Babam ve Ailesi; Böyle ana olmaz olsun dedirtti!

TV Programları

hqdefault

Gold Film’in yapımcısı olduğu, başrollerini Bülent İnal, Ayça Bingöl, Ceyda Düvenci, Caner Şahin, Sercan Badur, Sera Kutlubey, Erdem Akakçe ve Emel Göksu’nun oynadığı Babam ve Ailesi dizisi 19 Eylül’de başlamış, 10 haftadır Kanal D ekranlarında devam ediyor. Daha önceleri yazdığım yazıda dizilerin Pazartesi Sendromu yaşadığını yazmıştım. Aynı günde 4 seyredilir dizi yayındaydı. İçerde, Kırgın Çiçekler, Paramparça ve Babam ve Ailesi amansız bir reyting yarışına girdiler. Tv’den takip ettiğim İçerde liderliği eline aldı koptu gidiyor. Ben de onu Tv’den takip ediyorum. Benim takip ettiğim dizilerden Babam ve Ailesi’ni daha sonra internetten izliyorum. Beğenerek takip ettiğim bir dizi.

Başladığı ilk günden beri Babam ve Ailesi hep gerilerde kaldı. Son 3 haftanın reytinglerine göz atarsak:

7 Kasım 8.Bölüm Total: 15.sıra (3,33-7,93) – AB: 10.sıra (3,76-8,89)

14 Kasım 9.Bölüm Total: 8.sıra (4,22-10,29) – AB: 4.sıra (5,10-12,19)

21 Kasım 10.Bölüm Total: 19.sıra (3,25-7,64) – AB: 9.sıra (3,93-8,90)

Bu kötü gidişata dur demek isteyen dizinin senaristleri; Onur Uğraş ile Murat Uyurkulak akıl-almaz şekilde senaryoda oynamaya başladılar. Önceki hafta Kuyucak blog yazarı arkadaşımız, dizinin senaristlerinin cozuttuğunu yazmıştı, ben de gülmüştüm. Gerçekten haklı olduğunu gördüm. Dizinin senaristleri seyircinin ilgisini çekebilmek için, Kemal’in annesi Macide Hanım (Emel Göksu) oğluna akıl-almaz kötülük yapmaya başladı. Hiç bir ana oğluna onun yaptığını yapmaz. Oğlu ile hasım olan mafya babası adamı hapisten çıkarır ve eve partiye davet eder. Kemal ile mafya babası arasında çıkan kavgada tabanca ile adam ölür, oğlu Kemal cinayet zanlısı olarak hapse atılır. Oğlunun avukatının önce vekaletini iptal ettirir. Sahipsiz kalan yeni gelini Nilgün ve çocukları Kadir ile Hasret’i toplar valizlerini evden sokağa atar. Bu da yetmezmiş gibi babasının şirketinde çalışan torunu Kadir’i işten attırır. Bununla da kalmaz torunu Hasret’i öğretmen olduğu okuldan attırır. Sokakta kalan Nilgün Hanım çocukları ile, Kadir’in arkadaşı İbo’nun evine yerleşirler. Nilgün’ün erkek kardeşi Fadıl ise tam bir kaypak adam, Macide Hanım bu işlerde onu kullanır, valiz dolusu para verir. Fadıl da bu paraları kumarda kaybeder.

Kötü evlat olsa, bir laf vardır; “Seni doğuracağıma taş doğursaydım.” denir ya… Tersi oğlu Kemal Bey, çok beyefendi hayırlı bir evlat. Her iki karısından olan 4 çocuğuna da çok düşkün. Böyle bir evlata bunlar yapılır mı dedirtti izleyiciye. Herkes kötü kadın olan Macide Hanıma ateş püskürdü. Burada bir dip not vermek istiyorum. Macide Hanım karakterine can veren Emel Göksu’ya bir lafım yok. O yazılan rolü oynuyor. Pek de güzel oynuyor, takdir ediyorum. Lafım kötüyü çok abartan senaristlere…

emel-goksu-macide-babam-ve-ailesi-dizisi-oyuncusu

Ben de; “Tüh… Yazıklar olsun Macide Hanım.” Dedim. Macide Hanım yeni gelini Nilgün’ü bir türlü kabullenemez. Kalbinde hiç bir kötülük olmayan garibim Nilgün’de cadı kaynana ve fırıldak kardeşi arasında sıkışır kalır.

images-babam-ve

Buradan dizinin senaristlerine sesleniyorum. Hiç bir ana bunları öz oğluna yapmaz. Biraz daha olabilir, makul olaylar yazmalarını istiyorum.

“Babam ve Ailesi” dizinin şanssızlığı gün seçimi. Bu tür abartılı olaylar yaratılmasa da bu dizi seyredilir. Olmadı gün değiştirin, herkesin benim gibi internetten seyretme olanağı yok!

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not:Görseller internetten alınmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir