Ay Yapım Kara Sevda ile Seul’den ödül bekliyor ve beklenen ödül geldi!

TV Programları

kara-sevda-3

Ay Yapım Kara Sevda ile Güney Kore Seul’den ödül bekliyor.

Star TV’de yayınlanan ve 2.sezon çekimleri başlayan “Kara Sevda” dizisi; (Seoul International Drama Awards) Seul Drama Ödülleri’ne geçtiğimiz Ağustos ayında aday gösterildiğini yazmıştım. Kara Sevda ‘En İyi Drama Dizisi’ ve başrol bayan oyuncusu Nesihan Atagül, dizdeki ‘Nihan’ karakteri ile ‘En İyi Kadın Oyuncu’ dalında finale kalmışlardı.

Uluslararası ‘Seul Drama Ödülleri’be bu yıl 51 ülkeden 265 başvuru yapılmıştır. Ön eleme sonucunda 28 yapım ve 28 kişi finalist olmaya hak kazanmışlardı.

Ödül töreni için dizinin başrol oyuncusu Burak Özçivit ile yönetmen Hilal Saral Güney Kore’nin başkenti Seul’de düzenlenecek tören için dün sabah yola çıktı. Burak Özçivit Instagram hesabından uçakta çekilmiş fotoğrafını paylaşarak altına şu notu düştü: “Seoul’e doğru yola çıktık.@hilalsaral #southkorea”

fft16_mf7617944

Kara Sevda dizisi, bugün düzenlenecek törende ‘En İyi Dizi’ ve ‘En İyi Kadın Oyuncu’ kategorileri olmak üzere iki dalda yarışacak. Ben kendi adıma dizinin mutlaka bir ödül alacağını tahmin ediyorum. Ama rengi ne olur, Altın mı? Gümüş mü? Bronz mu? Bilemem!

Dizinin Kemal karakterini can veren Burak Özçivit ile senaristi Nihal Saral Seul’de madalya bekliyorlar.

Dizinin Nihan’ı Neslihan Atagül ise ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülüne aday gösterilmesine rağmen reklam çekimleri nedeniyle ödül törenine katılamamıştır. Atagül’un Lily James, Taylor Schilling ve Lali Esposito gibi rakipleri var.

Ay Yapım Güney Kore’deki bu yarışmaya her yıl katılmaktadır. Daha önce Ezel ile Juri Özel Ödülü, 2014 yılında Medcezir ile ‘En İyi Dizi’ ikincilik ödülüne layık görüldü. Aynı yıl Çağatay Ulusoy Medcezir’deki ‘Yaman’ karakteri ile En İyi Oyuncu dalında finale kalmıştı. Çağatay Ulusoy, katıldıkları törende dizinin senaristi Ece Yörenç ile ikincilik ödülünü almışlardı.

284620-medcezir

2015 Engin Akyürek Kara Para Aşk Dizisindeki Komiser Ömer karakteri ile ‘En İyi Aktör Ödülü‘ne layık görülmüştü.

engin-akyurek-kore-seul-odul

İnşallah bu yıl da Burak Özçivit ile Hihal Saral, Kara Sevda’ya verilecek ödülü ya da Neslihan Atagül adına ödülü alacaklardır.

Bol şanslar diliyorum.

Ve beklenen ödül geldi. Kırmızı halıda yürüyen Burak Özçivit, Seul’lü izleyicilerden büyük alkış aldı. Hilal Saral ile ödülü almak için sahneye çıktı.

Uluslararası dizi sektörünün büyük ilgi gösterdiği organizasyonda En İyi Dizi dalında Jüri Özel Ödülü’ne layık görülen Kara Sevda’nın ödülünü yönetmen Hilal Saral ve Burak Özçivit birlikte aldı. Hilal Saral sahneden “Anlattığımız hikayenin ülke sınırlarını aşıp kardeş ve güzel ülke Güney Kore tarafından ödüllendirilmesi çok gurur verici. Ülkemiz Kore dizilerini çok seviyor, ben de çok seviyorum. Ortak duygumuzun aşk olduğunu ve bu yüzden birbirimize yakın hissettiğimizi düşünüyorum. Ödül için çok teşekkür ediyorum” cümleleriyle teşekkür ederken Burak Özçivit konuşmasına Korece “Merhaba” diyerek başladı. Ödülü tüm Kara Sevda ekibine ithaf eden Burak Özçivit “Ödül için gerçekten çok teşekkür ediyoruz. Türkiye’de yaptığımız işin dünyanın bir ucunda böyle bir ödülle bize geri dönmesi bizi çok mutlu ediyor. Bu ödülü Kara Sevda çalışanları adına alıyorum. Jüriye çok teşekkür ediyorum. Yaşadığı onca soruna rağmen aslanlar gibi dimdik ayakta duran yüce Türk Halkı’na da buradan selamlar iletiyorum. Ne mutlu Türk’üm diyene!” cümleleriyle mutluluğunu ifade etti.

cr0r80lwcaevph1

cr0vhjvweaae-i

Tebrikler Ay Yapım… Tebrikler Kara Sevda… Tebrikler Burak Özçivit…

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir