Geçen Haftanın (22 – 28 Ağustos 2016) en çok izlenen dizileri!

TV Programları

cats 29 ağustos

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 22 – 28 Ağustos 2016 Tarihleri arasında ekranlarımıza gelen, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

Bu hafta gösterime giren diziler arasında, Total’de Fox Tv’nin yaz dizisi, No; 309 aldığı 8,08 puan ile 1.sırada yer aldı. Total’in 10.sırasında ise, Kanal 7’nin Yalancı Bahar 2,25 puanla yer almıştır.

AB’nin ilk sırasında da gene Fox Tv’nin No;309 aldığı 5,71 reyting puanı ile yer aldı. AB’de 10.sırasında ise Hayat Sevince Güzel, 1,93 puanla yer aldığını gördük.

Bu hafta Kanal D’nin yeni iddialı dizisi Bodrum Masalı 2.bölümü ile ekranlarımıza geldi. Perşembe akşamı yayınlanan dizi, Total’de 1.sırada yer aldı. AB’de ise, Yüksek Sosyete’nin ardından 2.sırada yer aldı. Başrollerini Timuçin Esen, Şevval Sam ve Murat Aygen oynadığı dizide, Alperen Duymaz ve Dilan Çiçek Deniz gibi, yeni başarılı genç yüzlerde yer aldı.

Kanal D’nin “Kanıt: Ateş Üstünde” final kararı aldı. Şahane Damat ise, bu hafta final yaparak ekranlara veda etti.

Reyting Nedir?
Reyting, izleyici tercihlerine göre ortaya çıkan izlenme payının kanallara ve programlara paylaştırılması ile oluşan değerlendirmedir. Reyting değerlendirmesi kanallar ve reklam şirketleri adına TNS tarafından gerçekleştirilir. Ölçme işlemi yaklaşık 2200 haneye yerleştirilen ve gizli tutulan reyting ölçme cihazları ile elde edilir. Reyting sonuçları, tüm gün boyunca izlenen programların listelenmesine imkan verir.

Ölçümler nasıl yapılıyor ?

Bağımsız kuruluş tarafından hesaplanan sonuçlar 3 kategoride hesaplanıyor AB, Total ve ABC1 kategorileri sonuçlarında share ve rating sıralı olarak 100 Tv programı günlük olarak paylaşılıyor reklam verenler ve yapımcılar için önemli yere sahip olan sonuçlar denek tv’lerde ki ölçüm cihazları vasıtasıyla istatistiki bilgileri alınıyor.

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım. Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10 :

1.No:309 Özel 11.Bölüm (Fox Tv)……………………8,08 – 28,09

2.Seviyor Sevmiyor 7.Bölüm (Atv)……………………5,55 – 20,14

3.Bodrum Masalı 2.Bölüm (Kanal D)………………..5,31 – 17,70

4.Gülümse Yeter 6.Bölüm (Show Tv)………………..4,67 – 16,57

5.Yüksek Sosyete 10.Bölüm (Star Tv)…………………4,46 – 15,06

6.Hayat Sevince Güzel 11.Bölüm (Fox Tv)………….4,29 – 15,34

7.Rüzgarın Kalbi 1.Bölüm (Fox Tv)……………………4,27 – 16,26

8.Tatlı İntikam 20.Bölüm (Kanal D)………………….2,71 – 10,52

9.Şahane Damat 8.Bölüm-Final (Star tv)……………2,64 – 9,57

10.Yalancı Bahar 69.Bölüm (Kanal 7)…………………2,25 – 7,9

 

AB’de ilk 10 :

1.No:309 11.Bölüm (Fox Tv)………………………..7,78 – 27,53

2.Seviyor Sevmiyor 7.Bölüm (Atv)………………..6,51 – 24,77

3.Yüksek Sosyete 10.Bölüm (Star Tv)……………4,92 – 17,99

4.Bodrum Masalı 2.Bölüm (Kanal D)…………….4,69 – 17,10

5.Rüzgarın Kalbi 2.Bölüm (Fox Tv)………………..4,42 – 17,82

6.Gülümse Yeter 6.Bölüm (Show Tv)……………..4,28 – 15,98

7.Bana Sevmeyi Anlat 1.Bölüm (Fox Tv)…………3,59 – 14,11

8.Hayat Sevince Güzel 11.Bölüm (Fox Tv)………2,90 – 10,59

9.Tatlı İntikam 20.Bölüm (Kanal D)……………….2,62 – 10,43

10.Hayat Sevince Güzel 11.Bölüm (Fox Tv)………1,93 – 7,12

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :

1.No:309 : Fox Tv’nin bu güzel aşk dizisinin 11.bölümünde Total’de aldığı 8,08 puanla 1.sırada yer almıştır.

İstemeden girdikleri evlilik yolunda her hafta birbirlerine bir adım daha yaklaşan Onur ve Lale’nin eğlenceli hikâyesi devam ediyor. Onur’un Lale’yi kıskanması aralarında inatlaşmalarına neden olur. Onur’un Lale’ye yaptığı pahalı sürpriz Lale’nin hiç hoşuna gitmez. Lale’nin daha önce kaybettiği yemek hazırlama iddiasın artık yerine getirmesinin de günü gelmiştir. Evde birlikte hazırladıkları yemekte daha da çok yakınlaşan ilişki arasında romantik anlar yaşandı.

no-309-dizisinde-11

 

2.Seviyor Sevmiyor : Atv’nin yeni dizisi uzun bir aradan sonra 7.bölümü ekranlara geldi. AB’de aldığı 5,55 reyting puanı ile 2.sırada yer aldı.

Yiğit stajyer olarak gördüğü Deniz Aslan ile kendi çocukluk aşkı Deniz Aslan arasındaki benzerlikleri fark etmeye başlar. İrem ise Deniz rolünde hatalar yaparak Yiğit’in kendisinden şüphe duymasına ve uzaklaşmasına sebep olur. Tuna’nın Deniz’e özel ilgisi Deniz’e yakınlık duymaya başlayan Yiğit’in dikkatini çekmiştir. Yiğit kafa karışıklığı yaşarken İrem’in sürprizi tüm sorularının cevabını verecektir. Deniz ile Yiğit, Neşe’nin katılamadığı iş gezisine baş başa gitmek zorunda kalırlar. Yiğit ile Deniz’in baş başa vakit geçirmesine dayanamayan Tuna, Deniz’e sürpriz yapmak için yanlarına gider. Tuna bu ani gelişi ile Yiğit’i şaşırtırken, Deniz’in sürprizi ile Tuna ve Yiğit donakalacaktır.

fft99_mf7568120 sevior sevmiyor

 

3.Bodrum Masalı : Fox Tv’nin yeni iddialı dizinin 2.bölümünde Total’de aldığı 5,31 puanla 3.sırada yer almıştır.

Evren, Yıldız’ın haberi olmadan, yaptığı yolsuzlukları gizleme çabası içindedir. Durum ortaya çıkarsa hem Yıldız’ı kaybetme hem de hapse girme riski ile karşı karşıya kalacaktır. Otelin satışı için Gözde üzerinden Cahit ile pazarlık aşamasında olması işini zorlaştırır. Ateş, Alara’ya sonunda açılmış, onun da kendisine aşık olduğunu anlamıştır. Ancak babasının gecenin bir yarısı Gözde’nin evinden çıktığını gördükten sonra asıl meselesi babasının sırrını öğrenmek olur ve Alara’ya yalan söylemek zorunda kalır. Kelebek, hoşlandığı Su’nun Cenk ile ilişkisine, Aslı ise Alara ve Ateş arasındaki yakınlığa şahit olmakta, iki genç de ayrı ayrı acı çekmektedir.

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 100

4.Gülümse Yeter : Show Tv’nin sevilen dizisi Gülümse Yeter’in 6.Bölümünde, aldığı 4,67 reyting puanı ile 4.sırada yer almıştır.

“Gülümse Yeter”in beşinci bölümünde mesajların Gül’ün değil Yasemin’in attığını öğrenen Sarp hayal kırıklığı yaşarken, Yıllardır unutamadığı okul aşkı Gül’ü doktor Kemal’in yanında gören Sarp bir kez daha yıkılmıştı. ‘Gülümse Yeter’in son bölümünde; Avukattan gelen Emre’nin haberiyle Amerika’ya gitme hayalleri suya düşen Özdemir’ler için Civan’ların evinden başka seçenek kalmamış, tersine dönen devran Ömer dedenin evinde Özdemir’ler için bu kez çileye dönüşmüştür. Lütfü bey ve kızları bu günden sonra Ömer dedenin evinde yaşamayacaklardır! Peki Lütfü bey şimdi ne yapacak?

57b6c4670f25441334eb776d gülümse yeter

 

5.Yüksek Sosyete : Star Tv’nin romantik komedi türündeki Yüksek Sosyete 10.bölümünde Total’de aldığı 4,46 reyting puanı ile 5.sırada yer almıştır.

Yüksek Sosyete 10. son bölümde nefesler tutuldu. Heyecanlı dakikaların yaşandığı Yüksek Sosyete son bölümde Kerem ve Cansu arasında gerçekler ortaya çıktı.. Yüksek Sosyete 10. bölümde yaşananlar haberimizde. Kerem’in itirafıyla allak bullak olan Cansu, gerçeklerle nasıl baş edeceğini bilemez. Bu zamansız itiraf Mert’in planlarını suya düşürür. Yıllardır yan yana yürüyen iki dost, ilk defa karşı karşıya gelirler. Bu kavga aynı zamanda onların dostluklarının en büyük sınavıdır. Diğer yandan Levent’in hayatına girmesiyle yeni bir düzen kurabileceğine inanan Süreyya, yıllardır boyun eğdiği Metin’e boşanma davası açmaya karar verir.

yuksek-sosyete-10-bolum-fragmani

 

Her iki kategorinin ilk on’da yer alan dizileri :

Hayat Sevince Güzel, Gülümse Yeter, No:309, Yüksek Sosyete, Bodrum Masalı, Bana Sevmeyi Anlat, Tatlı İntikam, Rüzgarın Kalbi, Seviyor Sevmiyor her iki grupta yer alan diziler olmuştur.

 

Kanallara göre sıralamaya göz atarsak :

Total grubunda: Fox Tv 3 dizi. Kanal D ve Star Tv 2 dizi. Atv, Show ve Kanal 7 birer dizi ile yer aldılar.

AB’de ilk onda: Fox Tv 5 dizi. Kanal D 2 dizi. Star, Atv ve Show birer dizi ile yer almıştır.

Bu haftanın kanalı; Total’de 3 dizi. AB’de 5 dizi ile Fox Tv haftanın tartışmasız tek kanalı oldu.

 

Geçen hafta dizilerde yeni sezon hareketlenmesi başladı. Kanal D’de “Bodrum Masalı” gibi güçlü bir gençlik dizisi yayına girdi. Eski sezon dizileriyle beraber yeni diziler de geliyor. Evlat Korkusu, Vatansever, Arkadaşlar İyidir (Pazar akşamı ilk bölüm yayınlandı), Cesur Yürek, Bana Sevmeyi Anlat.

Ay Yapım’da Çağatay Ulusoy’un çok iddialı polisiye dizisi “İçerde”nin tanıtım fragmanı çekildi ve ilk tanıtım fragmanı Show Tv ekranlarında görücüye çıktı. Çekimleri hızla devam eden Çağatay Ulusoy, Aras Bulut İynemli ve Bensu Soral’ın polisiye dizisi İçerde, adından sosyal medyada sıkça söz ettiriyor. Çağatay Ulusoy oyunculuk adına yine imajında değişiklik yaparak, saçlarını ve sakalını kısalttı. Sarp ile Mete adlı iki polis kardeşin birbirini bulma hikayesini izleyeceğiz.

iceride-dizisinin-oy-7f33f8aeb4ad3180d5dd

Çağatay Ulusoy; Sarp karakteri olarak hırslı, gözü pek polisi canlandıracak. İçerde; 19 Eylül Pazartesi akşamı ilk bölümü Show Tv ekranlarında olacak.

Burak Özçivit ile Neslihan Atagül’ün “Kara Sevda” da bu hafta yeni bölüm çekimleri başladı. Eylül ayı içinde macera kaldığı yerden devam edecek.

Eski sezon dizilerinin yeni bölümlerinin çekimlerine başladı ya da başlayacak. Eylül ayından itibaren yarışa katılacaklar. Kıvanç Tatlıtuğ ve Tuba Büyüküstün’ün yeni dizisi (Cesur ve Güzel) Ekim ayı içinde yayınlanacak. Kadir Doğulu, Seda Balkan ve Mustafa Üstündağ’ın yeni dizisi “Bana Sevmeyi Anlat” geçtiğimiz Cuma akşamı ilk bölümü yayınlandı ve oldukça da sevildi.

 

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller tarafımdan İnternetten, sıralamalar dizi reytinglerine göre yapılmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir