Geçen Haftanın (13 – 19 Şubat 2017) en çok izlenen dizileri!

TV Programları

cats 20ŞUBAT

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 13 – 19 Şubat 2017 Tarihleri arasında ekranlarımıza gelen, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

Geçen Hafta Gösterimdeki Diziler:

İçerde, Kırgın Çiçekler, Paramparça, Hangimiz Sevmedik, Anne, Hayat Şarkısı, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Muhteşem Yüzyıl IV.Murad, Diriliş Ertuğrul, Kara Sevda, Bu Şehir Arkandan Gelecek, Poyraz Karayel, No:309, Vatanım Sensin, Cesur ve Güzel,Umuda Kelepçe Vurulmaz, Ölene Kadar, Cesur Yürek, Aşk ve Mavi, Arka Sokaklar, Yıldızlar Şahidimdir (Final), Dayan Yüreğim, Kalbimdeki Deniz, Seksenler, Aşk Laftan Anlamaz, Adı Efsane, İçimdeki Fırtına, Hayat Bazen Tatlıdır, O Hayat benim, Baba Candır, Aşk Laftan Anlamaz ve Bodrum Masalı dizilerinin yeni bölümleri yayınlandı.

Haftanın dizilerinde Total‘in ilk sırasında bu hafta, 12,83 reyting puanı ile TRT1’in Diriliş Ertuğrul ilk sırada yer aldı. Total’in 10.sırasında Star Tv’nin Kara Sevda 6,22 puanla yer aldı.

AB’nin ilk sırasında Total’de olduğu gibi TRT1’nin Diriliş Ertuğrul 15,78 reyting puanı ile zirvede yer aldı. AB’nin 10.sırasında ise, Atv’nin drama dizisi Kırgın Çiçekler 71.bölümünde aldığı, 5,16 puanla yer aldı.

23271-yildizlar_sahidim_yayindan

Star Tv. Cuma akşamı ekranlara gelen Berk Cankat‘ın Yıldızlar Şahidim dizisinin 4.bölümü Finali yayınlandı. Maalesef aldığı reyting puanları çok düşüktü. Bu nedenle bu hafta 4.Bölümünde erken final yapıtı. Resmen 4 bölümlük mini dizi oldu.

kerem-elif-in-oglu-icimdeki-firtina-2-bolum

Başrollerini Merve Boluğur, Yusuf Çim, Gizem Karaca ve Burak Yamantürk’ün oynadığı “İçimdeki Fırtına” 11 Şubat Cumartesi akşamı Star Tv ekranlarında başlamış, geçen hafta da 2.bölümü ekranlara gelmişti. İlk bölümde olduğu gibi reytingleri yine düşüktü. Totol’de 3,32 ile 11.sırada, AB’de 3,01 ile 7.sırada yer aldı. Aslanda oyuncu kadrosu iyi… Yusuf Çim, Merve Boluğur ve Gizem Karaca sevilen oyuncular.

Reyting Nedir?

Reyting, izleyici tercihlerine göre ortaya çıkan izlenme payının kanallara ve programlara paylaştırılması ile oluşan değerlendirmedir. Reyting değerlendirmesi kanallar ve reklam şirketleri adına TNS tarafından gerçekleştirilir. Ölçme işlemi yaklaşık 2200 haneye yerleştirilen ve gizli tutulan reyting ölçme cihazları ile elde edilir. Reyting sonuçları, tüm gün boyunca izlenen programların listelenmesine imkan verir.

Ölçümler nasıl yapılıyor ?

Bağımsız kuruluş tarafından hesaplanan sonuçlar 3 kategoride hesaplanıyor AB, Total ve ABC1 kategorileri sonuçlarında share ve rating sıralı olarak 100 Tv programı günlük olarak paylaşılıyor reklam verenler ve yapımcılar için önemli yere sahip olan sonuçlar denek tv’lerde ki ölçüm cihazları vasıtasıyla istatistiki bilgileri alınıyor.

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım. Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

 

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10 :

1.Diriliş Ertuğrul 77.Bölüm (TRT1)………………………….12,83 – 28,12

2.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 57.Bölüm (Atv)..10,28 – 22,50

3.İçerde 21.Bölüm (Show Tv)…………………………………..9,58 – 21,63

4.Arka Sokaklar 429.Bölüm (Kanal D)………………………9,10 – 20,36

5.Kırgın Çiçekler 71.Bölüm (Atv)………………………………9,03 – 19,79

6.Aşk ve Mavi 15.Bölüm (Atv)…………………………………..8,48 – 19,09

7.Anne 15.Bölüm (Star Tv)……………………………………….7,68 – 17,47

8.Kalbimdeki Deniz 17.Bölüm (Fox Tv)……………………..6,58 – 15,47

9.Vatanım Sensin 16.Bölüm (Kanal D)………………………6,48 – 15,12

10.Kara Sevda 56.Bölüm (Star Tv)…………………………….6,22 – 13,63

 

AB’de ilk 10 :

1.Diriliş Ertuğrul 77.Bölüm (TRT1)………………………….15,78 – 34,19

2.İçerde 21.Bölüm (Show Tv)………………………………….12,62 – 29,53

3.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 57.Bölüm (Atv)…9,83 – 22,12

4.Vatanım Sensin 16.Bölüm (Kanal D)………………………9,21 – 21,94

5.Cesur ve Güzel 14.Bölüm (Star Tv)…………………………7,73 – 18,06

6.Anne 15.Bölüm (Star Tv)………………………………………7,30 – 16,38

7.Adı Efsane 4.Bölüm (Kanal D)……………………………….5,64 – 14,56

8.Kara Sevda 56.Bölüm (Star Tv)……………………………..5,46 – 11,90

9.Arka Sokaklar 429.Bölüm (Kanal D)………………………5,16 – 12,86

10.Kırgın Çiçekler 71.Bölüm (Atv)…………………………….5,16 – 11,82

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :

1. DİRİLİŞ ERTUĞRUL : Engin Altan Düzyatan’ın başarı ile canlandırdığı Ertuğrul Bey karakteri ile TRT1’in tarihi dizisi “Diriliş Ertuğrul” bu hafta da, 77.bölümü ile AB’de aldığı 15,78 reyting puanı ile ilk beşin birinci sırada haftalardır yer almaya devam ediyor.

695688_1 diriliş 77.bölüm

Sadettin Köpek ve Vasilius türlü oyunlar yaparak çıkarlarına hizmet eden Ural’ı kurtarmak istemiş ama mahkeme Ural’ın idamına karar vermiştir. Fakat Candar’ın ölümü her şeyi değiştirmiş, Vasilius’a yeni hamle yapma imkanı vermiştir. Vasilius Ural’ı kurtarmak adına ilk adımı atmış iki adamını kurban ederek onu tekfur cinayetinden aklamıştır. Fakat Ural sadece, Tekfur’u öldürtmekten değil, Ertuğrul’un alplarını öldürtmekten de hüküm giymiştir. Şimdi sıra Emir Saadettin’e gelmiştir. Peki Emir Saadettin Ural’ın alpları öldürtmek suçundan aklanmasını sağlayabilecek midir? Diğer yandan Çavdar obasında beylik seçimi heyecanı devam etmektedir. Henüz bey seçimi yapılamamıştır. Acar Bey’in beyliğe talip olması ve Emir Saadettin’in onu desteklemesi Aliyar Bey’in işini zorlaştırmıştır. Ertuğrul’un hedefi Aliyar’ın Bey olmasını sağlamaktır. Peki bunun gerçekleşmesi için nasıl bir hamlede bulunacaktır? Vasilius gün geçtikçe Helena’ya duygularını açmakta, Helena’nın gönlünü fethetmek adına her türlü oyunu yapmaktadır. Diğer yandan Bamsı gittikçe Helena’ya bağlanmakta, aşk ateşiyle yanıp kavrulmaktadır. Bu ikili arasında kalan Helena’nın yönü ne olacaktır?

2.İÇERDE : Show Tv’nin fenomen dizisi olan İçerde Pazartesi gecesinin reyting rekortmeni olarak zirvedeki yerini koruyor. AB Grubunda 21.bölümünde aldığı 12,62 puanla haftanın dizileri arasında bu hafta da, 2.sırada yer aldı. Sarp (Çağatay Ulusoy), dört yaşında kaçırılan öldü denilen kardeşi Umut’u (Aras Bulut İynemli) arama hikayesi ele alınıyor. Kaderin cilvesi her ikisi de polis kolejinde kardeş olduklarını bilmeden birlikte okuyor, polis oluyorlar. Mert içerde polis ama mafya babası Celal’e çalışıyor. Ağabey Sarp dışarıda, köfteci Celal’in sağ kolu gözükse de gizli polis, müdürü Yusuf’a çalışıyor. Sarp, Celal’in itimadını iyici kazandı ve onun sağ kolu olarak gözüküyor.

Sarp, kardeşi Umut’un yaşadığını, Coşkun ile telefonda konuşurken öğrenince göz gazlarını tutmaz. Bu ağlama sahnesi 21.Bölüme damgasını vurdu. Herkesi oldukça duygulandırdı.

C4kqU-TWcAMRsxa

“İçerde”nin 21. bölümünde; Sarp, gizli soruşturmacı Gökhan’ı vurmaktan tutuklanır. İçine düştüğü durumdan kurtulabilmesi için Yusuf Müdür’ün yardımına ihtiyacı vardır. Yaşar fırsattan istifade yurt dışına kaçma planları yapar. Eylem ve Mert evdeyken Mert’e esrarengiz bir zarf gelir. Mert tuhaf davranır. Eylem, Mert’in bir işler çevirdiğinden şüphelenir. Mert zarfı gönderen her kimse ailesini tanıyan biri olduğunu anlar. Coşkun’un öldüğünü düşünen Mert bu sırrı başkasının bildiğinden şüphelenir ve peşine düşer. Mert’in Sarp’a olan düşmanlığı devam etmektedir. İki kardeş farkında olmadan ölümcül bir tuzağın içine aynı anda düşerler.

 

3.EŞKIYA DÜNYAYA HÜKÜMDAR OLMAZ : Oktay Kaynarca’nın macera dizisi Atv ekranlarında devam ediyor. Bu hafta 57.bölümü ile Total’de aldığı 10,28 reyting puanı ile 5.sıradan 3.sıraya yükseldi.

Oyun içinde oyun!
Çakırbeyli kadınları Suzi tehdidi altındadır. Meryem evin erkeklerini korumak adına harekete geçer fakat Esra’nın yüzüğünü fırlatmasıyla tüm çabalar boşa çıkacaktır. Suzi’nin İlyas’ı ziyaret etmek için nihayet bir engeli kalmamıştır.

JPEGmini

Hızır, Fahri’ye sıkılan kurşunlardan aleyhine el kaldıran masa üyelerini sorumlu tutar. Yine de planlarını yalnızca kendisini düşünerek yapmaz. Nitekim Hızır kaybederse herkes kaybedecektir. Silahlarını örgüte satıp O’nu devre dışı bırakmak isteyen Ercüment’i öldürme niyetindedir. İlk hamlesi Servet’in açgözlülüğünden faydalanarak Mert’e tuzak kurmak olur. Hızır ne kadar tehlikeli bir oyunun içinde olduğunun farkındadır. CIA ile restleşmeye hazırdır ve yanındakileri korumak adına planlarını açık etmez. İlyas bu aşamada devre dışı bırakıldığı için oldukça rahatsızdır. Bir taşla iki kuş vurma niyetinde olan CIA, Suzi üzerinden oyun kurarak Davut ve Nevzat’ı bitirmeyi amaçlar. Masa üyelerinin Hızır’a olan öfkesi geçmemiştir; özellikle de Tipi’nin. Kan davasına dönen hikayenin sonu herkesi şaşırtacaktır.

 

4.VATANIM SENSİN : Kanal D’nin milli duyguları kabartan heyecanlı dizisi bu hafta 16. bölümde AB’de aldığı 9,21 puanla, haftanın dizileri arasında yine aynı sırada 4.sırada yer aldı.

images VAT.SENSİN

16.Bölümde; Yunan Başbakan yardımcısı, devasa Türk Bayrağı ile karşılaştıktan sonra Cevdet’in zindana kapatılmasını emreder. Başbakan Venizelos’un kararıyla yeniden sürgün edilecek Cevdet, esir kampına gönderilecektir. Vasili’nin de görevden alınması, Cevdet’in hayatını tehlikeye sokar. Cevdet’in zindana kapatılması, Anadolu direnişinin İzmir’e ulaşması adına olumsuz bir hamle olur. Yüzbaşı Yakup, Yunan askeri kılığında Cevdet’e Mustafa Kemal Paşa’nın Erzurum Kongresi konuşmalarını getirir. Cevdet’i bir an önce çıkarmak için birlikte hareket ederler.

Erzurum Kongresi, İzmir’de geniş yankı bulur. Yunan konağındaki baloya damgasını vurur. Konan plakta herkes dinler ve Teğmen Leon ile Cevdet’in vatansever kızı Hilal’in dans sahnesi geceyi damgasını vurur.

Ekran AlıntısıVS.16.VALS

Kongre kararları, savaşın şeklini değiştirmeye neden olacaktır. İzmir’in de milli mücadeleye katılması için önemli bir adım atılır. Türk Bayrağı’nın yere düşmesini engellemek için kendisini feda eden Haydar’ın cenazesi büyük bir kalabalıkla kaldırılır. Dikilen devasa Türk Bayrağı yeniden ellerde dalgalanarak, halk bir araya toplanır.

 

5.ARKA SOKAKLAR : Kanal D’nin yılların uzatmalı dizisi Arka Sokaklar, bu hafta Total’de aldığı 9,10 reyting puanı ile 5.sırada yer aldı.

indir arka sk.429

17 Şubat 2017’de yayınlanan Arka Sokaklar’ın 429. Bölümünde ekibimizi kötü bir sürpriz bekliyor! Sezgin belasını saf dışı ettikten sonra sıra Kenan’a geliyor! Kenan’ın, terör örgütüne büyük bir silah teslimatı yapacağını öğrenen ekibimiz, baskın yaptıkları yerde beklenmedik bir durumla karşılaşıyor! Başarısız operasyonda kim tehlike ile yüz yüze kalıyor? Ekibin, Sezgin’i yakalamak için kurdukları tuzak başarılı olur! Bu tuzağa silahla direnen Sezgin, Ali tarafından vurulur! Ali, ölen bebeğinin intikamını almış olur. Rıza Baba, ekibinin başında bu operasyonu yürüttüğünde firari görünmektedir. Operasyon sonrası hastaneye dönüp gardiyanlara teslim olur!

Oktay’ın, İstihbarat Şube Komiseri olduğunu öğrenen ekip, Kenan’ı yakalamak için beraber çalışmaya başlar! İlk hedefleri ise Sezgin’in, Rıza Babaya yıktığı cinayet suçunun temizlenmesidir. Sezgin’in adamı Musa’yı yakalayan Oktay, onu konuşturmuş ve delilleri savcılığa göndermiştir! İncelenen belgelerden sonra Rıza Baba aklanıp tekrar ekibinin başına döner! Kenan’ın kızı ve Sezgin’in sevgilisi Yeşim, büyük bir eylem hazırlığındaki terör örgütü ile ağır silah teslimatı yapmak için anlaşır! Silah kaçakçılığının yapılacağı yeri içlerindeki muhbirlerinden öğrenen ekibimiz anında operasyon düzenler; fakat, burada onları tatsız bir sürpriz bekler!

 

Her iki kategorinin ilk on’da yer alan dizileri :

İçerde, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Anne, Diriliş Ertuğrul, Kara Sevda, Vatanım Sensin ve Arka Sokaklar her iki grupta yer alan diziler olmuştur.

 

Kanallara göre sıralamaya göz atarsak :

Total grubunda: Atv 3 Dizi, Kanal D ve Star ikişer dizi. Fox, TRT1 ve Show Tv birer dizi ile yer aldılar.

AB’de ilk onda: Kanal D ve Star 3 dizi. Atv ve 2 dizi. Show ve TRT1 birer dizi ile yer almıştır.

Bu haftanın kanalı; Total’de 3 dizi ve AB’de 2 dizi ile Atv. Total’de 2 dizi ve AB’de 3 dizi Kanal D. AB’de 3 ve Total’de 2 dizi ile Star Tv. birinciliği paylaşmışlardır.

 

YENİ BAŞLAYACAK DİZİLER :

Payitaht Abdülhamit” 24 Şubat 2017 Cuma günü TRT1’de başlıyor. Cuma günleri yayınlanan “Sevda Kuşun Kanadında” dizisi salı gününe kaydırıldı. Bülent İnan Babam ve Ailesi, dizisinden sonra TRT1’in yeni iddialı dizisi Payitaht Abdülhamit dizinde yer alıyor.

payitaht-abdulhamid

Osmanlı İmparatorluğu’nun var olma mücadelesinin tarihe damgasını vurduğu ve 1876 yılında çıktığı tahtta 33 yıl kalarak, bu zorlu süreci ‘Ulu Hakan’ unvanıyla taçlandıran Sultan Abdülhamid Han’ın hayatının kaleme alındığı “Payitaht Abdülhamid” dizisi dev kadrosu ve ES Film imzasıyla TRT1 ekranlarında başlıyor!

Çekimlerine Kocaeli Seka Film Platolarında başlanan dizinin, yönetmen koltuğunda “Kurtlar Vadisi”, “Elveda Rumeli” gibi başarılı dizi projeleriyle tanıdığımız Serdar Akar oturuyor. Sultan Abdülhamid Han karakterini ise, “Ihlamur Altında”, “Tatar Ramazan”, “Bir Çocuk Sevdim”, “Babam ve Ailesi” ve en son TRT’nin mini dizisi “Son Destan” gibi projelerde seyircinin severek izlediği Bülent İnal üstleniyor.

Tarihin en merak edilen dönemi ile Payitaht Abdülhamid ekranlara taşınacak… Ben merek ediyorum, sizi bilemem.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller ve dizi özetleri ilgili kanalların dizi ana sayfalarından alınmıştır. Sıralamalar dizi reytinglerine göre yapılmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir