2016 Sezon dizileri: Final yapanlar, yeni sezonda devam edecekler!

TV Programları

cats sezon dizileri

2015 – 2016 dizi sezonu bence pek parlak geçmedi. İzleyicinin beğenisini alan dizi sayısı 10-15 geçmez. Ulusal kanallarda gösterime giren yerli dizlerden, milyonlarca masraf edilen bir çok dizi reyting kurbanı oldu. 5-10 bölümde, en uzunu 15 bölümünde erken final yapmak zorunda kalanlar oldu.

Aşağı yukarı 8-9 aylık sezonda 70-100 arası yerli dizi çekiliyor. Başarılı olanlar yoluna devam ediyor, olamayanlar sessiz sedasız yayın hayatını son veriyor. Yayıncı kuruluşlar 5 bölümde Total’de reytingi yüksek olan dizlere reklam alabildikleri için yapımcılara paralarını ödüyorlar. Bazı yapımcılarımız da yurt dışı kanallara satış yaparak hayatiyetlerini devam ettiriyorlar. Bir dizinin yarıda kalması demek, milyonlarca masraf yapan yapımcı için yıkım oluyor. Bu işin maddi yönü. Bu için oyuncu açısından bir de manevi yönü var. Reyting alamayan dizisi yayından kalkan oyuncu büyük bir moral bozukluğu yaşıyor. Ayrıca set çalışanların işsiz kanması işin başka bir yönü. Bu nedenle dizi sektörü kaypak bir zemin diyebiliriz.

Şimdi ulusal kanallarımızda 2015-2016 sezonunda devam eden dizilerin durumunu göz atalım:

atv-tv-logo-

EŞKIYA DÜNYAYA HÜKÜMDAR OLMAZ :

fft99_mf6036544

Oktay Kaynarca ve Deniz Çakır’ın başrolü oynadığı dizi, başladığı günden bu güne en çok iş yapan, oldukça sevilen bir yapım oldu. Bu başarıda Oktay Kaynarca gibi, eski Kurtlar Vadisi dizisi’nin güçlü oyuncu olmasının payı çok büyük. Ayrıca eski oyunculardan Tarık Ünlüoğlu, Kenan Çoban ve Turgay Tanülkü gibi oyuncuların da payı var. Konu malum, Hızır Çakırbeyli’nin yeraltı dünyası ile ailesinin hikayesi… Eylül 2016’da banko devam edecek dizilerin en başında bulunuyor. Bu hafta 40. Bölümünde sezon finali yapıyor.

YETER :

yeter-dizisi-atv1

Pelin Karahan, Yurdaer Okur, Wilma Elles, Korel Cezayirli, Selen Domaç, Fatih Koyunoğlu, Tolga Evren, Mustafa Mert Koç ve Cenk Torun gibi güçlü oyuncu kadrosu mevcut. Masal gibi başlayan Aylin’in evliliğinin kabusa dönüşmesi ve sonrası anlatılıyor. 30 Haziran Perşembe akşamı 26.Bölümde, sezon finali yapacak ve yeni sezonda devam edecek dizilerden biri olarak gözüküyor.

KERTENKELE :

Kertenkele-dizisi

Baş rollerini Timur Acar ve Sera Tokdemir oynadığı Kertenkele komedi yönü ağır basan bir dizi. Tabiri yerindeyse kahkaha fırtınası. İstanbul gecelerinin çapkın, profesyonel hırsızının maceralarını konu alıyor. 70.bölümü ile 18 Haziran akşamı sezon finali yapıyor. Muhtemelen yeni sezonda devam edecektir.

EVLİ VE ÖFKELİ :

evli-ve-ofklei-oyunculari1

Başrollerini Birce Akalay, Ebru Cündübeyoğlu, Yıldız Çağrı Atiksoy, Ayça Erturan ve Sarp Akkaya’nın oynadığı Evli ve Öfkeli, 30.bölümde Atv’de final yaptı. Yeni sezonda Kanal D’de devam edecekmiş.

KIRGIN ÇİÇEKLER :

Kırgın-Çiçekler-3-ağustos-fragmanı

Başrollerini Özgür Çevik, İpek Karapınar, Biran Damla Yılmaz, Mehmet Aykaç, Veda Yurtsever, Sacide Taşaner, Zeynep Irgat, Gökçe Akyıldız, Hazar Motan, Çağla Irmak ve Aleyna Solaker gibi genç oyuncular yer alıyor. Bol gözyaşı döktüren dizi, 13 Haziran akşamı, 50.bölümde sezon finali yapıyor. Muhtemelen Eylül yeni sezonda devam edecektir.


 

fox_logo_1

KARAGÜL :

karagul_98_bolum_fragmani

Üç sezondur devam eden Karagül geçtiğimiz Cuma akşamı (10 Haziran 2016) 125.bölümde final yaptı ve tozlu raflar arasındaki yerini aldı. Cuma geceleri reyting rekorları kıran dizide Yavuz Bingöl, Ece Uslu, Özlem Conker, Mesut Akusta, Şerif Sezer, Mert Yazıcıoğlu ve İlayda Çelik gibi bir çok oyuncu yer almıştı.

O HAYAT BENİM :

1842810_1144317

Baş rollerini Keremcem ve Ezgi Asaroğlu’nun oynadığı dizi 26 Haziran akşamı 100.bölümde sezon finali yapacak. 2016-2017 yeni sezonda devam edecektir.

AŞK YENİDEN :

ask_yeniden_fox_dizis

Başrollerini Özge Özprinçci ve Buğra Gülsoy’un oynadığı aşk ve komedi dizisinin de sonuna gelindi. 14 Haziran 59.bölümde final yapacak ve ekranlara veda edecek. Yeni sezonda yok.

KÖRDÜĞÜM :

1451075131

İbrahim Çelikkol ve Belçim Bilgin’in baş rolü paylaştığı Kördüğüm 23.bölümü ekranlara gelen dizinin final yapacağı söyleniyor. Yeni sezon işçin net bir bilgi yok.

İNADINA AŞK :

indir inadına aşk

Başrollerini Açelya Topaloğlu ve Can Yaman’ın oynadığı dizinin son olarak 32.bölümü ekranlara geldi. Dizinin final yapacağı söyleniyor.

AŞK YALANI SEVER :

ask-yalani-sever-dizisi-fox

Buse Arslan, Eren Hacısalioğlu, Seda Güven ve İlhan Şeşen rol aldığı dizinin 7. bölümü ekranlara gelmedi. 6.bölümde reytinglere yenik düştü. Fox Tv’nin ömrü kısa dizilerinden biri oldu.

Hayat Sevince Güzel, No:309 ve N’olur Ayrılalım, Fox Tv’nin yeni dizleri.


 

untitled kanal d

KURTLAR VADİSİ PUSU :

indir vadi pusu

Polat Alemdar karakteri ile izlediğimiz Necati Şaşmaz’ın 14 yıldır devam eden uzun soluklu dizisi Kurtlar Vadisi Pusu. Pana Film önümüzdeki 16 Haziran Perşembe akşamı yayınlanacak 300.bölümde sezon finali yapacak. Yeni sezonda banko devam edecek dizilerden biri.

ARKA SOKAKLAR :

1 arka sklar

Televizyonlarımızın kıdemli polisiye dizilerinden biri de Arka Sokaklar. Özgür Ozan, Gamze Özçelik, Zafer Ergin başlıca rolleri paylaşıyor. 405 bölümdür devam eden dizi 407.bölümde 24 Haziran sezon finalinden sonra yeni sezonda da banko devam edecektir. İki aydır ekranlara gelen bölümlerinde reytingleri oldukça yükseldi.

POYRAZ KARAYEL :

indirpoyraz karayel

İlker Kaleli ve Burçin Terzioğlu baş rolleri paylaştığı sevilen polisiye aşk dizisi Poyraz Karayel, 15 Haziran Çarşamba akşamı 62.bölümde sezon finali yapacak ve Eylül’de 3.sezona başlayacaktır.

HAYAT ŞARKISI :

maxresdefault

Yayınlandığı ilk günden bu yana izleyicisini ekranlara bağlayan Hayat Şarkısı’nın baş rollerini Burcu Biricik ve Birkan Sokullu paylaşıyorlar. Haftaya 21 Haziran Salı akşamı ekranlara gelecek 20.Bölümde sezon finali yapıyor. Yeni sezonda devam edecektir.

TATLI İNTİKAM :

hqdefault

Leyla Lydia Tuğutlu’nun Çağatay Ulusoy ile başrol oynadığı Delibal sinema filmi ile şansı açıldı. İlk başrol dizisini Furkan Andıç ile oynadı. Sezon ortasında başlayan dizi oyuncuların üstün performansı sayesinde oldukça sevildi. 18 Haziran 13.Bölümde sezon finali yapacak ve Eylül yeni sezonda banko devam edecek dizilerden biri oluyor.


 

 

Logo-ShowTV_web

ACI AŞK :

indir acı aşk

13 Bölüm devam edip reyting kurbanı olan dizinin baş rollerinde Seçkin Özdemir, Selin Şekerci, Sezgi Sena Akay ve Alperen Duymaz oynamışlardı. Dizi iyi başladı ama maalesef sonu gelmedi. Bu da Seçkin Özdemir gibi sevilen, yakışıklı bir oyuncunun şansızlığı oldu.

ASLA VAZGEÇMEM :

asla-vazgecmem-53

Gold Filmin yapımcısı olduğu Asla Vazgeçmem dizisinde Tolga Sayışman ile Amine Gülşe baş rol oynamışlardır. 54 Bölüm ekranlarımıza geldi. Sezon finali beklerken, 57.bölümde final yapma kararı almıştı. Daha sonra izleyici baskısı olsa gerek, sezon finali yapmaya ve Eylül yeni sezonda devam kararı almıştır.

KIŞ GÜNEŞİ :

indir kış güneşi

Şükrü Özyıldız’ın Aslı Enver oynadığı Kış Güneşi’nde Özyıldız, Efe ve Mete adlı iki kardeşi canlandırmıştır. Reytinglere yenilen dizi, ani bir karala final kararı almıştır. 16.Bölüm ekranlara gelen dizi, 21 Haziran Salı gecesi 18.bölümünde final yaparak ekranlara veda edecek.

İSTANBUL SOKAKLARI :

istanbul-sokaklari

Show Tv’nin yeni dizlerinden İstanbul Sokakları reyting kurbanı olan dizilerden biri. Baş rollerini, Caner Cindoruk, Gizem Karaca, Rıza Kocaoğlu ve Naz Elmas’ın paylaştığı dizi, 9.Bölümde ekranlara veda ediyor.

AŞK LAFTAN ANLAMAZ :

ask-laftan-anlamaz

Hande Erçel ve Burak Deniz’in baş rollerini paylaştığı iddialı bir dizi önümüzdeki Çarşamba akşamı ilk bölümü ile ekranlara geliyor. Burak Deniz bir tekstil imparatorluğunun veliahtı Murat Sarsılmaz karakteri olarak ekranlara geliyor.

İLİŞKİ DURUMU KARIŞIK :

iliski-durumu-karisik

Baş rollerini Berk Oktay ve Seren Şirince’nin paylaştığı dizide, Pamir Pekin, Eda Ece ve Gülden Avşaroğlu Paylaşıyor. 27 Nisan’da, 40.bölümde final yapmıştır.


 

 

hqdefault STAR TV

MUHTEŞEM YÜZYIL KÖSEM :

muhtesem-yuzyil-kosem-dizisijpg

Beren Saat, Hülya Avşar, Ekin Koç, Kadir Doğulu, Berk Cankat, Mete Horozoğlu, Erkan Kolçak, Alma Teziç, Aslıhan Gürbüz, Taner Ölmez ve Nadir Sarıbacak gibi bir çok ünlü oyuncuyu bir araya getiren tarihi dizi geçtiğimiz perşembe akşamı ekranlara gelen 30.bölümü ile sezon finali yaptı. Yeni sezonda IV.Murad devri başlayacak ve dizi devam edecektir.

PARAMPARAÇA :

paramparça-34-bölüm-fragman

Erkan Petekkaya, Nurgül Yeşilçay ve Ebru Özkan ile başlayan dizi, 52.bölümnde Nurgül Yeşilçay diziden ayrılmıştır. Barış Falay ve Şükran Ovalı gibi isimlerin katılımıyla devam etmektedir. Nursel Köse, Civan Canova ve Hümeyra gibi karakter oyuncuları ile gayet iyi gitmektedir. 20 Haziran akşamı 71.Bölümde sezon finali yapacak ve Eylül 2016’da 3.sezon olarak devam edecektir.

KİRALIK AŞK :

kiralik-ask-49-2

Elçin Sangu ve Barış Arduç’un başrolü paylaştıkları aşk dizisi Kiralık Aşk, Cuma geceleri damgasını vurdu. 50.bölümdür devam eden dizi, önümüzdeki 52.bölümlerde 24 Haziranda  sezon finali yapacak ve Eylül’de izleyiciyle tekrar birlikte olacaktır.

KARA SEVDA :

karasevdaizlenet-kara-sevda

Ay Yapım’ın romantik aşk dizisi Kara Sevda’da, Burak Özçivit, Neslihan Atagül, Kaan Urgancıoğlu ve Zerrin Tekindor oynuyorlar. Kara Sevda bu Çarşamba akşamı 35.bölümde sezon finali yapacak ve Eylül 2016 yeni sezonda izleyici ile yine birlikte olacaktır.

HANIM KÖYLÜ :

hanim-koylu-2

Star Tv yaz dizisi olarak komedi türündeki Hanım Köylü’yü ekranlara getirdi. Gold Yapım’ın komedi dizisi bir Ege köyünde geçiyor. Yusuf Çim ve Gülsim Ali’nin baş rolü paylaştığı dizi ekranlara renk getirdi. Yaz dizisi olarak devam edecek, reytinglerde pek başarılı değil, Total’de idare eder, AB’de 8.bölümde 31.sırada yer almıştır. Gold Yapım – Faruk Turgut twitter hesabından bir açıklama yapmıştır. Hanım köylü 13.bl final haberi doğrudur.Dizinin bitirilme sebebi ekonomiktir.

Star Tv‘nin yeni dizileri Yüksek Sosyete ve Şahane Damat yakında ekranlarda olacak.


 

 

TRT_1_izle

SEKSENLER :

1_1887 seksenler

Başlıca rolleri Rasim Öztekin, Serhat Kılıç, Şoray Uzun, Yasemin Çonka, Ayşe Tolga ve İlker Ayrık paylaşıyorlar. 193 Bölümdür TRT1 ekranlarında yer alıyor. 6 sezondur devam eden dizi, sezon finalinden sonra yeni sezonda devam edecek diziler arasında bulunuyor.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL :

dirilis-erturul-48-bolum-fragmani-4973

Engin Altan Düzyatan, Esra Bilgiç, Kaan Taşaner, Hülya Darcan, Osman Soykut ve Didem Barçın’ın başlıca rolleri paylaşıyorlar. Çarşamba gecelerinin ve de haftanın en çok seyredilen dizilerin başında yer alıyor. 61.bölümde sezon finali yapacak ve Eylül yeni sezonda banko devam edecek bir dizi.

YEŞİL DENİZ :

yesil-deniz-dizi-jenerik-muzigi-piya

90 yıllarda bir ege kasabasında geçer. Yeşil Deniz aslında denize arabayla 2-3 saat mesafededir. Çalıştıkları tarlaya yeşil deniz adını vermişlerdir. Bir komedi dizisidir Yeşil Deniz. Başlıca rolleri Burak Serdar Şanal, Burak Alkaş, Ali Barkın, İlker Aksun ve Elvan dişli rol almışlar. Geçen pazartesi 6 Haziranda sezon finali yapan dizi Eylül’de yeni sezonda da devam edecektir.

BABA CANDIR :

hqdefault

3 çocuğunu bakmak zorunda kalan bir babanın öyküsü. Uraz Kargılaroğlu, Berna Koraltürk, Özgün Karaman, Melis Tüzüngüç, Sertar Tarıöven ve Tolga Pancaroğlu başlıca rolleri paylaşıyorlar. 6 Haziran 41.bölümde sezon finali yaptı. Yeni sezonda da devam edecektir.

FİLİNTA :

Filinta_An_Ottoman_Detective_Fiction

Başlıca rolleri, Onur Tuna, Cem Uçan, Hakan Yufkacıgil, Ebubekir Öztürk, Suavi Eren ve Berrak Tüzünataç oynuyor. 22 Nisan 2016 tarihinde 56.Bölümde sezon finali yaptı. Yeni sezonda devam edecek mi net bir bilgi yok.

SEVDA KUŞUN KANADINDA :

sevda-kusun-kanadinda-1-bolum

68 Kuşağını anlatan bir dizi. Başlıca rolleri Murat Ünalmış, Deniz Baysal, Ufuk Bayraktar, Müge Boz, İlker Kıymaz ve Yavuz Bingöl oynuyorlar. Sezon sonunda ekranlara geldi. 3 Haziran’da 6.bölümünde Avrupa Kupa maçları nedeniyle erken sezon finali yapmıştır. Eylül başlarında yeni sezonda devam edecektir.

Böylece alfabetik sıra ile Ulusal kanallarımızda (Atv, Fox, Kanal D, Show, Star ve TRT1 ) oynayan ya da devam eden, sevilen dizilerimizin son durumlarını sizlere sundum.

Kanallarda yaz sezonu devam ediyor. Haziran sonuna kadar sezon dizilerinden devam edenler, final veya sezon finali yapacaklar.

Eylül ayında başlayacak 2016 – 2017 dizi sezonunda, mevcut dizlere yeni kaliteli dizlerin eklenmesi ile reyting savaşları devam edecektir. Kenan İmirzalıoğlu, Halit Ergenç, Kıvanç Tatlıtuğ ve Çağatay Ulusoy gibi sevilen oyuncularımızın yeni dizileri sabırsızlıkla bekleniyor!

Bütün yapımcılarımıza, yayıncı kuruluşlarımıza ve en önemlisi tüm oyuncularımıza ve de set çalışanlarına verimli, uzun soluklu bir dizi sezonu diliyorum.

Keyifli Seyirler.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Dizler hakkında bilgi kanalların ana sitelerinden, görseller internetten alınmıştır.

Köşemde yayınlanan blog yazıları büyük bir çalışmanın ürünü olup, izinsiz ya da kaynak göstermeden alıntı yapılamaz.

 

 

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir