Geçen Haftanın (24 – 30 Ekim 2016) en çok izlenen dizileri!

TV Programları

cats-31-ekim

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 24 – 30 Ekim 2016 Tarihleri arasında ekranlarımıza gelen, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

Yeni dizilerin birer birer devreye girmesi ile kalite standardı arttı. Reyting puanlarında yükselmeler oldu. Çift basamaklı reyting puanları gelmeye başladı. Beşin altında puan alanlar günlük reytinglere bile giremez oldular.

Kanallar haftanın 7 günü her akşam eski sezon ve yeni dizileri görücüye çıkardılar. İşte bir hafta içinde gösterimdeki diziler: İçerde, Babam ve Ailesi, Kırgın Çiçekler, Paramparça, Hangimiz Sevmedik, Rüzgarın Kalbi, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Familya, Hayat Şarkısı, Anne, Gülümse Yeter, Diriliş Ertuğrul, No:309, Kara Sevda, Poyraz Karayel, Aşk Laftan Anlamaz, Adını Sen Koy, Bodrum Masalı, Yüksek Sosyete, Vatanım Sensin, Kördüğüm, Cesur Yürek, Asla Vazgeçmem, Arka Sokaklar, Kiralık Aşk, Bana Sevmeyi Anlat, Kertenkele Yeniden Doğuş, Seksenler, Rüzgarın Kalbi, Tatlı İntikam (Final yapacak), İlişki Durumu Karışık, Seviyor Sevmiyor, Kalbimdeki Deniz, O Hayat Benim, Arkadaşlar İyidir (erken final yaptı) ve Hayat Sevince Güzel devam eden diziler.

Haftanın dizilerinde Total’de ilk onun 1.sırasında, TRT1’in sezon dizisi Diriliş Ertuğrul, 14,06 puan ile ilk sırada yer alıyor. Total’ın 10.sırasında da Kanal D’nin bu hafta yeni başlayan Vatanım Sensin 5,73 puanla yer almıştır.

AB’nin ilk sırasında da, TRT1’nin tarihi dizisi Diriliş Ertuğrul AB’de aldığı 14,06 gibi yüksek bir reyting puanı ile zirvedeki yer aldı. AB’nin 10.sırasında ise, Kanal D’nin Hayat Şarkısı, 5,12 puan ile yer alıyor.

Reyting Nedir?

Reyting, izleyici tercihlerine göre ortaya çıkan izlenme payının kanallara ve programlara paylaştırılması ile oluşan değerlendirmedir. Reyting değerlendirmesi kanallar ve reklam şirketleri adına TNS tarafından gerçekleştirilir. Ölçme işlemi yaklaşık 2200 haneye yerleştirilen ve gizli tutulan reyting ölçme cihazları ile elde edilir. Reyting sonuçları, tüm gün boyunca izlenen programların listelenmesine imkan verir.

Ölçümler nasıl yapılıyor ?

Bağımsız kuruluş tarafından hesaplanan sonuçlar 3 kategoride hesaplanıyor AB, Total ve ABC1 kategorileri sonuçlarında share ve rating sıralı olarak 100 Tv programı günlük olarak paylaşılıyor reklam verenler ve yapımcılar için önemli yere sahip olan sonuçlar denek tv’lerde ki ölçüm cihazları vasıtasıyla istatistiki bilgileri alınıyor.

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım. Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

 

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10 :

1.Diriliş Ertuğrul 62.Bölüm (TRT1)………………………….11,19 – 26,77

2.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 44.Bölüm (Atv)…8,90 – 22,52

3.Arka Sokaklar 414.Bölüm (Kanal D)………………………7,97 – 20,12

4.İçerde 6.Bölüm (Show Tv)……………………………………7,95 – 20,54

5.No:309 19.Bölüm (Fox Tv)…………………………………..7,58 – 14,45

6.Anne 1.Bölüm (Star Tv)……………………………………….6,72 – 16,82

7.Kırgın Çiçekler 56.Bölüm (Atv)…………………………….6,49 – 16,54

8.Yüksek Sosyete 18.Bölüm (Star Tv)………………………6,07 – 15,08

9.Hayat Bazen Tatlıdır 3.Bölüm (Star Tv)………………..5,93 – 14,00

10.Vatanım Sensin 1.Bölüm (Kanal D)……………………..5,73 – 14,31

 

AB’de ilk 10 :

1.Diriliş Ertuğrul 62.Bölüm (TRT1)…………………………14,06 – 32,91

2.İçerde 6.Bölüm (Show Tv)…………………………………..10,77 – 27,66

3.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 44.Bölüm (Atv)…9,21 – 23,59

4.Vatanım Sensin 1.Bölüm (Kanal D)……………………….7,85 – 20,29

5.Anne 1.Bölüm (Star Tv)………………………………………..7,55 – 19,81

6.Kiralık Aşk 58.Bölüm (Star Tv)……………………………..5,92 – 16,60

7.No:309 19.Bölüm (Fox Tv)……………………………………5,83 – 14,01

8.Kara Sevda 41.Bölüm (Star Tv)……………………………..5,28 – 12,74

9.Hayat Bazen Tatlıdır 3.Bölüm (Star Tv)…………………5,18 – 12,51

10.Hayat Şarkısı 27.Bölüm (Kanal D)……………………….5,12 – 13,60

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :

1.DİRİLİŞ ERTUĞRUL: TRT1’in buram buran tarih kokan dizisi “Diriliş Ertuğrul” 62.bölümü ile bu hafta AB’de aldığı 14,06 reyting puanı ile bu hafta, ilk beşin birinci sıradaki yerini aldı.

3849-dirilis-ertugrul-62-bolum-fotograflari

Kardeşlerinden ayrılıp göç yoluna düşen Ertuğrul Bey, obasını Karacadağ eteklerine getirmiştir. Bu diyarda onu daha zorlu şartlar beklemektedir. Artık bir bey olan Ertuğrul, obasının geçimini sağlamak için kılıcının yanında ticari zekâsını da kullanmak zorundadır. Ticaretin kalbinin attığı Hanlı Pazar’da yeni dostları ve yeni düşmanları olacaktır. Hancı Simon diyara uzaklardan gelen Ertuğrul Bey’e pazarında ticaret yapma fırsatı verecek midir? Ertuğrul Bey, altının her şey demek olduğu bu pazarda var olabilmek için nasıl bir yol izleyecektir? Bölgenin en güçlü obası olan Çavdarların, Ertuğrul Bey’e ve obasına yaklaşımı nasıl olacaktır? Çavdar Obasını demir yumrukla yöneten Candar Bey ve oğlu Ural Bey Ertuğrul Bey’in gelişi ile değişen ticari dengelere karşı önlem almak zorunda kalacaklardır. Ancak bu önlemler ve Hancı Simon’un yüklendiği gizli misyon, ardı arkası kesilmeyecek olayların fitilini ateşleyecektir. Kendini ihanetlerin, gizli ittifakların ve fitnenin tam ortasına bulan Ertuğrul, kutlu yolculuğunu ve gizli görevini sürdürebilmek için büyük fedakârlıklar yapmak zorundadır…

 

2.İÇERDE : Show Tv’nin polisiye fenomen dizisi İçerde Pazartesi gecesinin reyting kralı olarak yayınını sürdürüyor. 6.bölümünde de AB Grubunda bu bölüme kadarki en yüksek puanı almasına rağmen, aldığı 10,77 puanla haftanın dizileri arasında 2.sıraya geriledi. Çağatay Ulusoy ile Aras Bulut İynemli birbirini arayan iki kardeş… Her bölümde birbirleri ile çatışan, biri içerde polis ama mafya babası Celal’e çalışıyor. Ağabey Sarp dışarıda, köfteci Celal’in sağ kolu gözükse de gizli polis, müdürü Yusuf’a çalışıyor.

b40142ece0b8bf3bb61ac922d07ec247_k

“İçerde”nin 6. bölümünde; Yusuf, Celal’in sevkiyatını basmak için özel harekat polisleriyle birlikte harekete geçer. Celal’in lojistik firmasını Melek’in üzerine devredecek olması Yeşim’in hiç hoşuna gitmemiştir. Yeşim, Melek ve Sarp’ın yakınlaşmasını koz olarak kullanmaya karar verir. Yusuf ekibin içinden birinin Celal tarafından satın alındığı bilgisini ekibiyle paylaşır. Hainin kim olduğunu bulmak zorundadırlar. Yusuf’un ekibi zorlu bir sınavdan geçecektir.

 

3.EŞKIYA DÜNYAYA HÜKÜMDAR OLMAZ : Atv’nin iddialı dizisi, bu sezonda da Salı gecelerinin birincisi… Bu hafta 44.bölümünde AB’de aldığı 10,77 reyting puanı ile 3.sırada yer alıyor.

3_d-eskiya-dunyaya-44-bolum

Hızır Çakırbeyli’nin etrafını saran düşmanlarına yenileri eklenmiştir. Alparslan’ın ölümle mücadelesinin ardından yaratılmak istenen kaos ortamı İlyas’ın kaçırılmasıyla hız kazanır. Hızır Çakırbeyli’nin etrafını saran düşmanlarına yenileri eklenmiş, çember daralmıştır. Yeni belanın adı ise Gülmezler çetesidir. Kadın, çocuk diye ayrım gözetmeksizin savrulan tehditler yaşanacak kötü günlerin habercisidir adeta. Gülmezlerin tüm masa üyelerinden haraç istemesiyle ortam iyiden iyiye gerilir. Kaybedecek bir şeyi kalmayan Ünal Kaplan dışında herkesin sevdiklerinin hayatından endişe etmesi gereken bir döneme girilmiştir artık. Bu süreçte Hızır’ın devletle olan ilişkisini nasıl düzelteceği de en büyük merak konusudur…Gerginlikler Çakırbeyli hanesinde de devam eder. Hayriye Ana’nın attığı tokadın izi Hızır’ın yüreğinden kolay kolay silinmez. Handan ile Ceylan’ın öfkesi, ailesini bir arada tutmaya çalışan Meryem’in önünde bir duvar gibidir. Ayşen’in öğrendiği gerçekler ise herkesi derinden sarsacak bir olaya neden olacaktır…

 

4.ARKA SOKAKLAR : Kanal D’nin sevilen dizisi Arka Sokaklar geçen haftaya göre bir basamak geriledi bu hafta 414.Bölümünde, Total grubunda aldığı 7,97 reyting puanı ile 4.sırada yer aldı.

3859-arka-sokaklar-414-bolum-resimleri

Arka Sokaklar 414. Bölüm’de; ekip, Mesut’un oğlunu kurtarmak için harekete geçer! Tunç ve Ebru baygın halde Koray’ın adamlarının aracıyla depoya kaçırılır. Tunç’ların kaçırıldığını gören taksicinin ifadesine başvurulur. Koray şüpheli tek isimdir. Rıza baba sinyal takibini başlatır. Ebru’nun kaçırıldığı ailesine de haber verilir. Annesi Ayten, üvey babası İhsan perişan halde kızlarından gelecek iyi haberi beklerler. Koray, Mesut’a ulaşır. Tunç ve Ebru karşılığında istediği bellidir. Mekanından kaldırdıkları malın tamamını geri istemektedir. Ebru ve Tunç kıpırdayamayacak şekilde bağlıdır. Koray’ın adamları tarafından yüksek dozda eroine mahkum kalırlar. Mesut, hayattaki tek varlığı oğlunu kurtarmak için çırpınmaktadır.

 

5.VATANIM SENSİN: Kanal D’nin yeni dizisi ilk bölümü ile haftanın dizileri arasında 5.sıradan girdi. 1.Bölümünde AB’de aldığı 7,85 reyting puanı ile 5.sırada yer aldı.

57f7cc66a781b618203786c5

Vatanım Sensin 1. Bölüm’de; Cevdet, kan kardeşi Tevfik’in ihanetine uğrar.
Balkan harbinin sonlarına doğru Selanik’te bir binbaşıdır Cevdet ( Halit Ergenç). Vatanı için yiğit bir asker, karısı Azize’ye ( Bergüzar Korel) tutkun bir aşık; çocukları Ali Kemal, Yıldız ve Hilal’e şefkatli bir baba, anası Hasibe’ye ise hayırlı bir evlattır. Kan Kardeşi Tevfik’le beraber cephede vatan topraklarını kaybetmemek için var gücüyle direnirken başına gelen kalleş bir olay her şeyi alt üst eder. Cevdet ailesinden kopmaya mecbur kalır. Selanik’ten İzmir’e göç etmek zorunda kalan Azize’ye ise Tevfik yardım eder.

Ona karşı yıllardır gizlediği duygularını belli etme pahasına yanlarında olur. Oysa Tevfik’in de büyük bir sırrı vardır. Azize üç çocuğu ve kayınvalidesi ile zorlu bir mücadelenin içinde bulur kendini. Canından çok sevdiği kocasının yokluğuyla ve savaş yıllarının zorluklarıyla mücadele ederek yetiştirir çocuklarını. 1919 yılında, Yıldız güzeller güzeli, gözü yükseklerde, Hilal ise memleket sevdalısı mücadeleci bir genç kız olmuştur. Yıldız, Yunanlılar’ın şerefine düzenlenen bir baloya gizlice katılırken, Yunan Teğmen’i Leon’a aşık olur. Hilal, işgale karşı insanları örgütlemek için gazete yazıları yazarken başını derde sokar. Ali Kemal ise gönlündeki aşk acısıyla ve kendisine dair öğrendiği hazin sırla yaşamaya çalışan serseri bir mayın gibidir. Azize her birinin dertleriyle uğraşmaya çalışırken, İzmir’in Yunanlılar tarafından işgal edileceği haberi ile sarsılırlar. Oysa bu işgal onlara yıllar önce kaybettikleri birini geri getirecektir. Ama hiç ummadıkları bir şekilde…
Her iki kategorinin ilk on’da yer alan dizileri :

İçerde, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Anne, Diriliş Ertuğrul, No:309, Vatanım Sensin ve Hayat Bazen Tatlıdır her iki grupta yer alan diziler olmuştur.

 

Kanallara göre sıralamaya göz atarsak :

Total grubunda: Star Tv 3 dizi. Atv ve Kanal D 2 dizi. TRT1, Fox Tv ve Show Tv birer dizi ile yer aldılar.

AB’de ilk onda: Star Tv 4 dizi. Kanal D 2 dizi. TRT1, Atv, Fox ve Show Tv birer dizi ile yer almıştır.

Bu haftanın kanalı; Total’de 3 dizi ve AB’de 4 dizi ile yer alan Star Tv olmuştur. Kanal D, AB’de 2 ve Total’de 2 dizi ile 2.sırada yer almıştır.

muhtesem-yuzyil-kosem-sultan1

Bu sezon Fox Tv ekranlarında izleyeceğimiz, Kösem Bağdat Fatihi IV.Murad‘ın 4.tanıtım fragmanı ekranlara geldi. Tanıtımlar dönmeye devam ediyor.Yeni Kösem rolünde Nurgül Yeşilçay oldu. Osmanlı’nın Demir yumruğu, Bağdat Fatihi IV. Murad’ın güzeller güzeli aşkı, prenses Farya rolünü ise Farah Zeynep Abdullah canlandırıyor. Anne ile Oğul Karşı Karşıya… Medcezir’in kötü çocuğu Metin Akdülger, bu defa padişah oluyor ve ıv.Murad karakterini can veriyor.

 

3a9eecf636fca1aaf31686a231896a1b_313x313

Kıvanç Tatlıtuğ ve Tuba Büyüküstün‘ün yeni dizisi “Cesur ve Güzel”in 2.fragmanı da yayınlandı. İlk bölüm 10 Kasım Perşembe akşamı ekranlara geliyor. Senaryosunu Ece Yörenç’in yazdığı dizinin ilk iki fragmanı yayınlandı. At üstündeki güzel Sühan’ın atı önüne çıkan arabadan ürker. Cesur arabası ile onu takip eder ve attan alır indirir. Bolca reklamı yapılan dizi, gerçekten beklenen ilgiyi görecek mi merakla bekliyoruz.

 

5816167218c7732dc0e1a112-tile

Kerem Bursin’in yeni dizisi “Bu Şehir Arkandan Gelecek” partneri belli oldu. Kerem’in partneri Hazal Kaya, Özge Özpirinçci derken Saadet Işıl Aksoy olmuş. Hadi hayırlısı diyelim.

 

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller ve dizi özetleri ilgili kanalların dizi ana sayfalarından alınmıştır. Sıralamalar dizi reytinglerine göre yapılmıştır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir