede rahmetli karısıyla yaşamış ve kızı Esin orada doğmuştur. Mahalleyi korumak için kazandığı paralarla mülk almaktadır. Kiracılarını arayıp sormaz, kirayı artırmalarını talep etmez. Mahellede saygı duyulan biridir.

 

Türk Malı (Star Tv) :

turk_mali_aile_komedisi

Şafak Sezer ile Mewhmet Ali Erbil bir araya gelince ne olur? Yayınlandığı dönem milyonlarca kişinin gönlüne taht kuran ve espirileri ile dillerden düşmeyen ‘Türk Malı’ dizisi ünlü oyuncu kadrosu, espirileri ve yenilikleriyle 28 Mayıs Pazar 20.00’da Star’da başlıyor!

Türk Malı, dev kadrosu ve yepyeni senaryosu ile ekranlarda fırtınalar estirecek.
Şafak Sezer’in canlandırdığı Erman Kuzu’nun başına gelen olayları komik bir şekilde ele alan Süreç Film imzalı dizinin senaristliğini Tayfun Güneyer üstleniyor. Güçlü cast listesine sahip olan dizide Şafak Sezer, Mehmet Ali Erbil, Hasibe Eren, Nergis Kumbasar, Anıl İlter, Burcu Binici, Gülhan Tekin, Haki Biçici, Polina Ch, Selen Görgüzel, Serkan Şengül, İlke Korkmaz ve Buse Narcı rol alıyor.

Haziran ayının yaklaştığımız şu günlerde sezon dizileri final ya da sezon finali yapmaktadırlar. Bu konuda kanallara göre geniş blog yazımı 18 Mayıs da yazıp yayınlamıştım. (2017 Sezon dizileri ne zaman final yapacak! Yeni Sezonda devam edecekler! http://balcilar-blog.com/?p=19620 ) Oldukça da ilgi gördü. Milliyet Blog’da okuma rekorları kırdı. (Şu sıralarda 5.900 okuma)

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

Not: Görseller ve dizi özetleri ilgili kanalların dizi ana sayfalarından alınmıştır. Sıralamalar dizi reytinglerine göre yapılmıştır.)

*Şahsi Blog sayfamda ve Milliyet Blog’da yayınlanan blog yazıları büyük bir çalışmanın ürünü olup, izinsiz ya da kaynak göstermeden alıntı yapılamaz. Aksi halde kanuni işlem yapılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir