Fatmagül’ün Suçu Ne’den bir başarı daha ve Türk dizilerin başarısı!

TV Programları

fatmagulun-sucu-ne kp

FENOMEN DİZİ ALMANYA’DA YENİDEN ÇEKİLECEK!

Ay Yapım’ın fenomen dizisi Fatmagül’ün Suçu Ne?’nin yapım hakları geçtiğimiz gün Almanya’nın ünlü yapım şirketi Bantry Bay tarafından satın alındı. Alman oyuncularla yeniden çekilecek Fatmagül’ün hikayesi, bu kez Avrupa’yı etkisi altına alacak.

Dünyada 50’den fazla ülkede yayınlanan, belgesellere konu olan ve farklı coğrafyalarda yaşayan pek çok kadının hayatına ilham veren Fatmagül’ün Suçu Ne? dizisinin başarısı sürüyor. Türk dizilerinin dünyadaki yükselişine son örnek olarak yaşanan gelişmeye gore Fatmagül’ün Suçu Ne? dizisinin yapım hakları Alman yapım şirketi Bantry Bay’e satıldı. İmzaların atılmasının ardından mutluluklarını dile getiren yapım şirketi yetkilileri “ Fatmagül, global bir hikayeye sahip olduğunu ve başarısını çoktan kanıtladı. Biz de bu müthiş dizinin ilk remake’ini yapacak olmaktan dolayı gururluyuz.” cümleleriyle duygularını ifade ettiler.

fatmagü 2

Ay Yapım yapımcılığında gerçekleşen, Ece Yörenç ve Melek Gençoğlu tarafından senaryolaştırılan, başrollerinde Beren Saat ve Engin Akyürek’in rol aldığı, Hilal Saral’ın yönetmenliğini üstlendiği Fatmagül’ün Suçu Ne? Türkiye’de yayınlandığı dönemde ulaştığı yüksek ratinglerle fenomen olmuş ve ardından dünya çapında 50’den fazla ülkeye satılmıştı.

fatmagül suçu

Hali hazırda Latin Amerika izleyicisinin soluk soluğa takip ettiği Fatmagül’ün Suçu Ne dizisinin Almanya remake’inin hazırlıkları ise çok yakında başlayacak.

Dizi sektöründeki bu başarı ülkemize döviz kazandırıyor. Bacasız sanayi diyebiliriz. Önceki yıllarda da bir çok yapım yurt dışına başta Arap ülkeleri olmak üzere satılmış, daha sonra da Güney Amerika  ülkelerine bu akım başlamıştır. Gösterildiği ülkelerde seyircinin tadı damağında kalmış, bir çok Türk oyuncusu fenomen olmuştur.

Bu dizilerden birkaçı şunlar:

Küçük Kadınlar, Asi, Dila Hanım, İffet, Ezel, Aşk ve Ceza, Adını Feriha Koydum, Gümüş, Öyle Bir Geçer Zaman Ki, Sıla, Aşk-ı Mennu, Binbir Gece, Fatnagül’ün Suçu Ne?, Muhteşem Yüzyıl, Kurtlar Vadisi, Karadayı, Paramparça ve son olarak Medcezir. Öyle ki Medcezir gösterime girdiği Şili de 4 bölümde Çağatay Ulusoy çok beğenilmiştir. Reytinglerde en üst sıralarda yer almıştır. Ayrıca Tuba Büyüküstün ve Hazal Kaya yurtdışında çok beğenilen ünlü oyuncularımız olmuşlardır.

Muhteşem Yüzyıl (Halit Ergenç – Meryem Uzerli – Vahide Gördüm)

Bildschirmfoto-2015-11-26-um-10.25.32

 

Gümüş ( Kıvanç Tatlıtuğ – Songül Öden)

dunyada-en-cok-izlenen-turk-

 

Adını Feriha Koydum ( Hazal Kaya – Çağatay Ulusoy)

Bildschirmfoto-2015-11-26-um-10.39.23

 

Asi (Tuba Büyüküstün – Murat Yıldırım)

Bildschirmfoto-2015-11-26-um-10.42.24

Medcezir (Çağatay Ulusoy – Serenay Sarıkaya)

Bildschirmfoto-2015-11-26-um-10.36.40

Yurtdışında izlenen Türk dizi sayısı 40’ı geçmiştir. Almanya gibi bazı ülkeler de Fatmagül’ün Suçu Ne? gibi ses getiren dizileri kendileri çekmeye karar vermişler ki, telif hakkını satın almışlar.

Buradan Türk Dizi Yapım şirketleri ve rol alan tüm oyuncularımızı tebrik eder, başarılarının devamını dilerim.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilarblog.com

Not: Haber Ay Yapım – Persona Sanat Basın bülteni. Görseller internetten alınmıştır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir