İnsanın aklına gelen başına geliyormuş!

Ruh Sağlığı

dusuncegucu

5-6 yıl önce Rhonda Byrne’nin “The Secret” Sır adlı kitabını ilgi ile okumuştum. Kısacası insan düşünüğü bazı olayların başına geldiğini anlatıyor, sahip olmak istediklerinizi düşünce gücü ile sahip olabileceğini örneklerle anlatıyordu. Meydana gelmesini istediğimiz bazı olayları (iyi yada kötü) düşünce gücüyle nasıl başaracağımızı anlatıyor, beyin gücünün etkisini anlatıyordu.

Dün akşam benzer olay başıma geldi. Anlatayım:

Sabah iş yerimde kettle su ısıtıcısında suyu kaynattım, sabah kahvemi içtim. Isıtıcının içinin çok kireçlendiğini gördüm. Helezonları örtecek şekilde kireç çözücü kodum. Tamamen kireçlerin erimesi için beklemeye bıraktım. Kendi kendime inşallah unutmam, yanlışlıkla boşaltmadan su kaynatmam diye düşündüm. “Bir insan bunu içerse ne olur” diye aklımdan da geçti.

Gün boyu bu ilacı dökmeyi, su ısıtıcısını temizlemeyi unutmuşum. Akşam yemekten sonra çay yapmak için ısıtıcıya koydum, baktım içinde su az, biraz daha ilave ettim. Su bardağını sallama çay koydum, kaynayan suyu ilave ettim. Biraz soğuyunca bir yudum aldım. Şekersiz çay içerim. Zehir gibi tuzlu çay. Biri şakamı yaptı tuz mu attı diye düşündüm. Hemen çayı tükürdüm. Beynimde şimşekler çaktı. Sabah porçöz koymuştum. Biri içerse ne olur diye de düşünmüştüm.

Ben sabah bu olayı düşünürken kendi başıma gelecek diye düşünmemiştim.

Netice olarak söylemek istediğim, demek insan pozitif düşünürse pozitif olaylar başımız geliyor, negatif düşünürsek olumsuz olaylar karşımıza çıkabiliyor. Adı unutkanlık olsa da, benimki de bu olay oldu.

İnsanın aklına gelen başına gelebiliyormuş. İşte bu beyin gücü olsa gerek!

Allah görünmez kazalardan ve belalardan hepimizi uzak tutsun.

Sağlıkla kalın.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görsel internetten alınmıştır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir