Tv’lerin yaz dizileri ve performansları!

TV Programları

cats 8 temmuz

Yaz ayının gelmesi ile sezon dizileri sona eriyor, yada yeni sezonda tekrar başlamak üzere tatile giriyorlar. Tv’ler yaz aylarına genellikle yeni iddialı dizilerle girmek ve reytinglerden pay almak istiyorlar. Bazı kanallar da geçmiş yıllarda oynayan beğenilen dizilerin tekrarlarını koyuyorlar.

Bu yaz nedense öyle aman aman çarpıcı dizi, oh be harika bir yapım diyebileceğimiz dizi göremiyorum. Gene de haksızlık etmek istemem. Yayına giren tüm dizileri seyretme olanağım yok. Bazılarını tam olarak takip ediyorum. Bazılarının fragmanlarını seyrediyorum. İlgi,mi çeken dizileri programıma alıyor seyrediyorum.

Şimdi bu yeni yaz dizilerini şöyle bir göz atalım.

 

YÜKSEK SOSYETE (Star) : (***)

yuksek-sosyete

Star Tv’nin en iddialı dizilerinden biri olarak göze batıyor. 3 bölüm oynadı ve öne çıktı. Başrollerini Hazar Ergüçlü ve Engin Öztürk paylaşıyor. Meriç Aral, Ozan Dolunay ve Bi Yapım – Burak Sağyaşar yapımcısı. Perşembe akşamları Star Tv’de oynuyor.

 

HANIM KÖYLÜ (Star) : (**)

hanım köylü afişi resimleri-6

Gold Yapım Başrollerini, Yusuf Çim ve Gülsim Ali oynuyor. İlk olarak Cumartesi akşamları yayınlandı, daha sonra gün değiştirerek Pazartesi akşamı Saat:20’e geldi. İstanbul’dan köye gelen Ferit’in köylü kızla romantik komedi türündeki aşkını ve köy hayatını anlatıyor. İzmir Seferihisar Sığacık’da çekilen dizinin, yönetmeni Faruk Turgut dizinin maliyetinin masraflı olması nedeniyle erken final yapabileceğinden söz ediyor.

 

ŞAHANE DAMAT (Star) : (*)

sahane-damat-tanitim-fragmani-yayinlandi-7154681

İlk iki bölümü ekranlara gelen Şahane Damat, ünlü yönetmen Osman Sınav’ın romantik komedi dizisi. Başrollerini, Burcu Özbek (Melike), Ali Esen Duru (Mehmet), Nüket Duru (Peri-Diva) ve Erhan Yazıcıoğlu (Hayati) oynuyor. Salı akşamları Saat:20.00’de ekranlarda yer alıyor.

 

HAYAT SEVİNCE GÜZEL (Fox) : (***)

hayat-sevince-guzel-jis

Fox Tv’nin sevilen dizi Limon Film – Hayri Aslan’a ait, komedi dizisi…

Oyuncular: Algı Eke (Zarife), Ekin Mert Daymaz (Savaş), Öykü Çelik (Emine), Burak Çelik (Barış), Macit Koper(Halil), Ali Erkazan (Muhtar Soylu), Uğur Çavuşoğlu (Salih Toprak), Hakan Meriçliler (Şinasi Göçer), Ali Düşenkalkar (Rüstem Özkan), Lemi Filozof (Osman Soy)

Yaptıkları dolandırıcılıklar yüzünden İstanbul’dan apar topar kaçan Göçer ailesi, arkalarında bıraktıkları belalılardan olabildiğince uzaklaşmaya çalışırken, kendilerini Ege’de bulurlar. Köyün hırçın güzeli Zarife’nin otlattığı koyunlar yüzünden kaza yaparlar. Zarife, Savaş ve Barış arasındaki aşk üçgeninin fitili de o an ateşlenmiş olur. Kazada yaralanan Şinasi’ye yardım eden Zarife, sadece kendi köylerinde yetişen bir bitki olan ve köye de adını veren Şıpıldak otundan yaptıkları merhem ile onu tedavi eder. Bu merhemin mucizevi bir etkisi olduğunu gören Göçer ailesi, formülün peşine düşerler…

Dört bölüm ekranlara geldi. Dizi şimdilik iyi gidiyor.

 

NO:309 (Fox) : (**)

no309

Fox Tv’nin romantik komedi yazlık dizilerinden bir diğeri… Gold Yapım. Başrollerinde Demet Özdemir ve Furkan Palalı’nın yer aldığı yeni dizi No: 309 her Çarşamba akşamı ekranlarda yer alıyor. 5 bölüm ekranlara geldi.

Dedesinden kalan mirası alabilmek ve şirketin başına geçebilmek için evlenmesi ve de çocuk sahibi olması gereken Onur, annesinin zoruyla bir randevuya gider. Lale de annesinin ayarladığı randevu için aynı mekandadır. Birbirlerini tanımayan Lale ve Onur yanlış anlaşılmalar sonucu aynı masaya otururlar. Bu yanlışlık onları büyük bir sürprize hazırlar.

 

TATLI İNTİKAM (Kanal D) : (****)

tatli-intikamin-yeni-bolumu-ne-zaman-yayinlanacak-23315

Kanal D’de sezon dizisi olarak başlayan “Tatlı İntikam” 28 Mart Cumartesi akşamı ilk bölümü ile yayına girdi. Halen sezon finali yapmadı yaz dizisi gibi devam ediyor. 14 Bölüm ekranlara geldi. İyi de reyting alıyor.

Başrollerini, Leyla Lydia Tuğutlu, Furkan Andıç, Can Nergis ve Ayşe Nil Şamlıoğlu oynuyor. Keyifle izlenecek bir dizi. Şimdilik yaz dizisi gibi devam ediyor.

 

HAYATIMIN AŞKI (Kanal D) : (**)

hayatımıb aşkı

Fox Tv’nin yen dizilerinden biri. Hayatımın Aşkı’nın başrollerini, Hande Doğandemir (Gökçe), Serkan Çayoğlu (Demir), Berk Hakman (Kaan) ve Zeynep Eronat (Rezzan) oynuyor. İyi başladı. 7 bölüm ekranlara geldi. Dizi Pazar akşamları ekranlara geliyor.

 

BODRUM MASALI (Kanal D) :

bodrum masalı

Kanal D’nin yeni iddialı dizilerinden biri olarak göze çarpıyor. TMÇ – Erol Avcı’nın yapımcısı olduğu dizinin başlıca rollerinde; Timuçin Esen (Faryalı), Şevval Sam (Yıldız), Murat Aygen (Evren), Alperen Duymaz (Ateş), Toprak Sağlam (Gözde), Dilan Çiçek Deniz (Su) gibi isimler yer alıyor.
Evren Ergüven pek çok otel sahibi varlıklı ve hırslı bir adamdır. Karısı Yıldız çocukları Ateş ve Su ile birlikte İstanbul’da görkemli bir hayat sürmektedir, Otellerinin büyük kısmının olduğu Bodrum’da ise ikinci bir kadınla kurduğu gizli bir yaşamı vardır. Evren’in bu düzeni ard arda verdiği yanlış kararlar neticesinde gelen hızlı iflasıyla tamamen bozulur.

Bodrum Maslı yakında Fox Tv ekranlarında olacak!

 

KANIT: ATEŞ ÜSTÜNDE (Kanal D) :

5772c4adac1fe353447682a KANIT

ANS Yapım – Abdullah Oğuz’un yapımcısı olduğu, Kanıt: Ateş Üstünde, Kanal D’nin yeni dizilerinden…

Başlıca rolleri: Tansel Öngel (Kaan), Ahmet Olgun Sünear (Rüzgar), Başak Güröz (Asya), Gurur Aydoğan (Ömer), Okday Korunan (Enver), Müge Mertson (Melek), Ebru Aytemur (Melis), Mustafa Açılan (Ozan) ve Hayati Akbaş (Tolga) oynuyorlar.

Kaan ve Rüzgar yetimhanede büyüyen iki kardeştir. Geçmişte yaşanan büyük aile dramı ve trajik kaçış hikayesinin sonunda iki kardeş yetimhaneye bırakılır. Kaan beş, Rüzgar iki yaşındayken hayatları tamamen yön değiştirmiş ve birbirlerinden başka tutunacak dalları kalmamıştır. Ancak onlar, aralarındaki sevgiden sımsıcak bir hikaye yaratır; anne-babasız büyümenin zorluklarından sıyrılıp kendilerine bir yön çizerler.

Yeni dizi yakında Salı akşamları ekranlara geliyor.

 

SEVİYOR SEVMİYOR (Atv) : (*)

8_d seviyor sevmiyor

Başrollerini, Zeynep Çamcı (Deniz Asloan), Gökhan Alkan (Yiğit Balcı), Gonca Sarıyıldız (İrem Gündoğan) ve Yiğit Kirazcı (Tuna Ertürk) oynuyorlar.

Deniz (Zeynep Çamcı) küçükken son derece varlıklı bir ailenin kızıydı. Güzelliği ve popülerliğiyle okulun göz bebeğiydi. Yiğit (Gökhan Alkan) de okuldaki herkesin alay ettiği gözlüklü, kısa boylu ve şişman çocuktu. Bu ikilinin yolları ortaokuldayken kesişir. Yiğit (Gökhan Alkan), herkes tarafından dışlanmasına rağmen Deniz (Zeynep Çamcı) ona kol kanat gerer. Aralarında unutulmaz bir bağ oluşur. Deniz (Zeynep Çamcı), Yiğit (Gökhan Alkan)’in ilk arkadaşı ve ilk aşkı oluverir. Ancak Yiğit (Gökhan Alkan) 15 yaşındayken babasıyla birlikte Amerika’ya taşınmak zorunda kalınca ayrı düşerler.

15 Haziran’da başladı ve Çarşamba akşamları 3 bölüm ekranlara geldi.

 

RENGARENK (Atv) :

00_d rengarenk

İlk bölümü 8 Temmuz Cuma ekranlara gelecek. Oyuncu kadrosunda: Selin Şekerci (Renk), Kaan Taşaner (Can), Ümit İbrahim Kantarcılar (Aras ), İbrahim Kendirci (Yiğit), Ferdi Sancar (Zeki Halay), İnci Türkay (Zerrin), Açelya Devrim Yılhan (Sedef) , Selin Yeninci (Neşe) , Merve Oflaz ( Saadet ) , Sertan Erkaçan (Ege) ve Cem Belevi (Pars), Şebnem Doğruer (Refika), Şükrü Türen (Mümtaz) yer alıyor.

Rengarenk, bir yanda aşka ve kadınlara inancını yitiren Can, diğer yanda ülkenin şöhretli yıldızlarından Renk’in romantik komedi tadındaki hikayesini konu alıyor.

 

AŞK LAFTAN ANLAMAZ (Show) : (**)

ask-laftan-anlamaz

Başrollerini Hande Erçel (Hayat), Burak Deniz (Murat), Özcan Tekdemir (Aslı), Merve Çağıran (İpek) ve Oğuzhan Karbi (Doru) oynuyor.

Zengin senaryosu ve oyuncu kadrosuyla Sarsılmaz ailesinin veliahtı olan Murat Sarsılmaz bir gün sürpriz bir şekilde Hayat’la karşılaşır. Hayat Giresun’da dünyaya gelmiştir ve iki arkadaşıyla beraber yaşamaktadır. Murat ve Hayat’ın ilk karşılaşması biraz kavgalı olsa da daha sonra ikili arasında yaşanan olaylar işin seyrini değiştirir.

Üç bölümü ekranlara gelen dizi Çarşamba akşamları Show Tv. ekranlarına geliyor.

 

GÜLÜMSE YETER (SHOW) :

gulumse-yeter

Yapımcılığını MF Yapım’ın üstlendiği; başrollerinde Erdal Özyağcılar, Aslı Bekiroğlu, Yılmaz Kunt, Sermet Yeşil, Erkan Sever, Seray Kaya, Evrim Doğan, Uğur Kurul, Aslı Altaylar ve Pamir Pekin‘in oynadıkları “Gülümse Yeter” Salı Saat 20.00’de Show TV’de başlıyor!

 

SEDDÜLBAHİR 32 SAAT (TRT1) :

SEDÜLBAHİR

TRT’nin iddialı projelerinden “Seddülbahir 32 saat” dizisi her Perşembe saat 20.00’de ekrana geliyor. Sadece dört bölüm sürecek dizi, gerek oyuncu kadrosuyla gerekse prodüksiyonuyla göze çarpıyor. Çanakkale savaşlarında Seddülbahir cephesindeki ilk 32 saatlik mücadeleyi anlatan Seddülbahir 32 Saat her Perşembe TRT1 ekranlarında yayınlanacak. İbrahim Çelikkol, Murat Ünalmış, Uğur Güneş, Dolunay Soysert, İlker Aksum, Gülsüm Ali İlhan, Deniz Celiloğlu, Timur Ölkebaş, Ahmet Mekin ve Okan Yalabık gibi birçok ünlü oyuncunun rol aldığı dizinin yapımını Okur film üstleniyor.
Çanakkale’de 5 ayrı lokasyonda kurulan film setinde çok sayıda figuran görev aldı. 750 adet kostüm dikildi, 750 adet silah ve 16 adet top yapıldı. tabya ve siperlerin yeniden tasarlandığı yapım süreci yaklaşık 8 ay sürdü. çekimleri 4 ay da tamamlanan dizinin yönetmenliğini Yasin Uslu yaptı. Senaryosunu Funda Çetin’in yazdığı“Seddülbahir 32 saat” dizisinin müzikleri ise Yıldıray Gürgen imzasını taşıyor.
Çanakkale kara savaşlarının başladığı ilk gün olan 25 nisan sabahı, Binbaşı Mahmut Sabri komutasındaki 1050 kişilik Mehmetçik kendisinden kat be kat üstün düşman birliklerine karşı 32 saat hiçbir yardım ve destek almadan direndi Seddülbahir’de. Ve düşmanın ilerlemesini durdurdu. İşte “ Seddülbahir 32 saat” dizisi bu kahramanların hikayesini anlatıyor.
Seddülbahir 32 Saat sadece dört bölüm olarak her Perşembe TRT1’de…

Yayin Tarihi: Çarşamba – 21.30

Tv’lerin yaz dizileri şimdilik böyle. Performanslarına gelince, izleyicinin beğenise  ve Total ve Ab’de aldıkları reyting puanlarına bağlı. Ben dizi adları yanında, yıldız verdim. 2-3-4 yıldız alanlar var. Burada genel izleyicinin beğenisi çok önemli. Eylül ayına yeni sezon dizilerin başlamasına kadar devam edecekler. Kimileri erken final yapacak, yerlerine yeni yapımlar yer alacaktır. Bu dizilerden izleyiciden olumlu tepki alan, beğenilen dizilerden bazıları yeni sezonda sezon dizisi olarak devam edecektir.

Keyifli Seyirler.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir