Beni Böyle Sev / Reha Bey, Eda’nın nikahına taş koydu!

TV Programları

TRT 1.in Üniversite Gençlik dizisi “Beni Böyle Sev” bu hafta Eda Hanım ile Nail Ustanın kıyılamayan nikahı damgasını vurdu. Reha Bey, kardeşim akıl hastası diyerek, Eda’nın nikahına taş koydu. Gene güzel bir bölüm izledik. Bu hafta reytinglerde çok büyük bir yükselme oldu. Hem AB, hem de Total’de 8.sırada yer aldığını gördük.

Geçen bölüm sonunda dükkanda süslemeler yapılırken Nail Ustanın yokluğu fark edilir. İlyas ağabeyim nerede derken telefonu çalar. Arayan Nail Ustadır. Abey neredesin diye soran İlyas’a, Akçaabat’tayım cevabı verir. Eda Hanım çok şaşırır, telefonu İlyas’tan alır. Nail Usta, aradım ama duymadın herhalde, telefonun cevap vermedi. Eda Hanım, evet şarjdaydı derken konuşma kesilir. Nail Ustanın telefonu arızalanır, son söyledikleri duyulmaz. Bunu yapmak zorundaydım, kendimi Belkıs’la vedalaşmak zorunda hissettim. Yani ondan helallik almak istedim, ben sana daha teferruatlı şekilde İstanbul’a döndüğümde… son sözlerini Eda Hanım duyamaz.

Nail Usta bir günlüğüne gelmiştir. Mezarlığa gidecek, rahmetli karısından helallik alacaktır. O sıra bir ahbabını rastlar, elinden zor kurtulur. Nail Bey, mezarlığa gider, karısının mezarı başında duasını eder, kızını, torununu anlatır. Ben bir yuva kuracağım, senin yerin dolmaz ama, Eda da iyi bir insan.

Ekran Alıntısı.PNG 59.8

Yalnızlık ne kadar zor olduğunu, Ayşem söyledi. İçindekileri döker, anlatır, konuşur. Senden helallik istemeye geldim. Daha sonra telefoncuya gelir. Telefon numarasını alıp, telefon edecektir. Nail Bey, telefon eder. İlyas’a geliyorum uçağım biraz sonra kalkacak der.

Eda Hanım, Nail Beyin Akçaabat’ta olmasını çok üzülür. Ayşem, ben yirmi yıllık babamı bilirim, telefon edecektir, nikaha da zamanında yetişecektir. Gidelim eve giyinip gelelim, der. Eda Hanım, Furkan’a düğün ne zaman diye sorar. Yaza , Seda’nın ablası Amerika’dan gelecek.  Eda, Furkan’a Belkıs Hanımı sorar, merak ediyordur. Furkan hatırladığı kadar anlatır. Eda Hanım, Nail Ustanın aramayışını  bayağı üzülür.

Nadide Hanım nikaha gidecektir. Reha Beyden kurtulamaz, ben Ömer’lere gideceğim, der. Reha Bey ben de torunumu seveceğim diye peşine takılır. Nikah için getirdiği giysilerini Esra Hanıma vermek zorunda kalır. Ayşem durumu kurtarır.  Daha sonra, Reha Beyi gönderir.

Kızların evde tatlı krizi tutar. Seda bir torba çikolata ve krakeri ortaya döker. Hepsin, bitirinceye kadar yerler. Sonra da Eda Hanımın nikahı için hazırlanırlar. Haluk Bey, Deniz ile beraber evden çıkarlar. Taner ile Mazhar evde kalırlar.

Nikah öncesi herkes grand tuvalet giyinmiştir. Haluk Beyin bu kadar şık olamasını şaşırırlar. Kravat ciddiyet demektir der ve kravat takar. Saçlarını da arkadan at kuyruğu bağlar. Hakikaten o saçlı, sakallı pejmürde adam bayağı yakışıklı olmuştur. Nail Bey nikaha inşallah yetişir diye konuşurlar.

Safiye Hanım, gelinliği Seda’dan hiç haz etmez. Alile terbiyesi olmadığından başlar, çok saygısız laflar söyler. Sen Furkan’la evlenemezsin der. Seda, çok üzülse de pişkinliğe vurur, Safiye Hanıma bence sizin akıl sağlığınız yerinde değil, der.

Eda Hanım ortadan kaybolur. Herkes meraklanır. Damat ortada yok, şimdi de gelin ortadan kaybolmuştur. Eda Hanım, deniz kıyısına gider, şuursuzca kıyıda dolaşır. Çok düşüncelidir.

Ömer ile Ayşem, Eda Hanımı aramaya çıkarlar. Olabileceği yeri Ayşem tahmin eder. Babasının köfte arabasının bulunduğu yerde bulacağını biliyordur. Öyle de olur, orada kıyıda bulurlar.

Reha Bey, bir şeyler sezinler. Burak’ı bulur. Lokantanın önüne gelip, arabada beklemeye koyulurlar. Gene birtakım planlar peşindedir.

Lokanta kapısında gözüken Eda Hanım, Ömer ve Ayşem’i görünce herkes çok sevinirler. Hemen apar topar, gelin olacak Eda Hanımın hazırlanmasını isterler.

Nail Usta, hava alanından taksi ile geliyordur. Son anda üstünü değiştirmesi gerektiğini hatırlar. Üstünü değiştirip tekrar taksiye biner. Taksici bir gittin damat gibi oldun der. Nail Bey, tam üstüne bastın damat benim. Taksici; o sakalları gördükten sonra galiba torununu evlendiriyor dedim. Nail Bey, insan bu yaşta evlenemez mi yani. Taksicinin lafından alınmış olmalı ki, durup bir berberde sakallarını kestirir.

Eda Hanım, üstünü değiştirir. Beyaz döpiyeslerini giyer, çıkar. Eda Hanımın bu şık halini görünce herkes alkışlar. Safiye Hanım damat da olsa iyi olurdu, diyerek espri yapar.

Nikah memuru gelir, hemen arkasından Reha Bey salona girer. Nadide Hanım, bir tatsızlık çıkarma, ben her şeyi evde anlatırım. Nikah memuru damat ne kadar geçikecek diye sorar. Reha  Bey, damat da mı yok diye dalga geçer. Eda Hanım, nasıl haberi olduğunu sorar, Reha Bey beni fazla hafife almışsın, der.

Ekran Alıntısı.PNG 59.13

Nail Bey, sakallarını da kesmiş tam damat olmuştur. Kapıdan içeri girer, görenler tanıyamaz. Ayşem, babam gelmiş diyerek fırlar. Eda Hanımın keyfi yerine gelir, yüzüne gülücükler kaplar. Çok merak ettik, sakallar gitmiş, der.

Ekran Alıntısı.PNG 59.2

Hemen nikah masasına otururlar. Reha Bey, bir dakika memur Bey, bu nikah kıyılamaz. Zır deli der ve raporu gösterir. Bu nikah kıyılırsa bile geçersizdir. Eğer bu nikahı kıyarsanız suç işlemiş olursunuz. Nikah memuru ben bu nikahı erteliyorum, der.  Ve nikah memuru gider. Eda Hanım, bugün olmazsa yarın kıyılacaktır bu nikah. Nail Bey; Ömer ile Ayşem’e sizin çocuğunuz var gidin eve.

Seda ile Furkan da kalkarlar. Reyhan dönüşte arabayı ben park edeceğim diye tutturur. Herkes arabadan iner, geri vites yerine birinci vitese takar, öndeki arabayı vurur, arabanın motor kaputu gider. Reyhan evde hesabını Mazhar’a verir.

Ekran Alıntısı.PNG 59.4

Furkan ile Seda çıkışta konuşurlar. Seda, ben daha fazla beklemek istemiyorum, yarın gidip evlenelim, der. Eda Hanımın başına gelenler gözünü korkutmuştur. Furkan, eğer ciddiysen yarın gidip evlenelim. Seda, çok memnun olur, aşkım ben seni çok seviyorum der ve sarılır.

Ekran Alıntısı.PNG 59.5

Ayşem ile Ömer de eve gelirler.  Ayşem kızını kucağına alır, sever. Ayşem bu gece bebekleriyle birlikte uyumak istediklerini söylerler. Esra Hanım izin vermez, alır bebeği.

Ömer ile Ayşem yastıkları alır gelirler. Burası bizim odamız, orası senin odan derler. Bu gece bebekleri ile yatmayı kafayı koymuşlardır.  Esra Hanım da alır yastığını öbür odaya gider.

Ekran Alıntısı.PNG 59.7

Ayşem, Ömer’e seni çok seviyorum der, öper. Elif bebek kollarındadır. 59.bölüm burada biter.

Önümüzdeki hafta iki nikah birden bizleri bekliyor. Ertelenen Nail Bey Eda Hanım nikahı kıyılacak mı? Ani evlenme kararı alan Seda – Furkan nikahı da var. Çifte nikah, çifte düğün mü olacak hep birlikte bekleyip göreceğiz.

İyi seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

 

Not: Görseller internetten, dizifilm.com’dan  ve tarafımdan diziden alınmıştır.

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir