Kızılcık Şerbeti İzleyenin Boğazını Yaktı!

TV Programları

Kızılcık Şerbeti Show Tv. ekranlarında yayınlanan sevilerek izlenen bir dizi idi. 2 Haftadır yayınlanmıyor. Rtük yayından kaldırdı. Daha doğrusu 5 hafta yayın yasağı cezası verdi.

CEZA AĞIR OLDU!

Kızılcık Şerbeti dizisi 19.bölümde yayınlanan, Nursema’nın gerdek gecesinde, pencereye çıkması ve kocası İbrahim tarafından itilmesi ile sokağa düşmüş ve hastanelik olmuştu. Rtük 22 Mart günkü toplantısında, yayın yasakları kadına şiddet; “Toplumsal cinsiyet eşitliğine ters düşen, kadınlara yönelik baskıları teşvik eden ve kadını istismar eden programlar içeremez” ilkesinin ihlali nedeniyle ile 5 bölüm yayın yasağı cezası verdi. Ayrıca kanala da 1,5 Milyon TL. ceza verdi. Aslında bu ceza biraz ağır oldu.

Başka bir konu, tamam ceza verildi. Bu cezanın kanala duyurulma zamanı ve şekli yanlıştı. 14 Nisan akşamı 23 bölüm yayına girecekti. Yayına saatler kala tebligat yapılması yanlıştı. O gece seyirci de şok oldu. Neden yayınlanmadığını anlamaya çalıştı. Rtük yayınlanması için bir belgesel göndermişti. Resmen seyirciye içtiğiniz Kızılcık Şerbeti zehir oldu, boğazları yandı.

Başrollerini; Barış Kılıç (Ömer), Evrim Alasya (Kıvılcım), Sıla Türkoğlu (Doğa), Doğukan Güngör (Fatih), Sibel Taşçıoğlu (Pembe), Settar Tanrıögen (Abdullah), Ceren Yalazoğlu Karakoç (Nursema) ve Erkan Tınmaz (Umut) gibi oyuncularımız rol alıyor.

Kızılcık Şerbeti’ni izleyici çok sevdi. Tam da hayatın içinden gelen bir konusu: Kızılcık Şerbeti dizisinin konusu modern kadın Kıvılcım, eşinden boşandıktan sonra hayata sımsıkı tutunmuş iki kızını da mükemmel şekilde yetiştirmiştir. Küçük kızı Çimen (Selin Türkmen) liseye devam ederken büyük kız Doğa (Sıla Türkoğlu) üniversitede diş hekimliği okumaktadır. Kısacası tutucu muhafazakar bir aile ile modern eğitimli başka bir aile arasındaki farklılıklar.

Gülseren Budayıcıoğlu’nun gerçek hayat hikayelerinden aldığı konular ile yazdığı kitaplar ile tanıdık. Bu yapımı da  o mu yazdı net bilemiyorum. Melis Civelek senarist olarak Adını Feriha Koydum dizisinin çok sevilmesi ile tanıdığımız bir senaristimiz. Böyle güzel bir yapımı ortaya çıkardı, yazdı ve sevdirdi.

Kızılcık Şerbeti 5 bölüm Show ekranlarında yok. Bölümlerin çekimleri devam ediyor. Cezanın bitmesi ile kalığı yerden 23.bölümden itibaren devam edecek. Show tv. avukatlarının itirazı haklı bulunursa daha önce de gelebilir.

Kızılcık Şerbeti’nin boğazınızı yakmadan içmek dileği ile…

İyi Seyirler

Abdurrahman Balcılar

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir