Medcezir 1.Bölüm, Bu dizi tutar. On numara,

TV Programları

14 Eylül ’13

 

Kategori
TV Programları

 

Medcezir 1.Bölüm, Bu dizi tutar. On numara,

Star TV. in süper dizisi Medcezir aylardır konuşuldu ve nihayet 1. ci bölümü izleyicisiyle buluştu. Başlangıçta acaba diyerek tedirgin oturdum ekran karşına. Bir anda reklam anonsuyla kendime geldim. 1,5 saat geçmiş kaptırmışım kendimi.  Demek ki bu dizi ilk günden benden geçer not aldığı gibi, herkesten geçer not aldığından eminim.

Serenay Sarıkaya  (Mira Beylice) bu güne kadar hiçbir dizisini izlememiştim. İnanın sempatik tavırları, rahat hareketleri ve şirinliği ile dikkatleri üzerine çekiyor. Hoş kız, mankenliğini de beğendim. Yaman ile yaşayacakları aşk da çok güzel olacak. İlk bölümden iyi kaynaştılar.

Gelelim Çağatay Ulusoy’ a (Yaman Koper), bu role o kadar güzel adapte olmuş ki, tarif edemem. Şaşkın görüntüsü altında, kendisinden emin, sakin ve enteresan bir oyuncu olarak karşımıza çıktı. Yakın plan çekimlerde jest ve mimiklerini çok iyi kullandığını gördüm. Ayrıca bu saç şekli ona yakışmış,  tipi değişmiş, her şekle de girebiliyor. Çağatay Ulusoy’ un Adını Feriha Koydum dizisinden sonra, Emir’in yolunu saymazsak ikinci ciddi dizisi olacak Medcezir. Bambaşka bir Çağatay Ulusoy gördüm Yaman karakteri altında. Oyunculuğunu bir kere çok geliştirmiş. Kamera Karşısında çok rahat, kendinden ve yaptığı rolden çok emin.

Avukat Selim Serez (Barış Falay) inanılmaz başarılı, sevecen, insancıl. Ezel dizisinden tanıyoruz kendisini. Usta bir oyuncu, fazla lafa gerek yok.

Eylül Buluter (Hazar Ergüçlü), deneyimli, cıvıl cıvıl güzel bir kız. Bu rahatlığı Mert’ e aşılayabilecek mi bakalım. Yaman ‘a sulanmadan edemedi. Mert de çok bozuldu.

Mert Serez (Taner Ölmez) rolü gereği fazla çocuksu. Ancak yüz hatları gerçek yaşını gösteriyor. Yaptığı rolde oldukça başarılı. Yaman ile çok iyi anlaşacaklar, Yaman ona güzel de ağabeylik yapacak.

Ender Serez (Mine Tuğay), zenginliğinin verdiği hava ile evde söz sahibi. Mesleği avukat olan kocasını avucunun içe almış. Evde kocası ve oğlu üstende sözü geçiyor. Kendinden çok emin.

Diğer karakterleri ilerleyen bölümlerde ele alacağım.

Netice itibariyle, orijinali O.C. e biraz fazlaca bağlı kalmış. Dilerim ilerleyen bölümlerde biraz Türk Örf ve adetlerine uydurulur, bize özgü olur.

Ay Yapım’ın bu süper dizisi Medcezir, Cuma akşamlarının reyting kralı olacağını tahmin ediyorum. Bu gece de liderlik Medcezir’ de. ( Reytinglerde: Totalde 1.ci. – AB Grubunda burun farkı ile 2.ci sırada)

Medcezir, yolun açık, uzun soluklu bir dizi olman dileğiyle.

Keyifli seyirler.

 

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Face : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir