‘Vatanım Sensin’de İzleyici uyutulmaktan vazgeçmeli!

TV Programları

vatanim-sensin-22-bolum-fragmani

Yapımcılığını 03 Medya’nın (Nermin Eroğlu) yaptığı Vatanım Sensin’in yönetmenliğini Yağmur Taylan, Durul Taylan yaptığı, senaryosunu Nuran Evren Şit yazıyor.

Ancak burada bir satır başı yapıyor senaristimize göndereme yapmak istiyorum. Geçen bölümde Azize hemşire Eşref Paşanın notunu bir türlü okuyamamış. Kaşla göz arasında gelen pusulanın aslı ile sahtesi değiştirilmişti. Sahte pusulada neler yazıyordu? Azize hemşire neyi, nasıl öğrendi, izleyici öğrenemedi! Seyirci resmen uyutuldu. Reyting uğruna gereksiz çarpıtmalar yapılıyor, ben de bir anlam vermiyorum!

Vatanım Sensin başlıca rollerinde; Halit Ergenç (Cevdet), Bergüzar Korel (Azize), Onur Saylak (Tevfik), Senan Kara (Veronika), Baki Davrak (Vasili), Şebnem Hassanisoughi (Eftelya), Celile Toyon (Hasibe), Boran Kuzum (Leon), Pınar Deniz (Yıldız), Miray Daner (Hilal), Kubilay Aka (Ali Kemal), Hakan Salınmış (Eşref), Aslı Omağ (Marika), Mert Denizmen (Yinon), Yasemin Szawlowski (Eleni), Emre Şen (Hacimihalis), Yiğit Çelebi (Mustafa Saim) yer alıyor.

Geçen Bölüm Özeti ve yeni 22.bölümde neler olacak?

30 Mart Perşembe 2017’de yayınlanan Vatanım Sensin yeni bölümde, Eşref Paşa’nın Azize’ye gönderdiği mektup, Cevdet’in herkesten sakladığı sırrı ortaya çıkarak mı?

İşte Vatanım Sensin son bölümden tüyolar!

Hastanede yatan Leon’un kaleme aldığı mektubu bulan Veronika, Yıldız’a yazıldığını düşünüp izdivaçları için mani olmayacağını açıklar. Leon, fazla zaman geçmeden yanlış anlaşılan durumu düzeltmek için harekete geçer. Kalbindeki kişinin Yıldız olmadığını açıklar. Hilal’e de kaleme aldığı mektubu verir.

https://www.youtube.com/watch?v=7b8bKL0ICkg

Cevdet’in yaptıklarına inanamayan Hasibe ana, oğlunu silmeye hazırdır. Annesinin ağır sözleri karşısında zor anlar yaşayan Cevdet, kimliğini saklamak zorunda kalsa da Eşref Paşa’nın ölümüyle Azize’ye ulaşan mektup gizli gerçeğin ortaya çıkarabilecek niteliktedir. Eşref Paşa’nın ölümü ise tüm İzmir’de geniş yankı bulur. Yunan Ordusu’nun büyük sevinçle karşıladığı bu durum, kuvvacıların başına kimin geçeceği sorusunu da akıllara getirir.

Kordon’da patlattığı saatli bomba ile İzmir’in daha da karışmasına neden olan İtilaf Devletleri ajanı İngiliz Charles Hamilton, yeni bir plan yapar. Tevfik’i istediği gibi kullanmayı başaran Hamilton’ın yeni planı, herkesi derinden etkileyecektir.

images v.s.22

Eşref Paşa’nın yolladığı mektubu türlü oyunlarla değiştiren Tevfik, amacına ulaşır. Azize’ye kuvvacıların başına kendisinin geçeceğine dair yazılmış bir mektup verir. Azize, mektubu okumasına rağmen Cevdet’in gerçekleri sakladığını düşünür. Bunu Tevfik ile paylaşmaya çekinmeyen Azize, Tevfik’in hakikati bildiğinden habersizdir.

indir v.sen.22.bl.
Cevdet ile yüzleşen Azize, bir şeyler sakladığını düşündüğünü açıkça dile getirir. Azize’nin bu söylemleri karşısında sessiz kalan Cevdet, gizemini korumaya kararlıdır. Azize’nin kendisinden bir haber beklediğini söylemesi Cevdet’i nasıl bir hareket izlemeye itecek?

Tevfik ise öğrendiği gerçekleri bir an önce Vasili ile paylaşmak ister. Yunan Ordusu içine giren Cevdet’in aslında Eşref Paşa için çalışan bir vatansever olduğunu açıklamak isteyen Tevfik, bunu başarabilecek mi? Cevdet ile Tevfik, tüm bu olanların yanında yine karşı karşıya gelir. Cevdet, bir kez daha Tevfik’in yüzüne itiraf eder. Cevdet ile Tevfik’in silahlı çatışması ise her şeyin seyrini değiştirecektir.

https://www.youtube.com/watch?v=IlVHiD7rgBc

Yıldız, Leon ile evlenebilmeleri için gerekli ortamı sağlamaya kararlıdır.

a4864418af104300b054dc7861d70cee

Hilal ile Leon ne yapacaklar? Yıldız, Leon ile evlenmeyi başarabilecek mi? Cevdet, Tevfik’i gafil avlayabilecek mi? Azize’nin başında ağladığı mezar kime ait? İngiliz Charles Hamilton’ın yeni hedefi ne olacak?

58e4b64fe50aa925dce44b4e

Cevdet, Eşref Paşa’nın vasiyetinin akıbetini çözmeye çalışır. Vasiyetin aslını bilen, Paşa’nın sağ kolu Yavuz, Cevdet’le görüşmek ister. Öte yandan Cevdet’in asıl yüzünü öğrenen Tevfik, bu defa eline geçen kozu akıllıca değerlendirecektir. Sivas Kongresi kararları şehirde yankılanırken İngiliz casus Charles, yeni planlar yapar.

Azize’nin ise, Cevdet’in onu öpüp pusulaya dair sorular sormasından sonra aklı karışır. Hilal, Leon’a karşı hislerini bastırmaya çalışırken Yıldız, Kumandan Vasili’nin sürpriz bir açıklama yapacağı resepsiyona hazırlanır.

Bütün bunlar ve daha fazlası bu akşam Kanal D ekranlarına gelecek!

Vatanım Sensin ilgi ile izlediğim bir dizi, ancak reyting uğruna konu çarpıtılmasın izleyici uyulmasın! İzleyici zaten anlayacağını anlıyor.

İyi Seyirler.

 

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir