Bana Sevmeyi Anlat Final / Haşmet; esti, gürledi, kasırga oldu ve öldü!

TV Programları

Ekran AlıntısıBSA.FN.13

Bana Sevmeyi Anlat 22.Bölümde final yaptı ve bitti. Benim ilgi ile izlediğim bir diziydi. Pazartesi akşamları TV’den “İçerde” dizisini izlediğim için ancak internetten seyredebildim. Bana göre reyting kurbanı oldu… Başladığı ilk günden Pazartesi günleri kurtlar sofrasında yem olacağı belliydi. Kırgın Çiçekler, Paramparça zaten pazartesinin en seyredilen dizileriydi. 19 Eylül’de İçerde gibi süper bir dizi de başlayınca reyting savaşı başladı. Fox Tv. bu diziyi Cuma’dan Pazartesiye atmıştı. Reytinglerde ilk ona girmedi, hep 4 Puanın altında kaldı. Çare erken final. Bundan önce bir pazartesi dizisi olan Kanal D’nin “Babam ve Ailesi” de reyting kurbanı olmuştu.

Bu güzel dizi, nefes kesici, tüm izleyicini ters köşe yaparak, süper bir final ile sona erdi. Öldü zannettiklerimiz dirildi, ölmez dediklerimiz kalp krizinden öldü. Haşmet, astı, kesti, öldürdü, yaktı, yıktı, gürledi, kasırga oldu.  Alper, Engin ve Canan’ın zekice planı ile yıkıldı ve öldü. Herkes mutlu oldu.

Olanları kısaca özetleyelim.

Haşmet işlediği cinayeti Alper’e yıkar ve hapse gönderir.

Engin, Ezgi’yi Haşmet’in elinden zulmünden kurtarmak için Alper’i öldürmeyi kabul eder. Leyla’nın babası Salih, Haşmet’i yok etmek için teke tek buluşur. Haşmet bu, şeytan gibi adam, resmen hayatını sigorta etmiştir. Kanatları altında doyurduğu bir sürü adamı, Haşmet’in öldürülmesi, vadesi dışında ölümü halinde başta, Leyla, oğlu, Alper ve tüm etrafındakiler öldürülecektir. Salih’in eli kolu bağlanır. Oğlu Hakverdi de çaresiz kalır. Salih odasında kendisini asmaya çalışırken, kızı Leyla ve oğlu Hakverdi kurtarır.

Ekran AlıntısıBSA.FN.4

Yeğenleri Eylül ve kardeşi amcalarının hapse girmesiyle yıkılırlar. Kardeşi Suzan da öyle…

Ekran AlıntısıBSA.FN.2

Canan da, Leyla’ya annesi olduğunu hala söyleyememiş,  Salih’in karısı Ayla tarafından da şantaj yapılmakta, susmak için para istemektedir. Haşmet Canan’ın evine gelir.

Engin çaresiz kalır, kendini yırtar, deniz kıyısına, uçurumlara gelir. Haykırır, ağlar, intihar etmeyi bile düşünür ama yapamaz. Alper kardeşi gibi sevdiği, can dostudur, onu nasıl kıyar. Diğer tarafta çok sevdiği, evlenmeyi düşündüğü Ezgi vardır. Gözü dönmüş Haşmet onu da yok ederdi.

Ekran AlıntısıBSA.FN.1

Haşmet, hafta sonu nikah yapmayı Leyla ile evlenmeyi planlar, arkasından balayı.  Haşmet, bütün planlarını Canan’a anlatır. Canan onu konuşturmayı, itiraflarını kamera kaydına almayı planlar. Leyla da gelince konuşturamaz. Leyla’yı da alır ve gider.

Haşmet, Leyla’yı evliliğe mecbur eder, Ezgi’nin de hayatı Leyla’nın kararına bağlıdır.

Alper, hapishanede kendisini iyi tanıyan, lokantalarından artıkları toplayan bir adamla tanışır. Ve o adam ona yardım edecektir.

Canan Leyla için (kızı için) her eyi yapmaya kararlıdır. Ben bitti demeden bitmez der ve Leyla’ya ümit olur.

Ekran AlıntısıBSA.FN.3

Alper’i önce kızı Çiçek ve annesi, sonra da Leyla ziyaret eder. Alper, kızını pek bir şey belli etmez. Leyla’yı kızgınlıkla, beni öldürdün, der. Leyla kahrolarak, gözyaşları ile hapishane ziyaretinden ayrılır.

Daha sonra da Engin ziyarete gider, Alper Haşmet’in Engin’den ne istediğini biliyordur. Evet kardeşim diye tasdik eder. Bu veda konuşması gibi olur.

Ekran AlıntısıBSA.FNL.5

Haşmet’in de dahil olduğu bu son aile yemeği olur. Yemekte soğuk rüzgarlar eser. Ayla Hanım ileri geri konuşur. Haşmet hafta sonu düğünü oluğunu söyler.

Ekran AlıntısıBSA.FNL.6

Yemeği Leyla terk eder. Canan kızı Leyla’yı bu beladan kurtarmak için adeta çırpınır. Leyla, ne aşkıma sahip çıkabildim, ne de dostum Ezgi’ye….

Alper’in son ziyaretçisi Haşmet’tir. Alper görüşmeye kelepçe ile çıkartılır. Aralarında çok acı ve sert konuşmalar geçer.  Haşmet, sen benim sevdiğim kadını aldın. Aklını çelsin. Aralarında kavga çıkar, nöbetçiler müdahale eder.

Ekran AlıntısıBSA.FN.7

Haşmet, Alper Leyla bana emanet der ve çeker gider. O öfke ile Alper koğuşa girer, yıkar geçer. Kavga çıkar, yumruklaşırlar. Müebbet hapis cezalı mahkum çeker çakısını Alper’i karnından bıçaklar. Kan revan için de hastaneye kaldırılır. Hastanede ölür. Herkes kahrolur, Suzan, Eylül ve kardeşi hastaneyi ayağa kaldırırlar.

Leyla’yı gelinlik alırken Canan ile beraberdir. Engin arar ve Canan’a Alper’in öldüğünü söyler. Acı haberi alan Leyla üstündeki prova gelinliği ile sokağa fırlar. Peşinden Cana koşar.

Ekran AlıntısıBSA.FN.8

Burak dayısı ile konuşur, Alper’in öldüğünü öğrenir. Bana söz vermiştin, ben sana yardım ettim, dokunmayacaktın. Karısı Eylül’ü arar. Engin Alper’in evine gider, acı haberi bu defa kardeşi Suzan ve yeğenleri öğrenir. Ortalık yangın yeri gibi olur.

Herkes hastanededir. Eylül, defol git buradan diyerek kocası Burak’ı hastaneden kovalar. Haşmet de gelir, morgda yüzünü açar bakar. “Zor da olsa öğrendin Alper, her zaman son sözü ben söylerim.” diyerek fısıldar.  Haşmet de öldüğünü, gözleriyle görmüştür.

Ekran AlıntısıBSA.FNL.9

Çıkışta Engin’e ben doğruyu siz yanlışı seçtiniz. Hala yüzüme bakabildiğine şükret. Engin; “Ezgi olmasaydı, Alper’in yerinde yatan olmayı tercih ederdim.” Alper’in cenaze günü, Haşmet’in nikah günüdür.

Nikah günü gelmiş çatmıştır. Haşmet Leyla’yı fotoğraf için hazırlanmasını söyler. Ezgi’nin sağ olduğunu resmini Leyla’ya gösterir. Leyla Haşmet’e yaşadığı müddetçe hiç sevmeyeceğini söyler.

Canan Hanım, Leyla’nın yanına gelir. Ona moral vermeye çalışır.

Ekran AlıntısıBSA.FN.10

Canan, elinde 2 kadeh ile Haşmet’in odasına gelir. Kravatını bağlamasına yardım eder. Bekarlık içkisini yudumlarlar.  O sırada Leyla’nın kapısı çalar. İçeri Alper girer. Ve gerçektir.

Ekran AlıntısıBSA.FN.11 Ekran AlıntısıBSA.FN.11A

Engin’in Alper’e ziyaretinde bu planı yaparlar. Alper’in ölmesi için, Engin, hapisteki dostu ve diğer mahkumlar bu senaryoda figuran olarak oynarlar. Verilen bir ilaçla, Alper’in kalbi ve nabzı durma noktasına gelir. Bu planı Engin, Suzan ve Canan biliyordur. Gayet inandırıcı bir oyun oynamıştır.

Ekran AlıntısıBSA.FN.12

Son tangoyu Canan oynar. Alper, Engin ve Canan depoda buluşur. Haşmeti ortadan kaldırma planını da kimse şüphe etmeden, doğal yolla kalp krizi teşhisi ile ölecektir. İki-üç damlayı da Canan Hanım organize eder. Haşmet’i sevdiğini, söyleyemediğini kayıp kızının da Leyla olduğunu söyler. Bunları duyan Haşmet, birlikte içtikleri içki sonunda kalp krizi geçirirken gelen Alper; “Hikayemiz senin düğün hazırlığında başladı, senin düğün hazırlığında bitecekmiş.”

Ekran AlıntısıBSA.FN.13

Ve Haşmet kıvranarak ölür. Açık kalan göz kapaklarını kapatmak, Canan’a düşer.

Ekran AlıntısıBSA.FN.14

Ertesi gün mezarına defnedilir. Gene herkes oradadır. Salih’in karısı Ayla alacağı paranın peşindedir. Canan Hanıma sana verdiğim mühlet doldu. Leyla’ya kızı olduğunu söyleyecektir. Canan Hanım Leyla’yı kenara çeker. Annesi olduğunu söyleyecektir. Mezarlıklar acı yeridir ya, Leyla şimdi kızmam söyleyin hadi… Canan; “Ben senin annenim.” Leyla; Hortlak görmüş gibi hiç konuşmaz, Canan Hanımın yüzüne bakar.

Ekran AlıntısıBSA.FN.15

Leyla, annesi Canan ile 6 ay konuşmaz ve görmez.

6 Ay geçmiştir. Mutluluktan herkes havalanır. Engin ve Ezgin’in balayından Rüzgar’ın doğum günü şarkısını telefondan söylerler ve tebriklerini yollarlar.

Bu mutlu güne Canan Hanım da katılır. Leyla annesini kapıyı açar, hoş Geldin. der. Ve ilk defa, anne der. Anne-kız sarılırlar.

Ekran AlıntısıBSA.FN.16

Alper, Rüzgar’ın pastasını getirir  ve hep birlikte selfie resmi çekilirler.

Ekran AlıntısıBSA.FN.17

Ve burada bu güzel dizimiz de mutlu sonla biter. Ancak bu dizi bitmemeli, devam etmeliydi. Yanlış günde olması diziyi reyting kurbanı yaptı. Sezon sonuna kadar devam edebilirdi.

İyiler ödüllerini, kötüler de hep cezalarını alması dileklerimle…

Bu güzel yapım için, başta Kadir Doğulu, Seda Bakan, Mustafa Üstündağ ve tüm oyuncu kadrosu ve yönetmenimiz Mesude Eraslan Tekin ve de Ay Yapım – Pelin Diştaş Yaşaroğlu ve Kerem Çatay’a çok teşekkürler.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir