Medcezir 58.Bölüm / Yaman Mira’ya “Benimle evlenir misin?” Mira; “Evet, evet, evet.”

TV Programları

Ekran AlıntısımdıMD58.KP

Ay Yapım’ın fenomen dizisi Medcezir 58.bölümü ile izleyenlerini mest etti. Ve sonunda Yaman Mira’ya evlenme teklif etti. Benimle evlenir misin? Mira; Evet, evet, evet dedi. Dilek ağacına birlikteliklerini dileyerek çaput bağlamışlardı. Dilekler çabuk kabul oldu.

Her nedense bu süper dizinin bu bölümü, reytinglerde her iki kategoride de 3.sırada yer almış.

Bu bölümde de Çağatay Ulusoy ve Serenay Sarıkaya’nın performansları süperdi. Artık Yaman Mira aşkı da evliliğe doğru gidiyor. Çok badireler atlatıldı, bu aşk top atsan yıkılmaz derler ya, aynen öyle oldu.

Geçen bölüm sonunda Yaman Mert’i bulmuş, tam kurtarmıştı ki, son anda tekrar Turunç Nadir’in eline düşerler. Tabanca tehdidi ile arabaya bindirir, götürür. Eve gelen polis ve Mira ile arkadaşları evi boş bulurlar. Nadir Mert’in başına tabancayı dayamıştır. O sırada Selim Bey Yaman’ı arar.

Ekran AlıntısıMD58.1

Yaman, Nadir’in talimatı ile telefonu açar. Nadir, artık iki oğlun da elimde diyerek Selim’e peşindeki polisleri durdurmasını ister. Yoksa, önce hangi oğlunu öldürmek için seni ararım. Tam bu sırada Mert, Nadir’in boynundaki elini ısırınca, bu fırsattan faydalan Yaman Nadir’e bir tekme atar, elinden düşen tabancayı alır. Mert de arabanın sürücüsünün başını yangın söndürücüsü ile vurur. Ne olduğunu şaşıran şoför arabayı ağaca toslar ve durur.

Ekran AlıntısıMD58.2

Nadir tetiği çekmesi için Yaman’ı kışkırtır. Yaman sırf bulundukları yeri belirtmek için havaya bir el ateş eder. O sırada Mert’in şaşkınlığından istifade eden Nadir’in adamı Mert’in başına tabancayı dayar. Yaman de elindeki silahı atmak zorunda kalır. Yaman’nın alnına dayanan silah nedeniyle Yaman korkulu anlar yaşar.

Ekran AlıntısıMD58.3

Yaklaşan polis tek kurşunla Nadir’i öldürür. Gelen polisler her ikisini de kurtarır. Eylül, Mira ve bütün arkadaşları gelir. Kavuşma sahneleri görülmeye değerdir. Böylece, Mert’in kaçırılma olayı mutlu sonla biter.

Ekran AlıntısıMD58.4

Yaman ile Mira pastahaneden kahvaltılık için tadarak tatlı kurabiyeler alırlar. Mira hepsinden ayrı ayrı tatmak ister.

Ekran AlıntısıMD58.5

Mert o gece huzurlu bir uyku uyur. Rüyasında Eylül’ü görür, onu uykudan babası Selim uyandırır. O an Eylül de gelir, Mert’i kahvaltıya indirir.

Leyla, kocası Nadir’in öldüğünü bir türlü inanamaz. Hasan ve Giray da içeri alınmıştır. Mert’i tutan Nadir’in adamları Mehmet ile arkadaşı İzmirli de aranıyordur.

Ekran AlıntısıMD58.6

Kahvaltı sofrasında kaçırma olayı ve Mert’in yaşadığı kötü anlar konuşulur. Mert’in kurtuluşu için o gün hiç kimse okula gitmez. Gezip, dolaşmak isterler. Mert’i karikatürist Erdil Yaşaroğlu arar, Mert Uzay zanneder. Sonra durum ortaya çıkar. Görüşmek için anlaşırlar. Mert keyiften masada oynar.

Sude Hanım kocası Asım ile aralarında sorunlar nedeniyle Faruk Beyin  evine gelir. Faruk ile kapıda karşılaşırlar. Faruk, ben giderim sen burada kızlarla kalmasın der.

Ekran AlıntısıMD58.7

Mert’lerin kahvaltı sofralarına Orkun ile annesi Yasemin bir demet çiçekle gelirler. Orkun olanlar için, yaşattıkları için özür diler, kısaca olanları anlatır. Orkun Yaman’a abin görmüş bizi, bu iyiliğini unutmayacağım. O sırada Sude ile Faruk da kahvaltıya katılırlar.

Ekran AlıntısıMD58.8

Mira ile Yaman keyifle araba ile dolaşmak üzere çıkarlar. Arabayı Yaman kullanır. Her ikisi de çok mutludur. Mira her şey bitti, tartık tehlike yok, annemin de keyfi yerinde derken duraksar. Yaman’a sen benim bilmediğim bir şeyi biliyorsun. Sonra da tamam sormuyorum, yalan söylemeni istemiyorum, zaten söyleyemiyorsun da… Yaman ben o gün aileden birinin canı yanmasını istemedim.  Aramızda hiçbir sorunun olmasını istemiyorum. Mira, ormana gidip biraz yürümek ister. Yaman şuranda bir şey var deyip, Mira’yı dudaklarından öper. Arabadan inip el ele yürürler.

Ekran AlıntısıMD58.9

Kenan, katalog çekimleri için 2500 Lira alır. Çok memnun olur, Yaman’ı arar, anneni arıyorum, müjdeyi veriyorum, bu akşam sizi yemeğe götürüyorum. Yaman, savurma paranı, bu akşam Selim ağabeylere sözümüz var, birlikte yemek yiyeceğiz. Başka zaman gideriz.

Mira gördükleri bir gelin arabasını göstererek, sen hiç gelin arabası yolunu kestin mi? Diye sorar. Mira, damattan aldığı para zarflarını çocuklara dağıtır.

Ekran AlıntısıMD58.10A

Mutluluklarına diyecek yoktur, Yaman Mira’nın belinden tutarak havada üç tur döndürür.

Sedef babası Asım Bey ile sahilde yürüyüştedir. Babasına gerçekten Sude ile ayrılmak isteyip istemediğini sorar. Asım Bey, blöf yapmadığını kararlı olduğunu, boşanacaklarını söyler. Bir yıl dolmadan bu işin olması gerektiğini anlatır. Asım Şekip Kaya sonra da, Mert’e bir hediye alıp, bu akşam vermek istediğini söyler.

Ekran AlıntısıMD58.11

Mert ile Eylül odada keyifle gülüp, oynaşırlar.

Ekran AlıntısıMD58.12

Salonda Selim Bey de Deniz ile konuşurlar. Selim oğlunun gülüşmelerini duyunca çok keyiflenir. Oğullarını sağ salim kavuştuğu için çok keyifli ve huzuru yerindedir. Deniz de lafı gediğine koyar, seni seven bir sevgilin de var, der. Deniz çantasından çıkarttığı dosyayı göstererek yapımcı Yaman’ın şarkısını satın almak istiyor, Selim’in okumasını ister.

Ekran AlıntısıMD58.13

Yaman çocukluğunda oynadığı futbolu, yırtılan ayakkabılarını ve mahallenin aranan topçusu olduğunu anlatır. Mira, eğer ünlü bir futbolcu olsaydın, tanışmamız çok zor olurdu. Yaman seninki nasıldı, seninki yarış gibiydi, piyano dersinden baleye. Mira, Altınkoy’daki her çocuk gibi sıradan. Yaman biz ona Prenses tarifesi diyoruz.

Ekran AlıntısıMD58.14

Yaman gördüğü dilek ağacını göstererek, sen daha önce dilek ağacına hiç çaput bağladın mı? Diye sorar. Mira hayır diyerek ağaca koşarlar. Mira çantasından çıkardığı bezleri ayrı ayrı dala bağlarlar.

Ekran AlıntısıMD58.15

 

Mira Yaman’a söyle ne diledin. Yaman, bu eller elimden hiç ayrılmasın. Mira da, ben de ömür boyu senle birlikte olmayı diledim. Yaman, çift dikiş dileğimizi sağlamlaştırdık diyerek Mira’ya sarılır, dudaklarından öper.

Ekran AlıntısıMD58.15A

Evde bütün arkadaşlar toplanmıştır. Mert ile Uzay şakalaşırken tokadı Uzay’ın suratına patlatır. Şaka neredeyse kaka olur. Herkes güler. Mira Yaman’ı elinden tutar kenara çeker, Doğru mu, yapımcı ile konuşacak mısın? Yaman, evet öyleymiş, sana söyleyecektim.  Yaman, yarın işin yoksa birlikte gideriz.

Asım Bey Deniz Hanıma, Selim muhabir olduğunuzu söylemişti. Deniz, şansım televizyonda yaver gitti. Asım, farklı bir dünya, Selim için de yeni bir deneyim. Gelen Selim Deniz’e eğleniyor musun diye sorar. Deniz, asım Beyle sohbet ediyorduk.

Ekran AlıntısıMD58.16

Faruk da Sude’ye sorar, hiç konuştunuz mu? Sude, göz göze bile gelmemeye çalışıyoruz. Sedef gene ortalığı şenlendirir. Gençler eğleniyor muyuz diyerek, oynak bir müzik açar. Herkes dans eder, çılgınca da eğlenirler.

Ekran AlıntısıMD58.17

Orkun Kenan’ın evine gelir. Evi boşalttığını görünce, toparlanmakta acele etme, evde kalabileceğini, şantiyede bu geçiş döneminde içeri bilen biri olarak bir süre kendisi ile çalışmasını ister. Anlaşıp, tokalaşırlar. Çıkışta Orkun, sana teşekkür borcum var, o gün oradan geçtiğin için der ve gider.

İçeride Mert ile Uzay dans gösterilerini devam ededursun Yaman dışarı havuz başına çıkar. Islık ile bestesini çalmaya başlar. Mira da, arkasından hayranlıkla bakarak onu dinler. Buna söz yazmanın zamanı geldi diyerek yaklaşır. Yaman, gerek mi var, melodinin neler söylediğini sen biliyorsun. Birbirlerine sarılarak konuşmayı sürdürürler. Başta hüzünlüydü, ama mutlu devam etti.

Ekran AlıntısıMD58.18A

Mira sen neler düşünüp yazmıştın diye sorar. Yaman, tek isteğim beni af etmendi, hani öyle olur ya, odalara sığamazsın ya, saatler önemsiz olur, sadece sevdiğinin yanında nefes alırsın, o haldeydim. Yanından bir an olsun ayrılmak istemiyordum. Sonra da aklıma bu geldi. Sözlerimle yakıp yıktım, belki böyle iyi ederim diye düşündüm. Sonra da sen bana yeniden inandın. Teşekkür ederim, bana ikinci bir şans daha verdiğin için der ve sıkıca Mira’ya sarılır.

Ekran AlıntısıMD58.19 Ekran AlıntısıMD58.19B

Mira, iyi ki benden vazgeçmedin, pes etmedin. Yaman, işte o hiç mümkün değil.

Ekran AlıntısıMD58.20

Mira odasında mutluluktan saçlarını tarar. Yaman da salonda gitarını eline alır, tıngırdatır. Mert ile Sedef de televizyonda araba yarışı oynarlar. Sedef yenilir. Mert karşında koskoca Turunç Nadir’i yenmiş koskoca Mert Asım Serez var. Oyuna Yaman da katılır. Mert, biz Yaman’la öyle heyecanlar yaşadık ki, bu bizi hiç heyecanlandırmıyor, değil mi Yaman?  Sen gerçekten silahla ateş ettin. Yaman, ben buraya kafamı dağıtayım diye oturdum, sen daha çok geriyorsun beni…

Ekran AlıntısıMD58.22

Mira Beren’i odasında yatağında göremeyince annesinin yatağında bulur. O da yanlarına yatar. Üçü de sarılır mutlu bir şekilde yatarlar. Mira, Asım Beyle niye kavga ettiniz diye sorar. Sude, öyle olaylar, olaylar yok.

Ekran AlıntısıMD58.21A

Araba yarışı oynarlarken, daha sonra da yanlarına Selim de gelir, Sedef al sen de bir tur at der. Oyuna Selim bey de katılır.

Ekran AlıntısıMD58.23

Mert, Atılay abisinin aradığını yarın Emniyet’e kendisini kaçıranların robot resimlerini tanımasını istediğini söyler. Eylül de benimle gelse. Sonra da Yaman da yapımcı ile buluşacak ya oradan gideriz.

Ekran AlıntısıMD58.24

Mira ile Yaman arabada birlikte bir şarkı tuttur söylerler. Gözlerinde kaybolmuşum, zaman durmuş mest olmuşum, zaten başım dönüyor, seni fazla kaçırmışım, dudağından çok içmişim. Tencere kapak misali biz bu hayata, sen başla ben tamamlarım, ardına bakma… Bu güzel şarkıyı birlikte keyifle söylerler, mutluluktan uçarcasına… O sırada Deniz Hanım arar, Yaman direksiyonda olduğu için Mira açar, yapımcı ile görüşmek için şirkete gittiklerini söyler. Yapımcı yoldaymış, daha sonra buluşabileceklerini söyler. Biz sonra sizi arayalım deyip telefonu kapatırlar.

Yaman bu arada Kenan ile konuşmak ister. Mira, sen Kenan’la konuşurken ben de bir Orkun’a merhaba diyeyim.

Ekran AlıntısıMD58.25

Yaman, hani işi bırakmıştın. Kenan şartlar değişti, patron öyle istedi. O sırada da Mert emniyette teşhistedir. Gözlerine bakarak onları teşhis etmeye çalışır. İzmirliyi gözlerinden tanır.

Ekran AlıntısıMD58.26

Mert, robot resimden Mehmet’i de tanır. Eylül, bu Orkun’u vuran adam değil mi diye sorar. Mert, Yaman’ı arar. Tozludere’deki Mehmet olduğunu söyler. Yaman, hemen benim işim var deyip, Mehmet’in evine gider. Mehmet’i İzmirli arar yanına iş yerine çağırır. Yaman da onu takip eder. Mira da araba ile Yaman’ı takibe başlar. Mert’ler de yanlarına bir polis alarak Tozludere’ye gitmek üzere yola çıkarlar. Yaman, Mehmet evden ayrıldığını iş yerine gittiğini Selim beye telefonla bildirir. Polis de bütün ekiplere bildirir. Neticede Mehmet ve izmirli kıskıvrak yakalanırlar. Yaman gene kendisini tehlikenin ortasına atmıştır. Bu defa imdadına Mira yetişir, arabasına alır. Yaman Mira’ya sarılır, teşekkür eder.

Ekran AlıntısıMD58.27

Mert kollarına kelepçe takılan Mehmet’e vurmak ister ama, eli kolu bağlı adama vuracak kadar aşağılık olmadığını söyler. Mehmet, kendisine elleri bağlı iken vurmuştu.

Ekran AlıntısıMD58.28

Tozludere’ye gelmişken hep birlikte Yaman’ın meşhur köftecisine giderler ve birlikte köfte yerler. O sırada yapımcı arar, yarın yurt dışına çıkacağını söyler. Bu akşam bir film galamız var der ve oraya davet eder.

O akşam hep birlikte galaya giderler. Eylül ile Mira filmin başrol oyuncusu İnanç Pars’ı tanırlar. Kızlar onunla resim çekilmek ister. Deniz Hanım fotoğraflarını çeker. İnanç Pars karakterini diziye yeni katılan “Çağlar Ertuğrul” canlandırıyor.

Ekran AlıntısıMD58.29

Yaman da Yapımcı ile tanışır. Selim Bey ile birlikte içeri geçip konuşurlar. Yapımcı 5 yıllık sözleşme ister. Selim Bey, süreyi uzun bulur. Yapımcı Cenk Bey, Yaman’ı tanıdıktan sonra büyük ses getireceğini söyler.

Ekran AlıntısıMD58.30

Mira ile Eylül İnanç Pars ile konuşurlar. İnanç Pars Türkiye’deki dizi süreleri kısalmadığı sürece rol almak istemediğini, yurt dışındaki teklifleri değerlendirdiğini söyler. Senaristimiz Ece Yörenç burada, dizi sürelerinin uzunluğu ile ilgili mesaj vermek istemiştir. İnanç, Mira’ya sen oyunculuğu denedin mi diye sorar. Fiziğin uygun, ben senin yerinde olsam denerim diyerek, resmen Mira’yı asılır.

Evde Beren ablasının İnanç Pars ile telefondan resimlerini görünce çıldırır. Telefon eder, açmazlar. Annesine sanki Eylül onun kardeşi diyerek söylenir.

Ekran AlıntısıMD58.31

Mert, filmin yapımcısı ile konuşur. Eylül adamın ağzına düşecek diye kızar. Yapımcının dişindeki yeşil maydanoz yaprağı Mert’in dikkatini çeker ama, bir şey söyleyemez.

İnanç tekrar kızların yanına gelir. Mira’ya film sonrası kokteyle davet eder. Mira kabul etmez. Mira’ya saçların emsalsiz, gözlerin siyah, güzel gece olmasın sabah, sana vermiş eşsiz bir güzellik Allah. Uğrunda gençliğim eyvallah, o güzel dudakların… Hadi uzat dudaklarını, alayım bir buse. Bu sözleri duyan Yaman; Hop dedik, ne oluyor lan, buse muse diyerek, İnanç’a hesap sorar. İnanç ben şiir okuyorum deyince Yaman, ben o şiiri alırım ben…. O an Mira, İnanç’ın şiir albümü çıkardığını söyler.

Ekran AlıntısıMD58.32

O sırada gelen yapımcı Cenk Bey, şiir albümünde Yaman Koper’in bestesini kullanacağız. Yaman, bunun albümüne mi? İnanç, bu çocuk, o çocuk mu? Diye sorar.

Ekran AlıntısıMD58.33

Evde, “Bu çocuk o çocuk mu” lafı espri konusu olur. Yaman, iş yapmam o herifle ben, der. Mira’ya yazdığım şarkısının üstüne bu herifin şiiri. Hayatta olmaz, ben dinledikçe tüylerim diken diken olur. Mira, niye öyle diyorsun çok satacak, herkes dinleyecek. Yaman, bırak dinlemesin hiç kimse, sen dinle bir tek.

Mert de Ali Saral bayraktar’la el sıkıştığını söyler. Sedef, bay maydanoz diyerek dalga geçer.

Yaman mutfakta portakal suyu içerken Mira, tamamız değil mi, bir sorun yok. Mira, şeytanlıkla güler. Yaman ne sorun olacak, herifi kafaya mı takacağım, bitti derim biter gider.

Ekran AlıntısıMD58.34

Selim Bey ile Deniz Hanım birlikte konuşurlar. Deniz, yarın gazetelerde resmimiz çıkabilir. Selim, saklanacak bir şeyimiz yok. Asım Şekip Kaya, Sedef ne der. Deniz, son zamanlarda Sedef’in kendisine ters davrandığını söyler. Selim alınganlık yaptığını söyler. Aralarında bu konuşma gittikçe sertleşir. Selim Sedef’i koruyunca iş çığırından çıkar, tatsızlıkla ayrılırlar. İzleyici tam Deniz Hanımla sular ısındı derken, Deniz ile Selim ayrıldı mı dersiniz?

Yaman ile Mira arasında İnanç Pars sanki olay olur. Yaman, bir sonraki işinde birlikte oynarsınız. Mira harika olur. Düşünsene; İnanç Pars ve Mira Beylice… Yaman hadi iyi geceler der. Mira, beni öpmeden mi gideceksin.? Yaman, beni sinir edersen öpmeyeceğim. Mira, benim söylediğim her şeyi yapmaya mecbusun. Yaman, nedenmiş. Mira, çünkü ben senin hayatını kurtardım.

Ekran AlıntısıMD58.36A

Mert, Selim Serez bu gece eve dönmedi. Sedef, sana ne, bu gece hepinizin gönlünü yaptı. Mert, Suzi’ye sorar babam erken mi çıktı. Spor yapan Sedef, dönmedi. O sırada Selim Bey kapıdan girer.

Ekran AlıntısıMD58.37

Yaman da bahçede odun kırar. Sabah sabah ne bu, sinir yapmışsın.  Yaman, yok bir şey. İnanç Pars’mış diyerek söylenir. Mert, sana yapılacak şey mi kardeşim diyerek, takılır. Yakışıklısın, yeteneksin senin neyin eksik ya…

Eylül, bütün gazeteleri alır, Mira’ya gider. Beren, ablasına ben senin kardeşin falan değilim diyerek evden çıkar. Eylül, Beren bu haldeyse Yaman ne haldedir kim bilir. Mira, sabahtan beri patır kütür odun kırıyor. Eylül Mert’i arar. Yaman nasıl bozuk mu hala… Bu gece hiç uyumamış, yeni bestesi ile uğraşmış, bu defa söz de yazmış. Beste işini duyan Mira koşarak bahçeye gelir.

Ekran AlıntısıMD58.38

Mira, gazeteleri gördün mü diye sorar. Görmediysen boş ver, sabah sabah sinirini bozma. Yaman, dünkü galayı mı yazmışlar. Mira, bugün sen hiç gazetelere bakma. Yaman, merak eder. Mira, İnanç Pars’la benim fotoğrafımı çekmişler, sevgili falan diye yazmışlar. Yaman, güler odasına geçer. Mira kıskandın mı diye sorar. Mira, lütfen bu aramızı bozmasın. Seninle fotoğrafımız yok. Yaman, dert değil anahtarı bendedur, der. Sen ne yaptın bütün gece, Yaman, dert değil uyudum.  O sırada Mert ile Eylül de odaya gelir. Mira, sen beste falan yapmadın mı? Eylül Mert’e sen bana yalan mı söyledin.

Ekran AlıntısıMD58.39

Mira, beste var mı yok mu? Yaman, var der. Açıkçası dün pek uyku tutmadı. Ben de işin olurunu araştırdım. Madem birlikte çalışacağız, yakından tanımak istedim.

Mira, vazgeçmedin yani, vereceksin besteni. Yaman, eskisini değil yenisini. Daha güzelini. Yaman gitarı eline alır.

Ekran AlıntısıMD58.40

Yaman, bunu da gerçek bir prenses için yaptım. Yaman dün akşamki İnanç’ın okuduğu şiiri okuyarak çalar. Mira çok bozulur, yastığı alarak Yaman’a vurur. Odada tam bir yastık savaşı başlar. Kaz tüyü yastıkların tüyleri her tarafa dağılır. Mert- Eylül-Yaman-Mira tam bir dörtlü yastık savaşı başlar.

Ekran AlıntısıMD58.41

Mert ile Eylül dışarı kaçarlar. Yaman ile Mira yorgun düşüp yatağa düşerler. Her taraf kar yağmış gibi kaz tüyü ile dolmuştur.

Ekran AlıntısıMD58.42

Mira vermeyeceksin değil mi? Yaman, o adama değil beste, bir nota bile yok. Buraları da sen temizleyeceksin biliyorsun. Mira, yok ya… Yaman, evet. Mira, kıyamazsın ki sen bana. Kıyarım. Der Yaman. Artık yanından bir saniye bile ayrılmak istemiyorum. Mira, ne yapsak acaba? Birlikte bir eve mi çıksak? İstediğimiz zaman dağıtır, istediğimiz zaman toplarız. Birlikte yemek yapar, birlikte ders çalışırız.

Ekran AlıntısıMD58.43

Yaman, benim çok daha iyi bir fikrim var. Evlenelim mi?  Mira, Ne… Yaman, nasıl olsa günün birinde evleneceğiz di mi? Mira, nasıl ya… Kalkar oturur. Sen ciddisin. Yaman başının sallar. Yaman tekrar, benimle evlenir misin?  Mira, gülümser, açar gözlerini. Evet, evet, evet der onlarca defa…  Mutluluktan yatakta yuvarlanırlar, sarmaş dolaş. Ve bu evlenme teklifi ve evetlerle 58.bölüm mutlulukla sona erer.

Ekran AlıntısıMD58.SON

Şimdi ne olacak? Yaman ile Mira evlenecekler mi? Eylül ile Mert nikah masasından dönmüşlerdi. Yaman ile Mira nikah masasına oturup o defteri imzalayacaklar mı? Haftaya bekleyip hep birlikte göreceğiz.

Nihayet Ece Yörenç baktı olmadı, Mira ile Yaman aşkını evliliğe doğru götürüyor. Bence iyi de yapıyor. İlerleyen bölümlerde çok güzel bir aşk bizleri bekliyor. Artık kaçırma, kovalamaca bitti. Kötüler de öldü. Medcezir’de güzel günler izleyiciyi bekliyor.

Keyifli Seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller tarafımdan diziden kopyalanarak alınmıştır.

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir