Geçen Haftanın (29 Ağustos – 4 Eylül 2016) en çok izlenen dizileri!

TV Programları

cats 5 EYLÜL

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 29 Ağustos – 4 Eylül 2016 Tarihleri arasında ekranlarımıza gelen, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

Geçen hafta ortası Eylül aynın ilk günlerine girdik. Eylül ayı demek yeni dizi sezonu demektir. Ve geçen hafta yeni sezon dizilerinin başlaması ile dizilerde bir canlanma gözlendi. Yeni sezon dizileri daha ilk bölümleri ile haftalık sıralamaya girmeye başladılar.

Total’de Fox Tv’nin yaz dizisi No; 309 geçen hafta aldığı 6,67 puan ile gene 1.sırada yer aldı. Total’in 10.sırasında ise, Show Tv’nin yeni dizisi “Arkadaşlar İyidir” aldığı 3,50 puanla yer aldı.

AB’nin ilk sırasında da, Atv’ nin “Seviyor Sevmiyor” aldığı 6,87 reyting puanı ile yer alıyor. AB’nin 10.sırasında ise gene önceki hafta olduğu gibi “Hayat Sevince Güzel” 1,93 puanla yer aldığını görüyoruz.

Bu hafta Kanal D’nin yeni iddialı dizisi Bodrum Masalı 3.bölümü ile ekranlarımıza geldi. Perşembe akşamı yayınlanan dizi, Total’de ve AB’de 2.sırada yer aldı. Başrollerini Timuçin Esen, Şevval Sam ve Murat Aygen oynadığı dizide, yeni genç oyuncular göz dolduruyor.

Kanal D’nin “Hayatımın Aşkı” beklenen performansı göstermedi. Serkan Çayoğlu, Hande Doğandemir, Berk Hakman ve Zafer Algöz gibi güçlü isimleri yer aldığı dizisinde Nilüfer karakterine hayat veren oyuncu Duygu Boztepe, dizinin sevenlerine final kararını dizi ekibiyle birlikte çelikleri bu video ile duyurdu. Boztepe paylaşımın altına yazdığı “Bu kadar güzel bir ekibin bir gün tekrar buluşması dileğiyle, emeği geçen herkese teşekkür ederim” notuyla dizinin final yapacağını açıkladı.

Yeni sezon dizilerinin yanında eski sezon dizileri de gümbür gümbür geliyor. Star Tv’nin Paramparça, Kara Sevda, Kiralık aşk. Atv: Kırgın Çiçekler, Yeter, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz ve Kertenkele. Kanal D: Arka Sokaklar, Poyraz Karayel ve Hayat Şarkısı. Fox Tv: Kördüğüm ve O Hayat Benim devam edecek dizilerden bazıları olarak göze çarpıyor.

Reyting Nedir?
Reyting, izleyici tercihlerine göre ortaya çıkan izlenme payının kanallara ve programlara paylaştırılması ile oluşan değerlendirmedir. Reyting değerlendirmesi kanallar ve reklam şirketleri adına TNS tarafından gerçekleştirilir. Ölçme işlemi yaklaşık 2200 haneye yerleştirilen ve gizli tutulan reyting ölçme cihazları ile elde edilir. Reyting sonuçları, tüm gün boyunca izlenen programların listelenmesine imkan verir.

Ölçümler nasıl yapılıyor ?

Bağımsız kuruluş tarafından hesaplanan sonuçlar 3 kategoride hesaplanıyor AB, Total ve ABC1 kategorileri sonuçlarında share ve rating sıralı olarak 100 Tv programı günlük olarak paylaşılıyor reklam verenler ve yapımcılar için önemli yere sahip olan sonuçlar denek tv’lerde ki ölçüm cihazları vasıtasıyla istatistiki bilgileri alınıyor.

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım. Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

 

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10 :

1.No:309 Özel 12.Bölüm (Fox Tv)……………………6,67 – 21,17

2.Bodrum Masalı 3.Bölüm (Kanal D)………………6,11 – 20,08

3.Seviyor Sevmiyor 8.Bölüm (Atv)…………………..5,88 – 19,10

4.Bana Sevmeyi Anlat 2.Bölüm (Fox Tv)………….5,76 – 18,81

5.Gülümse Yeter 7.Bölüm (Show Tv)……………….5,52 – 19,13

6.Hayat Sevince Güzel 12.Bölüm (Fox Tv)………..4,99 – 17,23

7.Aşk Laftan Anlamaz 9.Bölüm (Show Tv)……….4,73 – 15,42

8.Rüzgarın Kalbi 3.Bölüm (Fox Tv)…………………4,45 – 15,12

9.Yüksek Sosyete 11.Bölüm (Star Tv)……………….4,33 – 14,36

10.Arkadaşlar İyidir 2.Bölüm (Show Tv)………….3,50 – 11,29

 

AB’de ilk 10 :

1.Seviyor Sevmiyor 8.Bölüm (Atv)…………………6,87 – 22,31

2.Bodrum Masalı 3.Bölüm (Kanal D)…………….6,46 – 20,92

3.No:309 12.Bölüm (Fox Tv)………………………..5,73 – 18,39

4.Bana Sevmeyi Anlat 2.Bölüm (Fox Tv)……….5,56 – 19,37

5.Gülümse Yeter 7.Bölüm (Show Tv)…………….4,56 – 16,78

6.Yüksek Sosyete 11.Bölüm (Star Tv)…………….4,37 – 14,17

7.Rüzgarın Kalbi 3.Bölüm (Fox Tv)……………….4,42 – 17,82

8.Aşk Laftan Anlamaz 9.Bölüm (Show Tv)…….3,68 – 12,01

9.Hangimiz Sevmedik 4.Bölüm (TRT1)………….3,46 – 11,98

10.Hayat Sevince Güzel 12.Bölüm (Fox Tv)…….3,41 – 12,05

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :

1.Seviyor Sevmiyor : Atv’nin yeni dizisi uzun bir aradan sonra 8.bölümü ekranlara geldi. AB’de aldığı 6,87 reyting puanı ile 1.sırada yer aldı.

Deniz İstanbul’dan uzaklaşmak, evden taşınmak ister. Tuna bu yolculuğunda ona arkadaşlık edecektir. İrem ise vicdan azabı yüzünden Yiğit’i kendisinden soğutmaya çalışır. Tuna’nın Deniz’i yanında götürmesi tesadüf değildir. Tuna da artık bir eşiktedir… Belki de hayatının aşkını bulmuştur, belki de artık ona açılması her şeyi söylemesi gerekmektedir. Fakat ne İrem ne Deniz aradıkları huzuru bulamayacaklar, birbirlerinin boşluğunu kapatamayacaklardır. Madem İrem Denizsiz, Deniz de İrem’siz olamıyor, geriye tek bir çare kalmaktadır. Barışacaklar ve her şeyi Yiğit’e olduğu gibi anlatacaklar. İrem ve Deniz, Yiğit’e vermek için bir itiraf mektubu döşenirler ve itiraf vakti gelir çatar.

57c7da9e18c77323384962bf

 

2.No:309 : Fox Tv’nin bu güzel aşk dizisinin 12.bölümünde Total’de aldığı 6,67 puanla 2.sırada yer almıştır.

Kına olur da, gelin hamamı olmadan olur mu.. Bunu bilen İsmet babaanne hemen bir organizasyon yapar .. Bu arada Lale’nin çeyizi Onur’ların evine yerleşmektedir. Düğüne artık sayılı günler kalmıştır.. İki aileyi de heyecan sarmaya başlar.. Elbette bu arada Pelinsu ve Betül boş duracak değildir.. Bu düğüne engel olmanın Lale ve Onur’un arasını bozmanın yollarını ararlar..

no309izlecom-no-309-12-bolum

 

3.Bodrum Masalı : Fox Tv’nin yeni iddialı dizi bu hafta da, 3.bölümünde AB’de aldığı 6,46 puanla 3.sırada yer almıştır.

Evren, Cahit’in verdiği bilgi ile tuzağa düşmüş, yeri tespit edilmiştir. Borcuna karşılık hapse girme tehlikesi ile karşı karşıyadır. Polisten kaçar ve saklanır. Ergüven ailesi tüm güçleri ile Evren’in borcunu ödemeye çalışırken Yıldız’ın ve Ateş’in Evren’e olan öfkesi artmaktadır. Cahit’in olaydaki rolünün açığa çıkması Ateş ve Alara’yı karşı karşıya getirir. Gözde ise Yıldız’ın Evren’e olan öfkesini Evren’i birlikte kaçmaya ikna etmek için kullanır. Yıldız’a olan aşkını kalbinin derinliklerine gömmüş olan Faryalı, kendisini hiç istemediği halde Ergüvenlerin ailevi problemleri ile uğraşırken bulur. Su, babasının kurtulması için çabalarken Kelebek’ten yardım alır. Cenk, Kelebek’i kıskanmaya başlar. Arkadaşı Uzay’ın da doldurması ile Su’ya karşı çok büyük bir hata yapmak üzeredir.

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 100

 

4.Bana Sevmeyi Anlat: Fox Tv’nin yeni dizisi Bana Sevmeyi Anlat 2bölümünde Total’de aldığı 5,76 reyting puanı ile 4.sırada yer almıştır.

Alper, Engin’in araması sonucunda gelini kaçırdığını fark eder. Leyla’nın düğünden kaçması Haşmet’i çılgına çevirir. Alper bir yandan Çiçek için endişelenirken diğer yandan da Leyla’nın çaresizliği karşısında tutulmuştur. Ezgi, Rüzgar’ı Leyla’ya kavuşturmaya çalışırken Hakverdi peşlerindedir. Bir yandan Haşmet, diğer yandan Hakverdi Leyla için çemberi git gide daraltmaktadır. Alper, Leyla’yı güvende olabilmesi adına kendi evine getirmek zorunda kalır. O an çaresizlikle alınan bu karar Alper ve Leyla için dönülmez bir yolun başlangıcıdır.

bana-sevmeyi-anlat-2-bolum-fragmani-1

 

5.Gülümse Yeter : Show Tv’nin sevilen dizisi Gülümse Yeter’in 7.Bölümünde, aldığı 5,52 reyting puanı ile 5.sırada yer almıştır.

Gülümse Yeter’de Sarp, Yasemin’i karşısına alıp konuşmayı deniyor. Ona başkasından hoşlandığı tatlı bir dille anlatmaya çalışıyor. Ancak Yasemin bütün olanları bildiğini, hoşlandığı kişinin de kendi ablası olduğunu bildiğini söylüyor. Bununla birlikte Sarp’a ters tepki veriyor. Ancak Yasemin hala Sarp’ı deli gibi kıskanıyor…

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 80

Her iki kategorinin ilk on’da yer alan dizileri :

Hayat Sevince Güzel, Gülümse Yeter, No:309, Aşk Laftan Anlamaz, Yüksek Sosyete, Bodrum Masalı, Bana Sevmeyi Anlat, Rüzgarın Kalbi ve Seviyor Sevmiyor her iki grupta yer alan diziler olmuştur.

Kanallara göre sıralamaya göz atarsak :

Total grubunda: Fox Tv 4 dizi. Show Tv 3 dizi. Kanal D, Atv ve Star Tv birer dizi ile yer aldılar.

AB’de ilk onda: Fox Tv 4 dizi. Show Tv 2 dizi. Kanal D, Atv, Trt1 ve Star birer dizi ile yer almıştır.

Bu haftanın kanalı; Total’de ve AB’de 4 dizi ile Fox Tv haftanın tartışmasız tek kanalı olmuştur. 2.sırada Total’de 3, AB’de 2 dizi le Show Tv yer almıştır.

Eski sezon dizileriyle beraber yeni diziler de geliyor. Bu yeni sezonda Star tv yeni dizileri ile geliyor. Hayat Bazen Tatlıdır ve Anne.

Show Tv yeni sezona çok iddialı olarak giriyor. Cesur yürek, Arkadaşlar İyidir ve Ay Yapım’ın İçerde dizisi ile atak yaptı. Çağatay Ulusoy’un polisiye dizisi “İçerde”nin 2 tanıtım fragmanı yayınladı. 2.tanıtım fragmanı sosyal medyada ses getirdi. Çağatay Ulusoy, Aras Bulut İynemli’nin polisiye dizisi ‘İçerde’de; Çağatay Ulusoy oyunculuk performansı ile dikkati çekti. Saçlarını ve sakalını kesen Ulusoy, Polis Sarp karakteri olarak oldukça iddialı. 19 Eylül Pazartesi akşamı Show Tv‘de ilk bölüm ekranlara gelecek.

CrlKDgxXgAA4rdr

Burak Özçivit, Neslihan Atagül ve Kaan Urgancıoğlu’nun “Kara Sevda” nın tanıtım fragmanları Star ekranlarında dönmeye başladı. Bu sezon da oldukça iddialı gözüküyor.

Geçen Sezon Star ekranlarında izlediğimiz, Muhteşem Yüzyıl Kösem bu sezon yeni kadrosu ile Fox Tv ekranlarında olacak. Yeni Kösem rolünde Nurgül Yeşilçay’ı izleyeceğiz. Oğlu Şehzade 4.Murad karakterini Metin Akdülger can verecek. Ayrıca Gevheran Sultan olarak Aslı Tandoğan, Evliya Çelebi olarak; Necip Memili, Hazerfen Ahmet Çelebi rolü aranıyormuş. İçerde dizisinde yer alamayan Zeynep Farah Abdullah’ı da tarihi dizide göreceğiz.

Star Tv. Yüksek Sosyete’nin yanında, Paramparça dizisine Mine Tugay’dan sonra, Nebahat Çehre’nin katılacağı iddia ediliyor.

Seçkin Özdemir gibi güçlü bir karakter ile Kiralık Aşk’a Pamir karakteri olarak katılıyor. Elçin Sangu ve Barış Arduç’un başrolü oynadıkları Kiralık Aşk, gene Cuma gecelerinin iddialı dizilerinden…

Kıvanç Tatlıtuğ ve Tuba Büyüküstün’ün yeni dizisi “Cesur ve Güzel” Ekim ayı içinde yayınlanacak. Ayrıca Vahide Perçin ile Cansu Dere’nin yeni dizisi “Anne” Ekim ayında ekranlarda olacak.

 

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller tarafımdan İnternetten, sıralamalar dizi reytinglerine göre yapılmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir